۱۷ بزرگراه کشور به آزادراه تبدیل می شود
«مهدی حیدری» با بیان اینکه امکان تبدیل بزرگراه به آزادراه در مسیرهای دارای توجیه فنی و اقتصادی میسر میشود، گفت:
پس از تصویب تبصرهی ۶ قانون احداث پروژههای عمرانی بخش راه و ترابری از طریق مشارکت بانکها و سایر منابع مالی و پولی کشور، این وزارتخانه توانست طی سه ماه این قانون را به مرحله اجرا بگذارد.
وی با اعلام خبر اینکه در قالب توسعه و تکمیل شبکهی آزادراهی کشور فراخوان عمومی شناسایی سرمایهگذران برای تبدیل ۴ بزرگراه کشور به آزادراه منتشرشده است، بیان کرد که مهلت فراخوان مذکور برای احداث هزار و ۱۵۲ کیلومتر آزادراه تا یازدهم تیرماه است.
حیدری توضیح داد که براین اساس بزرگراه نایین - اردستان - اردکان - یزد - انار به طول ۳۸۰ کیلومتر، بزرگراه اهواز - اندیمشک به طول ۱۳۵ کیلومتر، بزرگراه بندرعباس - سیرجان - انار به طول ۵۱۰ کیلومتر و بزرگراه باغچه - تربت حیدریه به طول ۱۲۷ کیلومتر به آٰزادراه تبدیل خواهند شد.
مدیرکل دفتر مشارکتها و جذب سرمایه وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه توسعه آزادراهها به دلیل کیفیت سرعت و استانداردهای ایمنی از اهمیت بالایی در بخش حمل و نقل جادهای، ترانزیت و کاهش سوانح برخورداراست، افزود که برنامهریزیهایی برای ارتقای ۱۳ بزرگراه دیگر کشور به آزادراه صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه احداث آزادراه های مذکور براساس آورده بخش خصوصی تامین مالی میشود و بارمالی بردوش دولت نمیگذارد، گفت که فراخوان احداث آزادراه های میاندوآب - کرمانشاه، قوچان - بجنورد، باغچه - تربت حیدریه، کنارگذر - گرگان، کنارگذر - بندرانزلی، بویینزهرا - ساوه، سلفچگان - کنارگذر شمالی اراک، کنارگذر سنندج، کنارگذر درود، شیراز - فیروز آباد، شیراز - سیرجان، شیراز - بوشهر و مسیر بندر شهید رجایی جهت جذب سرمایهگذار و انتخاب پیمانکار به تدریج منتشر خواهد شد.
مدیرکل دفتر مشارکتها و جذب سرمایهی وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد که طول ۱۷ آزادراه مذکور ۳۰۹۳ کیلومتر خواهد بود که در صورت احداث با احتساب آزادراههای موجود و در دست ساخت و مطالعه به بیش از ۷۶۰۰ کیلومتر میرسد.
حیدری احداث آزادراهها را از شاخصهای توسعه کشور ارزیابی کرد و اظهار داشت که با توجه به وسعت و موقعیت استراتژیک کشورمان در ترانزیت ارتقای شبکهی آزادراهی از اهمیت خاص برخوردار است.