دیدنی های لنگرود

مرتب سازی بر اساس :
clear

اولین نفری باشید که برای این مکان عکس آپلود می کنید

آثار ملی ایران میراث جهانی یونسکو

بازدید از این جاذبه رایگان است

جاهای دیدنی لنگرود؛ از لیلا کوه تا خانه منجم باشی

لنگرود از شهرهای زیبا و سرسبز گردشگری استان گیلان است. دیدنی های لنگرود بسیار است و گردشگران را به‌سمت خود می‌خواند و با تور گیلان یا تور گیلانگردی، می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید. این شهر زیبای شمالی در طول تاریخ حوادث مهمی را به خود دیده است. در زمان نادرشاه این شهر به‌عنوان پایگاه دریایی و کارخانه کشتی‌سازی انتخاب شد. در عهد قاجار نیز لنگرود از مناطق مهم ایران به حساب می‌آمد. در کنار حوادث تاریخی، نگاهی هم به زیبایی‌های طبیعی این شهر باید داشت. لنگرود روی جلگه‌ای سرسبز و در نزدیکی دریای خزر قرار دارد. این شهر در جوار دریا و جنگل واقع شده و همین امر جاذبه‌های طبیعی و بکری برای آن پدید آورده است. نام لنگرود از دو بخش «لنگر» و «رود» تشکیل شده که لنگر به معنی وقار، سکون و آرامش است، همان‌گونه که که کشتی لنگر انداخته آرامش می‌یابد و معنی رود سکون یافته و باوقار می‌دهد. با ما همراه باشید تا با دیدنی های این شهر آرام بیشتر آشنا شوید.

تالاب کیاکلایه

تالابی پرآب با گل‌های صورتی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمدرضا یعقوبی شاوکی)

تالاب کیاکلایه یکی از غنی‌ترین تالاب‌های استان و از جاهای دیدنی گیلان است، چراکه گونه‌های حیاتی آن تنوع بسیاری دارد. این تالاب در گذشته وسعت زیادی داشته است، اما به‌علت تبدیل شدن به جایگاه دفن زباله این روزها کمتر از ۱۰۰ هکتار مساحت دارد. در گذشته در فصل زمستان پرندگان مهاجر بسیاری به این تالاب پرواز می‌کردند. پروژه‌های فعلی شهرداری همچون ایجاد کمربندی، احداث پیست موتور سواری و ... حیات این تالاب را با خطر روبه‌رو کرده است.

تالاب چاف

تالاب پرآب چاف

منبع عکس: سایت iktv.ir (عکاس: ناشناس)

منطقه شکار ممنوع تالاب چاف در نزدیکی شمال شرقی لنگرود واقع شده است. این تالاب با وسعت حدود ۸۰۰ هکتار در ارتفاع منفی ۲۵ متری از سطح دریا قرار دارد.

لیلا کوه

کوهستانی سرسبز مشرف به شهر

منبع عکس: سایت wikiloc.com (عکاس: مجید عبدلی)

لیلا کوه از مناطق ییلاقی و گردشگری سبز خطه شمال ایران است. لیلاکوه در جنوب غرب لنگرود واقع شده  که به‌دلیل داشتن قلیان‌سراهای بسیار، به قطب قلیان‌سرای استان گیلان شهرت دارد که معروف‌ترین آن قهوه‌خانه دیشلمه است. این منطقه که در میان ارتفاعات و جنگل قرار دارد، یکی از منطقه‌های جذاب برای طبیعت‌ دوستان به شمار می‌رود.

عطا کوه

منطقه‌ای سرسبز با درختان بدون برگ و مه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مانی نمکچیان)

قله عطا کوه با ارتفاع حدود ۷۰۰ متر از سطح دریا به لنگرود و لاهیجان مشرف است. روی قله عطاکوه دکل‌های مخابراتی رادیو، تلویزیون و مخابرات قرار دارد که به همین علت اهالی منطقه به این قله، «دکل» می‌گویند. برای دسترسی به این قله باید از میان باغ‌ها و جنگل گذر کرد.

بام کومله

دریاچه‌ای پرآب در منطقه‌ای سرسبز

طبیعت روستای کومله؛ منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مصطفی صمدی)

قله نگین سبز یا بام کومله از مناطق بکر و کمتر شناخته‌شده لنگرود است که در میان ارتفاعات سرسبز آن واقع شده است. دریاچه یا استخر طبیعی کومله نیز در این ارتفاعات از ۳ آبگیر مجزا تشکیل شده است. بزرگ‌ترین این آبگیر حدود ۴۰۰ متر عرض و یک کیلومتر طول دارد. در اطراف این دریاچه امکانات تفریحی و رفاهی همچون قایق‌سواری و رستوران برای گردشگران فراهم شده است. این دریاچه زیستگاه پرندگان مهاجر نیز است.

روستاهای ییلاقی لنگرود

جریان رودخانه‌ای پرآب از میان جنگل

روستای بلوردکان؛ منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mahdi AZ)

روستاهای پرشکوه، بلوردکان، دیوشل، آبچالکی، تپه، لیسه رود، چاف، خالکیاسر، سالکویه، سیاه منسه، سلوش، فتیده، کوشالشاه، گالشکلام، گل سفید و پنو از مناطق سرسبز و گردشگری لنگرود به شمار می‌روند. مردم این روستاها عمدتا به کار در شالیزارها و برداشت از باغ‌ها و مرکبات مشغول هستند. جاذبه‌های سرسبز و جذابی همچون مرداب، ارتفاعات کوهپایه‌ایی و جنگل در این روستاها وجود دارد که طبیعت دوستانی بسیاری به این مناطق سفر می‌کنند. برخی از این روستاها مشاهیر و شهدای بزرگی را به جامعه تقدیم کرده‌اند. 

شلمان رود

رودخانه‌ای پرآب در کنار جنگل

منبع عکس: سایت wikiloc.com (عکاس: faezesmaeli)

شلمان رود از کوه‌های ناتشکوه سرچشمه می‌گیرد. این رود نسبتا پرآب است و در گذشته امرار و معاش محلیان از صید ماهی این رود می‌گذشته است.

بازار لنگرود

بازار محلی در هوای بارانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: M P)

در بازار هفتگی لنگرود انواع مختلفی از محصولات و تولیدات منطقه، اجناس و کالاهای داخلی و خارجی به فروش می‌رسد. بازار لنگرود از جمله بازارهای درجه اول استان گیلان است که فروشندگان دوره‌گرد استان را به سوی خود می‌کشد.

مسجد جامع لنگرود

مسجد جامع لنگرود در محله بازار این شهر واقع شده که درب منبت‌کاری شده آن متعلق به سال ۱۲۰۴ هجری شمسی است.

مسجد آقا سید حسین

ساختمانی شیروانی برای امور مذهبی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: پیمان یزدانی)

مسجد آقا سید حسین متعلق به یکی از حاکمان کیایی است که در شمال بازار لنگرود قرار دارد. این بنا شامل اتاق حرم و ایوان جانبی است. قدمت کاشی‌کاری‌های دیوارها و ایوان مسجد به دوران تیموریان، صفویه و قاجاریه باز می‌گردد. روی درب‌های مسجد که قدمتی کهن دارند، کتیبه‌هایی با آیات قرآن دیده می‌شود. روی دیواره‌های ایوان نیز نقش‌نگاره‌هایی از واقعه کربلا ترسیم شده است. بر حاشیه بالای دیوار نیز، اشعار گچ‌بری شده از مرثیه محتشم کاشانی نوشته شده است. 

بقعه دوازده امام

آرامگاهی با گنبد فلزی

منبع عکس: سایت shabestan.ir (عکاس: ناشناس)

بقعه دوازده امام آرامگاه ۱۲ تن از سادات کیایی است که به سادات ملاطی نیز معروف هستند. در شجره‌نامه موجود در این بقعه نام تمامی این ۱۲ تن بیان شده است.

مسجد آقا شیخ حبیب الله

مسجد آقا شیخ حبیب‌الله بنایی از دوران قاجار است که در محله راه پشته لنگرود واقع شده است. این مسجد تاریخی ستون‌ها و چوب‌کاری‌های زیبایی دارد. 

خانه منجم باشی

خانه‌ای تاریخی با سقف شیروانی

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: امیرحسین مقتدایی)

خانه منجم باشی از آثار تاریخی و برجسته هنر معماری دوران قاجار در لنگرود به شمار می‌رود. خانواده منجم باشی هم‌زمان با روی کار آمدن آقامحمد خان قاجار در گيلان صاحب نام شدند. این خانه احتمالا متعلق به یکی از نوادگان این خاندان به نام میرزا موسی منجم باشی است که ارتش روس را در روستای پيله داربن رشت شکست سختی داد. این خانه تاریخی شامل اندرونی، بیرونی، خلوت خانه، مسجد، حمام و … بوده است. ورودی اصلی ساختمان بيرونی که به «مهتابی» مشهور است سردر ورودی هلالی شکل و حاوی گچ‌بری ساده دارد، طبقه بالای خانه نیز از يک سالن پذيرايی و سه اتاق تشکيل شده است. این خانه به شیوه سنتی با چوب و سفال ساخته شده است. این بنای تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پل خشتی لنگرود

پلی خشتی روی رودخانه‌ای پرآب

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: پیمان یزدانی)

پل خشتی لنگرود که با نام محلی «خشته پورد» شهرت دارد، در مرکز شهر و روی رودخانه سفید رود واقع شده است. این پل تاریخی از آجر و خشت احداث شده است. این پل معروف‌ترین نبای تاریخی و نماد شهر لنگرود است. برخی از بومیان ساخت این پل را به عهد تیموری و ایلخانیان نسبت می‌دهند که البته مدرک معتبری از آن در دست نیست؛ اما در کتاب دارالمرز ولایت گیلان نوشته رابینو ساخت آن را مربوط به دوران صفویه می‌دانند. پل از یک سطح میانی و دو بخش جانبی شیب‌دار تشکیل شده است

ساحل چاف و چمخاله

اسم چمخاله به انگلیسی در ساحل این شهر

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: امیر کامرانفر)

ساحل چاف و چمخاله از دیر باز مورد استفاده و توجه گردشگران قرار داشته و بعد از انزلی دومین قطب گردشگری و ساحل فعال در خطه گیلان به‌شمار می‌رفته‌ است. ساحل ماسه‌ای چاف و رودخانه بزرگ چمخاله یکی از سواحل قدیمی و زیبای منطقه است که گردشگران بسیاری هرساله از آن دیدن می‌کنند. 

آبشار ماهی مشو

جریان رودخانه در وسط جنگلی با درختان مرتفع

منبع عکس:‌ سایت wikiloc.com(عکاس: صادق جعفرپور)

آبشار ماهی مشو از دیدنی‌ های گردشگری لنگرود محسوب می‌شود. عدم عبور ماهی به‌سمت بالای آبشار آن را به «ماهی مشو» معروف کرده است. ارتفاع این آبشار حدود ۱۰ متر است و حوضچه آن دو متر عمق دارد. سنگ‌های قرمز حوضچه و غار کنار آبشار نیز از دیگر دیدنی های آن است.

قلعه دیزبن

قلعه دیزبن بر سر راه لاهیجان به لنگرود واقع شده که روزی پناهگاه راهزنان بوده است. از آنجا که محل دزدان محسوب می‌شد، آنجا را دیزبن یا دزدبن می‌گفتند. ولی برخی بیان کرده‌اند که دیز در لغت به‌معنای دز و دژ است که درحقیقت دژبان بوده است؛ چون در حقیقت محل اقامت محافظ شاهان لاهیجان بوده است. از آنجا که سنگ‌های کوهی که قلعه دزدبن برآن بنا شده، سنگ‌های ساختمانی است؛ این قلعه آسیب زیادی دیده و تقریبا تخریب شده است.

خانه دریابیگی

خانه دریابیگی

منبع عکس: وب‌سایت شمالگردی (عکاس: ناشناس)

خانه دریابیگی که متعلق به دوران قاجار است از اندرونی، بیرونی و محل خدمتکاران تشکیل شده است. گچ‌بری‌ها و اروسی‌های این بنا از ارزش هنری خاصی برخوردار هستند.

پارک جنگلی خرما

جاده‌ای خاکی در وسط جنگل

منبع عکس: سایت wikiloc.com (عکاس: hamed2046)

پارک جنگلی خرما طبیعتی بکر در لنگرود است که چشم‌انداز کوهستان و رودخانه دارد و زیستگاه گونه‌های متنوع درختی همچون توسکا، لرک و انجیلی است. این پارک جنگلی محیطی مناسب برای گردشگران فراهم ساخته است.

پرسش‌های متداول

تالاب‌های معروف لنگرود کدامند؟

تالاب کیاکلایه و تالاب چاف

علت نامگذاری آبشاری ماهی مشو چیست؟

عدم عبور ماهی به‌سمت بالای آبشار آن را به «ماهی مشو» معروف کرده است.

نویسنده: بهاره غنچه