کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

راهنمای سفر به استان یزد

دوشنبه ۷ تیر ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۷
مطالعه 5 دقیقه
عمارت آقازاده ابرکوه؛ منبع عکس: soraya.news؛ عکاس: نامشخص
یزد، نمادی از استقامت در دل کویر، شهر قنات‌ها، بادگیرها و دوچرخه‌ها، اولین شهر خشت خام جهان و دومین شهر تاریخی زنده دنیا پس از ونیز ایتالیا، در دره‌ای وسیع، خشک و محصور بین رشته‌کوه‌های شیرکوه و خرانق روزگار می‌گذراند
تبلیغات
آبشار درگاهان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: صهبا احمدی
روستای خرانق؛ منبع عکس:  ویکی‌مدیا؛ عکاس: حسین ملایمت
زیارتگاه چک چک؛ منبع عکس: ایلنا؛ عکاس: نامشخص
کویر کاراکال؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مهسا رسولی
مسجد جامع یزد؛ منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Bacheye irooni
مسجد علاقبندی فهرج؛ منبع عکس: یاقوت نیوز؛ عکاس: نامشخص
نمایی از یزد؛ منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: فرید عطار

یزد، نمادی از استقامت در دل کویر، شهر قنات‌ها، بادگیرها و دوچرخه‌ها، اولین شهر خشت خام جهان و دومین شهر تاریخی زنده دنیا پس از ونیز ایتالیا، در دره‌ای وسیع، خشک و محصور بین رشته‌کوه‌های شیرکوه و خرانق روزگار می‌گذراند. این استان میزبان تعداد زیادی از جاذبه‌های گردشگری است. همچنین وجود امکانات رفاهی مناسب و گستره متنوع اقامتگاه‌های سنتی و هتل های استان یزد، آن را به یکی از محبوب‌ترین مقاصد در کشور بدل کرده است.

کپی لینک

استان یزد را بهتر بشناسید:

درباره استان یزد

تاریخچه استان یزد

آب و هوای استان یزد

جاهای دیدنی استان یزد

کپی لینک

درباره استان یزد

مجموعه امیر چخماق

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: میثم مظفری)

استان یزد را به مردمان آرام، باوقار و پرتلاش‌اش می‌شناسند. زندگی در طبیعت بی‌رحم کویر را نبوغ معماری این مردمان، در استفاده هرچه بهتر از امکانات محدود طبیعی میسر کرده است؛ آنگاه که خنکای مختصر نسیم بلندای آسمان، از قامت بادگیرها به قلب خانه‌ها راه می‌یابد و آب، این مایه آبادانی، از اعماق زمین و از کیلومترها آنطرف‌تر به راهنمایی قنات‌ها تا هر سرای و محله از شهر راه می‌یابد.

پیش از ورود مسلمانان به ایران، مردم استان یزد نیز مانند مردم سایر نقاط ایران پیرو مذهب زرتشت بودند. با انقراض حکومتساسانیاندر نیمه نخست سده اول ه.ق مردم بیشتر نقاط ایران از جمله استان یزد نیز به دین اسلام گرویدند، ولی برخی از آنان با پرداخت جزیه، آیین خود را حفظ کردند و زرتشتی باقی ماندند. قریب به اتفاق مردم استان یزد، مسلمان و پیرو شیعه جعفری هستند.

از شهرهای مهم این استان می‌توان به میبد، اردکان، بافق، ابرکوه، تفت و ندوشن اشاره کرد.

کپی لینک

تاریخچه استان یزد

دخمه زرتشتیان یزد

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: Malekzadeh1384)

یزد جلوه‌هایی‌ از باشکوه‌ترین‌ و درخشان‌ترین‌ میراث‌ فرهنگی‌ و تمدن‌ کهن‌ ادوار مختلف‌ تاریخی‌ ایران‌ را در خود جای‌ داده‌ است‌. آثارباستانیو تاریخی بازمانده به‌صورت پراکنده در سراسر استان یزد، حاکی از قدمت این سرزمین است. آثار کشف شده از دوره ایلامی، از جمله دست افزارهای سنگی و سنگ‌نگاره ها و تکه سفال‌های نقش دار به دست آمده درنارین قلعه میبد، نشانگر این است که استان یزد در مسیر راه‌های باستانی ری به کرمان و پارس به خراسان قرارداشته و جزو سرزمین های دور دست مادها بوده است. قدمت شهر یزد به‌دلیل وجود نارین قلعه‌ی میبد و تاریخچه‌ی این شهر، می‌تواند به دوره ساسانیان برسد. از مهم‌ترین‌ مراکز اسکان‌ اولیه‌ این‌ سرزمین‌ به‌ مهرپادین‌ (مهریز) فهرشان‌، پهره‌ (فهرج‌)، خورمیش‌، ادر (اردکان‌)، شواز، قلاع‌ موبدان‌ (میبد)، طرنج‌، عقدا و اشکذر می‌توان‌ اشاره‌ کرد.

کپی لینک

آب و هوای استان یزد

چشم‌اندازی از روستای خرانق

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: حسین ملایمت)

استانیزدبه سبب موقعیت جغرافیایى‌‌اش در فلات مرکزى ایران، داراى آب‌وهوای اقلیمى گرم و خشک بیابانى است. این استان از نظر آب‌وهوا به سه منطقه تقسیم مى‌‌شود: مناطق کویرى و بیابانى که در آن تقریبا ۶ ماه از سال گرم، سه ماه معتدل و سه ماه دیگر از سال سرد است؛ مناطق کوهپایه‌‌اى که با حدود سه ماه گرم، چهار ماه معتدل و دو تا سه ماه سرد و بسیار سرد است. همچنین این منطقه به‌طور کلی از نظر بارش‌‌هاى جوى داراى محدودیت شدید است و همواره کمبود آب در آن وجود دارد.

کپی لینک

جاهای دیدنی استان یزد

برخی از مهم‌ترین جاهای دیدنی استان یزد در مرکز آن واقع شده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان از مجموعه امیر چخماق، آتشکده بهرام یزد و دخمه زرتشتیان نام برد. در دیگر شهرهای استان نیز جاذبه‌های جالبی جای گرفته‌اند، نظیر سنگ‌ آب‌های ندوشن، گنبد عالی ابرکوه، نارین قلعه میبد و روستای خرانق.

آتشکده یزد
قلعه نارین میبد
روستای تاریخی خرانق
دخمه زرتشتیان

عکس‌های گالری از ویکی‌مدیا، گوگل مپ، یاقوت نیوز، soraya.news و ایلنا؛ عکاسان: فرید عطار، Bacheye irooni، مهسا رسولی، صهبا احمدی، حسین ملایمت، نامشخص

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات