کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

موزه امنه سورکه

سه‌شنبه ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۴
مطالعه 2 دقیقه
موزه امنه سورکه. منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Osama Shukir Muhammed Amin
موزه امنه سورکه از جاهای دیدنی سلیمانیه در عراق است و محل حبس و شکنجه کردهای عراق بوده است.
تبلیغات
موزه امنه سورکه
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • Saeed Kaban St, Sulaymaniyah, Iraq
موزه امنه سورکه. منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Osama Shukir Muhammed Amin
مشاهده روی نقشه
ماکت‌های کردهای عراق در موزه امنه سورکه
سلول‌های زندان در موزه امنه سورکه
تالارهای موزه امنه سورکه
عکس زندانیان کرد در موزه امنه سورکه
بزرگداشت زندانیان کرد در موزه امنه سورکه
بنای موزه امنه سورکه
موزه امنه سورکه
دکوری از خانه سنتی کردی در موزه امنه سورکه

موزه امنه سورکه از جاهای دیدنی سلیمانیه در عراق است. از زمان ورود اولین زندان سیاسی در سال ۱۹۸۶ تا آزادی زندان و زندانیان در ۹ مارس ۱۹۹۱ توسط پیشمرگه‌های کرد، امنه سورکه یا زندان سرخ، به‌عنوان مقر سرویس اطلاعاتی صدام حسین کاربری داشت. نیروهای سرویس اطلاعاتی صدام حسین از این مکان برای شکنجه و حبس کردهای عراق استفاده می‌کردند.

امروزه موزه امنه سورکه بازگوی داستان‌های بسیاری از آن دوران است. تا اندازه زیادی این بنا به همان وضع روز آزادی توسط پیشمرگه‌ها باقی مانده است. در طبقه زیرزمین که آن را با نور قرمز تیره نورپردازی کرده‌اند، شاهد عکس‌هایی تاثرانگیز از حمله شیمیایی به حلبچه خواهید بود.

تالار آینه یکی از بخش‌های مهم موزه است. این تالار که روزگاری محل ادارات نیروهای بعث بود، اکنون با ۴,۵۰۰ لامپ و ۱۸۲,۰۰۰ شیشه شکسته تزیین شده‌ است. لامپ‌ها نمادی از روستاها و شیشه‌های شکسته نمادی از افرادی هستند که طی عملیات انفال نابود شدند و جان خود را از دست دادند.

در تالار آینه می‌توان نمونه‌ای از خانه‌های سنتی کردها را نیز مشاهده کرد. پس از تالار آینه سلول‌های زندانیان واقع شده‌اند؛ سلول‌هایی که زندانیان در آن‌ها مورد شکنجه، تجاوز و تحقیر قرار می‌گرفتند. روی دیوارهای سلول‌ها نوشته‌های به زبان‌ کردی عربی دیده می‌شود که توسط زندانیان حک شده‌اند.

ساعت بازدید موزه امنه سورکه، جز جمعه‌ها، همه‌روزه از ۹:۰۰ تا ۱۶:۰۰ است. برای بازدید از موزه نیازمند پرداخت هزینه نیستید.

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: Noelito Lopez، pedro obrador، Rali k، Osama Shukir Muhammed Amin، Adnan Sefer). منبع عکس کاور: گوگل مپ. عکاس: Osama Shukir Muhammed Amin

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات