- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
زواره شهری در حاشیه جنوبی دشت کویر ایران است. این شهر در فاصله ۱۰ کیلومتری شهر اردستان و در مجاورت کویر مرکزی ایران قرار دارد. زواره از آبادیهای کهن ایران محسوب میشود و نام آن از نام برادر رستم گرفته شده است. در این شهر بناهای تاریخی زیادی وجود دارد که یکی از زیباترین آنها، خانه هشت بهشت نیری به شمار میرود.
عکس از گوگلمپ | عکاس: شاهد غلامی
خانه هشت بهشت نیری یکی از آثار تاریخی دوره قاجار است که در شهرستان اردستان و شهر زواره قرار دارد. این اثر در مجاورت با حسینیه کوچک، یکی از حسینیههای قدیمی شهر واقع شده است.
برای دسترسی به خانه هشت بهشت نیری از میدان وحدت اسلامی در مرکز شهر زواره بهسمت شرق و خیابان امامخمینی (ره) حرکت کنید. بعد از میدان امامخمینی (ره)، وارد خیابان امامزاده شوید و در انتهای این خیابان، به کوچه پامنار بروید. از طریق این کوچه، به کوچه حسینیه کوچک (کانون) دسترسی خواهید یافت.
عکس از گوگلمپ | عکاس: شاهد غلامی
یکی از زیباترین جاهای دیدنی زواره، بنای تاریخی فرهنگی هشت بهشت محسوب میشود که اوج هنر معماری دوره قاجار در آن به کار برده شده است. این بنا در جنب حسینیه کوچک زواره قرار دارد و مصالح استفادهشده در آن شامل آجر، گچ و گل است؛ ولی امروز در مرمت و بازسازی آن، دیگر عناصر را نیز بهکار بردهاند. این خانه با معماری بسیار زیبا و حیرتانگیزی در دل شهر تاریخی زواره بنا شده است و هماکنون بهعنوان مرکز فرهنگی، مذهبی فاطمیه جهت مراسم مختلف از آن استفاده میشود.
عکس از گوگلمپ | عکاس: شاهد غلامی
خانه هشت بهشت نیری در زواره، به دوره قاجار تعلق دارد. در دهه ۱۳۷۰، فردی بنام «سید حسین ابراهیمیپور» این خانه را خرید و وقف حضرت زهرا (س) کرد. در آن زمان، ساختمان هشت بهشت رو به ویرانی قرار داشت و تعمیرات اساسی در آن صورت گرفت. این بازسازی با کمک مردم و دولت تا به امروز انجام میشود و آخرین تعمیرات در بازسازی هشتی ورودی صورت گرفته است. در حال حاضر مرکز فرهنگی و مذهبی فاطمیه در این بنا فعالیت دارد.
عکس از گوگلمپ | عکاس: شاهد غلامی
بنای تاریخی هشت بهشت نیری از سه قسمت شامل، صحن غربی، صحن شرقی و ساختمان اصلی تشکیل شده است. ساختمان اصلی که در دوطبقه رویهم قرار دارد، در اشتراک دو صحن شرقی و غربی درآمده است.
در بدو ورود به بنا، ابتدا صحن شرقی مشاهده میشود که حوضی بیضیشکلی در آن جای گرفته است و در بالای حوض یک طبقه مجزا دیده میشود. در این قسمت از ساختمان سه ایوان و دو راهرو وجود دارد که در انتهای آنها، اتاقهایی قرار گرفته است. دو اتاق در دوطبقه نیز روبهرویهم، بهطرف رواقهای دوطبقهای حوضخانه و ایوانهای دوطبقهای دیگر در راهرو واقع شدهاند.
عکس از گوگلمپ | عکاس: شاهد غلامی
مسجد جامع زواره که قدمت آن به دوره سلجوقی بازمیگردد، در استان اصفهان، شهر زواره، کوچه پامنار (مسجد جامع) قرار دارد. وسعت این مسجد حدود ۱,۲۰۰ متر مربع است و نمازهای جماعت پنجگانه در آن برگزار میشود.
کویر دق سرخ که بهواسطه تپهای با نام «آشیانه عقابها»، شهرت جهانی دارد، در شمالشرقی زواره واقع شده است. این کویر زیستگاه شغال، روباه، پایکا، چکاوک کاکلی، جغد و باز محسوب میشود. کوههایی کمارتفاع در کنار جنگلهای تاغ، شورهزار و دریاچه نمک دق سرخ، از جمله ویژگیهای جغرافیایی کویر دق سرخ به شمار میرود.
نویسنده: فاطمه محمدی / پوریا محمدی پیوند