ثبت درخواست های ارزی در سامانه نیما
به منظور تسهیل و تسریع و شفافسازی، کنترل و پایش، نظام پاسخگویی و فرآیند مربوط به تائید و تشخیص تا رفع تعهد ارزی ظرف مدت ۱۰ روز آینده، سامانه ثبت و تائید درخواستهای ارزی محصولات و خدمات نرمافزاری راهاندازی میشود.
اردیبهشت ماه امسال و حدود ۱۵ روز پس از تصمیم دولت برای تک نرخی کردن ارز که بر اساس آن برای دلار یک نرخ معرفی شد و آن هم ٤٢٠٠ تومان بود و هرگونه خرید و فروش غیر از این نرخ جرم و قاچاق به شمار میرفت، بانک مرکزی سامانهای را با عنوان نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) رسما راهاندازی کرد.
سامانه نیما فضایی را برای انجام فرآیند مبادلات ارزی برای صادرکنندگان و واردکنندگان فراهم میکند. با توجه به اینکه بخش زیادی از تأمین ارز در بازار از سوی صادرکنندگان بود و واردکنندگان نیز عمده تقاضا را تشکیل میدادند، روند این دو بخش در عرضه و تقاضای ارز پس از تک نرخی شدن آن تغییر کرد. چراکه واردکنندگان، ارز مورد نیاز خود را تماما از طریق ثبت سفارش و از کانال بانکها انجام میدادند و صادرکنندگان نیز ارز خود را از فروش در بازار و به صرافیها به سیستم بانکی میآوردند.
اکنون در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هم طبق توافق میان معاونت توسعه مدیریت و امور پشتیبانی وزارت ارتباطات، سامانه فرآیند ثبت و تائید درخواستهای ارزی محصولات و خدمات نرمافزاری هم ظرف مدت ده روز آینده راهاندازی میشود.
سامانه ثبت درخواستهای ارزی محصولات و خدمات نرمافزاری برای تسهیل و تسریع و شفافسازی، کنترل و پایش، نظام پاسخگویی و فرآیند مربوط به تائید و تشخیص تا رفع تعهد ارزی راهاندازی میشود.
از این پس همه متقاضیان درخواستهای ارزی در حوزه محصولات و خدمات نرمافزاری که شامل شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات از جمله شرکتهای نوپا (start up) و اپراتورها میشوند، از طریق سامانه نیما درخواستهای خود را ارائه میکنند.
این سامانه و فرآیند اجرایی آن به گونهای طراحی شده که پس از تخصیص ارز، فرآیند مصرف و کاربرد آن نیز به طور شفاف قابل رصد و پایش است. گروههای مختلف کارشناسی، فرآیند ثبت و تائید درخواستها را بر اساس مبلغ درخواستی را بررسی و نتیجه آن را به بانک مرکزی و وزارت ارتباطات اعلام میکنند.