جاهای دیدنی بم
لیست جاذبهها
روستای دهبکری از جاهای دیدنی بم در استان کرمان است که در حدفاصل جیرفت و بم قرار دارد.
گورستان کوهشاه از جاهای دیدنی بم در استان کرمان به شمار می رود و با ۳۵۰ سال قدمت، در انتظار ثبت در فهرست آثار ملی ایران است.
آتشکده میرآباد از جاهای دیدنی بم در استان کرمان به شمار می رود و ویژگی های معماری مذهبی دوره ساسانی را دارد.
قلعه برج معاذ از جاهای دیدنی بم در استان کرمان به شمار می رود و در ۸ کیلومتری جنوب شهر فهرج واقع شده است.
فرودگاه بم یکی از فرودگاه های ایران و استان کرمان است که در شهر بم استان کرمان قرار دارد.
قنات قاسم آباد بم از جاهای دیدنی بم در استان کرمان به شمار می رود و در فهرست میراث جهانی یونسکو و آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قنات اکبرآباد بم از جاهای دیدنی بم در استان کرمان به شمار می رود و در فهرست جهانی یونسکو و آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
توضیحات
جاهای دیدنی بم؛ از ارگ بم تا تل آتشین
بم یکی از شهرهای مهم در استان کرمان، در جنوب شرقی ایران است. بم دومین شهر بزرگ استان کرمان بهلحاظ مساحت است. این شهر يکی از کهنترين مراکز شهرنشينی در ايران بوده است. گواه اين امر تپههای تاريخی «بيدرون» در ده کيلومتری شمال و تل آتشین در دارستان در فاصله ۳۰ کيلومتری شرق بم است که متعلق به هزارههای دوم تا چهارم قبل از ميلاد مسيح هستند.
بم جزو شهرهای تاریخی ایران محسوب میشود و شهرت آن بهقدری است که اگر بخواهند به یک جهانگرد تعدادی عکس تاریخی از ایران نشان دهند، حتما یکی از آنها ارگ بم است. برای آشنایی بیشتر با این ارگ و برخی از جاهای دیدنی بم با ما همراه شوید.
ارگ بم
منبع عکس: ویکی مدیا (عکاس: Arashmarefat)
ارگ تاریخی بم با بیش از دوهزار و پانصد سال قدمت در نزدیکی شهر بم قرار دارد. این ارگ عظیم که در فهرست میراث جهانی یونسکو با عنوان «بم و فضای فرهنگی آن» به ثبت رسیده است، در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و در سده پنجم پیش از میلاد ساخته شده است. تا حدود دو قرن پیش مردم در ارگ زندگی میکردند. در طول تاریخ ارگ بم بارها مورد یورش قرار گرفته و بازسازی شده است.
ارگ بم را به بهمن پسر گشتاسپ نسبت میدهند. ارگ بم و شهر آن از جمله قلعههای نظامی بسیار مهم تاریخی و از جاهای دیدنی کرمان به شمار میروند. این ارگ نمونه کاملی از شیوههای معماری ایران است. بنای ساختمان از خشت، آجر و گل و بزرگترین مجموعه خشتی جهان است و یکی از زیباترین بناهای عصر اشکانیان به شمار میآید.
ارگ تاریخی بم، نخستین نقطه تلاقی معماری و شهرنشینی ایران، در دی ماه سال ۱۳۸۲ بر اثر زلزلهای مهیب به تلی از خاک تبدیل شد. در اثر این زلزله، بیش از ۸۰ درصد ارگ تاریخی بم از بین رفت.
- آدرس: بم، جنوب رودخانه پشترود (رودخانه بم) (مشاهده در نقشه)
تل آتشین دارستان بم
منبع عکس: سایت fardayekerman.ir (عکاس: ناشناس)
طی کاوشهایی در بخش دارستان، نشانههایی از دوران نوسنگی کشف شده که به هزاره هفتم قبل از میلاد مسیح میرسد، بهطوری که میتواند تکمیلکننده حوزه فرهنگی هلیلرود (هزاره سوم قبل از میلاد) باشد. نشانههای دیگری از این دوران در فلسطین وجود دارد که از جمله تفاوتهای آن با آثار به دست آمده در بم میتوان به وجود سفال در منطقه دارستان برخلاف فلسطین اشاره کرد.
- آدرس: ۳۰ کیلومتری شرق ارگ قدیم بم، بخش دارستان (مشاهده در نقشه)
دهبکری
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: عرفان رنجبر)
این منطقه سرسبز در ۵۰ کیلومتری شهر کویری بم خودنمایی میکند و به همین دلیل محبوبیت دارد. بنا بر منابع بومی و محلی، بکر نام یکی از بزرگان طایفهای بوده است و این روستای ییلاقی به نام او نامگذاری شده است. قدمت این روستا دو قرن دانسته میشود.
وجود آبشارها در بخش جنوبی دهبکری و در دامنه کوه «برفو» از جاذبههای دیدنی این منطقه محسوب میشود. این آبشارها (سه آبشار) در دل جنگل بنه وسیعی قرار دارند. دو آبشار در پایین دست و یکی که ارتفاع آن بیشتر است در بالادست و در سینهکش کوه برفو قرار گرفته است. این آبشارها بانام آبشارهای «دغوییه» خوانده میشوند.
ارتفاعات بکر آن همه ساله پذیرای گروههای کوهنوردی و گردشگری است. از جمله این ارتفاعات کوه شیرو منطقه زیبای مرغک است. منطقه مرغک دارای جنگلهای پسته وحشی، بادام وحشی و سرسبزی بسیاری است.
از منطقه دهبکری در گذشتههای دور در نوشتههای نویسندگان و ادیبان بهعنوان بهشت میان دو جهنم (دو شهر گرم بم و جیرفت) یاد شده است. شیرکوه بهدلیل شکار بیرویه توسط شکارچیان غیرمجاز به منطقه شکار ممنوع تبدیل شده است. از دیگر مکانهایی که در شهر بم میتوان دید کوههای زیبا و سر به فلک کشیده در اطراف شهر است از جمله کوه بیسوخته.
- آدرس: بم، ۵۰ کیلومتری جنوب غرب بم، روستای دهبکری (مشاهده در نقشه)
تجربیات و نظرهای خود را در خصوص جاذبههای گردشگری بم با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: زهرا صالح نژاد