معرفی انواع سرور اچ پی

بخش تبلیغات
بخش تبلیغات چهار شنبه، ۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۲۰:۰۰
معرفی انواع سرور اچ پی

 کمپانی HPE با ارائه نسل های مختلف سرورهای خود یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان سخت افزار در دیتاسنترها است.

سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ کجارو در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد.

وقتی شرکت HP که خود در سال ۱۹۳۵ تاسیس شده بود و در دنیای تکنولوژی نقش بسیار مهمی داشت در سال ۲۰۱۵ خبر از تقسیم شدن خود داد، کمپانی Hewlett Packard Enterprise یا HPE خلق شد. البته در این تقسیم شرکت HP inc هم ایجاد شد که در تولید پرینتر، لپتاپ و کامپیوترهای رومیزی فعالیت دارد. همان طور که از نام HPE پیدا است، این کمپانی در تولید سخت‌افزار‌های شرکتی و اینترپرایز مثل سرور و ابزار شبکه سازی فعالیت دارد. البته سرورهای این شرکت با نام سرور اچ پی یا HPE Server معروف هستند.

سرور اچ پی در واقع کامپیوتری با سیستم عاملی اختصاصی است که طوری طراحی شده که به‌طور هم‌زمان به چندین کاربر خدمات‌رسانی کند. در واقع این سرورها طراحی شده‌‌اند تا اپلیکیشن‌های چند کاربره مثل ایمیل، پیام‌رسان، تقویم اشتراکی، پایگاه داده و برنامه‌ریزی منابع شرکت‌ها و نرم افزار مدیریت روابط با مشتریان را اجرا کنند.

تمام تلاش اچ پی بر این است تا محصولاتی که در زمینه سرور ارائه می‌دهد شما را در صنعتی که در آن به فعالیت می‌پردازید، کمک کرده و خود نیز یکی از بزرگترین پرچم‌داران عرصه تولید سرور و تجهیزات ذخیره‌سازی باشد.

کمپانی HPE با ارائه نسل های مختلف سرورهای خود یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان سخت افزار در دیتاسنترها است و از این سخت افزارها می‌توان به رک‌ها، سوئیچ‌ها، استوریج‌ها، سرورها و بسیاری از تجهیزات جانبی دیگر اشاره کرد؛ اما می‌توان به قدرت گفت سرورهای اچ پی، در ایران حرف اول را می‌زنند و یک سر و گردن از سایر برندها بالاتر هستند.

انوع سرورهای اچ پی

شاید بتوان گفت یکی از مهم‌ترین معیارهایی که در خرید یک سرور اچ پی باید مد نظر قرار بدهید نوع Tower و نوع Rackmount  بودن سرورهای مورد نظر است. البته شاید در نگاه اول کمی خنده دار به نظر برسد؛ اما مهم‌ترین نکته در خرید سرور اچ پی این مورد است. سرورهای سری ProLiant این شرکت در مدل‌های مختلفی روانه بازار شده که ابتدا همه آن‌ها را معرفی می‌کنیم و بعد مدل‌های برتر و محبوب‌تر از سرور اچ پی ای  را دقیق‌تر بررسی خواهیم کرد.

  • HP ProLiant DL: این سرورها به‌طور اختصاصی برای قرارگیری در رک بهینه‌سازی شده‌اند و با استانداردهای امنیتی سرورهای صنعتی منطبق هستند.
  • HP ProLiant ML: سرورهای ایستاده یا Tower برای کسب و کارهای متوسط و کوچک طراحی شده‌اند. این سرورها به‌راحتی می‌توانند با زیرساخت‌های ابری و هیبریدی یا داخلی کسب و کار شما کار کنند.
  • HP Apollo: این دسته از سرورها برای محاسبات و پردازش‌های بزرگ و جریان‌های تحلیل داده‌های پیچیده بهینه‌سازی شده‌اند.
  • HP ProLiant BL: این سری مبتنی بر محیط‌های محفظه‌ای ساخته می‌شود. آن‌ها برای محفظه‌های تیغه‌ای ساخته شده‌اند و نمی‌توان به غیر از آن در محیط دیگری از آن استفاده کرد. سرورهای تیغه‌ای با هدف حداکثر تراکم و کنترل‌پذیری در فضای محدوده شده رک تولید می‌شوند.
  • HP Superdome Flex: این سرورها نقطه عطفی در پردازش نرم افزارهای حیاتی، شتاب‌دهی به تحلیل داده‌ها، هوش مصنوعی و پردازش‌های سنگین و بزرگ هستند. این سرور اچ پی برای رشد در فضای کوچک از معماری ماژولار و موازی شده استفاده می‌کند.
  • HP Synergy: یک نوع از سرورهای تیغه‌ای و ترکیب‌پذیر است که توانایی کار در هر محیط و شرایط کاری ابری/هیبریدی را دارد.

سرور اچ پی مدل ProLiant ML

نمی‌توان گفت در کارایی چیزی کمتر از سری‌های DL دارند، یا حتی بتوان در حد سری‌های DL همچنین سیستمی را پیاده‌سازی کرد، اما بهترین مزیت این سری‌ها عدم وابستگی آن‌ها به رک بوده و می‌تواند در شرکت‌های معمولی و کوچک سرورهای مناسبی باشند. البته در صورت نیاز می‌ توان این سرورها را داخل رک نیز قرار داد. در این گروه، سرورهای مدل ML100 و ML300 جزو محبوب‌ترین‌های بازار هستند.

سرورهای HP ProLiant ML انعطاف‌پذیر و قابل ارتقاء است و برای کسب و کارهایی که شعب مختلف دارند، مناسب است. این سرورها به‌صورت قفسه‌ای هستند. به عبارتی قابلیت این سرورها در مقایسه با سرورهای سری DL هیچ کم و کاستی ندارند و علاوه برآن مزیت‌های بیشتری مانند عدم وابستگی به رک را دارا است.

در مدل سرورهای سری ProLiant ML شما می‌‌توانید تا دو پردازنده را در مادربرد سرور استفاده کنید. همچنین امکان ارتقای رم را تا ظرفیت یک ترابایت را در اختیار دارید. تمامی نرم ‌افزارهای مجازی‌سازی، مدیریت و امنیتی و نیز تمامی سیستم عامل‌ها و همچنین بردهای تخصصی مانند iLO را در اختیار داشته باشید.

به‌صورت کلی نیازهای که در سرورهای اچ پی مطرح می‌شود شامل دو گزینه تعداد کاربر و حجم پردازش مورد نیاز است. هرچه تعداد کاربران در یک شبکه بیشتر باشد یا آنکه نیاز به پردازش بیشتری وجود داشته باشد، مدل‌های قوی‌تری باید استفاده شود.

در صورتی که شرکت شما کمی شلوغ‌تر است و تعداد کاربران بیشتری دارید و نیازمند بهر‌ه‌گیری از نرم‌افزارهای سنگین‌ تری هستید، دو انتخاب پیش رو خواهید داشت: یا اینکه سرور‌های سری ProLiant ML را تقویت کنید یا آنکه به سراغ سرورهای سری ProLiant DL بروید. البته توجه کنید که ‌این انتقال به‌معنای تغییرات عمده در اتاق سرور و تجهیزات شبکه است.

رپورتاژ

سرور اچ پی مدل ProLiant DL

این سرورها از نوع ML قوی‌تر هستند و به خاطر آنکه در رک  Rack  نصب می ‌شوند، به آن‌ها سرورهای رکمونت Rackmount نیز می‌گویند. این سرورها طیف نسبتا گسترده‌ای از سرورها و نسل‌های سرور را شامل می‌شود. در اینجا ما با انواع مدل سرور HP  روبه‌رو هستیم و تقریبا تمام شناختی که بسیاری از کاربران از انواع سرور اچ پی دارند، مختصر به ‌این سری است. از جمله سرورهای محبوب این سری می‌توان به سری  DL360 ،DL380 و DL580 نام برد که با دو و چهار پردازنده و بهره‌مندی از 24 تا 96 اسلات رم قدرت بسیار خوبی را برای پردازش و ارائه خدمات به کاربران می‌دهند.

سرورهای رکمونت تمامی قدرت سرور را در اختیار کاربران می‌گذارند. امکان نصب تمامی قطعات سخت ‌افزاری برای افزایش توان، امنیت یا ذخیره ‌سازی را دارند و همچنین از آخرین فناوری‌های سخت‌‌افزاری شرکت HP پشتیبانی می‌کنند.

سرور اچ پی مدل ProLiant DL این قابلیت را دارند که از تمامی سیستم عامل‌های شرکت HP یا شرکت‌های بزرگی نظیر مایکروسافت پشتیبانی کنند. حتی سیستم عامل‌های متن باز نظیر  Linux نیز روی این سرور‌ها قابل اجرا هستند.

سرورهای ProLiant DL در طیف گسترده‌ای از صنایع و شرکت‌های خدماتی به کار گرفته می‌شوند و در واقع بیشترین فروش را در بین فروش انواع سرور HP  داشته‌اند. اگر شما قصد راه‌اندازی شبکه‌ای با تمام امکانات دارید، سرورهای ProLiant DL از بهترین سرورها به حساب می‌آیند.

سرورهای ProLiant DL امکانات نرم ‌افزاری بسیار خوبی را برای مدیریت، نظارت، امنیت و ذخیره‌سازی در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

سرور اچ پی مدل ProLiant BL

سرور HP ProLiant BL هم فضای کمتری در رک اشغال می‌کند و هم قدرت پردازش بیشتری ارائه می‌دهد. کابل‌کشی در این سرورها ساده‌تر شده و مصرف انرژی نیز بسیار کم است.

Blade Server  بلید سرور در واقع یک Blade Enclosure است که چندین بلیدِ سرور در آن قرار می‌گیرد. این بلیدها در واقع بوردهایی نازک و ماژولار هستند که هر یک از آن‌ها یک سرور مستقل بوده و معمولا به یک اپلیکیشن خاص اختصاص داده می‌شود.

همان طور که اشاره کردیم، در این نوع سرورهای تیغه ای کابل کشی ساده‌تر شده است، زیرا تنها یک Cable Clutter یا ست کابل (کابل پاور، کابل کیبورد، کابل موس، کابل ویدئو و کابل شبکه) برای تمام بلید سرورهای Blade Enclosure کافی است، ولی در مدل Rack Mount هر سرور نیاز به یک ست کابل دارد. هر سرور ProLiant BL با یک موس، کیبورد و مانیتور قابل استفاده است. نتیجه اینکه مصرف انرژی در آن کاهش می‌یابد. بلید سرورها بیشتر در دیتاسنترها استفاده می‌شوند تا هم فضای کمتری اشغال کنند و هم مدیریت سیستمی بهبود یابد.

سرور اچ پی مدل Apollo

سرور آپولو یا HP Apollo  از خانواده سرورهای با چگالی فزاینده یا high-density هستند و برای بهره وری و عملکرد بالا طراحی شده‌اند. این سرورها دارای رک‌های محاسباتی، ذخیره سازی، شبکه، پاور و خنک کننده، قابلیت افزایش و کاهش مقیاس عملکرد نسبت به حجم تجزیه و تحلیل داده‌ها، ذخیره‌سازی موضوعات و محاسبه و عملکرد در حجم کاری بالا است. در این سرورها از سیستم خنک کننده آبی استفاده شده که ۱۰۰۰ برابر کارآمدتر از سیستم خنک کننده هوا است و در محاسبات گروهی و در فضای ابری خصوصی دارای ۲ برابر عملکرد بیشتر است. سرورهای HP Apollo دارای چگالی بهینه، کارایی بالا و مناسب برای سازمان‌های مختلف است.

سرور اچ پی مدل Superdome Flex

زمانی که شرکت HPE اعلام کرد که شرکت SGI که قبلا به نام Silicon Graphics شناخته می‌شد را خریده است، مهم‌ترین هدفش ادغام دانش دو شرکت برای متمرکز ماندن در تولید سخت ‌افزارهای قدرتمندتر در پردازش اطلاعات بود. تیم های طراحی این دو شرکت، مصمم به طراحی راهکاری بودند تا چالش وجود دستگاه‌ های قدرتمند پردازنده در سطح کلان را برای مشتریان خود از میان بردارند. در عرض یک سال نتیجه تلاش‌های این پروژه به ثمر نشست و دستگاه  HP Superdome Flex  به بازار خرید معرفی شد.

یکی از گزینه‌های دیگری که از لحاظ پردازش کلان، رقابت نزدیکی با سرورهای IBM دارد، سرور Superdome اچ پی است. با جدیدترین سیستم این راهکارها HP Superdome Flex یک رک ۳۲ سوکت تعداد CPUها خواهید داشت که با انتخاب طیف متنوعی از پردازشگرهای اینتل می ‌توانید پاسخ مناسبی برای قدرت پردازشی مورد نیاز خود پیدا کنید.

سیستم‌های پردازش درون حافظه ای In-Memory Computing به پردازش‌های اطلاعات حجیم پایگاه داده‌‌ها سرعت بی‌سابقه‌‌ای بخشیدند تا دیگر انرژی اضافه‌‌ای برای دریافت اطلاعات از هاردهایی که کندتر از حافظه عمل می‌‌کنند، اختصاص داده نشود. حافظه سرور HP Superdome Flex امکان انجام تحلیل‌های اطلاعاتی سریع را تا ۴۸ ترابایت ممکن کرده است.

سرور اچ پی مدل  Synergy

اساس کار سرورهایی که تا اینجا خواندیم ایجاد یک شبکه بر اساس مدل ‌های سنتی شبکه بود. البته در نسل دهم تمامی سرورها تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا فناوری‌هایی نظیر مجازی ‌سازی، هوش مصنوعی، پردازش‌های ابری و سایر تجهیزات شبکه به خدمت گرفته شوند، اما با این حال به خاطر قدیمی بودن بسیاری از ساختار امکان ایجاد آن‌ها به‌صورت کامل در این دسته از انواع مدل سرور اچ پی وجود نداشت. به همین خاطر شرکت اچ پی انواع سرورهای متفاوتی را به بازار معرفی کرد.

در میان سرورهای HP سرورهای HPE Synergy این قابلیت را دارد که بتواند با پردازش‌های ابری، مجازی‌ سازی، هوش مصنوعی، ارتباطات بیسیم و شبکه ‌های پرسرعت کار کند. در انواع مدل سرورHP  هیچ‌کدام از مدل‌ها قابلیت‌های و توانمندی‌هایی که در سرورهای HPE Synergy به کار گرفته شده است را در اختیار ندارند. در این سرورها این امکان وجود دارد که بتوان از حجم بالایی از ظرفیت رم‌ و نیز حافظه‌ های SSD استفاده کرد. همچنین در میان انواع سرور HP  تنها این سرور می‌تواند تمامی هسته ‌ها را به‌صورت کامل به خدمت بگیرد.

ترکیب رم‌‌های با ظرفیت بالا و استفاده از پردازنده‌هایی با تعداد هسته بالا، به‌معنای خلق ماشین‌های مجازی یا فضاهای ابری قوی است و اکنون کاربران می‌توانند متفاوت‌تر از انواع مدل سرور HP با سرور سینرژی کار کنند.

 

مطالب مرتبط:

دیدگاه