کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

بازار گل محلاتی

یک‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۰
مطالعه 14 دقیقه
دسته‌های گل رز در بازار گل محلاتی
بازار گل محلاتی از جاهای دیدنی تهران است و در جنوب شرقی تهران قرار دارد.
تبلیغات
بازار گل محلاتی
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، تهران، شمال بلوار آهنگ، بلوار کوثر
دسته‌های گل رز در بازار گل محلاتی
مشاهده روی نقشه
انواع گل و گیاه در بازار گل محلاتی
گل‌های شمعدانی در بازار گل محلاتی
گونه‌های مختلف گیاهان در بازار گل محلاتی

بازار گل محلاتی یکی از زیباترین و محبوب‌ترین گزینه‌ها در میان مراکز خرید تهران محسوب می‌شود که معمولا همواره با ازدحام جمعیت علاقه‌مند به گل و گیاه روبه‌رو است. این مکان به‌عنوان دومین بازار بزرگ گل‌ و گیاه در پایتخت معرفی می‌شود و غرفه‌داران، انوع گل‌های زینتی و گاه کمیاب را با مناسب‌‌ترین قیمت به فروش می‌رسانند.

فروش گل و گیاه در این بازار، اغلب به‌صورت عمده صورت می‌گیرد؛ اما تک‌‌فروشی نیز انجام می‌شود و مردم می‌توانند گلدان‌های متنوع یا شاخه گل‌های منتخب و مورد نیاز خود را در دسته‌‌‌ها یا جعبه‌های آماده تحویل بگیرند. برخی از فروشندگان این بازار محصولات خود را در شبکه‌های اجتماعی نیز عرضه می‌کنند و گل‌های با کیفیت‌تر و ارزان‌تر از سطح شهر را به‌صورت آنلاین در معرض فروش می‌گذارند.

در این مقاله با بازار گل محلاتی، شرایط بازدید و خرید از این بازار و دیدنی‌های اطراف آن بیشتر آشنا خواهید شد.

کپی لینک

آنچه از بازار گل محلاتی در این مقاله خواهید خواند:

کپی لینک

بازار گل محلاتی کجاست؟

محوطه خارجی بازار گل محلاتی

منبع عکس:Tehran Times؛ نام عکاس: بابک برزویه

بازار گل محلاتی از بزرگ‌ترین و شناخته‌ شده‌‌ترین بازارهای گل تهران است که محلی برای خریدوفروش انواع گل و گیاه و ملزومات مرتبط با آن به حساب می‌آید. این بازار در حدفاصل اتوبان شهید محلاتی و بلوار آهنگ، واقع در منطقه ۱۴ شهرداری تهران (جنوب شرق پایتخت) قرار دارد.

محیط جذاب، رنگارنگ و روح‌افزای این بازار در کنار قیمت بسیار مناسب گل و گلدان‌های موجود، شهروندان بسیاری را برای گذران وقت یا خرید گل و گیاه، راهی بازار گل محلاتی می‌کند. این بازار، از بهترین گل فروشی های تهران محسوب می‌شود؛ به‌دلیل محیط زیبا و آرامش‌بخش، از جاذبه‌های گردشگری پایتخت نیز به شمار می‌رود. ازاین‌رو، معمولا در تمام روزهای هفته و به‌ویژه تعطیلات، همواره با ازدحام جمعیت خریداران و علاقه‌مندان به گل و گیاه مواجه است.

کپی لینک

مسیر دسترسی به بازار گل محلاتی

غرفه گلخانه‌ای بازار محلاتی

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

دسترسی به بازار گل محلاتی سخت نیست و به‌وسیله خودروی شخصی، تاکسی، اتوبوس یا مترو می‌توان خود را به این بازار زیبا رساند و از تماشا و خرید انواع گل و گیاهان زینتی و آپارتمانی لذت برد.

خودروی شخصی: چنانچه از خودروی شخصی استفاده می‌‌کنید، کافی است از اتوبان بسیج جنوب وارد بلوار آهنگ شوید و در تقاطع بلوار کوثر تا اولین تقاطه به طرف شمال بروید. همچنین می‌توانید از اتوبان امام‌علی (ع) شمال وارد اتوبان شهید محلاتی شرق شوید و از بلوار نبرد به طرف جنوب ادامه مسیر دهید؛ سپس از بلوار زمزم، خود را به بازار گل محلاتی برسانید. تنها باید توجه کنید که این بازار پارکینگ ندارد و برای یافتن جای پارک مناسب می‌توان به خیابان‌های اطراف مراجعه کرد.

تاکسی: اگر قصد استفاده از تاکسی را داشته باشید، سه خط ویژه تاکسیرانی برای این منظور در دسترس قرار دارد. ابتدای بزرگراه شهید محلاتی در محل چهارراه مصطفی خمینی، ابتدای بزرگراه شهید محلاتی در میدان امام‌ خمینی (ره) و ابتدای بزرگراه شهید محلاتی در میدان هفت‌ تیر، خطوط ویژه تاکسی برای دسترسی به این بازار گل است.

اتوبوس:‌ جهت استفاده از اتوبوس نیز می‌توانید خود را به ابتدای اتوبان شهید محلاتی برسانید و سپس با اتوبوس‌های ویژه‌ای که در این مکان وجود دارند به بازار گل بروید. دو خط اتوبوس بلوار ابوذر - بهارستان و بلوار ابوذر - سعدی از جمله خطوطی هستند که از اتوبان محلاتی تهران عبور می‌‌کنند.

مترو: اگر مترو را برای رفت و آمد خود انتخاب کردید، باید در ایستگاه نبرد در خط چهار متروی تهران از قطار پیاده شوید. مکان دقیق این ایستگاه در خیابان پیروزی، نزدیک چهارراه کوکاکولا است و پس از خروج از مترو، تاکسی‌های خطی ویژه‌ای که در محل وجود دارند، شما را در کمتر از ۱۰ دقیقه به بازار گل محلاتی خواهند رساند.

کپی لینک

درباره بازار گل محلاتی

تک فروشی گلدان های گل در بازار محلاتی

منبع عکس:مهرنیوز؛ نام عکاس: لاچین رضاییان

بازار گل محلاتی دومین بازار بزرگ گل‌ و گیاه در تهران است که فارغ از یک مرکز خرید شلوغ و محبوب، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری شهر نیز معرفی می‌شود. این بازار از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بازار گل‌های پایتخت به شمار می‌رود که با تنوع کم‌نظیری از انواع گل‌های زینتی و گیاهان آپارتمانی بزرگ و کوچک، نیاز همه افراد را از فروشندگان و مردم عادی برطرف می‌سازد.

فروش گل و گیاه در بازار گل محلاتی معمولا به‌طور عمده صورت می‌گیرد؛ اما تک‌فروشی و خدمات مربوط به گیاهان به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم نیز در دسترس مشتریان قرار دارد. درخت، درختچه، انواع بذر، گل‌های شاخه بریده، انواع کاکتوس و ساکولنت‌های ساده و تزیینی و رنگی، ابزار و ادوات گل‌آرایی، لوازم باغبانی، انواع گلدان، خاک و کود، از جمله محصولاتی است که در بازار گل محلاتی عرضه می‌شود.

خرید از بازار گل محلاتی کمی متفاوت از گل‌فروشی‌های سطح شهر است و گل‌های شاخه‌ای تنها به‌صورت دسته‌ای یا جعبه‌ای به فروش می‌رسند

خرید از بازار گل محلاتی، شرایط ویژه‌ای دارد که با خرید از یک گل‌‌فروشی معمولی متفاوت است. گل‌های شاخه‌ای این بازار اغلب به‌صورت دسته‌ای به فروش می‌رسند؛ برای مثال، اگر به‌دنبال گل رز باشید، باید دسته‌های ۱۰ تا ۲۰ شاخه‌ای آن را تهیه کنید یا برای تهیه گل آنتوریوم، باید یک باکس گل ۱۰ تا ۱۵ شاخه‌ای از این گل زیبا را خریداری کرد.

علاوه بر مراجعه و خرید حضوری از بازار گل محلاتی، می‌توان به‌صورت غیرحضوری و اینترنتی نیز خرید خود را از این بازار انجام داد. اگرچه وب‌‌سایت رسمی برای این بازار طراحی نکرده‌اند، برخی از غرفه‌‌دارانی که در بازار محلاتی مشغول به کار هستند، در شبکه‌های اجتماعی محصولات خود را به فروش می‌رسانند و مشتریان از این طریق می‌توانند فارغ از شلوغی بازار و مشکلات رفت و آمد، گل و گیاهان مورد نظر خود را سفارش دهند.

کپی لینک

بخش‌ های مختلف بازار گل محلاتی

تنوع گل های موجود در بازار گل محلاتی

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

محیط بازار گل محلاتی، ۱۰ سالن و حدود ۶۰۰ غرفه را شامل می‌شود که هریک از این قسمت‌ها به فروش اقلام ویژه‌ای اختصاص دارند. دو درب ورودی برای این بازار طراحی کرده‌اند که درب اصلی را «پایاگل» گویند و درب فرعی نیز پشت بازار قرار گرفته است.

بخش راهروهای مسقف بازار به فروش گل‌های طبیعی شاخه بریده اختصاص دارد و همه نوع گل از دسته‌ گل‌های فصلی تا گل‌هایی کمی متفاوت‌تر و گاه عجیب چون رز سبز و رز هفت رنگ در این بخش پیدا می‌شود.

در قسمت رو باز و گلخانه‌ای بازار محلاتی نیز انواع گونه‌های گیاهی مختلف به چشم می‌خورد. نهال درختان، درختچه‌ها، انواع کاکتوس، گیاهان و درختچه‌های متناسب با هر فصل، گل‌ و گیاه تزیینی باغچه، بذر گیاهی و... از جمله محصولات بخش گلخانه‌ای این بازار به شمار می‌رود.

غرفه گلهای آپارتمانی و انواع گلدان
جعبه های گل فصلی
گل رزهای دسته ای بازار محلاتی
غرفه تولیدی گل و گیاه در بازار گل محلاتی
دسته گلهای بازار گل محلاتی
فروش جعبه ها و گلدان‌های گل
غرفه فروش گیاهان آپارتمانی خاص
غرفه فروش گل‌های شاخه‌ای و تزئینی

منبع عکس‌ها: گوگل مپ، مهرنیوز، تهران تایمز ؛ نام عکاس: لاچین رضاییان، بابک برزویه

غرفه‌های لوازم تزیینی گل‌وگیاه از دیگر قسمت‌های بازار گل محلاتی است که انواع گلدان‌های رنگی، سفالی، شیشه‌ای و پلاستیکی با طرح‌های گوناگون در آن به فروش می‌رسد. غرفه‌هایی نیز در این بازار به ارائه خدمات گل‌آرایی چون جشن عروسی، دسته‌ گل عروس، تزیین ماشین عروس، تاج گل برای مراسم ترحیم و تشریفات مختلف می‌پردازند.

برگزاری دوره‌های آموزشی گل‌آرایی و باغبانی از دیگر خدماتی است که در بازار گل محلاتی برای مراجعان در نظر گرفته‌اند و اطلاعات دقیق‌تر از زمان و نحوه برگزاری این دوره‌ها را باید از کارشناسان بازار (به‌صورت حضوری یا غیرحضوری) کسب کرد.

کپی لینک

ساعت کار بازار گل محلاتی چگونه است؟

غرفه انواع کاکتوس و ساکولنت

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

ساعت کار بازار گل محلاتی، همه‌روزه از ساعت ۴:۳۰ صبح تا ۱۳ است. این زمان در روزهای آخر هفته و تعطیلی‌های مناسبتی که ازدحام بیشتری وجود دارد، تا حدود دو ساعت افزایش می‌یابد و غرفه‌داران تا ساعت ۱۴ یا ۱۵ بعدازظهر نیز در بازار فعالیت می‌کنند.

کپی لینک

بهترین زمان بازدید و خرید از بازار گل محلاتی

گلخانه مسقف بازار محلاتی

منبع عکس:مهرنیوز؛ نام عکاس: لاچین رضاییان

برخی از گل و گیاهان (مثل گل‌های آپارتمانی) را در تمام فصول سال می‌توان از بازار گل خریداری کرد؛ اما تعدادی از آن‌ها، فصل مخصوص به خود را دارند و برای خرید این گل‌ها، تنها در فصول خاص باید به بازار گل مراجعه کنید. از سوی دیگر، برای خرید آسوده و با آرامش بیشتر در این بازار، باید به سراغ روزها و ساعت‌های خلوت‌تر رفت.

بهترین پیشنهاد برای بازدید و خرید از بازار گل محلاتی، ساعات اولیه صبح است که با ترافیک کمتری در خیابان مواجه خواهید شد و جای پارک مناسب‌تری نیز برای خودروی خود پیدا خواهید کرد. از سوی دیگر، گل‌هایی که صبح زود (قبل از ساعت ۹ صبح) در بازار گل به فروش می‌رسند، بهتر و تازه‌تر هستند.

تنها باید توجه داشت که بازار گل محلاتی در ساعت هفت صبح روزهای عادی و تمام ساعت‌های روز جمعه، معمولا شلوغ‌ترین ساعات کاری خود را تجربه می‌کند؛ بنابراین، بهترین زمان برای تماشا و خرید گل و گیاه از بازار گل محلاتی را بین روزهای شنبه تا پنجشنبه هفته می‌دانند که جمعیت و قیمت کمتری در انتظار مراجعه‌کنندگان است.

کپی لینک

قیمت گل در بازار محلاتی چگونه است؟

گلهای شاخه ‌ای بازار گل محلاتی

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

گل و گیاهانی که در بازار گل محلاتی به فروش می‌رسند، معمولا با قیمت عمده عرضه می‌شوند و از این جهت، خرید از این بازار بسیار مناسب و مقرون‌به‌صرفه است. تنوع بسیار بالای گل‌های بازار محلاتی و تعداد بالای فروشندگان، این امکان را فراهم می‌سازد که محصول مورد نظر خود را با بهترین قیمت و کیفیت تهیه کنید.

برخی از بازدیدکنندگان معتقد هستند که قیمت گل و گیاهان بازار محلاتی در روزهای آخر هفته و تعطیلات، کمی گران‌تر از روزهای عادی محاسبه می‌شود؛ اما همچنان در مقایسه با گل‌فروشی‌های سطح شهر،‌ هزینه کمتری را پرداخت خواهید کرد.

کپی لینک

دیدنی‌های اطراف بازار گل محلاتی

کپی لینک

گورستان ارامنه (قبرستان دولاب)

  • آدرس: تهران، اتوبان شهید محلاتی، خیابان دهم فرودین، میدان امام حسن (ع)، شمال خیابان پاسدار گمنام، خیابان شهید رضایی (مشاهده روی نقشه)
گورستان ارامنه دولاب

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

قبرستان ارامنه تهران از جمله مهم‌ترین مكان‌های تاریخی پایتخت و از بزرگ‌ترین گورستان‌های مسیحیان در ایران است که افرادی از ملیت‌های مختلف از کشورهای لهستان، روسیه، فرانسه و ایتالیا در آن مدفون شده‌اند. قدمت این قبرستان عمومی را به زمان ناصرالدین شاه قاجار و تدفین دکتر «لویی آندره ارنست کلوکه»، پزشک مخصوص محمد شاه و خانواده وی نسبت می‌دهند. پیکر این فرد در زمینی در نزدیکی گورستان فعلی دولاب به خاک سپرده شد و مقبره‌ای گنبد دار با نمای آجری برای آن ساختند.

گورستان ارامنه دولاب به‌طور رسمی در سال ۱۳۱۵ خورشیدی تاسیس شد و تقریبا از سال ۱۳۷۵ هیچ تدفینی در آن انجام نگرفت

این زمین بلا استفاده، به‌تدریج به آرامگاه کاتولیک‌های تهران، خارجی‌ها و ساکنان مسیحی فوت شده در شهر تبدیل می‌شود؛ اما تاسیس رسمی آن در سال ۱۳۱۵ خورشیدی اتفاق افتاد و از سال ۱۳۷۵ به‌بعد نیز هیچ تدفینی در این آرامستان صورت نپذیرفت. گورستان ارامنه دولاب در خرداد ماه ۱۳۷۹ خورشیدی به‌عنوان یک مکان تاریخی به ثبت ملی رسید.

این قبرستان بیش از ۷۵,۰۰۰ متر مربع وسعت و ۶ بخش مجزا دارد که شامل ارامنه، ارتدکس شرقی (روس‌ها، گرجی‌ها و یونانی‌ها)، کاتولیک رومی، ارتدکس ارمنی، آشوری‌ها و لهستانی‌ها می‌شود. حدود ۴۰۹ نظامی و ۵۲۸ غیر نظامی در این قبرستان دفن شده‌اند که از آن میان، مزار ۲۶۰ لهستانی تبعید شده در جریان جنگ جهانی دوم، وسیع‌ترین قسمت این گورستان را تشکیل می‌دهد.

سرسبزی این محیط، سکوت و آرامش عجیب آن و آرایش و ظاهر متفاوت قبرها را از ویژگی‌های بارز آرامستان دولاب می‌دانند که در ابتدای ورود به این مکان، به چشم می‌آید. قبرستان ارامنه دولاب به قبرستان ممنوعه تهران نیز شهرت دارد و بازدید از آن، منوط به کسب مجوز از اداره امور اقلیت‌های وزارت ارشاد و سفارت‌خانه‌های مربوطه (لهستان، روسیه، فرانسه، ایتالیا) است که اتباع آن‌ها در این مکان آرمیده‌اند. برخی از تورهای گردشگری نیز هستند برنامه‌های بازدید از گورستان ارامنه را پیش روی علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

کپی لینک

بقعه چهل تن

  • آدرس: تهران، اتوبان محلاتی (غرب اتوبان امام علی)، میدان شهید سعیدی، انتهای خیابان شهید آل‌آقا (مشاهده روی نقشه)
بقعه چهل تن دولاب

منبع عکس: نشان؛ نام عکاس: ناشناس

بقعه «چهل‌تن» دولاب، بنای ساده، خشتی و چهارگوشی است که طول هر ضلع داخلی آن بیش از سه متر است. اصل بنای این بقعه به زعم کارشناسان میراث فرهنگی، قدیمی‌تر از عهد صفویه تخمین زده می‌شود؛ اما تاریخ تعمیر طاق بقعه را به عصر قاجار نسبت می‌دهند و بنا بر شواهد موجود، ایوانی با پوشش ضربی نیز در زمان قاجار به بنا اضافه کرده‌اند.

شناسه‌ای از صاحب این مرقد در دست نیست و تنها، نام ۴۰ تن روی بقعه نوشته شده است. روایت‌های متعددی درباره این افراد وجود دارد و اغلب مردم بر این باور هستند که ۴۰ انسان برگزیده در این مکان آرام گرفته‌اند. عامه مردم اعتقاد دارند که ۴۰ دختر نابالغ از ظلم دشمنان به این مکان پناه آوردند و در همین جا نیز ناپدید شده‌‌اند.

قدیمی‌های محله دولاب می‌گویند که دوستداران امام رضا (ع) برای رسیدن به خراسان، از جاده خاوران می‌گذشتند و در این محدوده با ماموران خلیفه عباسی درگیر شده و در نهایت، ۴۰ نفر از آن‌ها که از خویشان و نزدیکان امام هشتم شیعیان بودند، در محله دولاب به شهادت رسیدند و این مکان زیارتی در واقع، «امامزادگان چهل‌تن» نامیده می‌شود.

این مکان پیش از انقلاب اسلامی، گورستان قدیمی محله دولاب بود و مقبره‌ای ۵۰ متری نیز در شمال بقعه به چشم می‌خورد که به علمای محله تعلق داشت و در سال ۱۳۵۳ خورشیدی تخریب شد. از این جهت، بقعه ۴۰ تن دولاب علاوه بر ارزش تاریخی، مورد توجه زائران بسیاری قرار دارد و از اماکن دیدنی و زیارتی این محله به حساب می‌آید.

کپی لینک

کوشک وثوق ‌الدوله (باغ سلیمانیه حسن وثوق)

  • آدرس: تهران، بلوار نبرد شمالی، کوچه طاهری، جنب کلانتری ۱۲۱ سلیمانیه (مشاهده روی نقشه)
کوشک وثوق الدوله

منبع عکس: هم اقلیم؛ نام عکاس: ناشناس

عمارت ۱۰۰ ساله حسن خان، معروف به «وثوق‌الدوله»، نخست وزیر قاجار و پهلوی، از جمله‌ شاهکارهای معماری پایتخت به شمار می‌آید. بنا بر اسناد موجود، تاریخ دقیق تاسیس باغ وثوق‌الدوله بین سال‌های ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۲ خورشیدی تخمین زده می‌شود و عمارت موجود در آن به‌عنوان ویلای تابستانی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

مقرنس‌کاری دیوارها و سقف عمارت، آینه‌کاری و نقاشی‌های گل و مرغ، از تزیینات منحصربه‌فرد این اثر تاریخی محسوب می‌شوند. ارسی‌هایی در اتاق‌های کوشک قرار دارد که با تزیینات ظریف چوبی و شیشه‌های رنگی، جلوه‌ای از هنر ایرانی را به نمایش می‌گذارد. فیلم‌برداری سکانس‌هایی از سریال شهرزاد در این خانه تاریخی، بار دیگر نام آن را بر سر زبان‌ها انداخت و سبب شد تا کوشک وثوق‌الدوله در میان تعداد بیشتری از مردم شناخته ‌شود.

این کوشک در محوطه‌ای به وسعت ۲۵ هکتار در «باغ سلیمانیه» واقع در جنوب شرق تهران ساخته شد؛ باغی که به‌دلیل وجود درختان انار فراوان، در آن روزها به «باغ اناری» نیز شهرت داشت. در گذشته حدود ۱,۲۲۲ اصله درخت در باغ سلیمانیه به چشم می‌خورد که این تعداد، اکنون به ۴۵۳ اصله درخت کاهش یافته است.

در پی هشدار بسیاری از کارشناسان در خصوص خشک شدن باغ و متروکه ماندن عمارت وثوق‌الدوله، بنیاد مستضعفان اقدام به واگذاری این باغ به شهرداری کرد؛ باغ اناری به بوستانی تحت عنوان سهند تبدیل شد و شهرداری منطقه ۱۴ کوشک را، به جهت جبران کمبود فضای سبز، در اختیار عموم مردم قرار داد. در نهایت، باغ قدیمی وثوق‌الدوله در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۹ خورشیدی، رسما به‌عنوان بوستان عمومی شهری به بهره‌برداری رسید.

چنانچه شما نیز تجربه خرید یا بازدید از بازار گل محلاتی را دارید، لطفا با ما و سایر کاربران کجارو ‌به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • بازار گل محلاتی کجاست؟

    حدفاصل اتوبان شهید محلاتی و بلوار آهنگ، واقع در منطقه ۱۴ شهرداری تهران (جنوب شرق پایتخت)

  • آیا امکان تک‌فروشی در بازار گل محلاتی وجود دارد؟

    فروش گل و گیاه در بازار گل محلاتی معمولا به‌طور عمده صورت می‌گیرد؛ اما تک‌فروشی و خدمات مربوط به گیاهان به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم نیز در دسترس مشتریان قرار دارد.

  • ساعت فعالیت بازار گل محلاتی چگونه است؟

    ساعت کار بازار گل محلاتی، همه‌روزه از ساعت ۴:۳۰ صبح تا ۱۳ است.

  • قیمت گیاهان در بازار گل محل چگونه است؟

    نسبت به گل‌فروشی‌های سطح شهر ارزان‌تر است.

نویسنده: فاطمه حکمت‌شعار

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: مهناز شاکر، پروین اف، فرزاد فتوت، سعید فائز)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات