دبی در یک دهه اخیر چه تغییراتی کرده است؟

صدیقه شجاعی
صدیقه شجاعی دوشنبه، ۵ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۰۰
دبی در یک دهه اخیر چه تغییراتی کرده است؟

دبی در طول یک دهه اخیر شاهد تغییرات شگرفی بوده است؛ به‌طوری که اکنون بازدیدکنندگان قادر به انجام فعالیت‌هایی هستند که تا ۱۰ سال پیش امکان‌پذیر نبود.

سرعت تغییرات، یکی از معدود مواردی است که در شهر رو به توسعه دبی، همچنان ثابت مانده و باعث شده است که از دهکده‌ای ماهیگیری، به پایتختی جهانی در اواخر قرن بیستم تبدیل شود.

این توسعه را می‌توان در فرهنگ و آداب‌ورسوم و همچنین، خط افق و نوار ساحلی دبی مشاهده کرد. با اینکه منطقه خلیج از نظر اجتماعی هنوز محافظه‌کار است و گردشگران اغلب با محدودیت‌هایی مواجه می‌شوند؛ اما تغییراتی که در عرض یک دهه اخیر در این شهر رخ داده، وضعیت گردشگری را بسیار آسان‌تر و دلپذیرتر کرده است. در ادامه این مقاله از کجارو همراه باشید تا با برخی از امکانات و شرایط جدید شهر دبی آشنا شوید.

اگر برای سفر به دبی برنامه‌ریزی می‌کنید، برای کاهش هزینه‌های سفر و انتخابی ارزان و آگاهانه، می‌توانید به کمک موتور جستجوی تور کجارو، ارزان‌ترین تور دبی را پیدا کرده و تور مدنظرتان را از فروشنده‌های معتبر بخرید.

کسب‌وکار

سفر به دبی

امارات متحده عربی، شرط لازم برای مالکیت حداقل ۵۱ درصد از یک شرکت توسط شهروند اماراتی را لغو کرد و به این ترتیب، خارجی‌ها می‌توانند مالکیت کامل یک شرکت را در این کشور داشته باشند. با وجود محدودیت‌هایی که در برخی صنایع نظیر اکتشاف نفت و امنیت وجود دارد؛ اما بخش‌هایی مثل حمل‌ونقل، بیمارستانی و حتی اکتشاف فضایی، در دسترس خارجی‌ها قرار دارد.

حق اقامت بلندمدت

امارات متحده عربی، به هیچ فرد خارجی اجازه اقامت دائم نمی‌دهد و به همین دلیل، برخی کارگران و دانش‌آموزان خارجی از سیستم صدور ویزای کوتاه‌مدت خسته و کلافه شده‌اند؛ به‌خصوص که امکان برنامه‌ریزی برای آینده و همین طور امنیت را از آن‌ها سلب می‌کند. دولت امارات اکنون با ایجاد ویزاهای پنج و ۱۰ساله‌ برای سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، پزشکان، متخصصان هنر و فرهنگ و دانشجویان ممتاز و همین طور خانواده آن‌ها، به این تقاضا پاسخ داده است؛ هرچند که باز هم چندین میلیون کارگر خارجی که این ویژگی‌ها را ندارند، همچنان واجد شرایط اقامت بلندمدت نیستند.

بودجه دولتی برای استارتاپ‌ها

مقام‌های دبی در راستای تبدیل این شهر به یکی از بازیگران اصلی جهان در حوزه کسب‌وکار و فناوری، تعدادی برنامه برای حمایت از کارآفرینان تصویب کرده‌اند تا بتوانند ایده‌های نوآورانه‌ی خود را به پیش ببرند. این برنامه‌ها عمدتا روی شرکت‌هایی با مالکیت اماراتی تمرکز دارند؛ هرچند در سال‌های اخیر، برخی از بزرگ‌ترین برنامه‌ها برای اتباع خارجی کلید خورده است.

زیرساخت‌ها

زیرساخت های دبی

روزگاری بود که بدون خودرو امکان تردد در دبی وجود نداشت؛ هرچند این موضوع در شرف تغییر است؛ به‌ویژه که مترو شهر در سال ۲۰۰۹ افتتاح شد و سیستم حمل‌ونقل خوبی برای این کلان‌شهر مدرن به وجود آورد. بخش‌هایی که به مترو اضافه شده است، در آستانه‌ی اکسپو ۲۰۲۰ دبی آغاز به کار خواهند کرد. با روی کار آمدن تاکسی‌ها و اتوبوس‌های آبی در امتداد خط ساحلی، حمل‌ونقل عمومی نیز به مسیرهای آبی گسترش یافته‌اند.

انرژی تجدیدپذیر

با توجه به آب‌وهوای آفتابی دبی در تمام طول سال، این شهر در استفاده از انرژی خورشیدی، قدری تعلل کرده است؛ هرچند مقام‌های شهر به‌دنبال جبران این عقب‌ماندگی هستند و می‌خواهند در ۱۰ درصد از خانه‌های اهالی امارات، پنل‌های خورشیدی نصب کنند، ضمن اینکه اولین آپارتمان‌های مجهز به انرژی خورشیدی نیز اکنون در دبی ساخته شده است. دبی اقدام به ساخت یک پارک خورشیدی عظیم با هزینه‌ای بالغ بر ۱۳٫۶ میلیارد دلار کرده است که می‌تواند انرژی ۱٫۳ میلیون خانه را تامین کند.

درمان‌های پزشکی مدرن

گردشگری پزشکی دبی

گردشگری پزشکی با نرخ رشد سالانه ۱۳ درصد، در حال تبدیل‌شدن به تجارتی رو به رشد در دبی است؛ به‌طوری که این شهر قصد دارد ۵۰۰ هزار گردشگر بین‌المللی را تا سال ۲۰۲۱ جذب کند. در حال حاضر، نهادهای مطرحی مانند بیمارستان کینگر کالج به‌دنبال محکم‌کردن جای پای خود در این شهر اماراتی هستند. دبی به‌واسطه‌ی داشتن امکانات مدرن و تلاش دولت برای جذب پزشکان، درصدد مطرح‌شدن به‌عنوان یک مرکز درمان پیشرفته، از جمله پروتزهای چاپی سه‌بعدی است.

گردشگری

دبی در خط مقدم نوآوری‌های واقعیت مجازی قرار دارد و از همین رو، طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مهیج را پیشکش گردشگران می‌کند. بازدیدکنندگان می‌توانند شبیه‌ساز اسکای‌دایوینگ آی‌فلای (iFly Skydiving) را امتحان کنند؛ با تجربه ایرباس A380 امارات (Emirates A380 Experience)، هدایت یک جت مجازی را در دست بگیرند یا در مسابقه اتومبیل‌رانی دبی (Dubai Autodrome)، حس‌وحال یک راننده مسابقه را تجربه کنند.

نخل جمیرا

جزیره مصنوعی بسیار بزرگ نخل جمیرا از جاهای دیدنی دبی است که در سال ۲۰۰۶ فعالیت خود را آغاز کرد و از آن زمان تاکنون، روند دشوار لای‌روبی کف دریا ادامه دارد. پیشرفت طرح‌های بزرگی مثل «د ورلد» (The World) به‌خاطر بحران مالی در جهان کند شده؛ هرچند تفرجگاه قلب اروپا (Heart of Europe resort) در حال توسعه است. جزایر جدیدی نیز همچنان در اقیانوس ساخته می‌شوند؛ از جمله جزیره آب‌های آبی که در سال ۲۰۱۸ به روی عموم باز شد.

دبی قبل از پیشرفت

سرعت خیره‌کننده تغییر در دبی، شاید آن را به‌شکلی نشان دهد که گویی یک‌شبه به اینجا رسیده؛ اما این شهر پیشینه‌ای دارد که دولت امارات می‌خواهد دنیا به‌ این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشد. بازدید از منطقه تاریخی شهر که به‌خوبی احیا شده است، می‌تواند گوشه‌ای از همان بندر ماهیگیری دهه‌ها قبل را به بازدیدکنندگان نشان دهد؛ به‌خصوص که موزه‌ها و نمایشگاه‌های آن، جزئیات بیشتری از زندگی ساده‌ مردم را قبل از حکومت آسمان‌خراش‌ها به نمایش می‌گذارند.

گردش در دبی با دوچرخه

گردشگری دبی

دبی به‌طور سنتی،‌ مقصد مناسبی برای دوچرخه‌سواری به حساب نمی‌آید؛ اما راه‌اندازی مسیرهای مخصوص دوچرخه‌سواری در شهر و بیابان، امکان گشت‌وگذار در این شهر را به بهترین نحو ممکن فراهم می‌کنند. گسترش تجهیزات مخصوص، مسابقه‌های پرطرف‌دار و پکیج‌های دوچرخه‌سواری در تعطیلات باعث شده‌اند که استفاده از دوچرخه به یک سرگرمی اصلی تبدیل شود.

مطالب مرتبط:

منبع cnn

دیدگاه