دیدنی های باکو

مرتب سازی بر اساس :
clear

اولین نفری باشید که برای این مکان عکس آپلود می کنید

آثار ملی ایران میراث جهانی یونسکو

بازدید از این جاذبه رایگان است

جاهای دیدنی باکو؛ از قلعه دختر تا برج های شعله

باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان در امتداد دریای خزر، ترکیبی از یک شهر قدیمی قرون‌وسطایی با کاخ‌های اروپایی قرن نوزدهمی و دورنمای شهری بسیار مدرن است. این شهر که به‌تدریج در میان گردشگران شناخته می‌شود، مقصدی فوق‌العاده برای سفر است؛ از بناهای تاریخی بگیر تا غذاهای خوشمزه. در این مقاله می‌خواهیم ۲۰ جاذبه گردشگری این شهر را به شما معرفی کنیم که در تور باکو حتما باید در برنامه سفر خود قرار دهید. 

اگر دوست دارید برای یک بار هم که شده به جمهوری آذربایجان و پایتخت شگفت‌انگیز آن سفر کنید، می‌توانید برای انتخاب تور باکو زمینی و هوایی، به کمک کجارو تورهای آژانس‌های همکار را مشاهده و قیمت آن‌ها را مقایسه کنید؛ ما این امکان را فراهم کرده‌ایم تا بتوانید به‌راحتی و در کمترین زمان، سفرتان را ارزان‌تر از همه جا برنامه‌ریزی کنید.

ایچری شهر (بخش قدیمی شهر باکو)

ایچری شهر باکو

منبع عکس‌: وب‌سایت dookinternational (عکاس: ناشناس)

شهر مستحکم قدیمی باکو که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، در قرون وسطی پایتخت شیروان‌شاهان بود. امروزه این بخش به قلب پایتخت تبدیل شده و جاذبه‌هایی مثل قلعه دختر، مغازه‌های بافندگی فرش‌های سنتی، چندین رستوران و بار دارد.

اینجا می‌توانید تاجران زمان گذشته را ببینید و به همین دلیل به ایچری شهر، لقب آکروپلیس باکو داده‌اند. 

قلعه دختر (Maiden’s Tower)

قلعه دختر باکو

منبع عکس: وب‌سایت visitbakuazerbaijan (عکاس: ناشناس)

این برج استوانه‌ای که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، داستانی اسرارآمیز دارد. کارشناسات معتقد هستند که قلعه یا برج دختر که قدمت آن به بیش از هزار سال قبل بازمی‌گردد، قبل از اینکه در قرن ۱۸ میلادی به برج دیده‌بانی تبدیل شود، معبد زرتشتیان بود. راه‌پله مارپیچ برج را دنبال کنید و به بالاترین نقطه آن برسید که ۲۹ متر ارتفاع دارد؛ از اینجا می‌توانید چشم‌اندازی بسیار زیبا از ایچری شهر را مشاهده کنید. 

قصر شیروان شاهان

سازه ای با ستون‌های متعدد از سنگ

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: دیگو دلسو)

تصویر قصر شیروان شاهان روی اسکناس‌های ۱۰ ماناتی جمهوری آذربایجان چاپ شده است

تصویر قصر شیروان شاهان (که ۸۰۰ سال بر این منطقه حکومت می‌کردند)، روی اسکناس‌های ۱۰ ماناتی جمهوری آذربایجان چاپ شده است.

این مجموعه قرن پانزدهمی که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است، شامل یک کاخ، مسجد، دخمه و یک  آرامگاه می‌شود. این مجموعه یکی از برترین جاهای دیدنی باکو واقع در ایچری شهر است. 

مرکز فرهنگی حیدر علی اف

مرکز فرهنگی حیدر علی اف

منبع عکس: وب‌سایت zaha-hadid.com (عکاس: ناشناس)

مرکز فرهنگی حیدر علی اف یکی از شگفتی‌های معماری مدرن و غیرمعمول در شهر باکو است. زاها حدید، معمار سرشناس معاصر سبک دیکانستراکشن، طراح این پروژه بزرگ و موفق بود. لازم به ذکر است که طراحی داخلی این بنا، به عهده‌ی مهندسی ایرانی به نام سارا شیخ اکبر بود. این مجتمع در زمینی به مساحت ۵۷۵۰۰ متر مربع احداث شد و در ۱۲ مه سال ۲۰۱۲ به بهره‌برداری رسید.

موزه تاریخ جمهوری آذربایجان

موزه تاریخ جمهوری آذربایجان

منبع عکس: وب‌سایت travel.sygic (عکاس: ناشناس)

سفر فرصتی برای یادگیری در مورد جهان و دیدن نمایشگاه‌ها و آثار هنری است؛ پس اگر در سفر چنین چیزی تجربه نکردید، این شانس را از دست داده‌اید. موزه تاریخ که درون عمارتی  به سبک رنسانس ایتالیایی قرار دارد، دارای بیش از ۳۰۰ هزار شی است. در این موزه هر چیزی، از تاریخ باستان تا تاریخ مدرن و قوم‌نگاری به نمایش گذاشته شده و این امر، موزه تاریخ جمهوری آذربایجان را به بزرگ‌ترین موزه این کشور و یکی از بهترین جاذبه‌های گردشگری باکو تبدیل کرده است. 

خیابان نظامی

تردد مردم در خیابان نظامی باکو

منبع عکس: سایت بوکینگ (عکاس: ناشناس)

این خیابان باکو به افتخار شاعر ایرانی، نظامی گنجه‌ای، نامگذاری شده و با ۳٫۵ کیلومتر طول، اصلی‌ترین منطقه برای خرید را در باکو شکل داده است. هنگام قدم زدن در این خیابان به تغییرات معماری از نماهای باروک، نئوگوتیک و نئورونسانس تا سبک‌های ساده‌تر استالینی توجه کنید. 

خانه دولت

عمارتی مجلل و بزرگ با دو بخش برج مانند

منبع عکس: ویکی پدیا (عکس: دیگو دلسو)

ساختمان مجلل و باشکوه خانه دولت در خیابان نفتچی‌لر (Neftchiler Avenue) قرار دارد و در سال ۱۹۵۲ توسط اتحاد جماهیر شوروی ساخته شده است. دفاتر وزارتخانه در داخل ساختمان مشغول به کار هستند؛ جاذبه اصلی این بنا معماری زیبایش است، به‌خصوص زمانی که شب‌ها چراغ‌ها را روشن می‌کنند.

میدان فواره ها

فواره بزرگی در وسط پارک

منبع عکس: ویکی مدیا (عکاس: Gulustan)

میدان سنگ‌فرش فواره‌ها یکی از جاهایی است که در سفر به باکو باید از آن دیدن کنید. فواره‌ها ناحیه‌ای که در امتداد خیابان نظامی کشیده شده است و تا دیوارهای شرقی ایچری شهر ادامه دارد را پر کرده‌اند. چند بار، کافه و رستوران با تراس‌های روباز در طبقات پایین این میدان وجود دارد. 

برج های شعله

برج های شعله باکو

منبع عکس: وب‌سایت craigmackayphotography (عکاس: ناشناس)

بلندترین برج از ۳ برج شعله ۱۸۲ متر ارتفاع دارد و مشرف بر خلیج باکو است. از دور این ۳ ساختمان شبیه شعله هستند و شب‌ها چراغ‌های نمای به رنگ شعله‌های آتش دیده می‌شود. 

میدان پرچم ملی

پرچم بزرگی در محوطه کنار دریا

منبع عکس: سایت azerbaijantour.com (عکاس: ناشناس)

این میدان به‌طور رسمی در سال ۲۰۰۷ افتتاح شد و نماد غرور ملی است

میدان پرچم ملی در انتهای غربی بلوار باکو واقع شده است. این بنا به‌طور رسمی در سال ۲۰۰۷ افتتاح شده و نماد غرور ملی محسوب می‌شود.

ابعاد این پرچم عظیم‌الجثه ۷۰ متر در ۳۵ متر است که روی میله‌ای به طول ۱۶۲ متر که زمانی در کتاب ثبت رکوردهای گینس به ثبت رسیده بود، قرار دارد. هم‌اکنون این رکورد در دست تاجیکستان است. 

بلوار باکو

بلوار باکو

منبع عکس: وب‌سایت azerbaijan24 (عکاس: ناشناس)

بلوار باکو پیاده‌رویی به طول ۳٫۵ کیلومتر است که در امتداد دریای خزر کشیده شده و یک پارک تفریحی، چند بار و کافه، یک باغ کاکتوس، کانال آبی ونیز کوچک و چشم باکو (چرخ و فلک بزرگ) در آن قرار دارد. این بلوار از میدان پرچم ملی شروع می‌شود و تا میدان آزادی ادامه می‌یابد. از بلوار باکو می‌توانید چشم‌انداز زیبایی بر برج‌های شعله داشته باشید و در با قدم زدن در امتداد ساحل، بعدازظهری پرآرامش را سپری کنید. 

کانال آبی ونیز کوچک

قایق کوچکی در کانال آب

منبع عکس: سایت likealocalguide.com (عکاس: ناشناس)

اگر تابه‌حال به شهر کانال‌ها (ونیز) سفر نکرده‌اید، می‌توانید به‌جای آن به ونیز کوچک باکو بروید. قسمت کوچکی از بلوار باکو ۲ جزیره بزرگ دارد. مردم محلی و گردشگران چند مانات می‌پردازند و سوار قایق‌هایی می‌شوند که در سیستم کانال‌های مصنوعی رفت و آمد می‌کنند؛ این کانال برای اولین بار در دهه ۶۰ میلادی افتتاح شد و امروزه برای تجربه بعدازظهری رمانتیک می‌توانید به این مکان بروید. 

مسجد تازه پیر (Teze Pir Mosque)

مسجدی بزرگ با دو مناره

منبع عکس: سایت structurae.net (عکاس: ناشناس)

مسجد تازه پیر با مناره‌های زیبای طلایی در سال ۱۹۱۴ ساخته شد. ۳ سال پس از تکمیل ساخت این مسجد، انقلاب اکتبر در سال ۱۹۱۷ به وقوع پیوست. حاکمان بلشویک باکو این مسجد را به سینما و بعدها به انبار تبدیل کردند. مسجد تازه پیر بار دیگر در سال ۱۹۴۳ به‌عنوان مسجد بازگشایی شد. 

قطار کابلی باکو

قطار کابلی در باکو

منبع عکس: سایت funimag.com (عکاس: ناشناس)

قطار کابلی باکو مسافران را از خیابان نفت‌چی‌ لر به خیابان شهدا می‌برد. از این بالا می‌توانید مناظری از ایچری شهر و شهر قدیمی در نزدیکی آن و همچنین آسمان‌خراش‌های جدید و مدرن به‌سمت افق را به تماشا بنشینید. 

کاخ اسماعیلیه (Ismailiyya Palace)

کاخلی مجلل به رنگ طلایی

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Own work)

این کاخ گوتیکی ونیزی عجیب، داستان تلخی دارد. در اوایل قرن بیستم، پسر آقا موسی نق اف، از اشخاص مهم و برجسته در صنعت نفت باکو، فوت کرد. اسم پسر او اسماعیل بود که در اثر بیماری سل درگذشت. آقا موسی یک معمار سرشناس لهستانی به نام Jozef Plosko را استخدام کرد تا به یاد پسرش، ساختمانی را طراحی کند؛ این بنا در سال ۱۹۱۳ افتتاح شد. او هزینه ساخت این پروژه را تامین و سپس آن را به انجمن خیریه مسلمان  اهدا کرد. این بنا به سالنجلسات و اجتماعات انجمن تبدیل شده بود و امروزه  آکادمی ملی علوم آذربایجان در کاخ اسماعیلیه مستقر است.

موزه فرش جمهوری آذربایجان

موزه فرش باکو

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Interfase)

یکی دیگر از اولین‌ها در جمهوری آذربایجان: موزه فرش در سال ۱۹۶۷ افتتاح و به اولین موزه در نوع خود در جهان تبدیل شد. ساختمان این موزه به‌شکل فرش لوله شده طراحی شده است و اینجا می‌توانید در مورد فرشبافی سنتی و اهمیت آن در فرهنگ این کشور یاد بگیرید. 

کاخ خوشبختی (Palace of Happiness)

کاخ خوشبختی باکو

منبع عکس: وب‌سایت reddit (عکاس: ناشناس)

کاخ خوشبختی که امروزه با نام کاخ ثبت ازدواج نیز شناخته می‌شود، ترکیبی از زیبایی با داستان عاشقانه و اندوه بسیار است. مرتضی مختار اف ساختمانی ساخت که دقیقا شکل بنایی بود که همسرش در فرانسه دیده و پسندیده بود. در سال ۱۹۱۲، مرتضی معشوقه خود را با کاخ نئوگوتیکی بزرگی شگفت‌زده کرد؛ این ساختمان یکی دیگر از شاهکارهای Jozef Plosko است.

آن‌ها ۸ سال به شادی کنار هم در این کاخ زندگی کردند، تا اینکه بلشویکی‌ها در سال ۱۹۲۰ وارد شدند. او به افسران بلشویک شلیک کرد و سپس خودش را کشت. آن‌ها نیز همسرش را زندانی کردند.

کشتی کروز دریای خزر

کشتی کروز در شب

منبع عکس:‌ سایت guidedazerbaijan.com (عکاس: ناشناس)

چه چیزی می‌تواند بهتر از دیدن خط افق در غروب در کروز دریای خزر باشد؟ پایانه کشتی‌های کروز در مرکز بلوار باکو قرار دارد. این کشتی‌ها حدودا یک ساعت در خلیج شناور هستند و هزینه استفاده از آ‌ها ۳٫۵۰ دلار است. از اینجا می‌توانید مناظری از برج‌های شعله و شهر درخشان باکو را مشاهده کنید.

سالن تئاتر اپرا و باله جمهوری آذربایجان

سالن تئاتر اپرا و باله جمهوری آذربایجان

منبع عکس: وب‌سایت wikipedia (عکاس: ناشناس)

باکو قبل از شوروی و زمان کشف اولین چاه نفت، ثروتمند بود و بهترین معماران اروپایی روز آن دوران را جذب کرد. این سالن تئاتر توسط Nikolai Bayev طراحی و در سال ۱۹۱۱ افتتاح شد. امروزه شما می‌توانید در این سالن اجراهای خیره‌کننده را شاهد باشید یا از معماری هنر نوی باشکوه آن لذت ببرید. 

موزه ادبیات نظامی

عمارتی سفیدرنگ در چند طبقه با چندین مجسمه در نمای آن

عکاس: ناشناس

در انتهای خیابان پیاده‌گذر نظامی، در نزدیکی ایچری شهر، موزه ادبیات قرار دارد. نام این موزه از شاعر قرن دوازدهمی ایرانی گرفته شده و ساختمان نمای بیرونی جذابی با ۶ مجسمه از شاعران و نویسندگان مشهور  دارد.

ساحل بیلگاه (Bilgah Beach)

ساحل بیلگاه باکو

منبع عکس: وب‌سایت pinterest (عکاس: ناشناس)

اکثر سواحل باکو دچار آلودگی نفتی شده‌اند. اما اگر ۳۵ به‌سمت شمال شرق این شهر حرکت کنید، به ساحل بیلگاه می‌رسید که ساحلی تمیز و ماسه‌ای در کرانه دریای خزر است. این ساحل هزینه ورودی ندارد، اما اگر بخواهید از تخت‌های ساحلی استفاده کنید، باید مقدار کمی پول پرداخت کنید. 

این ۲۰ موردی که در مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، تمامی جاذبه‌های گردشگری این شهر نیستند؛ اگر می‌خواهید روزی به باکو سفر کنید و قبل از سفر تمامی جاذبه‌های آن را بشناسید و برای سفرتان برنامه‌ریزی کنید، می‌توانید فهرست کاملی از جاهای دیدنی باکو را در کجارو مشاهده کنید و به اطلاعاتی مثل موقعیت مکانی روی نقشه، آدرس دقیق، تصاویر و همچنین جاذبه‌های رایگان این کشور دسترسی داشته باشید.

پرسش‌های متداول

کدام خیابان باکو به افتخار شاعری ایرانی نامگذاری شده است؟

خیابان نظامی

شهر قدیمی باکو چه نام دارد؟

ایچری شهر

نویسنده: مینا رهبری