- مدت زمان بازدید از این جاذبه: کمتر از یک ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- The Bridge of Peace, Tbilisi, Georgia
پل صلح تفلیس، یکی از آثاری است که پیش از ساخت با مخالفتهای بسیاری روبهرو بود؛ اما امروزه، استقبال جهانی از آن، موفقیت طراح را نشان میدهد.
تفلیس یک شهر تاریخی با معماری و خانههای زیبا است که هر یک گویای برههای از تاریخ و نشاندهنده حضور مردمان مختلف است. جاهای دیدنی تفلیس اغلب گردشگران را به سفر زمان میبرد؛ اما سازهی جدیدی که با دردسرها و مخالفتها ساخته شد، تاریخ را با دنیای امروز گرجستان تلفیق کرده است؛ سازهای به نام پل صلح. در ادامه با حقایق مربوط به این پل آشنا میشویم.
حقایق جالب درباره پل صلح
۱. پل صلح، یک پل قوسیشکل، مخصوص پیادهروی و از جنس فولاد و شیشه است. این پل که از جاهای دیدنی گرجستان است، روی رودخانه کر، در مرکز شهر تفلیس قرار دارد و با تعداد بسیار زیادی الایدی تزیین شده است.
۲. شهرداری تفلیس دستور ساخت پلی به طول ۱۵۰ متر را داد که بخش قدیمی شهر را به بخش جدید مرتبط میکرد.
۳. پل صلح در ۶ مه ۲۰۱۰ بهصورت رسمی افتتاح شد.
۴. این پل روی رودخانه کر ساخته شده است و از یک سوی پل، نمایی از کلیسای متخی، مجسمه واختانگ یکم، بنبانگذار تفلیس، و قلعه ناریکالا، و از سوی دیگر، پل باراتاشویلی و دفتر رئیسجمهوری به چشم میخورد.
۴. طراحی این پل بینندگان را به یاد یک جانور دریایی میاندازد. این پل فولادی دارای یک سایبان شیشهای است که با وجود الایدیهای بسیار، در شب بسیار خودنمایی میکند. این چراغانی ۹۰ دقیقه پیش از غروب آفتاب روشن میشود (۹۰ دقیقه پس از طلوع خاموش میشود) و رودخانه کر و ساختمانهای هر دو طرف رودخانه را نورانی میکند. چراغانی دارای چهار برنامه است که در هر ساعت تغییر میکند.
۵. طراح پل، میشل دلوچی است که وزارت امور داخله در تفلیس و دفتر ریاست جمهوری گرجستان را نیز طراحی کرده است.
۶. ساختار پل در ایتالیا ساخته و با ۲۰۰ کامیون به تفلیس آورده شد.
۷. ساخت این سازهی فولادی- شیشهای، بسیار بحثبرانگیز بود. ساخت پل صلح با مخالفهای بسیار سیاستمداران، معماران و طراحان مواجه بود؛ زیرا آنها بر این باور بودند که این پل بر قسمت قدیمی شهر مسلط میشود و دیگر معماری تاریخی آن به چشم نمیآید.
۸. از نظر کاربران Tripadvisor، قدم نهادن در این پل مانند وارد شدن به دنیای دیزنی است. این احساس خوشایند بهخاطر طراحی داخلی جالب و نورپردازی آن است.
نویسنده: عاطفه کماسی