- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
خیابان استقلال یکی از پرترددترین مکانها در استانبول میان گردشگران است که آن را با نام قلب تپنده استانبول میشناسند. این خیابان ظرفیتهای گردشگری زیادی دارد و در نزدیکی میدان تکسیم قرار گرفته است. گردشگران مختلف داخلی و خارجی در طول سال به این مناطق سر میزنند و زمان خود را در این میدان و خیابان میگذرانند. خیابان استقلال یکی از بهترین جاهای دیدنی استانبول است که مراکز خرید، جاذبههای تاریخی و کافه رستورانهای متنوعی دارد.
اگر برای نخستین بار به استانبول سفر میکنید یا قصد برنامهریزی برای سفر به این شهر در آینده را دارید، زمانی برای بازدید از خیابان استقلال و جاذبههای آن اختصاص دهید. تنوع جاذبههای گردشگری در این خیابان سلیقه بیشتر مسافران را پاسخگو است. در این مقاله به معرفی خیابان استقلال و جاذبههای دیدنی آن خواهیم پرداخت.
عکاس: علیرضا کیخا
خیابان استقلال یکی از معروفترین خیابانهای استانبول در محله بی اوغلوی این شهر است که بدون شک میتوان آن را معروفترین خیابان ترکیه میان گردشگران نامید. در این خیابان انواع فروشگاهها و مراکز خرید، رستورانها و کافهها، مراکز تفریحی و جاذبههای تاریخی قرار گرفتهاند که سبب جلب گردشگران داخلی و خارجی به این خیابان میشوند.
خیابان استقلال فاصله کوتاهی تا تنگه بسفر دارد و از یک سو به میدان تکسیم میرسد. طول این خیابان نزدیک به یک و نیم کیلومتر است و یک خط مونوریل در طول آن تردد میکند که امروزه به یکی از نمادهای این خیابان تبدیل شده است. خیابان استقلال و میدان تکسیم در بخش اروپایی استانبول قرار گرفتهاند و تردد و رفت و آمد گردشگران در تمام ساعتهای شبانهروز، حال و هوایی خاص به این منطقه بخشیده است.
منبع عکس: سایت ترک مگ، عکاس نامشخص
روزانه تعداد قابلتوجهی از ساکنان استانبول و سایر گردشگران در خیابان استقلال تردد میکنند که به قصد خرید، صرف غذا یا برای بازدید از جاذبههای این خیابان به این منطقه میآیند. این خیابان در گذشتههای دور از مهمترین مناطق شهر و مورد توجه اقشار ثروتمند جامعه بود و بسیاری از بازرگانان و افراد مشهور تمایل به اقامت در این خیابان داشتند.
وجود کلیساهای مختلف و معروفترین کلیسای استانبول در خیابان استقلال، اهمیت این منطقه در گذشته بهعنوان یکی از پایگاهای مذهبی شهر را نشان میدهد. در طول این خیابان انواع کلیساهای ارمنی گریکوری، کاتولیک رومی، ارتدوکس یونانی و یادبود کریمه قرار گرفتهاند که تنوع شاخههای مذهبی در گذشته را نمایان میکنند. امروزه این بناها به جاذبههای دیدنی در خیابان استقلال تبدیل شدهاند.
عکاس: علیرضا کیخا
برای بازدید از خیابان استقلال با توجه به محل اقامت خود بهسمت میدان تکسیم بروید. فاصله پیاده روی از این میدان تا خیابان استقلال تنها چند دقیقه است. اگر در هتل های میدان تکسیم ساکن هستید، در هر ساعتی از شبانهروز میتوانید سری به خیابان استقلال بزنید. دیگر مناطق استانبول نیز بهوسیله مترو، تراموا و اتوبوس دسترسی مناسبی به میدان تکسیم دارند.
ایستگاههای متروی تکسیم و شیشانه در دو سوی خیابان استقلال قرار گرفتهاند. این خیابان در غرب میدان تکسیم قرار دارد و با خط تراموای میان آن نیز میتوانید تا انتهای خیابان استقلال تردد کنید.
منبع عکس: سایت ویرگول، عکاس نامشخص
خیابان استقلال از دیدنیترین نقاط در استانبول است که با پیادهروی در طول آن با تاریخ، فرهنگ و سنتهای مردم ترکیه آشنا خواهید شد. یادگارهای تاریخی، فروشگاههای مواد غذایی و گالریهای هنری در این خیابان راه را برای آشنایی گردشگران با تاریخ و فرهنگ مردم این کشور باز میکنند.
معماری برخی ساختمانهای خیابان استقلال مربوط به دوره حکومت عثمانیان در این کشور است و نمونههایی از هنر معماری سنتی ترکیه، معماری ملی، هنر نوین و معماری مدرن از قرنهای ۱۹ و ۲۰ میلادی در این خیابان گرد هم آمدهاند.
برج گالاتا در انتهای مسیر خیابان استقلال را بهعنوان یکی از معروفترین نشانههای تاریخی این خیابان میشناسند. بسیاری از فروشگاههای این خیابان برخلاف سایر مناطق استانبول تا پاسی از شب باز هستند و بهخصوص در روزهای منتهی به آخرین ماه های سال میلادی زندگی درخیابان استقلال بهصورت ۲۴ ساعته جریان دارد.
منبع عکس: سایت مسیر سبز، عکاس نامشخص
خیابان استقلال در طول سالیان دراز فرازونشیب زیادی از سر گذرانده است و روزگار زیادی از بازسازی آن برای تردد گردشگران نمیگذرد. در واقع این خیابان در گذشته در بازههایی از زمان محل زندگی اشراف و طبقه مرفه اجتماعی بوده و در زمانهایی نیز محبوب نبوده است. از خیابان استقلال با نام جاده استقلال نیز یاد میکنند و تاریخچه آن به زمان حکومت «عبدالعزیز» پادشاه عثمانی، در قرن نوزدهم میلادی باز میشود.
در حقیقت رونق خیابان استقلال و گسترش تجارت در آن از زمان پادشاهی عبدالعزیز اتفاق افتاد. این حاکم اصلاحات زیادی در بخشهای دیگر استانبول نیز انجام داد. در زمان حکومت عبدالعزیز خیابان استقلال را با نام «جاده کبیر» یا «خیابان بزرگ» میشناختند و روشنفکران زیادی برای هماندیشی و گپ و گفت روزانه به کافههای این خیابان میرفتند.
عکاس: سعیده خلیلیصفا
با شروع موج روشنفکری در قرن نوزدهم در نقاط مختلف اروپا، خیابان استقلال نیز تحتتاثیر تفکر مدرن اروپایی قرار گرفت و با پیروی از الگوهای متداول در معماری هنری پاریس، این خیابان لقب خیابان فرانسوی گرفت. بسیاری از مغازهها و کلیساهای خیابان استقلال نیز در اختیار مهاجران دیگر بخشهای اروپا از جمله یونان قرار گرفتند. در سال ۱۹۵۵ میلادی و در ماه سپتامبر با اوجگیری شورشهای ضد یونانیان در استانبول، مخالفان مغازهها و مراکز فرهنگی در این خیابان را به آتش کشیدند و ساکنان اصیل خیابان استقلال این منطقه را ترک کردند.
تا پایان دهه ۱۹۸۰ میلادی دیگر خبری از مغازه ها، بوتیکها و گالریهای هنری در خیابان استقلال نبود و مهاجران روستایی با فرهنگ و رسوم متفاوت در این منطقه ساکن شده بودند. با شروع دهه ۱۹۹۰ میلادی روند بازسازی و رسیدگی به بناهای تاریخی و فروشگاهها آغاز شد.
پیاده روها و ساختمانهای هنری و تاریخی بازسازی کامل شدند. طولی نکشید که خیابان استقلال به یکی از زیباترین مراکز گردشگری در استانبول تبدیل شد و گالریهای هنری، کتابفروشیها، کافهها، رستورانها، فروشگاههای برندهای معتبر، سالنهای تئاتر و هتلهای متنوع در آن آغاز به فعالیت کردند. در حال حاضر در طول سال جشنها و گردهماییهای متنوعی نیز به مناسبتهای مختلف در این خیابان برگزار میشوند.
عکاس: علیرضا کیخا
امروزه بهجز یک خط تراموا، هیچ وسیله نقلیه دیگری در خیابان استقلال رفت و آمد نمیکند و کف آن سنگفرش است. گرچه در طول سالهای اخیر حوادثی مانند حمله انتحاری در سال ۲۰۱۶ میلادی و جنبش اعتراضی مردم ترکیه در سال ۲۰۱۳ در این خیابان به وقوع پیوستند، استقبال از این خیابان تماشایی میان گردشگران هنوز بالا است و پیادهروی در آن و صرف فنجانی چای یا قهوه در کافههای خیابان استقلال برای گردشگران جذاب است.
منبع عکس: سایت فاینداتور، عکاس نامشخص
در دوره پادشاهی عثمانیان خیابان استقلال را با نام خیابان کبیر یا خیابان بزرگ میشناختند. بیشتر ساکنان این خیابان در طول دهه ۱۸۵۰ میلادی تا حدود ۱۰۰ سال پس از آن ثروتمندان، روشنفکران غربی، سفیران اروپایی و قشر مرفه جامعه با مذاهب مختلف بودند. به همین دلیل معماری ساختمانها مدرن بود و عمارتهای مذهبی مانند انواع کلیساها و کنیسهها در خیابان استقلال فعال بودند.
با گسترش هرچه بیشتر مدرنیته در خیابان استقلال این منطقه به نمادی اروپایی در شرق تبدیل شد و لقب «خیابان بزرگ پرا» را بر آن گذاشتند. این نام در اصل فرانسوی بود و در زبان فرانسه «Grand Rue De Pera» خوانده میشد. نام استقلال را در تاریخ ۲۹ اکتبر سال ۱۹۲۳ میلادی و با تبدیل نظام سلطنتی به جمهوری در ترکیه، روی این خیابان گذاشتند.
عکاس: علیرضا کیخا
پنج سال بعد یعنی در سال ۱۹۲۸ میلادی به دستور آتاتورک و بهمنظور حفظ یاد و خاطره مبارزان شجاع ترکیه، مجسمه استقلال یا تندیس یادبود جمهوریت را نیز در میدان تکسیم و نزدیک به ورودی جاده استقلال نصب کردند. در طول سالهای بعد با وجود وقوع برخی حوادث ناگوار در این خیابان، خیابان استقلال توانست جایگاه خود را میان مردم ترکیه و گردشگران حفظ کند. گرچه از انتخاب نام استقلال برای این خیابان تنها در حدود یک قرن میگذرد، این خیابان میان گردشگران خارجی شهرت بالایی دارد.
عکاس: علیرضا کیخا
معروفترین جاهای دیدنی خیابان استقلال، کلیساها، بناهای تاریخی و موزهها هستند که بخشی از تاریخ و فرهنگ مردم ترکیه از گذشته تا به امروز را به گردشگران نشان میدهند. برخی پاساژها و کوچههای قدیمی در این خیابان نیز از نقاط مورد توجه گردشگران هستند. در ادامه به معرفی جاهای دیدنی خیابان استقلال میپردازیم. هزینه بازدید از این جاذبهها در سال ۲۰۲۱ میلادی در نظر گرفته شدهاند.
عکاس: علیرضا کیخا
برج گالاتا در انتهای مسیر پیاده روی خیابان استقلال از میدان تکسیم قرار دارد. با حدود ۳۰ دقیقه پیاده روی در جاده استقلال به این برج خواهید رسید و بر فراز آن وسیعترین چشمانداز از مناطق اطراف را مشاهده خواهید کرد. ضخامت دیوارههای این برج در حدود چهار متر و ارتفاع آن بیش از ۶۰ متر است.
نخستین کاربری برج گالاتا فانوس دریایی بود؛ اما از قرن ۱۶ میلادی به بعد و در زمان حکومت عثمانیان به رصدخانه تغییر کاربری داد. بالکن این برج در بازسازیهای قرن نوزدهم به آن افزوده شد و بهشکل امروزی در آمد. هزینه ورود به برج گالاتا برای کودکان و بزرگسالان بین ۱۰ تا ۲۶ لیر است. برای تماشای چشمانداز مسجد سلطان احمد و کاخ توپکاپی از فراز این برج باید از ۱۴۳ پله آن بالا بروید؛ اما پشیمان نخواهید شد. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت istanbul insider، عکاس نامشخص
موزه مادام توسو استانبول یکی از نمونه موزههای مشاهیر در جهان است که در شهرهای مختلف از معروفترین جاذبههای گردشگری به شمار میروند. این موزه در سال ۲۰۱۶ میلادی و در تاریخ ۲۸ نوامبر افتتاح شد و تندیس مشاهیر برجسته ترکیه و جهان در آن به چشم میخورند.
از معروفترین تندیسهای این موزه میتوان به مجسمههای مولانا، مصطفی کمال آتاتورک، آردا توران، آلبرت انیشتین و بسیاری از فوتبالیستها و هنرپیشههای معروف جهان اشاره کرد. این موزه در بلوک ۵۶ خیابان استقلال قرار دارد و از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب به گردشگران اجازه ورود میدهد. هزینه بلیط این موزه بین ۵۰ تا ۱۰۰ لیر است و با توجه به سن و نوع بازدید در این بازه تغییر میکند. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت gezilmesi gereken yerler، عکاس نامشخص
کلیسای سنت آنتوان ساختمانی تاریخی با نمای سفید و قرمز است که از آن با نام «سنت آنتونی پادووا» نیز یاد میکنند. قدمت این بنای مذهبی و تاریخی به سال ۱۷۲۵ میلادی باز میشود و نخستین بار توسط ایتالیاییها ساخته شد؛ اما معماری نوین این ساختمان را با الهام از سبک رومی، بین سالهای ۱۹۰۶ تا ۱۹۱۲ میلادی طراحی و اجرا کردند. برای بازدید از این کلیسا میتوانید همهروزه از ساعت هشت صبح تا هفت و ۳۰ دقیقه عصر به بلوک ۱۷۱ خیابان استقلال بروید. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت نورگشت، عکاس نامشخص
خیابان فرانسوی یا فرنچ استریت در انتهای خیابان استقلال و پشت میدان گالاتاسرای قرار دارد. نقاشیهای دیواری زیبا و رستورانهای متنوع با تزیینات تماشایی در این خیابان، گردشگران را به تماشای این منطقه جلب میکنند. خیابان فرانسوی در سال ۲۰۰۴ میلادی به دست معماری پاریسی بازسازی شد. این خیابان محیطی زیبا برای عکاسی نیز دارد و به همین دلیل گردشگران زیادی در بازدید از خیابان استقلال در این خیابان عکاسی میکنند. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت glassonweb، عکاس نامشخص
موزه ودات ندیم در سال ۱۹۹۵ میلادی تاسیس و به نام نویسنده و هنرمند مشهور ترکیه نامگذاری شد. در این موزه مجموعهای نفیس از ظروف نقره، سکهها، پارچه، تسبیح، آثار خوشنویسی و پارچههای گلدوزی به چشم میخورند. ودات ندیم آثار متعدد فرهنگی و هنری با حفظ آداب و رسوم کشور ترکیه خلق کرده است و فعالیتهای ارزندهای در زمینه اعتلای فرهنگ و هنر مردم ترکیه داشت. این موزه به پاس تلاش او برای حفظ و معرفی فرهنگ فولکلور ترکیه به نام او نامگذاری شده است. موزه ودات ندیم در روزهای غیر تعطیل از ساعت ۱۰ صبح تا هفت عصر فعالیت میکند و در روزهای پایانی هفته نیز از یک ظهر تا هفت عصر باز است. این موزه در بلوک ۲۸۵ خیابان استقلال قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت glassonweb، عکس نامشخص
کلیسای سانتا ماریا از قدیمیترین کلیساهای کاتولیک در استانبول است که پیش از ورود عثمانیها به ترکیه و توسط رومیها ساخت آن شروع شد؛ اما با تصرف شهر به دست عثمانیها به سرانجام نرسید. پس از مدتی با دستور امپراتوری عثمانی روند ساخت آن ادامه پیدا کرد و تکمیل شد. محراب این کلیسا پس از ورودی و پلکان قرار دارد و تندیسی زیبا از حضرت مریم در آن به چشم میخورد. کلیسای سانتا ماریا در بلوک ۲۱۵ خیابان استقلال قرار دارد و از ساعت هشت صبح تا هفت شب بازدید از آن میسر است. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت موزه گالاتاسرای
میدان گالاتاسرای در مرکز خیابان استقلال از قدیمیترین میدانهای استانبول است که قدمت آن به دوره پادشاهی عثمانیان میرسد. نخستین دبیرستان دولت عثمانی در این میدان ساخته شد که مرکز آموزشی بسیار مهمی بود.
موزه گالاتاسرای در بلوک ۹۰ خیابان استقلال و در جوار میدان گالاتاسرای نیز از معروفترین موزههای ورزشی در ترکیه است که افتخارات باشگاه ورزشی گالاتاسرای در آن به نمایش در آمدهاند. این موزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۶ عصر از گردشگران میزبانی میکند. بازدید از این موزه برای علاقهمندان به ورزش فوتبال بسیار جذاب خواهد بود. (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: سایت memphis tours، عکاس نامشخص
موزه مولوی خانه گالاتا مکانی برای آشنایی با فرهنگ صوفیان ترکیه و علاقهمندان به آداب عرفانی مولانا، شاعر برجسته ایرانی است. در این موزه کتابها و البسه صوفیان و اشیای تاریخی و اسنادی از تاریخچه بلند این مراسم سنتی و آیینی به نمایش در آمدهاند و مراسم مختلف رقص سماع و مولوی خوانی در طول سال در آن اجرا میشوند. بازدید از این موزه برای علاقهمندان به فرهنگ تصوف خالی از لطف نیست. مراسم رقص سماع در این موزه در روزهای جمعه و عصر هنگام برگزار میشود.
منبع عکس: سایت bilgifi، عکاس نامشخص
پاساژ چیچک در سال ۱۸۷۶ میلادی به دست بانکداری یونانی ساخته شد و بهدلیل معماری زیبا و برجسته آن مرکزی فرهنگی و هنری محسوب میشد. چند سال بعد آتشسوزی وسیع آسیب جدی به این پاساژ وارد کرد و مدتها ویرانه بود. پس از آن مهاجران روس به فروش گل در این پاساژ پرداختند و به همین دلیل از این پاساژ با نام پاساژ گل نیز یاد میکنند. این مرکز خرید تاریخی در سال ۲۰۰۵ میلادی بهطور کامل بازسازی شد و در حال حاضر پاتوقی برای صرف غذا در محیطی زیبا است.
منبع عکس: سایت مستر تیکت، عکاس نامشخص
دومین ایستگاه ریلی جهان در انتهای جنوبی خیابان استقلال قرار گرفته است. قدمت این ایستگاه به سال ۱۸۷۱ میلادی میرسد و از آن با نام دومین تونل زیرزمینی ریلی در جهان یاد میکنند. ساخت این تونل نزدیک به سه سال طول کشید و در سال ۱۸۷۵ افتتاح شد. نخستین تونل ریلی جهان در سال ۱۸۶۳ میلادی و در شهر لندن راهاندازی شده بود.
تراموای قرمز رنگ در میان مسیر جاده استقلال نیز امروزه توجه گردشگران را به خود جلب میکند. این تراموا در سال ۱۹۹۰ میلادی شروع به کار کرد و مسیر بین میدان تکسیم تا متروی شیشانه را طی میکند.
گذرگاه اطلس
«گذرگاه اطلس» از دهه ۱۸۷۰ در استانبول بوده و مانند دیگر مکانهای شهر بهعلت آتشسوزی، بازسازی شده است. این گذرگاه با وجود یک سینما و چند فروشگاه بهعنوان یک نقطه عطف مهم برای شهر و افراد محلی آن شناخته میشود.
در این گذرگاه به گشتوگذار بپردازید و زندگی و تعاملهای اجتماعی شهروندان معمولی استانبول را تماشا کنید. گذرگاه اطلس، یک توقفگاه فوقالعاده برای کسانی است که میخواهند از مکانهای گردشگری مشهور بیرون بزنند و دیدی واقعی از شهر، به دور از کتابهای راهنما و بروشورهای مسافرتی کسب کنند.
کتابفروشی «پاندورا»، یکی از مکانهایی نادری است که در شهر استانبول، کتاب انگلیسی میفروشد. شما در این کتابفروشی میتوانید پرفروشترین کتابهای بینالمللی را به زبان ترکی و انگلیسی، بهعلاوه نقشه، کتابهای سفر، لوازم تحریر و هر چیز دیگری که در یک کتابفروشی به آن نیاز دارید، پیدا کنید.
کتابفروشی پاندورا برای مجموعه گسترده کتابهای مربوط به تاریخ عثمانیان و ترکیه، مشهور است. بنابراین افرادی که مشتاق به درک عمیقتری از گذشته استانبول هستند، حتما باید به این کتابفروشی سر بزنند.
پاندورا، مکانی فوقالعاده و آرامشبخش است که بههیچوجه نباید بازدید از آن را از دست بدهید. مطمئن باشید که هیچچیز بهاندازه قفسههای پر از کتاب نمیتوانند فضایی پر از آرامش را برای شما فراهم کنند.
عکاس: علیرضا کیخا
خیابان استقلال ظرفیتهای گردشگری برجستهای دارد که بازدید از همه آنها ساعتها طول خواهد کشید. بهجز جاذبههای دیدنی در این خیابان گشتوگذار در مراکز خرید، پیاده روی میان نوازندگان خیابانی، تماشای ویترینهای رنگارنگ و بسیاری تفریحات دیگر نیز در این خیابان وجود دارند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
عکاس: علیرضا کیخا
پیاده روی در خیابان استقلال بهخصوص در تاریکی از تفریحات استانبول در شب و موردعلاقه بسیاری از گردشگران است و به همین دلیل مسافران، هتلهای اطراف این خیابان را برای اقامت انتخاب میکنند تا به گشت شبانه در خیابان استقلال بپردازند.
تنوع مسافران با ملیتهای مختلف در خیابان استقلال بالا است و گشتوگذار میان فروشگاههای این خیابان برای افراد زیادی جذابیت دارد؛ زیرا به این ترتیب با فرهنگ اجتماعی سایر مسافران و بهویژه مردم ترکیه آشنا میشوند. از طرفی مردم این کشور بسیار خونگرم هستند و ارتباط مناسبی با مسافران برقرار میکنند. در سفر به استانبول میتوانید زمانی را به پیاده روی در خیابانها و محلههای معروف این شهر، بهویژه خیابان استقلال اختصاص دهید.
عکاس: علیرضا کیخا
در خیابان استقلال فروشگاههای متنوعی از انواع برندهای مطرح ترکیه و سایر نقاط جهان شعبه دارند. تنوع محصولات موجود در فروشگاههای این خیابان نیز بالا است و از لباس، کیف و کفش تا انواع عتیقه، سوغات و لوازمخانگی در مغازههای خیابان استقلال به چشم میخورند.
ساعت کاری فروشگاههای خیابان استقلال بهطور معمول از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۲ شب است؛ اما در روزهای خاص مانند روزهای نزدیک به سال نوی میلادی و اعیاد مذهبی این ساعتها افزایش پیدا میکنند. کافهها و رستورانها ساعت کاری بیشتری دارند و بیشتر مراکز فرهنگی و هنری تا ساعت پنج بعد از ظهر باز هستند. معروفترین برندهای ترکیه مانند ال سی وایکیکی و کوتون در این خیابان شعبه دارند و از دیگر فروشگاههای معروف در خیابان استقلال میتوان به فروشگاههای آدیداس، گپ، منگو، زارا و دفاکتو اشاره کرد.
عکاس: علیرضا کیخا
یکی از تفریحات موردعلاقه گردشگران و بهخصوص هنرمندان در خیابان استقلال، عکاسی از بناهای تاریخی، معماریهای سنتی، نقاشیهای دیواری و ویترین مغازهها است. ساختمانهای قدیمی و فروشگاههایی با سوغاتهای رنگارنگ ترکیه، سوژههای مناسب برای عکاسی در این خیابان هستند؛ پس اگر به هنر عکاسی علاقه دارید، در بازدید از این خیابان دوربین خود را فراموش نکنید.
عکاس: علیرضا کیخا
در طول خیابان استقلال گالریهای متنوع هنری، سالنهای تئاتر و سینما و نقش و نگارهای گرافیکی خیابانی به چشم میخورند. بازههای مختلف زمانی در طول سال نمایشگاه آثار هنری در گالریها برقرار هستند و گروههای نمایشی در سالنهای تئاتر به اجرای برنامه میپردازند. نمایش فیلمهای متنوع از سینمای ترکیه و جهان نیز در سالنهای سینمای خیابان استقلال جریان دارد و فستیوالهای فیلم نیز در این سالنها برگزار میشوند.
از معروفترین سالنهای تئاتر و سینما میتوان سالنهای فیتاس، اطلس، امک و بی اوغلو را نام برد. سینمای مدرن «مجستیک» نیز با فضایی تاریخی و باستانی، تجربه متفاوتی را به شما هدیه میدهد. این سالن سینما کمی کوچکتر از سینماهای سنتی است و فیلمهای ترکی و انگلیسی زبان در آن اکران میشوند. به تماشای یک فیلم انگلیسی بروید یا با دیدن فیلم ترکی در فضای شبیه به خانه در سینما مجستیک، گشتوگذار خود در استانبول را کامل کنید.
گالریهای آرتر، سالت و موزه پرا نیز مهمترین مراکز فرهنگی این خیابان هستند. نقاشیهای دیواری زیبا در کوچهها و بخشهای مختلف خیابان استقلال به چشم میخورند که طرفداران مخصوص به خود را دارند. نوازندگان خیابانی نیز در طول شبانهروز قطعات زیبای موسیقی را در این منطقه اجرا میکنند که سبب جلب توجه گردشگران میشود.
عکاس: علیرضا کیخا
در خیابان استقلال از گاریهای بلوط و بلال فروش گرفته تا انواع دکههای غذاهای خیابانی، رستورانهای کوچک محلی تا رستورانهای شیک و مجلل، کافههای کوچک هنری تا کافههای لوکس و انواع شیرینی فروشیها به چشم میخورند. به هر سبک غذا و هر نوع دسری که علاقه داشته باشید، در این خیابان میتوانید آنها را پیدا کنید.
علاقهمندان به غذاهای خیابانی و محلی سایر کشورها میتوانند از رستورانهای کوچک، گاریهای اغذیه فروشی و ماشینهای سیار انواع غذاهای سنتی ترکیه مانند میدیه دولما، سیمیت، شاه بلوط، صدف، کوفته و ساندویچ ماهی تهیه کنند. باقلوا فروشیها و شیرینی فروشیهای خیابان استقلال نیز انواع دسرهای معروف ترکیه را به مسافران ارائه میدهند و بستنی فروشیها با نمایشهای جالب گردشگران را سرگرم میکنند. اگر میخواهید بهترین دسر سنتی ترکی را در استانبول امتحان کنید، سری به کافه مشهور «سارای محلبجیسی» بزنید. این کافه، انواع دسرها و شیرینیهای معروف و کمتر شناختهشده ترکی را به شما ارائه میکند. خوردن باقلوای لایهلایه و پر از آجیل خردشده در یک شیره غلیظ و «لقمه»، توپهای خمیری سرخ و برشتهشده در یک شربت غلیظ شیرین را بههیچوجه در این کافه از دست ندهید. این کافه و رستوران همچنین برای سرو غذاهای محلی ترکی معروف است.
رستورانهای مجللی نیز در خیابان استقلال قرار دارند که غذاهای سنتی ترکیه را با شکل و ظاهر تزیین شده و کیفیت و قیمت بالا به گردشگرن ارائه میدهند که از میان آنها میتوان به رستورانهای فیچین، لادس، لیمو و پرا اشاره کرد. کافههای خیابان استقلال نیز در طول این خیابان و همین طور در کوچه پس کوچههای اطراف آن تنوع بالایی دارند که کافههای اسمر، مادو، نارگیل و مانداباتماز از معروفترین آنها هستند. صرف غذا و نوشیدنی در کافه رستورانهای خیابان استقلال، خاطرهای بهیادماندنی در سفر به استانبول برای شما میسازد.
عکاس: علیرضا کیخا
اطراف خیابان استقلال جاذبههای طبیعی و تاریخی متنوعی قرار دارند که در صورت اقامت در این بخش از شهر میتوانید به بازدید از این دیدنیها بروید. میدان تکسیم یکی از معروفترین نقاط شهر استانبول است که در انتهای شرقی خیابان استقلال قرار دارد و جاهای دیدنی متنوعی در اطراف آن قرار گرفتهاند. قدمت این میدان که آن را با نام تقسیم نیز میشناسند به دوره حکومت سلطان محمود اول میرسد. از مهمترین جاهای دیدنی میدان تکسیم میتوان به مسجد تکسیم، تندیس جمهوریت، پارک گزی و موزه پرا اشاره کرد.
تندیس جمهوریت در مرکز میدان تکسیم قرار دارد و به دست مجسمه ساز ایتالیایی ساخته شده است. پارک گزی در مجاورت این میدان واقع شده است و موزه پرا از معروفترین موزههای ترکیه در فاصله کمتر از ۱۰۰ متری میدان تکسیم قرار دارد. مرکز فرهنگی آتاتورک نیز ساختمانی بزرگ و محل برگزاری رویدادهای هنری و فرهنگی در نزدیکی میدان تکسیم است.
عکاس: علیرضا کیخا
از دیگر جاذبههای نزدیک خیابان استقلال میتوان به موزه معصومیت، موزه هنرهای معاصر استانبول و حمام تاریخی گالاتاسرای اشاره کرد. محلههای «جهانگیر» و «کوکورما» نیز در همسایگی خیابان استقلال با کافهها، عتیقه فروشیها و گالریهای هنری زیبا از بهترین جاهای دیدنی اطراف این منطقه هستند. بسیاری از جاهای دیدنی اطراف خیابان استقلال دسترسی مناسبی با وسایل حمل و نقل عمومی از میدان تکسیم دارند.
کاخ دولما باغچه، منبع عکس: سایت liyava، عکاس نامشخص
برجستهترین جاهای دیدنی استانبول مانند کاخ دولما باغچه، مسجد ایاصوفیه، کاخ توپکاپی و مسجد سلطان احمد نیز از نزدیکترین جاهای دیدنی استانبول به خیابان استقلال هستند که کمتر از هفت کیلومتر با این خیابان فاصله دارند. دسترسی به این جاذبهها از میدان تکسیم بهسادگی امکانپذیر است. برای بازدید از کاخ زیبای دولما باغچه در حدود ۲۰ دقیقه مسیر پیاده از میدان تکسیم پیش رو دارید که میتوانید این فاصله را با وسایل نقلیه عمومی نیز طی کنید.
بازار بزرگ استانبول، منبع عکس: سایت seasons، عکاس نامشخص
مراکز خرید معروفی نیز در نزدیکی خیابان استقلال قرار دارند که بازید از آنها خالی از لطف نیست. بازار بزرگ استانبول یا «کاپالی چارشی» که بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد، در فاصله حدودی ۱۵ دقیقهای از این خیابان قرار گرفته است. این بازار بهجز مرکز خرید از مهمترین جاذبههای تاریخی استانبول نیز به شمار میرود و معماری جالبتوجهی دارد. از دیگر مراکز خرید استانبول در نزدیکی میدان استقلال که تردد با مترو و اتوبوس به آنها بهسادگی امکانپذیر است، مراکز خرید فروم، جواهر و مال آف استانبول هستند.
عکاس: علیرضا کیخا
در بازدید از خیابان استقلال با رعایت برخی نکات سفری جذابتر خواهید داشت. در ادامه به مهمترین نکتهها اشاره میکنیم.
در این مقاله به معرفی خیابان استقلال استانبول و جاذبههای دیدنی آن پرداختیم. اگر تجربه سفر به استانبول و بازدید از این خیابان را دارید، در ادامه آن را با ما و دیگر کاربران کجارو در میان بگذارید.
نویسنده: مینا بهزادیمنش
عکسهای گالری از وبسایت yoldaolmak.com (عکاس: نامشخص)