راهنمای سفر به مالزی

سفر به مالزی دنیایی از تجربیات خاص و جدید است؛ جاذبه‌ها و تفریحاتی که شاید در مقصدی دیگر، امکان تجربه‌ دوباره‌ آن را نداشته باشید.

با مالزی بیشتر آشنا شوید:

درباره مالزی

اطلاعات ضروری مالزی

آب‌ و‌ هوای مالزی

بهترین زمان سفر به مالزی

هزینه‌ های سفر به مالزی

جاهای دیدنی مالزی

رژیم غذایی مالزی

درباره مالزی

طبیعت مالزی

عکس از وب‌سایت overnature.net (عکاس: نامشخص)

سفر به مالزی سفری منحصربه‌فرد است؛ کشوری که از نظر فرهنگ و سنت‌ها با کشورهای همسایه‌ خود بسیار متفاوت است. از جنگل شهری انبوه کوالالامپور تا سواحل بکر جزایر پرهنتیان، مالزی جاذبه‌های گردشگری متنوع و متفاوتی دارد. در سفر به مالزی می‌توانید یک روز را در کنار قبایل محلی زندگی کنید یا در ارتفاعات کامرون از مزارع چای دیدن کنید، در پارک‌های ملی گونونگ مولو و تامان نگارا می‌توانید از ارتفاعات سرسبز بالا بروید و حیات وحش را از نزدیک ببینید. حتما برای سفر به بورنئو و گشت و گذار در جنگل‌ها برنامه‌ریزی کنید. یکی از بهترین سایت‌های غواصی دنیا یعنی سیپادان در مالزی قرار دارد، بنابراین اگر از علاقه‌مندان به غواصی و تماشای دنیای زیر آب هستید، این فرصت فوق‌العاده را از دست ندهید.

چشم‌اندازی از مالزی

عکس از وب‌سایت netherlandsandyou.nl (عکاس: نامشخص)

در مالزی با هر سلیقه‌ای، بدون شک جاذبه‌ای برای لذت بردن پیدا می‌کنید. آداب و رسوم متفاوت، رژیم غذایی خاص، طبیعت زیبا و آسمان‌خراش‌های بلند و مراکز خرید مدرن، در مالزی منتظر حضور گردشگران است. در این راهنمای سفر با دیدنی‌های مالزی، رژیم غذایی و اطلاعات ضروری در مورد هزینه‌های سفر به این کشور زیبا آشنا می‌شویم.

اطلاعات ضروری مالزی

اختلاف ساعت با تهران

مالزی در منطقه‌ زمانی UTC/GMT +8 قرار دارد و ۴ ساعت و نیم از تهران جلوتر است.

زبان رسمی

مالایی

واحد پول

رینگیت

هر رینگیت

نوع برق شهری

برقی شهری در مالزی ۲۴۰ ولت و ۵۰ هرتز است. دوشاخه‌ها و پریزها از نوع G است که در ادامه تصویر آن را مشاهده می‌کنید:

پریز برق نوع G

عکس از وب‌سایت netio-products.com

کد کشور

+۶۰

شماره‌های اضطراری

پلیس و آمبولانس ۹۹۹، با موبایل ۱۱۲

آتش‌نشانی و امداد و نجات ۹۹۴، با موبایل ۱۱۲

جهت رانندگی

چپ

فرودگاه‌های بین‌المللی

ایپوه – فرودگاه سلطان ازلان شاه

جوهور بهرو – فرودگاه بین‌المللی ثنای

فرودگاه بین‌المللی کوتا کینابالو

فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور

فرودگاه بین‌المللی کوچینگ

فرودگاه بین‌المللی لانگکاوی

فرودگاه بین‌المللی مالاکا

فرودگاه بین‌المللی پنانگ

فرودگاه سلطان عبدالعزیز شاه

فرودگاه میری

کوانتان - فرودگاه سلطان حاجی احمد شاه

آب‌ و‌ هوای مالزی

مالزی در نزدیکی خط استوا قرار دارد بنابراین آب و هوای استوایی دارد به این معنا که در تمام طول سال، گرم و مرطوب است. میانگین بارش سالانه‌ ۲۵۰ سانتی‌متر و میانگین دمای هوا ۲۷ درجه‌ سانتی‌گراد است.

بهترین زمان سفر به مالزی

جذابیت‌های طبیعی مالزی

عکس از وب‌سایت nationsonline.org (عکاس: Gurazuru)

آب و هوا در مالزی به‌ندرت تغییر می‌کند و معمولا دمای هوای روز در حدود ۳۰ درجه سانتی‌گراد است. رطوبت در تمام طول سال بالا است. علاوه بر این در تمام طول سال اغلب بعدازظهرها، باران می‌بارد. تنها نکته‌ای که در مورد آب و هوا و برنامه‌ریزی برای زمان سفر باید در نظر بگیرید، آغاز مانسون، یا فصل بارندگی است.

این فصل بارانی، بیشتر سواحل شرقی و انتهای غربی ساراواک را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. شدیدترین بارندگی‌ها از اواخر نوامبر تا اواسط فوریه به وقوع می‌پیوندد.

در نواحی غربی شبه‌جزیره و در منطقه‌ صباح، ماه‌های سپتامبر و اکتبر مرطوب‌ترین ماه سال است. بارندگی‌های این فصل بسیار شدید است و معمولا دو تا سه ساعت طول می‌کشد. در طی بارندگی، بسیاری از فعالیت‌ها متوقف می‌شوند. در دوران اوج فصل بارانی، بسیاری از قایق‌هایی که به جزایر مختلف حرکت دارند، سرویس‌دهی خود را متوقف می‌کنند. در نواحی کوهستانی مثل ارتفاعات کامرون و پارک‌های ملی مرتفع، بارندگی بیشتر خواهد بود.

چشم‌اندازی از طبیعت مالزی

عکس از وب‌سایت mocah.org (عکاس: نامشخص)

بهترین زمان برای سفر به بیشتر مناطق مالزی، بین ماه مارس و اوایل اکتبر است؛ زمانی که میزان بارندگی و رطوبت بسیار کمتر است. البته آلودگی هوا که غالبا ناشی از آتش‌سوزی در جنگل‌های اندونزی است، هوا را مه‌آلود و برخی از پروازها را لغو می‌کند.

ماه‌های ژانویه و فوریه هم با وجود بارندگی برای سفر مناسب هستند، چراکه فستیوال‌های متعددی در این فصل برپا می‌شود؛ مثلا سال نوی چینی یا جشن هندوی تایپوسام. سفر به مالزی درست بعد از پایان فصل بارندگی، تجربه‌ای بی‌نظیر خواهد بود. در این فصل از تماشای چشم‌اندازهای سرسبز، آبشارهای زیبا و هوای مطبوع، لذت خواهید برد.

هزینه‌ های سفر به مالزی

هزینه‌ اقامت

Amethyst Dorm KLCC

عکس از بوکینگ (عکاس: نامشخص)

هزینه‌ اقامت در هاستل‌ها شبی ۲۵ تا ۵۰ رینگیت مالزی است. هر چقدر که شهر مقصد شما بزرگ‌تر باشد، طبیعتا این هزینه بیشتر می‌شود. اتاق خصوصی در هاستل شبی ۷۵ رینگیت هزینه دارد. بیشتر هاستل‌ها صبحانه و وای‌فای رایگان دارند، اما معمولا آشپزخانه ندارند و نمی‌توانید خودتان آشپزی کنید. اگر چادر دارید، می‌توانید در کمپ اقامت کنید، اما فقط در پارک‌ها و مناطق عمومی.

هتل‌های ارزان با وای‌فای رایگان و سیستم تهویه‌ مطبوع، از شبی ۷۵ رینگیت شروع می‌شود. برای اقامت در گزینه‌های بهتر میان هتل‌ های مالزی باید شبی ۲۰۰ رینگیت بپردازید.

یکی دیگر از انتخاب‌هایی که برای پیدا کردن اقامتگاه دارید، سایت Airbnb است. در این سایت می‌توانید اقامتگاه‌های اشتراکی را از شبی ۵۰ رینگیت کرایه کنید. برای کرایه‌ یک خانه یا آپارتمان کامل، حدودا شبی ۲۵۰ رینگیت باید بپردازید.

هزینه‌ غذا

غذاهای گوناگون در مالزی

عکس از وب‌سایت tatlerasia.com (عکاس: نامشخص)

یک وعده غذای خیابانی از حدود از ۵ رینگیت شروع می‌شود و به‌ندرت قیمت آن به بالای ۱۵ رینگیت می‌رسد. انواع فست فود حدود ۱۴ رینگیت قیمت دارد. در رستوران‌های ارزان بین ۱۰ تا ۲۰ رینگیت بابت غذا باید بپردازید، البته غذاهای غربی گران‌تر هستند. برای خوردن غذا در یک رستوران میان‌رده باید نفری حدود ۲۵ رینگیت بپردازید. هزینه‌ خرید مواد غذایی مورد نیاز برای یک هفته، در صورتی که تصمیم بگیرید خودتان آشپزی کنید، بین ۹۰ تا ۱۵۰ رینگیت است. اگر می‌خواهید هزینه‌ غذا را کاهش دهید، مواد غذایی محلی خریداری کنید.

هزینه‌ حمل و نقل عمومی

حمل و نقل عمومی در مالزی

عکس از وب‌سایت theculturetrip.com (عکاس: نامشخص)

برای سفر با اتوبوس باید ساعتی ۵ تا ۱۵ رینگیت بپردازید. تاکسی‌ بسیار گران‌قیمت است، چون باید به‌ازای هر نفر کرایه پرداخت کنید. اگر تنها باشید و کسی را پیدا نکنید که تاکسی را با او به‌طور مشترک استفاده کنید، باید هزینه‌ی چهار نفر را بپردازید. در کوالالامپور بسیاری از تاکسی‌ها از تاکسی‌متر استفاده نمی‌کنند، پس بهتر است حتما از قبل در مورد قیمت به توافق برسید. هزینه‌ اتوبوس از پنانگ تا کوالالامپور حدود ۵۰ رینگیت است و پروازها حداقل ۱۰۰ رینگیت هزینه دارند. قطار از کوالالامپور تا بانکوک حدود ۱۷۵ رینگیت و پرواز در این مسیر حدود ۳۰۰ رینگیت هزینه دارد.

هزینه فعالیت‌های تفریحی

بیشتر جاذبه‌های گردشگری در مالزی بسیار ارزان است. تورهای پیاده‌گردی روزانه بین ۳۵ تا ۷۵ رینگیت هزینه دارند. قیمت تورهای غواصی بین ۲۴۵ تا ۳۰۰ رینگیت و تورهای رودگردی حدود ۲۰۰ رینگیت است و بلیط ورودی بیشتر پارک‌های ملی کمتر از ۲۰ رینگیت است.

میانگین هزینه‌ روزانه ی پیشنهادی: ۱۳۰ تا ۱۸۰ رینگیت

البته این میانگین در شرایطی است که در هاستل اقامت کنید، غذای خیابانی بخورید و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. اگر در اقامتگاه بهتری اقامت کنید، بیشتر وعده‌ها در رستوران غذا بخورید و تاکسی بگیرید، این هزینه‌ میانگین بسیار بیشتر می‌شود.

با به کار بستن نکاتی که در ادامه مطرح می‌شود، می‌توانید هزینه‌ سفرتان را کاهش دهید.

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

تاکسی‌ها: تاکسی‌های مالزی عموما از تاکسی‌متر استفاده نمی‌کنند، بنابراین قبل از اینکه سوار شوید در مورد هزینه‌ها با راننده به توافق برسید.

اقامت در کمپ: امکان چادر زدن در کمپ‌های پارک ملی تامان نگارا وجود دارد. برای اینکه در هزینه‌های سفر خود صرفه‌جویی کنید، می‌توانید در کمپ اقامت کنید و شبی حدود ۵ رینگیت بپردازید.

کمپینگ در مالزی

عکس از وب‌سایت theculturetrip.com/Shutterstock (عکاس: Raisman)

غذای خیابانی محلی: غرفه‌های غذای خیابانی بهترین جا برای غذا خوردن است. این غذاهای خیابانی محلی هم بسیار لذیذ هستند و هم قیمت ارزانی دارند. در واقع بهترین و ارزان‌ترین غذاهایی که در این کشور می‌توانید نوش جان کنید، غذای خیابانی است.

تورهای پیاده‌روی رایگان: استفاده از یکی از تورهای پیاده‌روی شرکت Airotour، راه مناسبی برای گشت و گذار در کوالالامپور است. در این تورها نه‌تنها از جاذبه‌های دیدنی بازدید می‌کنید، بلکه چیزهای زیادی در مورد تاریخ و فرهنگ این کشور یاد می‌گیرید.

جاهای دیدنی مالزی

مساجد دیدنی مالزی

عکس از وب‌سایت shutterstock.com (عکاس: Farizun Amrod Saad)

مالزی دنیایی از تجربه‌های گردشگری خاص و متمایز را به شما عرضه می‌کند. ترکیبی از فرهنگ‌های مالایی، چینی و هندی، در کنار زندگی مدرن و پیشرفته‌ شهری در کوالالامپور، دست به دست هم داده‌اند تا سفر به مالزی تجربه‌ای لذت‌بخش و متنوع باشد. جزیره‌ بورنئو، زیباترین جاذبه‌های مالزی را در دل خود جای داده است. جنگل‌های وحشی، اورانگوتان‌ها، قله‌های گرانیتی و قبیله‌های دورافتاده‌ محلی، جزیره‌های زیبا، ریزورت‌های لوکس و شهرهای بازمانده از دوران استعمار، بر جذابیت مالزی افزوده است.

در سال ۲۰۱۰، حدود دو میلیون خارجی به مالزی سفر کردند. بیشتر آن‌ها ساکنان کشورهای همسایه‌ مالزی بوده‌اند. گردشگری این کشور، روزبه‌وز طرفداران بیشتری پیدا می‌کند. در ادامه با مهم‌ترین جاهای دیدنی مالزی آشنا می‌شویم.

پارک ملی گونونگ گادینگ (Gunung Gading)

پارک ملی گونونگ گادینگ (Gunung Gading)

علاقه‌مندان به گیاه‌شناسی بدون شک از حضور در این پارک ملی لذت می برند زیرا بزرگترین گل جهان در این پارک می‌روید. قطر گل رافلزیا (Rafflesia) به یک متر هم می‌رسد و وزن آن ۷ کیلوگرم است ولی بویی بسیار نامطبوع دارد. گل‌های این گیاه بعد از چند روز از بین می‌روند. خوشبختانه این گیاه در تمام طول سال گل می‌دهد، اما بهترین زمان برای دیدن این گل از ماه نوامبر تا ژانویه است. این پارک، غیر از این گل دیدنی، جاذبه‌های دیگری نیز دارد؛ از جمله سواحل زیبا، کوه‌های بلند و جنگل‌هایی ایدئال برای پیاده‌گردی.

این پارک ملی در سال ۱۹۸۳ به‌منظور فراهم کردن یک محیط حفاظت‌شده برای رافلزیا، به‌عنوان پارک ملی در نظر گرفته شد. در سال ۱۹۹۴، درهای پارک به روی عموم مردم گشوده شد و امروزه گردشگران می‌توانند یکی از شگفت‌انگیزترین گیاهان این سیاره را در این پارک تماشا کنند.

جزیره‌ مانوکان (Manukan Island)

جزیره مانوکان

عکس از وبلاگ thehappykid.blog (عکاس: نامشخص)

این جزیره دومین جزیره‌ بزرگ پارک ملی Tunku Abdul، اولین پارک ملی دریایی مالزی است. در این جزیره می‌توانید بهترین تفریحات آبی را تجربه کنید. جزیره در شرق ایالت صباح قرار دارد و به خاطر سواحل بی‌نظیرش مشهور است. بهترین ساحل این جزیره در انتهای شرقی آن قرار دارد.

با کمی فاصله از ساحل، صخره‌های مرجانی دیده می‌شود که شرایط را برای غواصی اسکوبا و لذت بردن از دنیای زیبای زیر آب فراهم کرده است. این جزیره پیشرفته‌ترین امکانات گردشگری را در بین ۵ جزیره‌ این پارک در اختیار دارد. با استفاده از فرابر از کوه کینبالو می‌توانید خود را به جزیره برسانید.

معبد کک لوک سی (Kek Lok Si)

معبد کک لوک سی (Kek Lok Si)

این معبد یکی از معابد نسبتا جدید است و تاریخ ساخت آن به سال ۱۸۹۱ برمی‌گردد، اما با وجود قدمت کم یکی از مهم‌ترین معابد بودای چینی در جنوب شرقی آسیا است. این معبد را با نام Supreme Bliss هم می‌شناسند؛ معبد زیبا و باشکوهی که تصاویر متعددی از بودا و سایر شخصیت‌های مهم و مذهبی دارد. از آنجایی که این معبد بزرگترین معبد بودایی در مالزی است، زائرانی از نواحی مختلف جنوب شرقی آسیا برای زیارت آن به مالزی سفر می‌کنند. مهم‌ترین جاذبه‌ این مجموعه‌ مذهبی، معبد رامای چهارم است که ۱۰ هزار حکاکی از بودا دارد.

معبد غارهای باتو (Batu Caves)

غارهای باتو در مالزی

عکس از وب‌سایت outoftownblog.com (عکاس: نامشخص)

مسافرانی که از کوالالامپور برای رفتن به معبد غارهای باتو برنامه‌ریزی می‌کنند، با یکی از دیدنی‌ترین جاذبه‌های گردشگری مالزی روبه‌رو می‌شوند؛ یک هنر هندو باشکوه. این معبد که از دو غار اصلی تشکیل شده، مهم‌ترین معبد هندو در خارج از مرزهای هند است. هزاران زائر در جشن تایپوسام (یک فستیوال هندو سالانه) در این معبد گرد هم می‌آیند. جذاب‌ترین بخش این مجموعه‌ مذهبی، مجسمه‌ بسیار بزرگی از یکی از خدایان هندو است. در این منطقه، میمون‌های زیادی را خواهید دید که در گوشه و کنار معبد به بازی و جست و خیز مشغول‌اند.

منطقه‌ حفاظت شده‌ طبیعی Semenggoh

منطقه‌ی حفاظت شده‌ی طبیعی Semenggoh

این منطقه‌ حفاظت‌شده‌ طبیعی به خاطر برنامه‌ حمایت از اورانگوتان‌ها مشهور است. در این برنامه، اورانگوتان‌هایی که رها شده‌اند، والدین خود را از دست داده‌اند یا نجات یافته‌اند، برای زندگی در طبیعت آموزش داده می‌شوند. به همین دلیل در جنگل‌های حوالی این محدوده اورانگوتان‌های زیادی را خواهید دید که در محیط طبیعی پرورش داده می‌شوند. بهترین زمان برای دیدن اروانگوتان‌ها صبح‌ها و بعدازظهرها هنگام غذا دادن به آن‌ها است. علاوه بر این در این محدوده انواع پرندگان را خواهید دید که با رنگ‌های خارق‌العاده‌ای که دارند، توجه همه‌ گردشگران را به خود جلب می‌کنند. بعضی از این پرندگان بومی مالزی هستند و شاید جای دیگر در دنیا نتوانید شبیه آن‌ها را ببینید.

خط آهن شمالی برنئو

خط آهن شمالی برنئو در مالزی

عکس از وب‌سایت projectexpedition.com (عکاس: نامشخص)

گردشگران می‌توانند با سوار شدن یک قطار بخار دهه‌ ۱۹۰۰، سفری به گذشته داشته باشند. سوار شدن بر این قطار فرصتی عالی برای تماشای روستاها و مناطق اطراف است؛ جایی که خانه‌های اهالی در کنار مزارع برنج ساخته شده است و از دور مناظر بسیار زیبایی را به تصویر می‌کشد. مسافران این قطار در طی سفر از بهترین غذاهای آسیایی لذت می‌برند. این قطار فقط روزهای چهارشنبه و شنبه حرکت دارد.

منطقه‌ بوکیت بینتانگ (Bukit Bintang)، کوالالامپور

منطقه‌ی بوکیت بینتانگ (Bukit Bintang)، کوالالامپور

این منطقه یکی از مهم‌ترین مناطق خرید در کوالالاپور است، بنابراین مسافرانی که دوست دارند خرید کنند، بدون شک در این منطقه لذت می‌برند و هرچه بخواهند پیدا می‌کنند. در این منطقه تعدادی از مراکز خرید مالزی واقع شده‌اند که یکی از آن‌ها به نام Benaya Times Square یکی از بزرگترین مراکز خرید دنیا است. این مجموعه یک پارک موضوعی (Theme park) سرپوشیده هم دارد.

مراکز خرید این منطقه همگی مدرن و به‌روز هستند و بیشتر آن‌ها به وسایل الکترونیکی اختصاص دارند. بعد از یک روز گشت و گذار در مراکز تجاری و خرید، می‌توانید در یکی از کافه‌های کنار خیابان استراحت کنید. این منطقه علاوه بر محلی برای خرید، یک منطقه‌ تفریحی است و امکانات تفریحی زیادی برای گردشگران دارد.

جزیره‌ ردانگ (Redang)

جزیره ردانگ

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: MDChaara)

جزیره‌ ردانگ را برای عاشقان ساحل ساخته‌اند. سواحل شنی سفیدرنگ و آب‌های کریستالی اقیانوس باعث شده که این جزیره مقصدی محبوب برای غواصان باشد. در واقع غواصی و تفریحات ساحلی مهم‌ترین جاذبه‌های این جزیره است. گرچه این جزیره یکی از بزرگترین جزایر دور از شبه‌جزیره‌ مالزی است، اما به‌اندازه‌ای کوچک است که می‌توانید به گوشه و کنار آن پیاده سر بزنید. می‌توانید در جاده‌های آن رانندگی کنید یا در مسیر‌های جنگلی پیاده‌گردی کنید.

پارک ملی باکو (Bako)

پارک ملی باکو (Bako)

پارک ملی باکو، یکی از مقصدهای گردشگری پرطرفدار در مالزی است به‌خصوص برای کسانی که فعالیت‌های تفریحی در دل طبیعت را دوست دارند. این پارک در ایالت ساراواک در بورنئو قرار دارد. پارک اگرچه خیلی بزرگ نیست، جاذبه‌های طبیعی فراوانی دارد. حیات وحش، جنگل‌های بارانی، آبشارهای زیبا، سواحل دیدنی و تفریحات دریایی را در این پارک تجربه خواهید کرد.

مهم‌ترین جاذبه‌ این پارک، یک گونه‌ عجیب از میمون است که بسیار نادر است و البته پیدا کردن آن‌ها در پارک سخت است. مسیرهای پیاده‌روی متعددی در دل طبیعت پارک ساخته شده است که سطح‌های مختلفی برای آمادگی‌های بدنی متفاوت دارند. از مسیرهای کوتاه و ساده گرفته تا مسیرهای بلند یک روزه و هرکدام از گردشگران با توجه به توانایی و شرایط خود می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب کند.

کلیسای مسیح، ملاکا

کلیسای مسیح در ملاکا مالزی

عکس از وب‌سایت Alamy Stock Photo (عکاس: Adrian Baker)

یکی از مهم‌ترین نمادهای شهر ملاکا، کلیسای مسیح است. این کلیسا توسط هلندی‌ها، در اواسط قرن هدهم ساخته شده و یکی از قدیمی‌ترین کلیساهای پروتستان مالزی است که هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کلیسا به سبک معماری هلندی ساخته شده است. نه‌تنها به خاطر نمای رنگارنگ و زیبا بلکه به خاطر فضای داخلی زیبا مورد توجه قرار دارد.  

رودخانه‌ کیناباتانگان (Kinabatangan River)

رودخانه‌ی کیناباتانگان (Kinabatangan River)

این رود، دومین رود بزرگ مالزی است و از کوهستان تا دریای سولو به طول ۵۵۰ کیلومتر کشیده شده است. این رود در ایالت صباح در بورنئو قرار دارد و به خاطر پوشش گیاهی و تنوع حیات وحش، شهرت دارد. نواحی اطراف این رود بهترین جا برای تماشای فیل‌های آسیایی، کروکودیل و اورانگوتان بورنئویی است. علاوه بر این، بیش از ۲۰۰ گونه‌ مختلف از پرندگان در این ناحیه زندگی می‌کنند. جنگل‌های بارانی این منطقه یکی دیگر از عوامل شهرت این رود است. درمجموع اگر از علاقه‌مندان به طبیعت و حیات وحش هستید، بازدید از این منطقه را در برنامه‌ سفر خود قرار دهید.

جزیره‌ سیپادان (Sipadan)

جزیره سیپادان مالزی

عکس از وب‌سایت zubludiving.com (عکاس: نامشخص)

این جزیره در دریای Celebes قرار دارد و بهشتی برای علاقه‌مندان به غواصی است. تنها جزیره‌ اقیانوسی مالزی، از یک مخروط آتشفشانی خاموش شده تشکیل شده است. به‌دلیل تنوع زندگی دریایی در این منطقه، این جزیره یکی از بهترین مقصدهای غواصی در تمام دنیا است. در این محدوده، بیش از ۳ هزار گونه ماهی و صدها نوع مرجان زندگی می‌کنند. غواصانی که این جزیره را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند، از تنوع ماهی‌ها و مرجان‌های آن شگفت‌زده می‌شوند. این جزیره، علاوه بر امکانات ومحیط مناسب برای غواصی، سواحل شنی بسیار زیبایی دارد.

کمرون هایلندز (Cameron Highlands)

کمرون هایلندز در مالزی

عکس از وب‌سایت Shutterstock (عکاس:  rizal zawawi)

کمرون هایلندز یکی از گسترده‌ترین کوهسارهای مالزی است. منطقه‌ای مسکونی که اولین بار در دهه‌ ۱۹۲۰ توسط بریتاینایی‌ها توسعه یافت. این منطقه جمعیتی بیش از ۳۴ هزار نفر دارد که شامل مالایی‌ها، چینی‌ها، هندی‌ها و سایر گروه‌های قومی است. این منطقه را به خاطر مسیرهای پیاده‌گردی‌اش می‌شناسند. این مسیرها، گردشگران را از جنگل‌ها به آبشارها و نقاط دنج و آرام می‌برد. علاوه بر مسیرهای جنگلی، این منطقه‌ حفاظت شده به خاطر مزارع چای شهرت دارد. گردشگران می‌توانند در بازدید از این منطقه در تورهای کارخانه‌های چای شرکت کنند و مراحل برداشت و تولید چای را از نزدیک ببینند.

شهر جرج تاون (Georgetown)

جرج تاون در مالزی

عکس از وب‌سایت gettingstamped.com (عکاس: نامشخص)

این شهر را به افتخار پادشاه بریتانیا، جرج سوم نام‌گذاری کرده‌اند. جرج‌تاون در شمال شرقی جزیره‌ پنانگ قرار دارد و بیشتر جمعیت آن را افرادی تشکیل می‌دهند که اصلیت چینی دارند. به‌دلیل قوانین و کنترل‌های سخت‌گیرانه، بسیاری از بناهای قدیمی این شهر، به‌شکل اصلی خود باقی‌مانده است. مثلا مغازه‌ها و خانه‌های قدیمی که معماری خاصی دارند. فرهنگ غالب بر این منطقه، با سایر نواحی جنوب شرقی آسیا تفاوت دارد. این شهر، شب‌ها به یکی از پرجنب‌وجوش‌ترین شهرهای دنیا تبدیل می‌شود. اکثر اهالی شهر از خانه‌ها بیرون می‌آیند و در غذاخوری‌ها و کافه‌ها گپ می‌زنند و غذا می‌خورند.

تامان نگارا (Taman Negara)

تامان نگارا (Taman Negara)

تامان نگارا در زبان مالایی به‌معنای پارک ملی است. این پارک، یکی از قدیمی‌ترین جنگل‌های بارانی دنیا است. درختان بزرگ، آبشارها و مسیرهای جنگلی دیدنی در این پارک وجود دارد که مورد توجه گردشگران قرار دارد. برخی از این مسیرها برای گشت و گذار در جنگل بدون راهنما است. تامان نگارا بهشتی برای گونه‌های در معرض خطر انقراض است مثلا فیل آسیایی، ببر، پلنگ و کرگدن. البته تعداد آن‌ها کم است و پیدا کردن آن‌ها به‌ندرت برای گردشگران ممکن است. اما اگر به حیات وحش علاقه دارید، مطمئنا ناامید نمی‌شوید. انواع پرندگان و حیوانات مختلف را خواهید دید.

جزیره‌ تیومن (Tioman)

جزیره تیومن در مالزی

عکس از وب‌سایت lifestyleasia.com (عکاس: نامشخص)

تیومن جزیره‌ای کوچک است که در فاصله‌ای اندک از سواحل شرقی شبه‌جزیره‌ مالزی قرار دارد. در دهه‌ ۱۹۷۰، مجله‌ تایم، این جزیره را به‌عنوان زیباترین جزیره‌ دنیا معرفی کرد. از آن زمان به بعد، گردشگران زیادی از سراسر دنیا، به شوق گشت و گذار در تکه‌ای از بهشت، به این جزیره سفر می‌کنند.

جزیره‌ تیومن، با صخره‌های مرجانی سفید احاطه شده است در نتیجه بهشتی برای علاقه‌مندان به غواصی اسکوبا است. خود جزیره، سرسبز است و با جنگل‌های انبوه پوشانده شده است. خارج از فصل بارندگی، تعداد گردشگران از تعداد اهالی جزیره بیشتر می‌شود.

کوه کینبالو (Kinabalu)

کوه کینبالو (Kinabalu)

قله‌ این کوه، ۴۰۹۵ متر ارتفاع دارد و کوه کینبالو بلندترین کوه در بورنئو است. این کوه در سراسر دنیا به خاطر پوشش گیاهی و جانوری بسیار متنوعش شهرت دارد. بیش از ۶۰۰ گونه سرخس، ۳۲۶ گونه پرنده و ۱۰۰ گونه پستاندار در این کوه و نواحی اطراف آن، شناسایی شده است. قله‌ اصلی به‌راحتی برای افرادی با آمادگی بدنی مناسب، قابل دسترسی است. بالا رفتن از این کوه نیازی به تجهیزات ویژه‌ کوهنوردی ندارد البته گردشگران باید همراه با راهنما، نسبت به صعود اقدام کنند.

برج‌های دوقلوی پتروناس (Petronas)

برج‌های دوقلو پتروناس در مالزی

عکس از وب‌سایت bookingmentor.com (عکاس: نامشخص)

برج‌های دوقلوی پتروناس در کوالالامپور قبل از اینکه برج Taipei 101 در سال ۲۰۰۴، ساخته شود، بلندترین برج‌های دنیا بودند. با این وجود، این برج‌ها هنوز هم بلندترین برج‌های دوقلوی دنیا هستند. این برج‌های ۸۸ طبقه، با بتن تقویت شده ساخته شده‌اند و نمای بیرونی آن‌ها با فولاد و شیشه طراحی شده است. طراحی نمای این بنا، یادآور الگوهای هنر اسلامی است و بازتابی از مذهب مالزی یعنی دین اسلام است. بین دو برج، یک پل هوایی قرار دارد که در طبقات ۴۱ و ۴۲ ساخته شده است.

لنکاوی

لنکاوی

لنکاوی یکی از شناخته‌شده‌ترین مقصدهای گردشگری در مالزی است؛ مجمع‌الجزایری متشکل از ۹۹ جزیره‌ کوچک که بزرگترین آن‌ها یعنی جزیره‌ لنکاوی، جمعیتی در حدود ۵۶ هزار نفر دارد. سواحل شنی سفید و زیبا و پوشش گیاهی جنگلی به‌همراه قله‌های سربه‌فلک کشیده‌ صخره‌ای از جذابیت‌های طبیعت این جزیره است و تعجبی ندارد که با وجود این زیبایی‌ها، یکی از بهترین و پیشرفته‌ترین مقصدهای گردشگری مالزی است. محبوب‌ترین سواحل این منطقه در بخش غربی جزیره قرار دارد. بهترین رستوران‌ها و ریزورت‌های تفریحی لنکاوی در این قسمت ساخته شده‌اند.

جزایر پرهنتیان (Perhentian)

جزایر پرهنتیان در مالزی

عکس از وب‌سایت foundtheworld.com (عکاس: نامشخص)

این جزایر در شمال شرقی مالزی قرار گرفته‌اند و یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری به‌خصوص برای گردشگرانی هستند که می‌خواهند سفری کم‌هزینه داشته باشند. تعدادی از زیباترین سواحل دنیا، بهترین سایت‌های غواصی و اقامتگاه‌های ارزان در این جزایر منتظر حضور گردشگران است. بزرگترین جزایر این مجموعه عبارت‌اند از پرهنتیان بزرگ و پرهنتیان کوچک. هر دو جزیره، سواحل شنی سفید با درختان نخل دارند که در کنار آب‌های فیروزه‌ای منظره‌ای زیبا را به نمایش می‌گذارند.

مرکز ‌توان‌بخشی Sepilok

مرکز اورانگوتان سپیلوک در مالزی

عکس از وب‌سایت vestpoundstours.com (عکاس: نامشخص)

این مرکز ‌توان‌بخشی مخصوص اورانگوتان‌ها است که در سال ۱۹۶۴ افتتاح شده است. در این مرکز از اورانگوتان‌های رها شده در برابر خطراتی مثل شکار غیرقانونی و... حفاظت می‌شود. اورانگوتان‌هایی که از والدین خود جدا مانده‌اند یا آن‌ها را از دست داده‌اند، در این مرکز برای رهاسازی و زندگی در طبیعت، تربیت می‌شوند. این مجموعه در منطقه‌ حفاظت‌شده‌ جنگلی Kabili-Sepilok قرار دارد که بیشتر بخش‌های آن را جنگل‌های بارانی بکر تشکیل می‌دهد. حدود ۶۰ تا ۸۰ اورانگوتان، آزادانه در این منطقه‌ حفاظت‌شده زندگی می‌کنند. این مجموعه یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری در ایالت صباح است.

غارهای مولو (Mulu)

غارهای مولو (Mulu)

غارهای مولو در پارک ملی گونونگ مولو در بورنئوی مالزی قرار دارند. این پارک علاوه بر این غارها، جاذبه‌های دیدنی فراوانی دارند از ارتفاعات صخره‌ای گرفته تا پوشش گیاهی جنگلی و استوایی. غار سارواک یکی از غارهای این مجموعه، بزرگترین غار دنیا است. فضای این غار به‌قدری وسیع است که ۴۰ هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ در آن جا می‌شود بدون اینکه بال‌های آن‌ها را جمع کنند.

موزه هنرهای اسلامی  کوالالامپور

موزه هنرهای اسلامی مالزی میزبان بیش از ۷۰۰۰ اثر باستانی و نیز کتابخانه‌ای وسیع از متون و کتاب‌های اسلامی‌ و هنر است. این موزه در محوطه‌ پارک دریاچه با مساحتی معادل ۹۲۹۰ مترمربع ساخته شده است. در این فضای وسیع بزرگ‌ترین مدل ساخته شده از مسجدالحرام را می‌توانید ببینید. این موزه شامل ۱۲ گالری است و بخش‌های آثار باستانی از چینی و سرامیک گرفته تا جنگ‌افزارها و تسلیحات در آن دیده می‌شود.

فستیوال تایپوسام

فستیوال تایپوسام در مالزی

عکس از وب‌سایت leisurelylifestyle.com (عکاس: hams Nocete)

این فستیوال یکی از جشن‌های مذهبی آیین هندو است و در ماه فوریه، زمانی که ماه کامل است برگزار می‌شود. هر سال انبوه جمعیت، بیش از یک میلیون مردم محلی و هزاران نفر گردشگر به‌سمت معبد باتو روانه می‌شوند تا ظرف‌های شیر خود را به خدایان تقدیم کنند. اگر دوست دارید جشن‌های مذهبی و آیین‌های سنتی را ببینید برای شرکت در این فستیوال برنامه‌ریزی کنید.

رژیم غذایی مالزی

رژیم غذایی در مالزی

آشپزی مالزی، مجموعه‌ای از تکنیک‌ها و شیوه‌های آشپزی رایج در این کشور است که تنوع زیادی دارد. این تنوع ناشی از حضور اقوام مختلف و تنوع فرهنگی در این کشور است. جمعیت انبوه این کشور به گروه‌های قومی مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود؛ مالایی، چینی و هندی. از دیگر گروه‌های قومی تشکیل‌دهنده‌ مالزی، گروه‌های بومی ناحیه‌ صباح و ساراواک است که در شرق مالزی زندگی می‌کنند. غیر از این‌ها، تعداد زیادی مهاجر از بسیاری از کشورهای دنیا در این منطقه ساکن شده‌اند. بنابراین تعجبی ندارد که آشپزی این کشور بسیار متنوع است و ترکیبی از آشپزی مناطق مختلف در آن مشاهده می‌شود.

علاوه بر اینها، به‌دلیل سابقه‌ تاریخی مهاجرت در مالزی و دوران استعمار و همین طور موقعیت جغرافیایی این کشور، تاثیر آشپزی کشورهای هلند، بریتانیا، پرتغال و تایلند را نمی‌توان در غذاهای این منطقه نادیده گرفت. از آنجایی که مالزی تاریخ مشترکی با سنگاپور دارد، پیدا کردن غذاهای سنگاپوری گاهی با شکل و شمایل تغییر یافته، غیرممکن نیست. حتی برخی از غذاهای این دو کشور کاملا مشترک و یکسان است.

اگر از آن دسته افرادی هستید که در سفر به کشورهای مختلف، غذاهای متفاوت را امتحان می‌کنند واز چشیدن طعم‌های جدید، نمی‌ترسند، در مالزی از تنوع غذاها شگفت‌زده خواهید شد. در ادامه با چند غذای رایج مالزی آشنا می‌شویم که در سفر می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید.

ناسی لماک (NASI LEMAK)، غذای ملی مالزی

ناسی لماک، غذای مالزیایی

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: Jpatokal)

این غذا اولین غذایی است که در فهرست به آن می‌پردازیم چراکه از اهمیت زیادی برخوردار است و غذای ملی محسوب می‌شود. یکی از اولین غذاهایی که در سفر به مالزی با آن روبه‌رو می‌شوید. اگر نام این غذا را ترجمه کنیم، به‌معنای برنج چرب است و این نام‌گذاری به خاطر مراحل پخت این غذا است. برای تهیه‌ آن، برنج را در شیر نارگیل با برگ گیاهی به نام پاندانوس آماریلیفولیوس می‌پزند. به‌طور سنتی، این غذا را در برگ موز و همراه با سس مخصوص، تخم‌مرغ پخته و بادام زمینی سرخ شده سرو می‌کنند.

این غذای لذیذ، بسیار سنگین و البته چرب است. شاید بهتر باشد آن را در وعده‌ صبحانه امتحان کنید.

لاکسا، سوپ نودل

این غذا بسیار لذیذ است و لیاقت این را دارد که در رده‌ دوم فهرست بهترین غذاهای مالزی قرار بگیرد. این غذا در واقع نوعی سوپ نودل است که همراه با چاشنی‌های مختلف سرو می‌شود. چاشنی‌ای که با این غذا سرو می‌کنند، از منطقه‌ای به منطقه‌ دیگر متفاوت است. لاکسا بیشتر در مناطق پنانگ و ساراواک رایج است و البته هرکدام از این مناطق، این غذا را به شیوه‌ خود طبخ می‌کنند. برای تهیه‌ آن از نودل تهیه شده از آرد برنج استفاده می‌کنند.

در لاسکای ساراواک، از شیر نارگیل استفاده می‌شود. از نودل ورمیشل برنج یا نودل‌های ضخیم برنج برای تکمیل این غذا بهره می‌برند. همراه با این غذا جوانه‌ لوبیای ترد، رشته‌های گوشت مرغ یا میگو سرو می‌کنند.

می کولوک (Mee kolok)

می کولوک، غذای مالزیایی

عکس از وب‌سایت foodpanda.my (عکاس: نامشخص)

می کولوک یکی دیگر از غذاهای مخصوص منطقه‌ کوچینگ در ساراواک است که بیشتر به‌عنوان صبحانه رایج است. این غذا را در بیشتر غرفه‌های خیابانی به‌راحتی پیدا خواهید کرد؛ غذایی که از نودل تخم‌مرغ و گوشت سرخ شده تهیه می‌شود.

روتی چانای (Roti canai)

این غذا یکی از انواع غذاهایی است که از آشپزی هندی به آشپزی مالزی آمده و نشان‌دهنده‌ تاثیر گروه‌های قومی بر آشپزی این کشور است. البته از این غذاهای هندی در مالزی بسیار پیدا می‌شود. روتی چانای از نانی مسطح همراه با انواع خوراک تشکیل می‌شود. این خوراک غالبا از ترکیب عدس و گوشت مرغ آماده می‌شود.

مطبق (Murtabak)، پیتزای هندی

مطبق، پیتزای هندی

عکس از وب‌سایت delicious.com.au (عکاس: نامشخص)

مطبق یکی دیگر از غذاهای هندی رایج در مالزی است و معمولا آن را پیتزای هندی می‌نامند. اسم این غذا از واژه‌ عربی مطبق به‌معنای چندلایه، گرفته شده است. این غذا در سراسر مالزی رایج است و معمولا از گوشت چرخ کرده شامل گوشت مرغ، گوسفند یا گوساله، سیر، تخم‌مرغ، پیاز و کاری، خیارشور، انواع ترشیجات و سس گوجه سرو می‌شود.

پاندان (Pandan)، وانیل آسیایی

استفاده از برگ‌های پاندان یا گیاه پاندانوس آماریلیفولیوس، در آشپزی مالزی بسیار رایج است به‌خصوص در تهیه‌ انواع دسر. این گیاه را معمولا وانیل آسیایی می‌نامند. یکی از دسرهایی که در مالزی می‌توانید نوش جان کنید، پنکیک پاندان است. نوعی کیک لایه لایه هم با این گیاه تهیه می‌شود که بسیار لذیذ است.

ساتای

این غذا بسیار ساده و البته اشتهابرانگیز است. ساتای با انواع گوشت تهیه می‌شود از جمله مرغ، گوسفند یا گوساله. تکه‌های گوشت را در ترکیبی از ادویه‌های محلی، مارینه می‌کنند، سپس به سیخ می‌کشند و با حرارت ملایم کباب می‌کنند. این غذا را می‌توانید ساده نوش جان کنید یا قطعات گوشت را در سسی مخصوص که با نواع مغرها و ادویه‌ها تهیه می‌شود فرو ببرید تا طعمی قوی و متمایز به آن بدهید. هر شکلی که این غذا را بخورید، بدون شک از طعم متفاوت آن لذت می‌برید.

Bak Kut Teh

غذاهای مالزیایی

عکس از وب‌سایت buffalo.world (عکاس: نامشخص)

اسم این غذا را اگر کلمه به کلمه ترجمه کنیم به‌معنای «گوشت، استخوان چای» است. اما هیچ نوع چای در تهیه‌ این سوپ رایج و محبوب استفاده نمی‌شود. در عوض، مواد غذایی اصلی تهیه‌ این غذا عبارت‌اند از قطعات گوشت، قارچ، سیر، توفو و انواع سبزیجات معطر. این ترکیب را بعد از پختن همراه با نودل یا برنج مصرف می‌کنند. این سوپ معطر، غذایی سیرکننده و کامل مناسب برای شب‌های بلند و روزهای سرد است.

ناسی کاندار (Nasi Kandar)

ناسی کاندار برنج دمی است که آن را با انواع غذاهای دیگر هندی و مالایی سرو می‌کنند. نکته‌ای که این غذا را با دیگر غذاها متمایز می‌کند در سسی است که پس از پایان پخت برنج، روی آن می‌ریزند. این غذا اصالتا متعلق به منطقه‌ پنانگ است. اگر نتوانستید به نواحی شمالی سفر کنید، این غذا را می‌توانید در اکثر غذاخوری‌های کوالالامپور پیدا کنید. در این غذاخوری‌ها از دیدن خوراک‌های متنوعی که می‌توانید همراه با این برنج نوش جان کنید، شگفت‌زده خواهید شد.

Cendol

دسرهای سنتی مالزی

عکس از وب‌سایت saveur.com (عکاس: نامشخص)

این دسر سنتی یکی از بهترین خوراکی‌هایی است که می‌توانید زیر آفتاب گرم کوالالامپور امتحان کنید. این دسر در واقع نوعی ژله سبزرنگ است که با آرد برنج تهیه می‌شود. در کنار خیابان‌های کوالامپور، غرفه‌های زیادی را خواهید دید که این دسر لذیذ را همراه با یخ، قند نخل و... سرو می‌کنند. این دسر را در رستوران‌ها معمولا پیدا نمی‌کنید.

آسام پداس (Asam Pedas)

آسام پداس یک غذای تهیه شده از ماهی است و مثل بسیاری از غذاهای مالزی، با یک بشقاب برنج سرو می‌شود. آسام پداس به‌معنای تند و پرادویه است و نامی است که کاملا ویژگی‌های این غذا را نشان می‌دهد. یکی از اصلی‌ترین مواد تشکیل‌دهنده‌ این غذا، چیلی خشک شده است. برای طعم دادن به ماهی علاوه بر چیلی از انواع سیر و موسیر و تمر هندی هم استفاده می‌کنند. ترکیب طعم تند و ترش، باعث شده که این غذا یکی از غذاهای محبوب در مالزی باشد. طعم متفاوتی که حتما باید امتحان کنید.

روجاک (Rojak)

روجاک، سالاد مالزیایی

عکس از وب‌سایت asianinspirations.com.au (عکاس: نامشخص)

روجاک نوعی سالاد است که انواع مختلفی دارد. برای تهیه‌ آن از مواد مختلفی مثل تخم‌مرغ پخته، سیب‌زمینی، خیارشور، سس بادام زمینی و سایر مواد استفاده می‌کنند. یکی دیگر از انواع رایج روجاک، سالاد میوه‌ای است که از ترکیب انواع میوه‌ها از جمله آناناس تهیه می‌شود و روی آن سس مخصوصی که با آبلیمو و چیلی تهیه می‌شود، می‌ریزند. روجاک در زبان مالایی به معنی «مخلوط» است زیرا این سالاد را می‌توان آمیزه‌ای ازعناصر آشپزی چینی و مالایی به حساب آورد. سالاد روجاک به شیوه سنتی در کاسه‌های چوبی درست می‌شود و مواد با قاشق چوبی با سس سیاه مخلوط شده و روی آن با بادام زمینی خرد شده یا گل زنجبیل ریز شده تزیین می‌شود.

روجاک در بیشتر دکه‌های کنار خیابان، ماماک‌ها و حتی مدارس مالزی به فروش می‌رسد ومعمولا آن را در برگ‌های موز که به‌شکل قیف پیچیده شده است می‌ریزند و در اختیار مشتریان قرار می‌دهند.

برنج در برگ موز

اگر برایتان اهمیتی ندارد که با دست غذا بخورید و بعد از غذا خوردن دست‌تان حسابی بوی کاری بگیرد، از امتحان کردن این غذا لذت می‌برید. برخلاف معمول که برنج را در بشقاب سرو می‌کنند، در این غذا برنج را در برگ موز سرو می‌کنند. برنج را همراه با کاری، انواع سبزیجات و چاشنی‌های مختلف می‌خورند.

رندانگ (Rendang)

غذاهای متنوع مالزی

عکس از وب‌سایت sortedfood.com (عکاس: نامشخص)

این غذا یکی از لذیذترین و محبوب‌ترین غذاهای مالزی است که معمولا مورد توجه گردشگران قرار می‌گیرد. این غذا از نظر ادویه‌جات بسیار غنی است و به‌آرامی و با شعله‌ ملایم پخته می‌شود. ردانگ را بیشتر در جشن‌های مذهبی آماده می‌کنند مثلا عید فطر. این غذا انواع مختلفی دارد. معمولا آن را با گوشت گوساله می‌پزند اما می‌توانید انواع دیگر آن را که با گوشت مرغ و گوسفند تهیه می‌شود امتحان کنید. در اکثر رستوران‌ های مالزی می‌توانید این غذا را سفارش دهید.

kopi-O، قهوه‌ مالزیایی

اگر از علاقه‌مندان به قهوه هستید در سفر به مالزی حتما این نوشیدنی را امتحان کنید. این نوشیدنی را سرد هم سرو می‌کنند. نوع سرد این نوشیدنی با یخ فراوان و شیر تغلیظ شده سرو می‌شود.

نویسنده: حمیده کریمی

از کجا شروع کنیم

نکاتی درباره‌ اولین سفر به مالزی

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map