- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
مناطق غربی ایران، مملو از شگفتیهای طبیعی و پدیدههای بکر زمینشناختی است که هرکدام از آنها یکی از ظرفیتهای مهم گردشگری استان خود محسوب میشوند. دره خزینه یکی از جاذبه های گردشگری استان لرستان است که با گذشت سالیان طولانی، در اثر فرسایش به وجود آمده است و شباهت بسیار زیادی به «گرند کانیون» در آمریکا دارد. این دره دارای بلندترین پل معلق خاورمیانه است که مناظری بدیع را با هیجان و نشاط در هم میآمیزد.
عکس از گوگلمپ | عکاس: عالیه جعفری
دره خزینه یکی از درههای زیبا و شگفتانگیز استان لرستان و جاهای دیدنی پل دختر است که در میانههای جاده پلدختر به اندیمشک و در همسایگی روستایی به همین نام قرار دارد. این دره پس از فرسایش در طی سالیان دراز به وجود آمده است. رودخانه سیمره (از سرشاخههای سیمره) از میان این دره عبور میکند و سبب زیبایی هرچه تمامتر دره خزینه میشود.
برای دسترسی به دره خزینه، ابتدا به شهرستان پلدختر رفته و از آنجا وارد جاده اندیمشک شوید. پس از سپری کردن مسافت ۴۷ کیلومتر وارد روستای دره خزینه شوید و از آنجا نیز پس از دو کیلومتر مسیر، به محل کارگاه سدسازی کرخه ۲ برسید. با عبور از این محل و پس از طی مسیر سه کیلومتری، به بالای پل معلق میرسید.
عکس از گوگلمپ | عکاس: امین علیان
پل معلق دره خزینه از جاذبههای اصلی و دیدنی این دره محسوب میشد که بلندترین پل معلق ایران و خاورمیانه بود. طول این پل ۱۱۲ متر و ارتفاع و عرض دهانه آن بهترتیب ۸۵ و ۸۰ متر بود. پل معلق دره خزینه با اختلاف پنج متر ارتفاع، بلندترین پل معلق ایران به حساب میآمد. این پل بسیار زیبا و با استحکام بود که از به هم پیوستن چوبهای روسی و چهار طناب کابلی به وجود آمده بود.
پل دره خزینه در منطقه درهای و صخرهای و بالای رودخانه کرخه قرار داشت. متاسفانه این پل در سال ۱۳۹۷ توسط افرادی ناشناس تخریب شد.
عکس از گوگلمپ | عکاس: فرهاد حسن
قرار شده بود سد کرخه ۲، در جریان مطالعات و جانمایی اولیه روی رودخانه کرخه احداث شود؛ ولی در سال ۸۱ بهعلت شناسایی یک گسل در منطقه، ساختوساز تعطیل شد.
بهمنظور تعیین محل جدید، مطالعات ثانویه زمینشناختی و ژئوتکنیک در محلی دیگر با فاصله تقریبی یک کیلومتر از محل قبلی شروع شد. برای اینکه تردد و حمل و نقل این گروه مطالعاتی راحتتر صورت گیرد، پل معلق دره خزینه روی رودخانه کرخه ساخته شده بود.
عکس از گوگلمپ | عکاس: امیر حجتی
دره خزینه به گرند کانیون آمریکا (Grand Canyon National Park) شباهت بسیار دارد. در یکی از قسمتهای دره، این شباهت بسیار شدید شده و تصویری که به پیچ نعل اسبی در گرند کانیون بسیار شبیه است، توجه همه را به خود جلب میکند. صخرهای در وسط این بخش وجود دارد که با آب احاطه شده و فرسایش، شکلی خاص به آن داده است.
با ایستادن بر لبه دره خزینه گویی بر بالای یک ساختمان ۲۹ طبقه ایستادهاید و رودخانهای زیر پای شما قرار دارد که صدای جریان آب آن به گوش میرسد و لحظاتی هیجانانگیز و دلنشین برای شما به وجود میآورد. از طرف دیگر وزش بادها باعث تکان خوردن پل میشود که نتیجه آن احساس هرچه بیشتر شما به معلق بودن پل شده است و هیجانی خاص را به ارمغان میآورد.
عکس از گوگلمپ | عکاس: دکتر جریانی
دره خزینه مکانی فوقالعاده برای تماشای قدرت و صبر طبیعت است؛ جایی که تشکیل لایههای سنگهای فرسایشیافته، نشان از قدمت منطقه دره خزینه دارد. کوهنوردی، صخرهنوردی و کمپینگ مهمترین تفریحات سفر به دره خزینه محسوب میشوند. همچنین علاقهمندان میتوانند به پرندهنگری بپردازند یا در پاییندست دره، تفریحات آبی را تجربه کنند.
یکی دیگر از تفریحات موردعلاقه گردشگران، عکاسی از مناظر بینظیر دره است. جغرافیای این منطقه سبب پدید آمدن مناظر پانورامایی شده است.
عکس از گوگلمپ | عکاس: انوش ملکزاده
استان لرستان منطقهای کوهستانی است که در فصل بهار و تابستان آب و هوای معتدل دارد. از طرفی، دره خزینه در منطقهای قرار دارد که در معرض تابش خورشید است. به همین خاطر بهار و اوایل پاییز بهترین زمان برای بازدید محسوب میشود.
عکس از گوگلمپ | عکاس: Morteza Ebrahimiasl
عکس از گوگلمپ | عکاس: امیر خدامی
تنگه هلت با طول چهار کیلومتر، بر اثر فرسایش آب طی سالهای طولانی پدید آمده است و مقصد بسیاری از تورهای گردشگری و طبیعتگردی محسوب میشود. این تنگه که در حدفاصل شهرستان پلدختر و اندیمشک واقع شده است، چشمهها و آبهای جاری را در بر میگیرد و مکانی مناسبی برای تفریحات آبی است.
غار کلماکره با قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال، یکی از اسرارآمیزترین محوطههای باستانی محسوب میشود که بنا به عقیده باستانشناسان، بزرگترین گنجینه تاریخ را در بر داشته است. بهدلیل غارتها و کاوشهای غیرمجاز، هماکنون از تالارهای غار کلماکره ویرانهای بیشتر باقی نیست. بخش عمده گنجینه این غار نیز در خارج از مرزهای ایران بهسر میبرد.
عکس از گوگلمپ | عکاسان: سجاد بهار، Sephora Schweik، مسعود ادیب، سعید
اگر تاکنون از دره خزینه بازدید کردهاید، نظر و تجربههای خود را با کجارو بهاشتراک بگذارید.
نویسنده: فرناز رهبران رنجبر / پوریا محمدی پیوند