آیا کیپ تاون اولین شهر خشک جهان میشود؟
شهر کیپ تاون در آفریقای جنوبی با کمبود آب مواجه شده است که کانال آب و هوا آن را بدترین خشکسالی در ۱۰۰ سال آیندهی این کشور مینامد. این وضعیت ممکن است باعث شود که مقامات کیپ تاون در ماه آوریل امسال، تمام شیرهای آب شهر را ببندند.
اگر میزان مصرف فعلی ادامه یابد، این شهر توریستی ممکن است تا اواسط آوریل دچار تغییرات اساسی شود.
زمستانهای خشک منجر به پایین آمدن سطوح سدها در سراسر کشور شده است، به همین دلیل نمایندگان شهر، تاریخی را بهعنوان «روز صفر» (Day Zero) برای این شهر تعیین کردهاند و بر این باورند که در آن روز سطح سدها پایینتر از ۱۳/۵ درصد خواهد بود و منجر به بستن اجباری شیر آب میشود.
در حال حاضر تاریخ ۲۲ آوریل را برای این کار انتخاب کردهاند. این تاریخ یک هفته زودتر از تاریخ قبلی یعنی ۲۹ آوریل است. با این حال سطوح فعلی سدهای این شهر تنها ۱۹/۷ درصد از آب مصرفی آن را تامین میکنند.
با وجود اقداماتی که شامل کاهش فشار و جیرهبندی آب یا ممنوعیت شستوشوی ماشین میشود، نمایندگان شهر هنوز هم عقیده دارند که ساکنان این شهر ۷۸ میلیون لیتر بیشتر از هدف تعیین شده مصرف میکنند.
مقامات همچنان مصرانه از مردم میخواهند که برای جلوگیری از روز صفر تلاش کنند و مصرف آب خود را کاهش دهند. ساکنان با نزدیک شدن به روز صفر مجبور میشوند در صفهای طولانی، جیره آب خود را تحت نظارت پلیس و مقامات نظامی از حدود ۲۰۰ ایستگاه در سراسر کشور دریافت کنند.
مسافرانی هم که به این منطقه سفر میکنند، با تغییراتی در رابطه با مصرف آب در هتلها مواجه میشوند. بهعنوان مثال، به گفتهی نیویورک تایمز مکانهای خاصی مانند هتل ورس، اگر مهمانانش از یخ در نوشیدنیهای خود استفاده نکنند، به آنها تخفیف میدهد؛ در حالی که مکانهای دیگری مانند هتل تاج، کیپ تاون اتاقهای بخار و حمام آب گرم را میبندد.
دکتر آنتونی تورتون که مدرس مرکز مدیریت زیستمحیطی دانشگاه آزاد ایالتی است، در مورد بحران کنونی گفت:
شهر کیپ تاون ممکن است اولین شهر بزرگ در دنیا باشد که با اتمام ذخایر آب مواجه میشود و ممکن است این اتفاق در چهار ماه آینده رخ دهد.
مقامات شهر همچنان از مسافرانی که برای بازدید از خط ساحلی بسیار زیبا و جاذبههای طبیعی کیپ تاون میروند، استقبال خواهند کرد و در کنار آن برای جلوگیری از نابودی یکی از حیاتیترین منابع طبیعی خود تلاش میکنند.
کمبود آب ممکن است در سایر نقاط این کره خاکی هم به واقعیت تبدیل شود. طبق برآورد صندوق جهانی طبیعت، امکان دارد تا سال ۲۰۲۵ دو سوم از جمعیت زمین با مشکل کمبود آب مواجه شوند.