راه‌اندازی سریع‌ترین قطار بدون راننده جهان در چین

صدیقه شجاعی
صدیقه شجاعی چهار شنبه، ۱۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۴
راه‌اندازی سریع‌ترین قطار بدون راننده جهان در چین

قطار سریع‌السیر جدیدی در چین آغاز به کار کرده است که می‌تواند بدون راننده و با سرعت ۳۵۰ کیلومتر در ساعت به مسافران خدمت‌رسانی کند.

چین به‌تازگی مرحله مهمی از برنامه گسترش قطارهای سریع‌السیر خود را پشت سر گذاشته است. در حالی که شمارش معکوس برای بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن ادامه دارد؛ خط جدید راه‌آهن سریع‌السیر به طول حدود ۱۷۴ کیلومتر در چین راه‌اندازی شده است که پایتخت را به شهر میزبان المپیک، جانگجیاکو متصل می‌کند و زمان سفر بین این دو شهر را از سه ساعت به ۴۷ دقیقه کاهش می‌دهد. این قطار سریع‌السیر با سایر قطارهای سریع‌السیر تفاوت دارد؛ زیرا به‌عنوان بخشی از سری فاکسینگ چین می‌تواند با سرعت ۳۵۰ کیلومتر بدون راننده حرکت کند که اولین‌ نمونه در دنیا به حساب می‌آید. همچنین اولین خط‌آهن سریع‌السیر هوشمند جهان لقب گرفته است.

این خط که با نام خط‌آهن سریع‌السیر «جینگ-ژانگ» نیز شناخته می‌شود، در مدت‌زمان چهار سال ساخته شده و پکن، یانکینگ و جانگجیاکو را به هم متصل می‌کند که هر سه میزبان مسابقات المپیک زمستانی پیش رو خواهند بود. این قطار در ۱۰ ایستگاه از جمله بادالینگ چینگ چان توقف دارد که معروف‌ترین بخش از دیوار بزرگ چین به شمار می‌رود.

راه‌آهن چونگلی که یک خط انشعابی از راه‌آهن جینگ-ژانگ است، نیز فعال خواهد بود و مسافران را از پایتخت به ایستگاه «Taizicheng» منتقل می‌کند که در نزدیکی چندین مکان مسابقه اسکی و دهکده المپیک قرار دارد.

قطار جدید چین تا چه اندازه هوشمند است؟

خط آهن سراسری چین

خط ریلی جدید در ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) با اولین قطار از ایستگاه «Beijing North» تا ایستگاه «Taizicheng» فعالیت خود را آغاز کرد.

یک جستجوی سریع در وب‌سایت رسمی راه‌آهن سریع‌السیر «12306 China Railway» نشان می‌دهد که در حال حاضر روزانه حدود ۳۰ قطار سریع‌السیر بین پکن و جانگجیاکو تردد می‌کنند؛ اما فقط ۶ مورد از این قطارها برای قطار هوشمند جدید در اختیار گرفته شده‌اند. قیمت بلیط برای قطارهای سریع‌السیر معمولی از ۱۱ تا ۳۳ دلار و برای قطار هوشمند جدید از ۱۲ تا ۳۸ دلار است؛ ضمن اینکه مسافران برای سفر با قطارهای جدید باید از دو روز قبل بلیط خود را رزرو کنند.

چرا به این قطار جدید، هوشمند می‌گویند؟ زیرا کابین‌های قطار مجهز به اینترنت 5G، نورپردازی هوشمند و ۲,۷۱۸ سنسور برای جمع‌آوری داده‌های زمان واقعی و تشخیص هرگونه مشکل عملیاتی هستند. در عین حال، هر یک از صندلی‌ها دارای صفحه کنترل لمسی و پایه شارژ بی‌سیم است. اگرچه قطارهای سریع‌السیر بدون راننده حرکت می‌کنند؛ یک راننده ناظر همیشه همراه آن است. این قطارها می‌توانند به‌طور خودکار راه بیفتند، توقف کرده و سرعت خود را با توجه به محدودیت‌های سرعت‌ بین ایستگاه‌ها تنظیم کنند. ربات‌ها و فناوری‌های تشخیص چهره در ایستگاه‌ها مستقر شده است تا برای مسیر، چمدان و چک‌این بدون بلیط کاغذی به مسافران کمک کنند.

قطار سریع السیر جدید چین

فضای داخلی قطارها با توجه به نیاز ورزشکاران و روزنامه‌نگاران طراحی شده است. برخی کابین‌ها دارای فضاهای بزرگ‌تری برای قراردادن تجهیزات ورزشی زمستانی هستند که دسترسی به آن‌ها با کد QR فراهم می‌شود. علاوه بر این، فضاهای ویژه‌ای برای نگهداری از نمونه‌های آزمایش دوپینگ ورزشکاران در نظر گرفته شده است. امکان تغییر کاربری کابین پذیرایی به مرکز رسانه‌ای در طول المپیک زمستانی نیز وجود دارد؛ به‌خصوص که میزها و صندلی‌های قابل‌تنظیم به روزنامه‌نگاران اجازه می‌دهد که با داشتن تجهیزات زیاد، سفر راحت‌تری داشته باشند. امکانات پخش زنده و پریز شارژ در زیر هر میز نیز از دیگر خدمات این بخش به شمار می‌روند.

خط آهن سریع چین

بخش «Car Four» مجهز به صندلی‌های متحرک است تا مسافرانی که در طول بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ با صندلی‌های چرخدار سفر می‌کنند، سفر راحت‌تری را تجربه کنند.

«یانگ یانگ» (Yang Yang)، دارنده مدال طلای اسکیت سرعت در بازی‌های المپیک زمستانی و یکی از اولین مسافران خط جدید قطار سریع‌السیر چین گفته است:

این قطارها می‌توانند کارایی کار ما را بهبود ببخشند، ورزش‌های زمستانی چین را ارتقا دهند و اقتصاد یخ و برف را تقویت کنند.

اولین راه‌آهن ساخت چین

قطارهای سریع السیر چین

علاقه‌مندان راه‌آهن چین به‌دلیل تاریخی دیگری نیز از راه‌اندازی مسیر جدید هیجان‌زده هستند. راه‌آهن جینگ-ژانگ در اصل نام خطی بود که اکنون از بین رفته است. این خط‌آهن برای اولین بار در سال ۱۹۰۹ آغاز به کار کرد و اولین راه‌آهنی بود که چینی‌ها به‌طور مستقل طراحی کرده و ساخته بودند و پکن و جانگجیاکو را به هم متصل می‌کرد. در آن زمان مسافرت در کل این مسیر هشت ساعت طول می‌کشید. چند ایستگاه اصلی باقی‌مانده این خط به‌منظور ساخت راه‌آهن سریع‌السیر جدید در سال ۲۰۱۶ تعطیل شدند.

امروزه چین دارای بزرگ‌ترین شبکه ریلی سریع‌السیر جهان با حدود ۳۵ هزار کیلومتر طول است و سریع‌ترین قطار تجاری جهان موسوم به مگلو شانگهای را در اختیار دارد. قطاری با حداکثر سرعت ۴۳۱ کیلومتر در ساعت که فرودگاه شانگهای پودنگ را به ایستگاه جاده لانگ یانگ در بخش شرقی شانگهای متصل می‌کند.

راه اندازی قطار سریع السیر در چین

در هر صورت چین در نظر دارد در آینده قطار سریع‌السیری با سرعت ۸۰۰ کیلومتر در ساعت بسازد که سریع‌ترین قطار جهان خواهد بود و سرعت آن با سرعت کروز هواپیماهای تجاری برابری خواهد کرد. این قطار در مسیر چنگدو-چونگ‌کینگ راه‌اندازی می‌شود و قرار است از فناوری مغناطیسی در آن به کار رود که هم‌اکنون در مسیر فرودگاه شانگهای پودنگ و شهر شانگهای مورد استفاده است.

اگر این مطلب موردپسند شما بود، در پایین این مقاله از کجارو می‌توانید نظر خود را با کاربران ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط:

منبع independent cnn

دیدگاه