آکواریوم جزیره قشم (آکواریوم پروانه طلایى)
- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- ایران، استان هرمزگان، جزیره قشم، شهر قشم، ضلع غربی میدان امام قلی خان، مرکز خرید سیمرغ، طبقه زیرزمین
پروانه طلایی از اماکن تفریحی و جاهای دیدنی قشم بود که بخشی از زیباییهای زیر آبهای خلیج فارس و آبزیان خاص و کمیاب دریای سرخ و دریای کارائیب را پیش چشم تماشاگران قرار میداد. این آکواریوم کمنظیر در ساحل جنوبی شهر قشم و در زیرزمین مرکز خرید سیمرغ قرار داشت و بیش از ۱۸۰ نوع از موجودات دریایی از نقاط مختلف جهان در آن نگهداری میشدند.
طبق اطلاعات دریافتی، آکواریوم جزیره قشم چند سال پیش تعطیل شد و کلیه آبزیان و ماهیهای این آکواریوم به اصفهان منتقل شدند.
آنچه از آکواریوم قشم باید بدانید:
آکواریوم قشم کجاست؟
- آدرس: استان هرمزگان، جزیره قشم، شهر قشم، ضلع غربی میدان امام قلی خان، مرکز خرید سیمرغ، طبقه زیرزمین (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت بلد؛ نام عکاس: ناشناس
آکواریوم جزیره قشم که با نام آکواریوم پروانه طلایی قشم نیز شناخته میشد، از اماکن تفریحی این جزیره بود. این آکواریوم در نزدیکی مراکز خرید مهم جزیره قرار داشت و دیدار از آن فرصت خوبی برای رفع خستگی پس از خرید بود.
آکواریوم قشم در طبقه زیرزمین مجتمع چهار طبقه سیمرغ قرار داشت. مرکز خریدی که با معماری نوین خود در میان دیگر پاساژهای تجاری آن محدوده، توجه بینندگان را به خود جلب میکرد. علاوه بر بخش تجاری، این مجتمع دارای بخش خدماتی و تفریحی است که آکواریوم قشم، از جمله این مراکز تفریحی به حساب میآمد.
این آکواریوم در فضایی حدود ۱,۰۰۰ متر مربع، ۱۸۰ نوع آبزی منحصربهفردی از آبهای دریای سرخ و گونههای کمیابی چون مجستیک یا فرشته ماهى، امپراتور، بلورینگ و نمونههای دیگر را نگهداری میکرد.
امکانات تفریحی آکواریوم قشم
منبع عکس: hormozganmag؛ نام عکاس: ناشناس
آکواریوم پروانه طلایی قشم مکانی رویایی برای تماشای زندگی زیر آب بود؛ بهویژه برای آنان که غواص نیستند و هیچگاه، فرصتی برای تماشای آبزیان کمیاب قعر دریاها ندارند. در این مجموعه دیدنی، محیطی فراهم شده بود تا بتوان برخی از این موجودات دریایی زیبا و خاص را از نزدیک تماشا کرد و با نحوه زندگی آنها در اعماق دریا آشنا شد.
بیش از ۱۸۰ نوع آبزی خاص و منحصربهفرد از آبهای خلیجفارس، دریای سرخ و دریای کارائیب در آکواریوم جزیره قشم نگهداری میشد
آبزیان این مجموعه تنها منحصر به موجودات خلیجفارس نمیشدند و برخی از آنها از دریاهای دیگر جهان به آکواریوم قشم آورده شده بودند. ماهیهای دریای کارائیب (شاه میگو یا لابستر، ناسو یا ماهی لب ماتیکى، مارماهى، مارماهى گرگ، ماهیان جراح دم بادبانى و جراح دلقک) نمونهای از مهمانان خاص آکواریوم پروانه طلایی بودند.
دلقکماهیهایی مانند تومیتو، کلارکی، پینک و دلقک آفریقایی، بههمراه گونههایی چون روباه ماهی، ماهی دامسل آزرو و لاکپشتهای بومی جزیره قشم، از دیگر موجودات آکواریوم جزیره قشم به شمار میرفتند.
از سوی دیگر، کشتی کف شیشهای قشم نیز فرصتی برای تماشای یک آکواریوم طبیعی در اختیار گردشگران میگذارد. این شناور تفریحی، مسافران و گردشگران را همهروزه از اسکله بندر بهمن به جزایر هنگام، هرمز و لارک منتقل میکند.
کشتی آکواریوم قشم نخستین کشتی گردشگری کف شیشهای در این جزیره است که در عمق ۲۸۰ متری دریا فرو میرود و زیباییهای چشمنواز آبهای خلیج فارس را از فاصلهای نزدیک به گردشگران نشان میدهد. تماشای دنیای زیبای زیر آب و لذت بردن از حالت آکواریوم طبیعی، در آبهای ساحلی جزیره لارک که بسیار شفاف هستند، دو چندان خواهد شد.
شرایط بازدید از آکواریوم قشم
منبع عکس: hormozganmag؛ نام عکاس: ناشناس
آکواریوم پروانه طلایی قشم که در مرکز خرید سیمرغ قرار داشت، امروزه تعطیل شده و در مورد مکان جدید احتمالی آن نیز اطلاعی وجود ندارد. برخی از اهالی قشم میگویند که در حال حاضر، مکان این اکواریوم را با سالن ورزشی جایگزین کردهاند.
جاهای دیدنی اطراف اکواریوم قشم
پارک ساحلی زیتون
- آدرس پارک زیتون: جزیره قشم، شهر قشم، دو کیلومتری جاده ساحل جنوبی (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: khabaronline؛ نام عکاس: ناشناس
پارک زیتون از محبوبترین بوستانهای جزیره قشم به شمار میرود که با امکانات رفاهی، تفریحی، ورزشی و فرهنگی مناسب، توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب میکند.
این پارک در دو کیلومتری جاده ساحل جنوبی قشم واقع شده است و مکانهایی نیز برای اقامت دارد. آلاچیق، کافیشاپ، قهوهخانه، رستوران، زمین بازی فوتبال و والیبال، پیستهای دوچرخهسواری و اسکیتبازی و سینماهای سهبعدی، بخشی از امکانات رفاهی تفریحی پارک زیتون قشم را تشکیل میدهد.
دره ستارگان قشم
- آدرس دره ستارگان: جزیره قشم، شمال غرب روستای برکه خلف (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس
دره ستارگان از شگفتانگیزترین جاذبههای گردشگری قشم محسوب میشود که در پنج کیلومتری ساحل جنوبى جزیره قرار دارد. این مکان با قدمتی بالغ بر دو میلیون سال، بر اثر پدیدههای منحصربهفرد زمینشناسی چون فرسایش، رگبارهای فصلی و تندباد به وجود آمد؛ اما بومیان جزیره بر این عقیدهاند که دره ستارگان از فرود ستارهای به زمین جزیره ایجاد شده و چنین اشکال عجیب و جالبتوجهی را خلق کرده است. از این جهت، نام این مکان را دره ستارگان گذاشتهاند.
دره اسرارآمیز ستارگان بهعنوان بخشی از ژئوپارک قشم (تنها ژئوپارک خاورمیانه) در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
تپه تاریخی کولغان
- آدرس تپههای کولغان: جزیره قشم، شمال شهر قشم، بلوار خلیج فارس (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: hormozganmag؛ نام عکاس: ناشناس
تپه تاریخی کولغان از دیدنیترین جاذبههای تاریخی قشم به حساب میآید که بر فراز دره کولغان در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم واقع شده است. این مجموعه در سه کیلومترى شهر قشم و در ارتفاع ۳۰ مترى کوهى سنگى و در کنار جاده قرار دارد.
در گویش محلی «کولغ» بهمعنای چالهای است که در زمین میکنند تا هیزم در آن آتش کنند و زغال به دست آورند. از سوی دیگر، چالههاى سنگى دستکنده که براى جمعآورى و حفاظت از آب باران نیز حفر میشوند، همین معنا را تداعی میکند.
مشرف بودن تپههای کولغان به دریا، مناظر زیبایی را بر فراز آن به وجود آورده است که همواره مورد توجه گردشگران قرار میگیرد
تپههای کولغان به دریا راه دارد و با مناظر زیبای خود گردشگران بسیاری را جذب میکند. آثار معماری و آبراههایی با دیواره سنگی به طول بیش از ۱۰۰ متر در بالای تپه دیده میشود. در بخشی از تپه نیز قبرستان منظمی با قبرهایی در دو ردیف و اتاقهای کوچکی به چشم میخورد که به اعتقاد برخی، میتواند نشانههایی از یک بازار پررونق در گذشتههای دور باشد. عدهای نیز بر این عقیدهاند که احتمالا این مکان در گذشته به نیایشگاه ناهید اختصاص داشت.
غارهای تاریخی خربس
- آدرس غارهای خربس: جزیره قشم، روستای رمچاه (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس
در ۱۳ کیلومتری شهر قشم و در دل ارتفاعات روستای خربس (xorbas) آثاری از معماری صخرهای متفاوتی مشاهده میشود که از پدیدههای شگفتانگیز دورههای زمینشناسی است. این اثر طبیعی تاریخی کهن به زعم برخی از محققان، زمانی به نیایشگاه پیروان آیین مهر یا پرستشگاه آناهیتا (الهه آبها) تعلق داشت.
غار خربس نیز در همین مکان و درست، سمت راست جاده قشم به روستای خربس و روستای رمچاه قرار دارد و امروزه به یکی از معروفترین مکانهای دیدنی قشم تبدیل شده است. این غار که سابقا در میان اهالی به «خربز» مشهور بود؛ در اثر گرداب و تخلیه ماسهها از حفره سنگها ایجاد شد و تالارها، دهلیزها، اتاقها، چشمهها و روزنههای متعددی درون آن به چشم میخورد که به یکدیگر متصل هستند.
برکهای نیز پایین دهانه غار وجود دارد که معمولا در روزهای پر بارش سال، پرآب است و برای نگهداری آب باران از آن استفاده میکنند. قدمت این غار را برخی به عصر مادها نسبت میدهند و گفته میشود که نوعی عقاب خاص در بخشی از آن و خفاشهای دمموشی (گونهای خاص و رو به انقراض) در زوایای تاریک غار لانه دارند.
چنانچه اطلاعات بیشتری در ارتباط با آکواریوم جزیره قشم دارید، آن را با سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
آیا آکواریوم قشم فعال است؟
خیر. آکواریوم جزیره قشم چند سال پیش تعطیل شد و کلیه آبزیان و ماهیهای این آکواریوم به اصفهان منتقل شدند.
نام دیگر آکواریوم قشم چه بود؟
آکواریوم پروانه طلایی قشم
کاربری فعلی آکواریوم قشم چیست؟
سالن ورزشی
آکواریوم قشم میزبان چند نوع آبزی بود؟
۱۸۰ گونه موجود آبزی
نویسنده: فاطمه حکمتشعار