بوئینگ یا ایرباس؛ کدام یک برنده نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹ بود؟

مینا رهبری
مینا رهبری جمعه، ۷ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۰
بوئینگ یا ایرباس؛ کدام یک برنده نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹ بود؟

چندی پیش نمایشگاه هوایی پاریس با شرکت تولیدکنندگان مطرح هواپیما یعنی ایرباس و بوئینگ برگزار شد. اما کدام یک توانستند از این رویداد بیشترین سود را ببرند؟

نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹ شروع نسبتا آرامی داشت. به طوری که بوئینگ در روز اول حتی یک پیشنهاد قرارداد تجاری هم دریافت نکرد.

خیلی‌ها انتظار نمایش آرامی را از بوئینگ داشتند؛ چرا که این شرکت سومین ماه زمین‌گیر کردن هواپیمای 737 Max را پس از سقوط دو عدد از هواپیماهایش که متعلق به هواپیمایی اتیوپی و لاین ایر بودند، پشت سر می‌گذاشت و به همین دلیل هم انتظار می‌رفت که فعالیت نسبتا آرام و کمی داشته باشد. البته که ممکن بود پیشنهاداتی به آن‌ها بشود، اما قطعا دیگر خبری از پیشنهاد برای یک هواپیمای سایز متوسط جدید یا هواپیماهای 737 Max در کار نخواهد بود.

اما اتفاقی که شروع مناسبی برای نمایش رقم زد، تایید ایرباس در روز دوشنبه مبنی بر عرضه دوربردترین هواپیمای باریک‌پیکر خود با نام A321XLR بود که خیلی زود هم پیشنهادهایی از هواپیمایی‌های آمریکایی و خاورمیانه‌ای برای آن دریافت شد. در عین حال بوئینگ کلا شرایط آرامی را سپری می‌کرد؛ به طوری که تا بعدازظهر سه‌شنبه، مهم‌ترین اتفاق رخ‌داده برای آن‌ها در این رویداد دریافت پیشنهاد از مشتری همیشگی‌شان یعنی هواپیمایی کره برای دریم‌لاینرهای 30 787 بود.

نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹

بعدازظهر سه‌شنبه، ویلی والش (Willie Walsh)، مدیر ارشد اجرایی گروه هواپیمایی بین‌المللی (شرکت مادر هواپیمایی بریتیش ایرویز و ایبریا ایرلاین) اعلام کرد که این گروه هواپیمای مشکل‌دار 737 MAX بوئینگ را سفارش می‌دهد؛ ۲۰۰ هواپیما از نوع 737 MAX 8 و 737 MAX 10، تعدادی برای هواپیمایی LEVEL و تعدادی نیز برای هواپیمایی Vueling.

این سفارش همه را شگفت‌زده کرد و شاید طناب نجاتی برای بوئینگ و برنامه MAX آن محسوب شود

این سفارش همه را شگفت‌زده کرد و شاید طناب نجاتی برای بوئینگ و برنامه MAX آن محسوب شود. از زمان ورود به نمایشگاه، هیچ ایرلاینی هواپیمای MAX بوئینگ را به‌خاطر سقوط هواپیمایی اتیوپی و مشکلات این نوع هواپیما در سراسر جهان، سفارش نداده بود. 

در حالی که این سفارش، احتمالا سود خوبی را نصیب بوئینگ می‌کند، اما آن‌طور که انتظار می‌رود، نتایج مطلوب و پرسودی نخواهد داشت. در حالی که ارزش این سفارش بیش از ۲۴ میلیارد دلار بود، والش و IAG (گروه هواپیمایی بین‌المللی) احتمالا ۲۰۰ هواپیما را به قیمت ارزان خریده‌ است. بوئینگ علاوه بر تخفیفی که به‌خاطر تعداد زیاد سفارش به این شرکت داده، (شرکت‌های هواپیمایی برای خریدارانی که یک جا تعداد زیادی هواپیما سفارش می‌دهند، تخفیف چشمگیری می‌دهند)، احتمالا به‌خاطر ترس از فروش نرفتن هواپیماهایش، به IAG تخفیف قابل توجهی نیز داده است. 

مدیر ارشد اجرایی هواپیماهای تجاری بوئینگ، کوین مک آلیستر (Kevin McAllister) در بیانیه‌ای اعلام کرد:

ما واقعا به اعتماد ریاست گروه هواپیمایی بین‌المللی به هواپیماهای 737 MAX و در نهایت به کارکنان بوئینگ و بالاتر از همه به تعهدمان به حفظ کیفیت و امنیت، مفتخر هستیم. 

بوئینگ در مورد مسائل مربوط به هواپیماهای MAX در طول این نمایشگاه سکوت اختیار کرد. این هواپیمای مسافربری تا قبل از تعمیر و اخذ تاییدیه‌های قانونی، نمی‌تواند پرواز کند. اگرچه سفارش 737 MAX توسط IAG باعث شگفتی همگان شد، اما ایرباس در این نمایشگاه حضور استوارتری داشت. به غیر از عرضه A321XLR با برد حدود ۵۴۰۰ مایل که در سال ۲۰۲۳ پرواز خود را آغاز خواهد کرد، تولیدکننده اروپایی نیز سفارش‌هایی از Air Lease Corporation، ویرجین آتلانتیک (Virgin Atlantic)، هواپیمایی خاورمیانه (Middle East Airlines)، Cebu Pacific، گروه هواپیمایی بین‌المللی، Qantas، جت‌بلو (JetBlue) و ایندگو پارتنرز (Indigo Partners) دریافت کرده‌ است. 

نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹

پس چه کسی «برنده» نمایشگاه هوایی پاریس بود؟ از نظر تعداد سفارش‌های، ایرباس برنده این رویداد بوده اس. این شرکت نه تنها یک هواپیمای جدید عرضه کرد، بلکه تعداد سفارش‌های زیادی هم دریافت کرد (بیش از ۲۰۰ سفارش از آغاز هفته). علاوه بر سفارش‌های A321XLR، ایرباس اعلام کرده که سفارش‌های دیگری نیز از هواپیماهای A330neos و A220s دریافت کرده است. به علاوه ایرباس از اینکه A321XLR قبل از هواپیمای جدید بوئینگ (NMA) زودتر معرفی شد، بسیار خوشحال و راضی بود. 

اما بوئینگ از آنچه که تصورش را می‌کرد، موفق‌تر بود. با سفارش غافلگیرکننده IAG برای خرید ۲۰۰ فروند هواپیمای 737 MAX، این تولیدکننده از چیزی که انتظارش را داشت، در نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹ فروش خوبی داشت. 

آمار فروش بوئینگ در نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹

  • ۵ فروند هواپیمای 787-9s به Air Lease Corporation
  • ۲۰۰ فروند هواپیما 737 MAXs به شرکت هواپیمایی بین‌المللی (International Airlines Group)
  • ۳۰ فروند هواپیمای 787s به Korean Air
  • ۱ فروند هواپیمای 777-200LR به هواپیمایی ترکمنستان

مجموع فروش: ۲۳۶ فروند هواپیما

آمار فروش ایرباس در نمایشگاه هوایی پاریس ۲۰۱۹

  • ۵۰ فروند هواپیمای A220-300s، ۲۷ فروند هواپیمای A321XLRs و ۲۳ فروند هواپیما A321neos به Air Lease Corporation 
  • ۵۰ فروند هواپیمای A321XLRs به امریکن ایرلاینز (American Airlines)
  • ۱۶ فروند هواپیمای A330neos، ۱۰ فروند هواپیمای A321XLRs و ۵ فروند هواپیمای A320neos به Cebu Pacific
  • ۱۱ فروند هواپیمای A321neos به هواپیمایی چین (China Airlines)
  • ۵ فروند هواپیمای A220s به دلتا ایرلاینز (Delta Air Lines)
  • ۵۰ فروند هواپیمای A321XLRs به Indigo Partners
  • ۱۴ فروند هواپیمای A321XLRs به گروه هواپیمایی بین‌المللی
  • ۱۳ فروند هواپیمای A321XLRs و ۱۰ فروند هواپیمای A220-300s به جت‌بلو (JetBlue)
  • ۴ فروند هواپیمای A321XLRs به هواپیمایی خاورمیانه (Middle East Airlines)
  • ۳۶ فروند هواپیمای A321XLR به Qantas 
  • ۱۵ فروند هواپیمای A321XLRs و تعداد نامشخصی از هواپیماهای مدل A320neos به هواپیمایی سعودی (Saudi Arabian Airlines)
  • ۱۴ فروند هواپیمای A330neos به ویرجین آتلانتیک (Virgin Atlantic)

مجموع فروش: بیش از ۳۴۵ فروند هواپیما

البته ممکن است این سفارش‌ها در نهایت تغییر کنند. باوجود اینکه به نظر می‌رسید که نمایشگاه آرام و بدون هیچ رویداد مهمی برگزار شود، هم بوئینگ و هم ایرباس، سفارش‌های مهمی دریافت کردند. برای ایرباس پرطرفدار بودن A321XLR مسجل شد و برای بوئینگ، سفارش جدید 737 MAX دستاورد بزرگی بود. با این حال آنچه که قرار است در آینده برای برنامه MAX اتفاق بیفتد، جای بحث و گفتگو دارد. 

برای تهیه بلیط هواپیما از ایرلاین‌های مختلف می‌توانید با کمک موتور جست‌وجوی پرواز کجارو، بلیط ارزان داخلی و خارجی از فروشنده‌های معتبر تهیه کنید.

مطالب مرتبط:

دیدگاه