کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

اقامتگاه ماجرا

یک‌شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۳
مطالعه 9 دقیقه
اقامتگاه ماجرا هرمز
اقامتگاه ماجرا از جاهای دیدنی هرمز در هرمزگان است و در غرب جزیره هرمز قرار دارد.
تبلیغات
اقامتگاه ماجرا
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • ایران، استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، جزیره هرمز، ساحل غربی جزیره
اقامتگاه ماجرا هرمز
مشاهده روی نقشه
اقامتگاه ماجرا و خلیج فارس
گنبدهای اقامتگاه ماجرا
گنبدهای رنگی اقامتگاه ماجرا هرمز
محوطه اقامتگاه ماجرا
اقامتگاه ماجرا
محوطه اقامتگاه ماجرا

اقامتگاه ماجرای هرمز، با طراحی منحصربه‌فرد و رنگارنگ خود، تجربه‌ای متفاوت و فراموش‌نشدنی را برای گردشگران به ارمغان می‌آورد. این اقامتگاه بوم‌گردی که در سال ۱۳۹۸ افتتاح شد، در نزدیکی ساحل قرار گرفته است و دسترسی آسانی به دریا دارد. طراحی خاص این اقامتگاه با الهام از خاک‌های رنگی جزیره هرمز انجام شده که آن را به یک اثر هنری بی‌نظیر تبدیل کرده است. این مجموعه به گنبدهای خشتی رنگارنگش نیز شناخته می‌شود که گویی به دنیای فرازمینی‌ها تعلق دارد. در ادامه می‌توانید اطلاعات بیشتری از اقامتگاه ماجرا هرمز به دست آورید.

با اقامتگاه ماجرا هرمز آشنا شوید:

کپی لینک

اقامتگاه ماجرا کجاست؟

  • آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، جزیره هرمز، ساحل غربی جزیره (مشاهده روی نقشه)
  • شماره تماس: ۹۱۰۰۹۰۸۰-۰۷۶ | ۰۹۱۲۰۴۰۷۷۴۰
  • صفحه اینستاگرام:majara.hormoz@

جزیره هرمز در جنوب شرق بندرعباس و شمال شرق جزیره قشم قرار دارد و اقامتگاه بومگردی ماجرا در حاشیه جاده کرانه در ضلع غربی این جزیره زیبا واقع شده است.

سایت پلان اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

مسیر دسترسی اقامتگاه ماجرای هرمز

برای رسیدن به اقامتگاه ماجرا ابتدا باید خود را هوایی یا زمینی به بندرعباس یا جزیره قشم برسانید؛ سپس از بندرگاه با استفاده از اتوبوس‌های دریایی بهبندرگاه هرمزدر شمال جزیره بروید. این شناورها در «اسکله ذاکری» جزیره قشم و «اسکله حقانی»بندرعباس در دسترس هستند. از اسکله ذاکری دو بار در روز شناورها به‌سمت جزیره هرمز حرکت می‌کنند و باید قبل از ۷:۰۰ خود را به این اسکله برسانید. از اسکله حقانی نیز اولین شناور به مقصد جزیره هرمز، ۷:۰۰ حرکت می‌کند و بعد از آن حدود هر دو ساعت، یک شناور به‌سمت این جزیره می‌رود.

فاصله جزیره هرمز تا بندر عباس و جزیره قشم حدود ۲۰ کیلومتر است. پس از رسیدن به جزیره هرمز، از بندرگاه تا اقامتگاه ماجرا حدود چهار کیلومتر فاصله باقی می‌ماند که می‌توانید با کرایه موتورهای سه‌چرخ یا به کمک رانندگان محلی این مسیر را طی کنید.

کپی لینک

درباره اقامتگاه ماجرا

اقامتگاه ماجرا، یکی از متفاوت‌ترین هتل های قشم به شمار می‌رود که با طراحی خلاقانه و الهام گرفته از طبیعت رنگارنگ جزیره هرمز، تلفیقی بی‌نظیر از هنر و طبیعت است. این اقامتگاه که در سال ۱۳۹۸ افتتاح شد، مکانی عالی برای تجربه سفری متفاوت و لذت‌بخش به شمار می‌رود. برجسته‌ترین ویژگی اقامتگاه ماجرا، گنبدهای رنگارنگی است که زیبایی بصری فوق‌العاده‌ای به آن بخشیده‌اند. اقامتگاه ماجرا در فاصله بسیار کمی از ساحل قرار دارد و به همین دلیل، مهمانان می‌توانند به‌راحتی به ساحل دسترسی داشته باشند.

اقامتگاه ماجرا و خلیج فارس

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

معماری اقامتگاه ماجرا

در معماری اقامتگاه ماجرا، از مولفه‌های اجتماعی و زیست محیطی هرمز استفاده شده است و به‌دلیل معماری منحصربه‌فرد خود، در سال ۲۰۲۰ میلادی جایزه بین‌المللی مسابقه تیدا (TIDA) از کشور تایوان و در سال ۱۳۹۹ رتبه دوم جایزه معمار در بخش ساختمان‌های عمومی را به خود اختصاص داد.

گنبدهای رنگی اقامتگاه ماجرا هرمز

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

مساحت این پروژه در حدود ۱۰,۰۰۰ متر مربع است و زیربنایی به مساحت تقریبی ۴,۰۰۰ متر مربع دارد. هزینه ساخت آن، ۱۸ میلیارد تومان برآورد می‌شود که بدون استفاده از تسهیلات انجام شد. این مجموعه با حداقل هزینه ساخته شده است و در شرایط فعلی اقتصادی کشور، یکی از بزرگ‌ترین مزایای این پروژه به شمار می‌آید. هزینه مصالح مصرفی پروژه تقریبا برابر با نصف هزینه مصالح مصرفی در پروژه‌ای با ابعاد مشابه، تکنولوژی رایج و در رده متوسط است.

برخلاف پروژه‌های مشابه که برای داشتن چش‌انداز بهتر به‌دنبال ارتفاع بیشتر هستند، پروژه ماجرا برای احترام به طبیعت جزیره و رعایت اصول پایداری زیست محیطی، با استفاده از روش «ابرخشت نادر خلیلی» (نوعی از معماری با خاک) به‌شکل گنبدهایی کوچک در مقیاسی انسانی با استفاده از خاک، شن و ماسه ساخته شده‌ است. علت این طراحی، آسیب نرساندن این اقامتگاه به محیط و فرهنگ جزیره منحصربه‌فرد هرمز و افزودن به زیبایی‌های آن است.

گنبدهای اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

با توجه به قرار گرفتن مجموعه در زمین پست، بنا هرچه بیشتر از تسلط به آدم‌ها پرهیز می‌کند و سلطه پروژه‌های بزرگ را ندارد. برای به دست آوردن منظر جغرافیایی هماهنگ با زمینه و خط آسمان، تیزی گنبد در تکنولوژی ابرخشت اندکی تغییر شکل یافت؛ روش جدید، امکان ساخت گنبدهایی با شعاع بیشتر و ارتفاع کمتر را فراهم کرد.

طراحی اقامتگاه بومی ماجرا، تلفیق معماری سنتی و مدرن ایرانی را نشان می‌دهد. برای طراحی کلی این اقامتگاه و نحوه قرارگیری گنبد‌های آن در کنار هم، از بناها و بافت محله‌های سنتی جزیره و برای طراحی گنبدهای ابرخشتی آن، از آب انبارهای قدیمی جزیره الهام گرفته شد. بافت بسیار جذاب و متفاوت اقامتگاه ماجرا با الهام از رنگ‌ خاک‌های رنگی هرمز مورد طراحی قرار گرفت و گنبدهای خشتی آن به رنگ‌های متنوع و بسیار زیبا ساخته شد. در رنگ‌آمیزی داخل، نما و محوطه اقامتگاه، رنگ‌های شیمیایی به‌کار رفت و از خاک طبیعی جزیره در ساخت‌وساز استفاده نشد.

اقامتگاه ماجرا در شب

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

تکنولوژی ابرخشت که توسط نادر خلیلی و با هدف آموزش مهارت و توانمندسازى مردم طراحی شده است، به‌عنوان روش اصلی ساخت پروژه ماجرا در نظر گرفته شد که امکان همکاری نیروهای محلی در مراحل ساخت پروژه را فراهم می‌کرد. در مراحل مختلف ساخت مجموعه اقامتگاه ماجرا از نیروی‌های محلی جزیره هرمز استفاده شده است و نیروهای محلی به هنگام ساخت، آموزش نیز دیده‌اند. در واقع علاوه بر کسب درآمد، مهارت ساخت گنبد به روش ابرخشت را نیز آموخته‌اند که قرار است در آینده برای مدیریت و انجام امور مربوط به اقامتگاه نیز از آن‌ها کمک گرفته شود.

ساخت اقامتگاه ماجرا با استفاده از تکنولوژی «ابرخشت» انجام شد

در اجرای پروژه ماجرا، فعالیت نیروی انسانی، جایگزین مصالح متنوع و گران‌قیمت شده است. در زمان اجرای پروژه، روزانه متوسط ۵۰ نفر از مردم بومی جزیره مشغول به کار بودند که شامل کارگران دائمی و کارگران فصلی می‌شدند.

اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

با شروع فعالیت بخش اقامتی پروژه‌ ماجرا، به‌صورت مستقیم ده‌ها فرصت شغلی ایجاد شده است که از این بین، مدیر داخلی، نگهبان‌ها، راهنماهای گردشگری، محیط‌بانان، خانه‌دارها، کارکنان بخش آشپزخانه و لاندری، کارمندان پذیرش، تکنسین‌های تاسیسات برقی و مکانیکی، رانندگان و کارکنان بخش نظافت، از بومیان جزیره هستند. بومیان این جزیره امکان دسترسی به بخش‌های عمومی اقامتگاه از جمله رستوران و کافه را دارند.

مسئولان پروژه ماجرا تمام سعی خود را به کار گرفتند تا روش ساختی را پیشنهاد دهد که اهداف زیر را محقق کند:

  • ساخت ارزان به‌لحاظ اقتصادی به سود کارفرما
  • اختصاص سهم بیشتری از بودجه ساخت به نیروی کار محلی در برابر مصالح گران‌قیمت که به سود مردم محلی است؛ با ارائه آموزش مهارت‌های ساخت‌وساز
  • الگوی فضایی سازگار و مقاوم برای پاسخ به نیازهای پیش‌بینی نشده آینده به نفع کارفرما و جزیره
  • استفاده از مصالح و منابع انسانی ایرانی به‌منظور کاهش هزینه‌های حمل و ساخت و افزایش تولید ناخالص داخلی به نفع کشور
محوطه اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

در طراحی محوطه پروژه برای جلوگیری از فرسایش خاک، سیل بند خاکی در بخش ساحلی در نظر گرفته شده است. در طراحی فضای سبز از گونه‌های مهاجم استفاده نشده است و صرفا ۵۱۲ نهال از گونه‌های بومی منطقه شامل گارم زنگی، انبه، مشعل، کنار، یاس درختی و... کاشته شده‌اند. همچنین، از بوته‌های خرزهره، حنا و گل کاغذی به‌منظور حفاظت از خاک منطقه استفاده می‌شود.

برای کاهش مصرف برق در پروژه، مصالح مورد استفاده از دسته مصالح با اینرسی حرارتی بالا انتخاب شدند تا ساعات استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع کاهش یابد و سبب صرفه‌جویی در مصرف انرژی شود. بخشی از فضاهای پشتیبانی مجموعه از جمله لاندری که مصرف انرژی و تولید فاضلاب بیشتری دارند، در بافت شهری پیش‌بینی شده‌اند که با همکاری مردم بومی فعالیت می‌کنند.

در طراحی زیرساخت‌های محوطه، آبشخور‌هایی برای آهوهای منطقه، در محوطه پروژه و اطراف آن در نظر گرفته شده و با توجه به بافت طبیعی مجموعه و ایجاد آبشخورها، حضور پرندگان و آهوها در این محدوده افزایش یافته است.

کپی لینک

مالک اقامتگاه ماجرا کیست؟

ساخت اقامتگاه ماجرا توسط بخش خصوصی فعال در حوزه فرهنگ انجام شد. کارفرمای این پروژه خاص «احسان رسول اف» و مالک آن «علی رضوانی» است. این اقامتگاه با همت مهندسان و معماران شرکت زاو (ZAV) ساخته شد.

محوطه اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

امکانات اقامتگاه ماجرا

اقامتگاه ماجرا شامل ۲۲ سوییت اقامتی است که هرکدام از آن‌ها طراحی متفاوت و خاص خود را دارد. این اقامتگاه ۷۴ نفر ظرفیت دارد و امکانات مورد نیاز گردشگران را در خود جای داده است. تنوع رنگ فضای داخلی جذابیت بالایی به این اقامتگاه داده و امکاناتی همچون تختخواب، میز و صندلی، مبلمان، اسپیلت، سشوار و... در اتاق‌ها برای اقامت گردشگران فراهم شده است. پنجره‌های بزرگ این اقامتگاه از ویژگی‌های آن است که نور را به داخل اتاق‌ها هدایت می‌کنند.

فضای داخلی اقامتگاه ماجرا هرمز

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

از امکانات این مجموعه می‌توان به پارکینگ غیرمسقف، اینترنت رایگان، حوضچه‌های استخر مانند برای شنا و آفتاب گرفتن، رستوران، کافی شاپ، لاندری و... اشاره کرد. در رستوران سنتی اقامتگاه بومگردی ماجرا وعده‌های صبحانه (رایگان)، ناهار و شام سرو می‌شود. این رستوران در محیطی ساده و دور از تجملات، انواع غذاهای محلی و دریایی و انواع نوشیدنی‌ها را در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.

رستوران اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

اقامتگاه ماجرا درمجموع ۷۴ نفر ظرفیت دارد و در ۲۲ سوییت مجهز و زیبا پذیرای مهمانان است

با توجه به اینکه زنان در جامعه ایران نمی‌توانند به‌راحتی از سواحل عمومی استفاده کنند، فضای محصور آفتاب‌گیر در مجاورت استخر، به‌منظور استفاده آن‌ها در نظر گرفته شده است. گیاهان مجموعه با سیستم آبیاری قطره‌ای، آبیاری می‌شوند که از فاضلاب تصفیه شده و آب حاصل از میعان دستگاه‌های تهویه مطبوع، تامین می‌شود.

به‌منظور فرهنگ‌سازی در صرفه‌جویی در مصرف آب، در سوییت‌ها وان قرار نگرفته است. با اقدامات انجام شده، سرانه مصرف آب در بومگردی ماجرا ۳۰۰ لیتر به‌ازای هر اتاق در روز خواهد بود که ۱۰۰ لیتر از آن از تصفیه فاضلاب تامین می‌شود؛ در حالی که سرانه مصرف آب در بیشتر هتل‌ها، بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ لیتر به‌ازای هر اتاق در روز است. این میزان در هتل‌های لوکس مناطق گرم و خشک به ۸۰۰ لیتر نیز می‌رسد.

فضای داخلی اقامتگاه ماجرا

منبع عکس: archdaily.com؛ عکاس: نامشخص

کپی لینک

هزینه اقامتگاه ماجرا هرمز

اقامتگاه ماجرا شامل ۲۲ سوییت مختلف است که قیمت این واحدهای اقامتی در سال ۱۴۰۳ از ۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان تا ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ متغیر هستند. در ادامه هزینه رزرو اقامتگاه ماجرا هرمز آورده شده است:

واحدها

ظرفیت

قیمت (تومان)

واحد دوخوابه

چهار نفر

۱۵,۰۰۰,۰۰۰

واحد دوخوابه

چهار نفر پایه + دو نفر اضافه

۱۴,۰۰۰,۰۰۰

واحد دو نفره

دو نفر

۷,۰۰۰,۰۰۰

واحد دو نفره

دو نفر پایه + یک نفر اضافه

از ۷,۰۰۰,۰۰۰ تا ۱۰,۰۰۰,۰۰۰

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف اقامتگاه ماجرا

کپی لینک

موزه دکتر نادعلیان

  • آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، جزیره هرمز، بخش هرمز
  • فاصله تا اقامتگاه ماجرا: چهار کیلومتر (حدود ۱۰ دقیقه با خودرو)
موزه دکتر نادعلیان

منبع عکس: سایت موزه دکتر نادعلیان؛ عکاس: نامشخص

موزه دکتر نادعلیان یکی از جاذبه‌های گردشگری در جزیره هرمز به شمار می‌آید که توسط دکتر احمد نادعلیان و با هدف رواج هنر محیطی و آموزش زنان بومی با رویکردی محیط زیستی گردآوری شده است. ساختمان موزه در سال ۱۳۸۸ خریداری شد و پس از بازسازی‌های گسترده‌ به موزه تبدیل شد. در این موزه آثار استاد نادعلیان، هنرمند محیطی مطرح در عرصه‌های بین‌المللی، فرهنگ و هنر مردم بومی جزیره مانند صنایع دستی زنان هنرمند و استخوان‌های موجودات دریایی به نمایش گذاشته شده است.

در موزه دکتر نادعلیان می‌توان غنی‌ترین مجموعه از سوزن‌دوزی‌های زنان هرمز را مشاهده کرد. بانوان هرمزی می‌توانند در موزه، هنر نقاشی با خاک‌های رنگی جزیره را آموزش ببینند. این کار به اشتغال‌زایی، کارآفرینی و افزایش درآمد ساکنان هرمز، کمک می‌کند. این موزه محلی برای حضور هنرمندان است و علاقه‌مندان از نقاط مختلف کشور برای بازدید از شاهکارهای هنری آن راهی جزیره هرمز می‌شوند.

کپی لینک

قلعه پرتغالی‌‌ها

  • آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، جزیره هرمز، بخش هرمز، یک کیلومتری اسکله اصلی
  • فاصله تا اقامتگاه ماجرا: ۴/۵ کیلومتر (حدود ۱۰ دقیقه با خودرو)
قلعه پرتغالی‌‌ها

منبع عکس: iribnews.ir؛ عکاس: نامشخص

قلعه پرتغالی‌ها در ضلع شمالی جزیره هرمز و در ۷۵۰ متری بندرگاه قرار دارد. این قلعه در سال ۱۵۰۷ میلادی به فرمان دریانوردی پرتغالی به نام «آلفونسو آلبرکرک» ساخته شد و در سال ۱۳۷۷ شمسی در فهرست میراث ملی کشور قرار گرفت. این قلعه که با نام قلعه هرمز نیز شناخته می‌شود، یکی از چندین قلعه پرتغالی‌ها در زمان اشغال سواحل جنوبی کشور است. پرتغالی‌ها این قلعه‌ها را برای اسکان نظامیان می‌ساختند. این قلعه در زمان شاه عباس به دست امام قلی خان از سرداران شاه عباس فتح شد.

قلعه پرتغالی‌‌ها به‌شکل چهارضلعی نامنظم ساخته شده و ساخت آن حدود ۳۰ سال به طول انجامیده است. دیوارهای بسیار محکم آن به قطر تقریبی پنج متر و چند برج به ارتفاع ۱۲ متر در چهار گوشه قلعه ساخته شده‌‌اند. تاسیسات قلعه شامل انبارهای اسلحه، آب‌انبار، سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار است.

کپی لینک

دره رنگین کمان

  • آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، جزیره هرمز، جنوب غرب جزیره
  • فاصله تا اقامتگاه ماجرا: ۴٫۵ کیلومتر (حدود ۱۰ دقیقه با خودرو)
دره رنگین کمان

منبع عکس: hormuzisland.com؛ عکاس: نامشخص

دره رنگین کمان از شگفتی‌های زمین‌شناسی استکهدر جنوب غربی جزیره هرمز قرار دارد. این دره زیبا و عجیب را به این دلیل دره رنگین کمان می‌نامند که کوه‌های اطراف آن، به‌دلیل شرایط طبیعی خاک منطقه، به انواع رنگ‌ها از جمله قهوه‌ای، زرد، سفید، نارنجی، سبز و طلایی درآمده‌اند. رنگ‌‌های زرد، سرخ، نقره‌ای و سیاه، ناشی از ترکیبات رسوبی و اکسید آهن، به این رنگ‌ها افزوده می‌شوند. همچنین وجود ترکیبات آتشفشانی در این دره، رنگ‌های دیگری چون خاکستری، صورتی، آبی و سفید را نیز ایجاد کرده است. ترکیب این رنگ‌ها باعث شده این دره را رنگین کمان بنامند. در این دره سه سنگ فلزی به نام‌های مگنتیت، هماتیت و اولیژیست که دارای اکسید آهن هستند نیز وجود دارد. همچنین سنگ فلزی طلایی رنگی به نام پیریت حاوی سولفید آهن نیز در این دره یافت می‌شود که به چشم شیطان معروف است.

کپی لینک

جنگل حرا

  • آدرس: استان هرمزگان، شهرستان بندرعباس، جزیره هرمز، شمال شرقی جزیره
  • فاصله تا اقامتگاه ماجرا: ۶ کیلومتر (حدود ۱۵ دقیقه با خودرو)

جنگل حرای هرمز در شمال شرقی جزیره و در میان آب‌های شور خلیج فارس قرار دارد و یکی از جاهای دیدنی هرمز به شمار می‌رود. این جنگل از جنگل‌های پنجگانه استان هرمزگان محسوب می‌شود. پوشش گیاهی این جنگل‌ها را درختان «حرا» و «چندل» تشکیل می‌دهند. حرا درختانی با شاخ و برگ سبز، با ارتفاع سه تا ۶ متر هستند. این درختان خاصیت تصفیه‌کنندگی دارند و آب دریا را گرفته و با دفع نمک آن، آب شیرین آن را جذب می‌کنند. جذابیت‌ این جنگل‌ها در هنگام جزر دریا است که از آب بیرون می‌آیند و با مد دریا تا نیمه در آب فرو می‌روند.

جنگل حرا

منبع عکس: balad.ir؛ عکاس: نامشخص

اگر مسافر جزیره زیبای هرمز بوده‌اید یا تجربه اقامت در اقامتگاه ماجرا هرمز را داشته‌اید، ما و سایر کاربران کجارو مشتاق دیدن نظرات و تجربه‌های شما هستیم.

نویسنده: زهرا مهری‌نیاری

عکس‌های گالری از سایت archdaily.com؛ عکاسان: نامشخص

سوالات متداول

  • اقامتگاه ماجرا کجاست؟

    اقامتگاه بومگردی ماجرا در حاشیه جاده کرانه در ضلع غربی جزیره زیبای هرمز واقع شده است. از بندرگاه جزیره تا اقامتگاه ماجرا حدود چهار کیلومتر فاصله است که می‌توانید با کرایه موتورهای سه‌چرخ یا به کمک رانندگان محلی این مسیر را طی کنید.

  • شماره تماس اقامتگاه ماجرا در هرمز چند است؟

    برای برقراری ارتباط با اقامتگاه ماجرا و اطلاع از شرایط رزرو، امکانات و... می‌توانید با شماره‌های تماس ۹۱۰۰۹۰۸۰-۰۷۶ و ۰۹۱۲۰۴۰۷۷۴۰ تماس بگیرید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات