- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان اردبیل، ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل، روستای سردابه
آبشار و چشمه آب گرم سردابه از جذابترین جاهای دیدنی اردبیل بهحساب میآیند. این آبشار در روستایی به همین نام قرار دارد که در ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل، در ارتفاع حدود ۱۸۴۰ متری از سطح دریا و در دامنه شرقی سبلان واقع است. آبشار سردابه از کوه سبلان سرچشمه میگیرد و از کوهی کمارتفاع در حاشیه آبگرم سردابه فرو میریزد. همراه کجارو باشید تا با این آبشار آشنا شوید.
آبشار و آب گرم سردابه را بیشتر بشناسید:
معرفی آبشار سردابه
عکس از گوگل مپ (عکاس: علی صفرزاده)
آبشار سردابه، یک چشمه آبگرم معدنی و بسیار مفید دارد و به این ترتیب با سفر به این منطقه میتوانید با یک تیر چند نشان بزنید و ضمن بازدید و تفریح از آبشاری زیبا، از خاصیتهای درمانی آبگرم سردابه نیز بهرهمند شوید. آب این چشمه گاز سولفید هیدروژن دارد که از چندین شکاف طبیعی از زمین بیرون میآید، وارد استخری میشود و از آنجا به پایین دره جریان مییابد. روی سنگهای کنار استخر و سنگهای مسیر آب، اندکی رسوب نخودیرنگ دیده میشود که از املاح قلیایی و مختصری گوگرد تشکیل شده است.
در اطراف آبشار، علاوه بر وجود غارهای مختلف، گیاهانی مانند خزه، سرخس و گیاهان آبزی دیگر، دیوارههای سنگی را سبزرنگ کردهاند؛ پایینتر از آبشار، محلی برای استراحت و ادای فرایض در نظر گرفته شده است.
آبشار و آب گرم سردابه کجاست؟
عکس از گوگل مپ (عکاس: فرید موسوی)
آبشار و آب گرم سردابه در روستایی به همین نام در نزدیکی شهر اردبیل و در درهای وسیع قرار دارد. این آبشار در ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل و در دامنه شرقی کوه سبلان واقع است و از آن سرچشمه میگیرد.
- آدرس: استان اردبیل، ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل، روستای سردابه (مشاهده روی نقشه)
مسیر دسترسی به آبشار سردابه
اگر ۲۴ کیلومتر بهطرف غرب شهر اردبیل حرکت کنید، به روستای سردابه خواهید رسید. در این روستا سراغ آبشار سردابه را بگیرید تا بهترین مسیر را به شما نشان دهند. تمام مسیر به غیر از چند صد متر آخر آسفالت است و حتی اگر ماشین آفرود هم نداشته باشید به راحتی میتوانید تا نزدیکی آبشار بروید.
دشتی سرسبز، جادهای زیبا با فرازونشیب و در نهایت آبشاری بلند و پرجوشوخروش در انتظار مسافرانی است که این خطه از ایران را برای گشتوگذار انتخاب میکنند. جاده دیدنی منتهی به آبشار، جزو جذابترین مسیرهای سفرتان خواهد بود.
ویژگی های چشمه آبگرم و آبشار سردابه
عکس از گوگل مپ (عکاس: حامد هاشمی)
از ویژگیهای آب آبشار سردابه میتوان به گازدار بودن آن اشاره کرد که گاز موجود در آن گاز کربنیک است. بر اساس برآوردها، آبشار سردابه حدود ۱۵ تا ۲۰ متر ارتفاع دارد که در فصلهای پربارش میزان حجم جریان آب به بالاترین حد خود میرسد. دمای چشمه آبگرم و آبشار سردابه نیز تقریبا به ۳۵ درجه سانتیگراد میرسد. جریان آب سردابه نسبتا اندک و محدود به خروجی چند چشمه بالادست است که بهطور مداوم جریان دارد. آب آن شفاف، کمی ترشمزه و بیرنگ است و بوی گوگرد از آن به مشام میرسد.
آبگرم سردابه یا ساری داوا که محلیها به آن قیه سو میگویند، برای بیماریهای یرقان و زردی، بیماریهای پوستی و استخوانی خاصیت درمانی دارد و از همین رو هرساله مسافران زیادی به این منطقه میآیند. وجود هفت دهنه چشمه آبگرم در روستای سردابه این امکان را به گردشگران میدهد تا بهراحتی از این چشمهها استفاده کنند. از مشهورترین این چشمهها میتوان به قیه سویی سردابه اشاره کرد که با بهترین امکانات رفاهی و گردشگری پذیرای گردشگران است.
بهترین زمان سفر به آبشار سردابه
علاقهمندان به طبیعتگردی و تورهای تفریحی و گردشگری سالانه سفر به آبشار سردابه و دشتهای اطراف آن را به فصل گرم سال موکول میکنند. در فصل زمستان نیز این آبشار جذابیت خود را دارد؛ بهخصوص که بخشهایی از آبشار یخ میزند و محدوده اطراف آن را برف میپوشاند.
نکات بازدید از آبشار و آب گرم سردابه
عکس از گوگل مپ (عکاس: نیما جاهد)
- جاذبههای طبیعی سرمایههای ارزشمندی هستند که باید در نگهداری آنها کوشا باشیم. در سفر به این آبشار از ریختن زباله جدا پرهیز کنید.
- چنانچه در فصلهای سرد سال قصد بازدید از این آبشار را دارید؛ وسایل و تجهیزات لازم را به همراه داشته باشید.
- در روستای سردابه رستوران و مغازه وجود دارد و میتوانید غذا و خوراکیهای مورد نیاز را تهیه کنید.
- روستای سردابه اقامتگاه بومگردی دارد و برای اقامت مشکلی نخواهید داشت.
سوالات متداول
آبشار و آب گرم سردابه کجاست؟
استان اردبیل، ۲۸ کیلومتری غرب اردبیل، روستای سردابه
فاصله اردبیل تا سردابه چقدر است؟
۲۸ کیلومتر
خواص آب گرم سردابه چیست؟
برای بیماریهای یرقان و زردی، بیماریهای پوستی و استخوانی، خاصیت درمانی دارد.
بهترین زمان سفر به آبشار سردابه چه فصلی است؟
فصلهای گرم سال
نوسینده: صدیقه شجاعی/بازنویسی: اکرم زمانی نوری