کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

ورزشگاه الریان قطر

سه‌شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۵
مطالعه 11 دقیقه
نورپردازی استادیوم الریان در شب
ورزشگاه الریان قطر یا ورزشگاه احمد بن علی از استادیوم ها و جاهای دیدنی دوحه در قطر است.
تبلیغات
ورزشگاه الریان قطر
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • Al Rayyan, Qatar
نورپردازی استادیوم الریان در شب
مشاهده روی نقشه
استادیوم الریان قطر در نورپردازی شب
عکس هوایی از استادیوم الریان
استادیو الریان در شب

استادیوم الریان که نام اصلی آن استادیوم احمد بن علی است، در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰ درهای خود را به روی علاقه‌مندان به فوتبال گشود تا چهارمین استادیوم قطر باشد که برای میزبانی از جام جهانی آماده می‌شود. شهر الریان همیشه از مسائل زیست‌محیطی دفاع کرده و ازاین‌رو، استادیوم الریان با توجه به موضوع پایداری طراحی شده است. این استادیوم به‌عنوان یکی از ورزشگاه‌های مدرن قطر، هزاران طرفدار جام جهانی فوتبال 2022 را شگفت‌زده خواهد کرد؛ به‌خصوص به‌خاطر وجود سایبان سبک و سیستم‌های خنک‌کننده پیشرفته که به تماشاگران اجازه می‌دهد تا از تماشای مسابقات لذت بیشتری ببرند.

از آنجا که بازی ایران - ولز در ورزشگاه الریان قطر برگزار می‌شود، بسیاری از علاقه‌مندان به فوتبال برای تماشای بازی به این ورزشگاه می‌روند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامع و مفیدی درباره استادیوم الریان ارائه کنیم.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره ورزشگاه الریان قطر بدانید:

کپی لینک

ورزشگاه الریان کجاست؟

ورزشگاه الریان در شهر الریان در ۲۰ کیلومتری غرب دوحه قرار دارد. این استادیوم که در کنار مرکز خرید «مال آو قطر» قرار دارد، تنها چند بزرگراه با صحرا فاصله دارد.

کپی لینک

دسترسی به ورزشگاه الریان

2022-6-964c03f1-8ba0-4efc-86a0-4ca07a41d3bd

منبع عکس: سایت stadiumdb.com (عکاس: ناشناس)

به‌لطف ایستگاه متروی «الرفاع» که در نزدیکی استادیوم قرار دارد، دسترسی به این ورزشگاه به‌راحتی امکان‌پذیر است. فاصله ایستگاه مترو تا استادیوم را می‌توانید با حدود ۱۰ دقیقه پیاده‌روی طی کنید. ایستگاه الرفاع، آخرین ایستگاه در خط سبز مترو است که امکان تردد از مرکز دوحه به استادیوم را برای تماشاگران فراهم می‌کند. از سایر بخش‌های دوحه که فاصله بیشتری با استادیوم دارند، باید سوار متروهای خط قرمز یا زرد شوید و به خط سبز تغییر مسیر دهید. ایستگاه تقاطع خط سبز با خط قرمز «البدع» و با خط زرد «مشیرب» نام دارد

تاکسی‌هایی نظیر اوبر و کریم در مجاورت ورودی مرکز خرید مال آو قطر مستقر هستند که در شرق ورزشگاه الریان قرار دارد.

کپی لینک

معرفی استادیوم الریان

2022-6-bb2195b5-0661-4c19-ab8e-3b41cb8d8f30

منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)

استادیوم «احمد بن علی» (ملعب أحمد بن علي) که به‌دلیل قرارگیری در الریان، با نام استادیوم الریان نیز شناخته می‌شود، در مجاورت بیابان خودنمایی می‌کند. این ورزشگاه به نام احمد بن علی آل ثانی، امیر قطر در سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۲ نام‌گذاری شده است.

استادیوم الریان در ابتدا به‌عنوان زمین فوتبال تیم الریان قطر استفاده می‌شد که پس از تخریب، تیم مذکور تمرینات خود را در زمین دیگری انجام می‌داد تا استادیوم جدید ساخته شود. این استادیوم در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰ افتتاح شد و مدت کوتاهی پس از آن میزبان جام باشگاه‌های جهان ۲۰۲۰ بود که برندگان باشگاه‌های هر قاره در آن با یکدیگر رقابت می‌کردند. این رویداد به‌دلیل همه‌گیری کرونا به سال ۲۰۲۱ موکول شد. استادیوم الریان میزبانی چهار مسابقه از سری رقابت‌های عرب کاپ ۲۰۲۱ را نیز بر عهده داشت.

استادیو الریان در شب
نورپردازی استادیوم الریان در شب
عکس هوایی از استادیوم الریان
2022-6-f44f7dfe-5413-4b13-90bf-c083cde3136d

منبع عکس: سایت visitqatar.qa ،stadiumdb.com (عکاس: ناشناس)

وجود مرکز خرید مال آو قطر به شما این امکان را می‌دهد تا برای رفع تشنگی و گرسنگی، از گزینه‌های مختلف غذاخوری آن استفاده کنید. هتل مجلل الریان دوحه که بخشی از این مرکز خرید به حساب می‌آید، فاصله چندانی با استادیوم ندارد و در صورت اقامت در آن برای تماشای بازی‌های این استادیوم هیچ مشکلی برای تردد نخواهید داشت.

کپی لینک

ظرفیت استادیوم الریان چند نفر است؟

در حال حاضر، ظرفیت استادیوم الریان ۴۰,۰۰۰ نفر است که پس از پایان مسابقات جام جهانی 2022، تعداد صندلی‌های آن به ۲۰,۰۰۰ عدد کاهش می‌یابد.

کپی لینک

استادیوم الریان میزبان کدام بازی‌ های جام جهانی 2022 قطر است؟

2022-6-1b0aba4c-2f4f-481b-8f22-496d2175fa5a

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد عبدالعاطفی)

استادیوم الریان در طول جام جهانی 2022 قطر قرار است میزبان ۶ بازی دور اول گروهی و یک بازی از مرحله یک‌شانزدهم نهایی باشد.

تیم های فوتبال

تاریخ برگزاری مسابقه

ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی

آمریکا - ولز

۲۱ نوامبر (۳۰ آبان)

ساعت ۲۲

بلژیک - کانادا

۲۳ نوامبر (دو آذر)

ساعت ۲۲

ولز - ایران

۲۵ نوامبر (چهار آذر)

ساعت ۱۳

ژاپن - کاستاریکا یا نیوزیلند

۲۷ نوامبر (۶ آذر)

ساعت ۱۳

ولز - انگلیس

۲۹ نوامبر (هشت آذر)

ساعت ۲۲

کرواسی - بلژیک

یک دسامبر (۱۰ آذر)

ساعت ۱۸

مرحله یک‌شانزدهم (تیم اول گروه C - تیم دوم گروه D)

سه دسامبر (۱۲ آذر)

ساعت ۲۲

کپی لینک

استادیوم الریان چه زمانی و چگونه ساخته شد؟

ورزشگاه الریان در محل استادیوم احمد بن علی سابق در الریان ساخته شد. استادیوم اولیه الریان با ظرفیت حدود ۲۱,۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۳ به بهره‌برداری رسید. طبق برنامه‌های اولیه در سال ۲۰۱۰، مقرر شده بود که استادیوم الریان برای جام جهانی 2022 مورد استفاده قرار گیرد. الریان در آن زمان فقط یک استادیوم هفت ساله بود که یکی از بهترین ورزشگاه‌های کشور به حساب می‌آمد. قرار بود که حدود ۲۰,۰۰۰ صندلی موقت به آن اضافه شود و زیرساخت‌های موجود به‌طور کامل بازسازی شوند؛ با این حال، در سال ۲۰۱۴ تخریب کامل آن در دستور کار قرار گرفت که ۶ ماه به طول انجامید.

2022-6-da0e1673-65a4-4753-b0bb-6a5b7ac23b90

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Shariful Islam)

بسیاری از مصالح ناشی از تخریب ساختمان قدیمی برای استادیوم جدید استفاده شدند یا مورد بازیافت قرار گرفتند؛ حتی برخی اجزای آن به پروژه‌های هنری اهدا شد. درختانی که زمانی استادیوم قدیمی را احاطه کرده بودند، برای کاشت مجدد حفظ شدند و به این وسیله، آسیب به محیط طبیعی به حداقل رسید. همچنین هرگونه مصالح جدید مورد نیاز برای ساخت‌وساز از نظر سازگاری با محیط زیست با دقت بررسی و انتخاب شدند. آغاز نصب سقف بزرگ ورزشگاه به مساحت ۳۲,۷۰۰ متر مربع در ماه مه ۲۰۱۸ کلید خورد.

طراحی ورزشگاه جدید در آوریل ۲۰۱۵ ارائه و مارس ۲۰۱۹ برای زمان افتتاح تعیین شد؛ اما تاریخ بهره‌برداری چندین بار به تعویق افتاد. سرانجام این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۰ پس از ۲۰ میلیون ساعت کار به پایان رسید و در ۱۸ دسامبر اولین بازی فوتبال در روز ملی قطر در آن برگزار شد. شرکت مهندسی دانمارکی رامبول این مجموعه را طراحی کرد و شرکت مهندسی آمریکایی «AECOM» مدیر پروژه استادیوم بود.

پس از پایان مسابقات جام جهانی 2022 قطر، طبقه فوقانی استادیوم برچیده شده و صندلی‌های آن به سایر مکان‌های ورزشی در قطر و خارج از کشور واگذار می‌شود. برای بخش‌های موقت فوقانی و سقف استادیوم از ۹,۰۰۰ تن فولاد ساختمانی پیش‌ساخته و وارداتی از چین استفاده کرده‌اند.

2022-6-c7ff18fe-6ef2-46a5-80bb-79d47546d565

منبع عکس: سایت stadiumdb.com (عکاس: ناشناس)

استادیوم الریان به سبک چادری در بیابان طراحی شده است و بدنه‌ای ساده و متراکم با نمایی مدرن و پیچیده به‌شکل تور سبک دارد. با وجود ساختار نسبتا یکنواخت و مستطیلی‌شکل استادیوم، شیوه طراحی آن پویایی بصری بسیاری زیبایی ایجاد کرده است. نمای نورانی استادیوم با ۳۹,۰۰۰ متر مربع مساحت زیباترین بخش آن محسوب می‌شود که از صفحات چندرسانه‌ای با روکشی از یک صفحه فلزی نیمه‌شفاف تشکیل شده است. مضامینی که روی صفحه فلزی نمای استادیوم ظاهر می‌شوند، شامل ارزش‌های خانوادگی، زیبایی صحرا، گیاهان و جانوران بومی، تجارت محلی و بین‌المللی هستند. همچنین این نقوش مانند اشکال هندسی به نظر می‌رسند که اغلب در معماری اسلامی یافت می‌شوند و پیچیدگی چشمگیر آن‌ها به صنایع دستی نفیس تولیدشده در قطر اشاره دارند. همه این نقوش توسط آخرین عنصر یعنی یک حفاظ به یکدیگر مرتبط شده‌اند که نمادی از قدرت و اتحاد است. این شبکه فلزی مانع از نفوذ نور خورشید به محوطه پشتی استادیوم نمی‌شود.

صندلی‌های استادیوم تولید قطر و لهستان هستند و رنگ و نمادهای شیر در پشت آن‌ها، به هویت باشگاه الریان مربوط می‌شود. بخش‌های VIP در طبقه بالا قرار گرفته‌اند. بخش‌های خدماتی و پذیرایی در خارج از ورزشگاه و در سازه‌های تپه‌مانند مستقر شده‌اند.

کپی لینک

امکانات استادیوم الریان

2022-6-20e85d07-0a67-413c-bc11-84919c13010e

منبع عکس: سایت qatar2022.qa (عکاس: ناشناس)

استادیوم الریان مجهز به فناوری خنک‌کننده سازگار با محیط زیست است که شامل ایستگاهی مرکزی با ظرفیت خنک‌کنندگی ۱۶,۰۰۰ تن می‌شود. این ایستگاه آب سرد را به ورزشگاه و از آنجا به تعداد زیادی واحد تصفیه هوا منتقل می‌کند تا دمای جایگاه و محوطه زمین تنظیم شود. علاوه بر این، سایبان سبک‌وزنی روی بخش سکوهای استادیوم نصب شده است تا نور مستقیم خورشید تماشاگران را اذیت نکند. تعدادی پنل خورشیدی روی پشت‌بام استادیوم قرار دارند که برای تامین برق استفاده می‌شوند. این استادیوم از نظر مصرف انرژی و آب، نسبت به سایر ساختمان‌های مشابه، ۲۰ درصد صرفه‌جویی بیشتری دارد.

صفحات نمایشگر در اطراف زمین فوتبال این مزیت را دارند که تماشاگران می‌توانند تمام فعالیت‌های بازیکنان را به وضوح ببینند و از تماشای بازی لذت ببرند. صندلی‌های استاندارد، سرویس بهداشتی و فرشگاه‌های عرضه خوراکی از دیگر امکانات استادیوم الریان هستند.

پس از جام جهانی، محوطه اطراف استادیوم به‌عنوان مرکز ورزشی و تفریحی مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۶ زمین فوتبال، زمین کریکت و پیست اسب‌سواری، پیست دوچرخه‌سواری، تجهیزات بدن‌سازی و پیست دوومیدانی تنها بخشی از امکاناتی هستند که در اختیار ساکنان محلی گذاشته خواهند شد. به این ترتیب، استادیوم احمد بن علی نقشی پیشرو در تحقق هدف کلیدی چشم‌انداز ملی ۲۰۳۰ قطر برای ترویج سبک زندگی سالم در قطر ایفا خواهد کرد.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف استادیوم الریان

کپی لینک

موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی

2022-6-7b5c8f6d-562b-42c5-b5f6-b8947167a259

منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)

«موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی» (متحف الشيخ فيصل بن قاسم آل ثاني) یکی از بهترین جاهای دیدنی دوحه به حساب می‌آید که در سال ۱۹۹۸ افتتاح شد و بخش اعظم آثار آن توسط شیخ فیصل بن قاسم جمع‌آوری شده‌اند که تعداد آن‌ها درمجموع به ۱۵,۰۰۰ اثر می‌رسد. این موزه به چند بخش تقسیم می‌شود که مهم‌ترین آن‌ها اتاق قرآن با تعداد زیادی قرآن و پرده کعبه؛ بیش از ۷۰۰ فرش دست‌بافت؛ موزه اتومبیل حاوی بیش از ۶۰۰ وسیله نقلیه عتیقه از خودروهای بخار تا کامیون‌؛ تالار لباس؛ مبلمان عتیقه و آلات موسیقی و غیره هستند. موزه مزبور در خارج از شهر الریان در قلعه‌ای به سبک سنتی و در ۱۲ کیلومتری استادیوم الریان قرار دارد.

کپی لینک

مال آو قطر

2022-6-35ca6e10-443f-497d-8a71-a661a74a1f90

منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)

مال آو قطر (مول قطر) از مشهورترین مراکز خرید و جاهای دیدنی قطر است که در سال ۲۰۱۳ در سه طبقه افتتاح شد. این مرکز خرید ۵۰۰ فروشگاه از برندهای معروفی مانند آدیداس، بولگاری، فوت لاکرو و غیره را در خود جای داده است. ۱۹ سالن سینمایی با پیشرفته‌ترین تجهیزات، پارک مشاغل «کیدز مونو»، رستوران‌ها و کافه‌های متعدد در طبقه‌های مختلف، سالن بولینگ، شهربازی و غیره از جمله امکانات این مرکز خرید هستند.

هتلی پنج ستاره با ۲۰۱ اتاق در مال آو قطر وجود دارد که بهترین محل برای اقامت کسانی است که برای تماشای بازی‌های جام جهانی 2022 به استادیوم الریان می‌روند. این هتل لوکس مجهز به محوطه بازی کودکان، سه استخر روباز، باشگاه بدن‌سازی، چندین رستوران و... است.

کپی لینک

قلعه‌ الوجبه

2022-6-24796d1d-292d-4e6f-b496-0c0628f4cc5f

منبع عکس: سایت regencyholidays.com (عکاس: ناشناس)

«قلعه‌ الوجبه» (قلعة الوجبة) که در قرن هجدهم میلادی ساخته شد، یکی از قلعه‌های قدیمی کشور است که تاریخ قطر را نشان می‌دهد. این قلعه به‌عنوان میدان جنگ مورد استفاده بود و یکی از وقایع تاریخی مهم در آن به نبرد بین شیخ جاسم بن محمد آل ثانی و ارتش عثمانی در سال ۱۸۹۳ میلادی مربوط می‌شود. این نبرد بخش مهمی از میراث و تاریخ کشور قطر است که داستان شجاعت سربازان این مرزوبوم در جنگ علیه امپراتوری عثمانی را روایت می‌کند؛ جنگی که به نبرد الوجبه معروف شد.

قلعه الوجبه نمونه‌ای عالی از معماری قطر محسوب می‌شود که از چهار برج دیده‌بانی و دیوارهای مستحکم ساخته شده است. این قلعه در ۲۵ کیلومتری دوحه و هشت کیلومتری استادیوم الریان قرار دارد.

سوالات متداول

  • کدام‌یک از بازی‌های ایران در جام جهانی 2022 در ورزشگاه الریان برگزار می‌شود؟

    بازی ایران - ولز

  • ورزشگاه الریان چند نفر ظرفیت دارد؟

    ۴۰ هزار نفر

  • ورزشگاه الریان در چه سالی ساخته شده است؟

    اولین بار در سال ۲۰۰۳ ساخته شد و در سال ۲۰۱۴ مورد بازسازی کامل قرار گرفت.

  • استادیوم الریان از چه امکاناتی برخوردار است؟

    استادیوم الریان مجهز به فناوری خنک‌کننده سازگار با محیط زیست است که شامل ایستگاهی مرکزی با ظرفیت خنک‌کنندگی ۱۶ هزار تن می‌شود.

نویسنده: صدیقه شجاعی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات