کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

برج نگار (مناره مسجد جامع نگار)

یک‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵
مطالعه 3 دقیقه
برج نگار در شهرستان بردسیر
برج نگار یا مناره مسجد جامع نگار از جاهای دیدنی بردسیر است و به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تبلیغات
برج نگار (مناره مسجد جامع نگار)
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: کمتر از یک ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان کرمان، بردسیر، شهر نگار، خیابان هدایتی
برج نگار در شهرستان بردسیر
مشاهده روی نقشه
برج نگار
برج نگار

بردسیر یکی از شهرهای استان کرمان است که در فاصله کمتر از ۱۰۰ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد. دیدنی های بردسیر شامل آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی می‌شوند که در این شهر و نواحی اطراف آن واقع شده‌اند. برج نگار یکی از بناهای تاریخی بردسیر است که در نزدیکی آن قرار گرفته است.

برج نگار در واقع مناره‌ای بازمانده از مسجدی است که در دوران سلجوقی ساخته شده بود. آجرچینی خاص و کاشی‌های فیروزه‌ای، این مناره را چشم‌نواز کرده‌اند. با توجه به ارزش تاریخی و معماری، همچنین برج نگار در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. با کجارو همراه باشید و با برج نگار آشنا شوید.

کپی لینک

با برج نگار آشنا شوید:

کپی لینک

برج نگار کجاست؟

برج نگار از دیدنی های استان کرمان در شهر نگار، واقع در شهرستان بردسیر است. نگار در ۳۰ کیلومتری بردسیر، در جنوب کرمان و در مسیر کرمان-بافت قرار دارد. این شهر کمتر شناخته‌شده دارای اهمیت تاریخی است و چندین اثر تاریخی از دوره سلجوقی در بخش قدیمی آن جای گرفته‌اند.

2021-10-2d6932f4-882e-48c9-85c1-ac34c6d4a1ad

عکس از ویکی‌پدیا (عکاس: Siavash 2)

کپی لینک

درباره برج

برج در لغت به‌معنای بنایی بلند و باریک و استوانه‌ای یا چند پهلو است که کاربردهای گوناگونی دارد. برج‌های ایران به‌صورت حصاری استوانه‌ای و مستقل در نزدیکی دیوار شهرها یا قلاع قرار داشتند و گاه نیز متصل به استحکامات قلعه ساخته می‌شدند. علاوه بر قلاع، در دو سوی در ورودی کاروان‌سراها نیز برای دیده‌بانی و مراقبت برج‌هایی ساخته می‌شد. برخی بناهای بلند و مرتفع ایران نیز که سابقه تاریخی دارند، برج نامیده می‌شوند و کارکرد آن‌ها متفاوت بوده است. برای مثال بسیاری بناهای مناره مانند و برخی از بناهای آرامگاهی برج نامیده می‌شوند.

2021-10-c1c7f5af-b718-49f0-bbd7-120e211ae912

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: Mahdi Sohi)

کپی لینک

تاریخچه برج نگار

برج نگار در واقع مناره‌ای از مسجد بوده است. این مسجد که به دوره سلجوقی تعلق داشت، امروزه تماما از میان رفته است و به‌جای آن بناهای جدیدی ساخته‌اند.

برج نگار با آجرچینی و کاشی‌کاری تزیین شده است

خاندان سلجوقی از آسیای مرکزی وارد ایران شدند، اما به‌علت تحولات نژادی به ترکمان شهرت یافتند. سلجوقیان با آمدن به ایران، فرهنگ ایرانی را پذیرفتند و با به‌کارگیری دیوانسالاران ایرانی، خدمات بسیاری به فرهنگ و معماری ایران کردند. در تاریخ ۱ اردیبهشت ۱۳۷۷، برج نگار با عنوان مناره مسجد جامع نگار و شماره ثبتی ۲۰۰۴، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

کپی لینک

معماری برج نگار

برج نگار با طراحی خاصی آجرچینی شده است. روی برج، کتیبه‌ای با خط کوفی کار کرده‌اند که جنس آن از کاشی فیروزه‌ای است. خط کوفی یکی از چندین خط اسلامی محسوب می‌شود که منسوب به کوفه است. این خط در اوایل دوره اسلامی بیشتر کاربرد داشت و بعد از آن به‌کارگیری خطوط دیگر مانند نسخ، کاربرد آن کم شد. برج نگار دارای پلکانی مدور برای بالا رفتن از مناره است که به زیباتر شدن برج و معماری آن کمک بسیاری می‌کند. این برج از گذشته تاکنون تغییرات و دگرگونی‌های بسیاری را تجربه کرده است.

2021-10-23e00c02-55c7-4038-8319-a10882877a5c

عکس از وب‌سایت fa.tripyar.com (عکاس: نامشخص)

سوالات متداول

  • برج نگار کجاست؟

    برج نگار در استان کرمان، شهرستان بردسیر، نگار، خیابان هدایتی قرار دارد.

  • قدمت برج نگار به چه زمانی بازمی‌گردد؟

    برج نگار در واقع مناره‌ای بازمانده از مسجدی است که در دوران سلجوقی ساخته شده بود.

  • تزیینات معماری برج نگار چیست؟

    برج نگار با طراحی خاصی آجرچینی شده است و روی برج، کتیبه‌ای با خط کوفی کار کرده‌اند که جنس آن از کاشی فیروزه‌ای است.

  • آیا برج نگار ثبت ملی شده است؟

    بله. در تاریخ ۱ اردیبهشت ۱۳۷۷، برج نگار با عنوان مناره مسجد جامع نگار و شماره ثبتی ۲۰۰۴، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

نویسنده: زهرا آذرنیوش

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات