۹ پرسش اساسی که بهتر است قبل از تجربه سافاری پاسخ داده شوند

مریم اصلانی
مریم اصلانی دوشنبه، ۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۳۰
۹ پرسش اساسی که بهتر است قبل از تجربه سافاری پاسخ داده شوند

سافاری از جمله بخش‌های جذاب دنیای گردشگری است. اما یک سفر حساب شده و دارای برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده و مشخص، جذابیتی دو چندان خواهد داشت.

دوست دارید سافاری را تجربه کنید؟ لذت سفری خاص در میان مناظر و چشم‌اندازهای بکر طبیعت به‌همراه حیوانات دورنمایی جذاب برای شما دارد؟ مسلما تجربه سافاری، فرصتی ناب و خاطره‌انگیز است که رویاهای شما را مبدل به واقعیت می‌کند و هیچ نکته منفی در این رابطه وجود ندارد. اما بهتر است قبل از پرداختن به این مقوله، اندکی بیشتر در مورد سافاری بدانید تا دست‌کم این دورنمای جذاب و وسوسه‌انگیز شفافیت بیشتری برای‌تان داشته و به‌نوعی از آمادگی لازم برای انجام آن برخوردار باشید. در ادامه با مرور ۹ پرسش اساسی همراه شما هستیم که پاسخ دادن به آن‌ها دقیقا همان چیزی است که برای این نوع از گردشگری به آن احتیاج دارید، پس با ما همراه باشید.

 ۱. سافاری به چی معنایی است؟

سافاری

خب پیشتر و در قالب مقالات مرتبط با این موضوع در مورد سافاری صحبت کرده و اطلاعات متنوعی را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم. سافاری لغتی سواحیلی به‌معنای سفر است. همچنین این کلمه توسط شماری از کلنی‌نشینان سابق انگلیس نیز استفاده می‌شده، که در آن زمان تداعی‌کننده سفری کوتاه به دل حیات وحش، مشاهده حیوانات در زیستگاه طبیعی و اتراقی کوتاه برای نوشیدن چای بوده است. اطلاعاتی که در بدو امر شما را برای آنچه که در انتظارتان است، آماده می‌کند. ضمن آن که سافاری در عصر مدرن دارای سایه روشن‌های بسیاری است که جذابیت آن را دو چندان کرده است.


۲. مقصد شما کجاست؟

سافاری

خب این واقعا پرسشی اساسی است، چون باید بدانید مقصد مطلوبی که در راستای خواست شما از این سفر قرار دارد، در کجای این دنیا واقع شده است. در میان کشورهای موجود، آفریقا را باید بهترین مقصد گردشگری برای عاشقان سافاری دانست.

دومین قاره بزرگ جهان که از ۵۴ کشور تشکیل شده و دارای اکوسیستم، حیات وحش و طبیعتی اغواگر و تماشایی است. در حالت کلی بخش قابل‌توجهی از صنعت گردشگری حیات وحش در کلنی‌نشینان سابق انگلستان در این قاره متمرکز شده، کشورهایی همچون آفریقای جنوبی، نامیبیا، بوتسوانا، زامبیا و زیمباوه و نیز در مناطق شرقی قاره سیاه همچون دو کشور کنیا و تانزانیا.

هرکدام از این کشورها چیزی متفاوت برای عرضه در این حوزه در اختیار دارند، به‌عنوان مثال بوتسوانا دلتای سرسبز و زیبای «اکاوانگو» (Okavango) را دارد، جایی که افراد می‌توانند در میان قورباغه، اسب آبی و کروکودیل‌ها کانو سواری کنند. همچنین صحرای کالاهاری نیز در این بخش واقع شده که تلماسه‌های زیبای ساخته شده از شن‌های سرخ رنگ آن در پارک ملی «Chobe» در تضادی دلپذیر با تجمع فیل‌ها جلوه می‌کند.

بعضی از این کشورها از منظر اقتصادی ارزان‌تر از بقیه هستند و این وابسته به جریان عادی زندگی در این مناطق و نیز رویدادهای روزمره آنجا است، در عین حال بعضی از آن‌ها از امنیت بیشتری برخوردار هستند. در نهایت این شما هستید که باید تصمیم بگیرید بودجه لازم برای سفر به کدام کشور را در اختیار دارید، یا امنیت و ثبات کدام کشور از اهمیت بیشتری برای‌تان برخوردار است. امری که در نهایت این گشت‌وگذار را مبدل به رویدادی خاطره‌انگیز خواهد کرد و لذا تصمیم‌گیری درست در این مورد حائز اهمیت بسیاری است.


۳. در جست‌و‌جوی تماشای چه چیزهایی هستید؟

سافاری

انتخاب مقصد سفر اصلی‌ترین رکنی است که خواه ناخواه دیگر مسائل را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. دوست دارید به تماشای گوریل‌ها بروید؟ پس حتما دو کشور رواندا و اوگاندا را در فهرست مقاصد احتمالی خود قرار دهید. به‌دنبال نمایش پرتب و تاب و مهیج مهاجرت‌های عظیم گروهی هستید؟ نواحی شمال و شرقی تانزانیا مقصد اید‌ه‌آلی در این زمینه است که البته با تعداد بالای شامپانزه‌ها نیز شناخته می‌شود. این در حالی است که جنوب شرقی این کشور به‌دلیل حضور پرتعداد فیل‌ها اسم و رسمی به هم زده است. پلنگ در جنوب «لاندولزی» (londolozi)، شیر در پارک ملی «Ruaha»، لمورها در ماداگاسکار و کرگدن‌ها در بوتسوانا پرتعداد هستند.

این مسائل شاید در نگاه اول پیش پا افتاده به نظر برسد، اما فراموش نکنید یک برنامه ‌ریزی اصولی با مشخص کردن المان‌ و نیازهای اصلی، بهترین راهکار برای تجربه‌ای به این بی‌نظیری است.

در بیشتر مکان‌های که به‌عنوان پارک‌های ملی و نیز زمین‌های خصوصی و حفاظت‌شده شناخته می‌شود، ۵ جانور اصلی قابل‌مشاهده‌اند؛ یعنی فیل، شیر، پلنگ، بوفالو و کرگدن که بنام « Big 5» معرفی می‌شوند. اما با این حال فراموش نکنید اینجا باغ وحش نیست، اینجا هیچ چیز ضمانت شده‌ای وجود ندارد و لذت سافاری هم دقیقا در همین نکته نهفته است. دنیایی از شگفتی و غافلگیری‌های مهیج در انتظار شما است که حتی ممکن است برای تجربه و درک آن‌ها آمادگی کافی نداشته باشید. مثل مواجهه ناگهانی با یک مامبای سیاه رنگ بزرگ که ناگهان از هیچ کجا جلوی روی‌تان ظاهر می‌شود، پس با آمادگی به استقبال این سفر بروید.


۴. تا چه میزان حاضر به هزینه کردن برای این سفر هستید؟

سافاری

بعضی از سفرهای این‌چنینی روزی ۴۰ دلار هزینه دارند و بعضی دیگر تا ۱۵۰۰ دلار در روز هزینه روی دست گردشگران می‌گذارند. در این میان برخی نیز به‌صورت اختصاصی برای قشری خاص تهیه و تدارک دیده شده و سرشار از تجملات منحصربه‌فرد به‌همراه پذیرایی به سبکی اشرافی هستند که در نهایت هزینه‌ها را به شکلی سرسام‌آور بالا می‌برد، مثلا یک سفر خاص حتی تا ۸۱٫۵۵۰ دلار برای هر نفر هزینه در بردارد.

به همین خاطر در همان بدو امر بهتر است بدانید که سقف بودجه شما تا کجا است؟ در این صورت اقامت در کمپ‌های عمومی و حتی کلبه‌های محلی فاقد تجملات لوکس گزینه‌های بهتری هستند که هم لذت اقامت در حیات وحش را نصیب شما کرده و هم بار اقتصادی زیادی به افراد تحمیل نمی‌کنند. وگرنه اقامتگاه‌های خصوصی همراه با پیشخدمت مخصوص و استخر اختصاصی قیمتی گزاف دارد که از عهده هر کسی برنمیاید.


۵. محل اقامت مد نظر شما کجاست؟

سافاری

می‌خواهید شب را کجا سپری کنید، در یک چادر در محوطه کمپ یا در یک اتاق بی‌نظیر با امکانات فراموش‌نشدنی؟  تحمل اقامت در فضایی تنگ و به‌همراه تعداد زیادی سوسک را دارید یا ترجیح می‌دهید تمام طول سفر را در فضای باز بگذرانید؟ با دوش‌های فضای باز مشکلی ندارید یا بیشتر تمایل دارید خستگی سفر را در یک وان راحت و غوطه‌ور در کف و آب گرم بگذرانید؟ چه سطحی از رفاه در طول سفر شما را اقناع می‌کند؟ دوست دارید در دل طبیعت اتراق کنید، جایی که نعره و خرناسه‌های گاه و بیگاه شیرهای صحرایی هم مهیج است و هم لرزه به جان‌تان می‌اندازد؟ یا ترجیح می‌دهید در کمپ‌های متحرکی اقامت کنید که اغلب تا حد ممکن شما را به حیات وحش نزدیک می‌کنند؟


۶. چه نوع پوششی را دوست دارید؟

سافاری

معمولا هواپیماهای کوچک سقف باری ۲۰ کیلویی برای هم مسافر در نظر می‌گیرند. اگر هدف شما از این سفر عکاسی است که قطعا با دوربین مجهز به انواع لنزهای خاص سفر می‌کنید که باعث می‌شود از این نظر محدودیت زیادی را تجربه کنید.

به همین خاطر سافاری را مثل دیگر سفرهای معمول در نظر نگیرید، اینجا هر چیز نیازمند بررسی و دقت است. به همین دلیل باید اندوخته پوشاکی را که در ذهن تصور کرده‌اید، کناری گذاشته و به بسته‌بندی اقلام مورد احتیاج اکتفا کنید. لباس سبک، کفش‌ مناسب، اسپری دفع حشرات، چراغ قوه، وسایل شست‌وشو و... می‌توانند به‌خوبی از پس برطرف کردن احتیاحات سفری یک هفته‌ای برآیند.


۷. دیگر مایجتاج مورد نظر چیست؟

سافاری

دوربین دو چشمی فراموش نشود. از آنجایی که مادر طبیعت بسیار هنرمند و خلاق است، صدها و صدها گونه پستاندار و پرنده در این مناطق زندگی می‌کنند که بهتر است قبل از سفر با اندکی مطالعه از مشخصات و نام آن‌ها مطلع شده باشید. نورافکن‌های LED کوچک نیز می‌توانند در پیاده‌روی‌های شبانه و روشن کردن مسیر پیش روی‌تان کمکی موثر باشند.


۸. نکات کلیدی؟

سافاری

خب وقتی به دل طبیت می‌زنید، باید از عهده مهار احساسات و هیجانات ناگهانی برآیید. فکر کنید در ماشین نشسته‌اید که ناگهان با گله‌ای گورخر مواجه می‌شوید. کافی است اینجا یک گردشگر ذوقزده با صدای بلند فریاد بزند:

اینجا رو، یه گورخر

همین جمله کافی است تا کل زحمت به باید رفته و گله را فراری دهد و بدین صورت سایر بازدیدکنندگانی که ترجیح می‌دهند در سکوت نظاره‌گر جانوران باشند را دلزده کند. به همین خاطر بهتر است از قبل گشتی در کمپ محل اقامت خود زده و با دیگر مسافران گفت‌وگو کنید و در خلال این آشنایی‌، کسانی که همفکری و تفاهم بیشتری با شما و خواسته‌های‌تان دارند را مشخص کرده و ترجیحا این تجربه را با آن‌ها سهیم شوید. از کنار این مسئله بی تفاوت عبور نکنید، چون اگرچه در نگاه اول امری ساده است، اما می‌تواند به قیت نابودی رویاهای‌تان تمام شود.


۹. قوانین دیگر؟

سافاری

هیچ قانونی وجود ندارد، تنها قانون موجود این است که در تمام مدت گشت‌وگذار در حیات وحش در جیپ بمانید. البته این به‌معنای آن نیست که خود را محصور کنید، نه ابدا. گاهی خلاق باشید و این سافاری را به بهترین تجربه عمرتان بدل کرده و  از شکستن سنت‌ها نهراسید.

چندین روز گشت‌وگذار ممکن است باعث خستگی شده و یکنوختی حاصل از آن، لذت ماجراجویی را از شما بگیرد. به همین خاطر گاهی از دیگران فاصله گرفته و در اطراف کمپ به‌صورت ایمن به گشت‌وگذار بپردازید. در میانه‌ی سفر سری به زنگبار یا کیپ تاون بزنید، به تماشای جاذبه‌های دیدنی رفته یا با کشتی‌ کروز گشتی روی رودخانه بزنید. مالاوی مکان زیبایی است مملو از دریاچه‌های دلفریب و ماهی‌های گرمسیری یا موزامبیک خوش نقش و نگار.

سافاری چیزی جز تجربه کردن نیست و چه بهتر که این تجربه از راه ماجراجویی‌هایی رقم بخورد که خود شما خالق انجامش بودید.

به پایان این مطلب رسیدیم. امیدوارم از مطالعه آن و همراهی با ما لذت برده باشید.

مطالب مرتبط:

منبع afar

دیدگاه