استر کیش‌لاروش در سخنان خود در حاشیه برگزاری کارگاه بین‌‌المللی یونسکو با عنوان «مدیریت گردشگری پایدار در محوطه‌‌های میراث جهانی» که در بیستون در حال برگزاری است گفت:

ایران از نظر تعداد آثار ثبت شده در یونسکو رتبه یازدهم جهان را دارد که در واقع این آثار برگ برنده ایران در توسعه صنعت توریسم است.۴/ ۳ میلیون نفر از مجموع این پنج میلیون گردشگر خارجی متعلق به ۶ شامل افغانستان، آذربایجان، عراق، ترکیه، پاکستان و ترکمنستان هستند و بر اساس آمارهای موجود، ۳/ ۲ درصد تولید ناخالص ملی و ۱/۸ درصد از کل اشتغال ایجاد شده در ایران متعلق به بخش گردشگری است.

لاروش در ادامه بیان کرد که برجام راه را هموار کرده که دولت ایران بتواند برنامه افزایش تعداد گردشگران خارجی خود را تا ۲۰ میلیون گردشگر در افق بلندمدت برساند. این مقام مسئول در سازمان جهانی یونسکو تاکید کرد که ایران با داشتن ۲۱ اثر ثبت جهانی شده و بر اساس جدول شاخصه‌‌های جذابیت، پتانسیل تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری ویژه را در سطح منطقه دارد.