۱۳ واحد بومگردی در تنکابن فعالیت میکنند
روی آوردن به صنعت گردشگری در چند سال اخیر باعث شده است مردم مناطق زیبا و سر سبز شمال کشور دیگر زمینهای ارزشمند خود را نفروشند و از طریق رواج گردشگری به درآمدزایی بپردازند. آنها میتوانند از زندگی سنتی روستایی، طعم غذاهای محلی و بومی هر منطقه، آب و هوا، معماری سنتی، آداب و سنن و پوشش خود جذابیتهای زیادی را برای گردشگران ایجاد کنند.
تنکابن یکی از شهرهای استان مازندران است و بزرگترین شهر غرب استان مازندران محسوب میگردد.
نادر سحرخیز رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تنکابن بابیان اینکه در حال حاضر در شهرستان تنکابن ۱۳ واحد بومگردی فعال هستند، گفت:
نزدیک به ۸۰ پرونده هم در دست اقدام است.
وی افزود:
واحدهای تنکابن دارای معماری اصیل و سنتی بوده که در دل روستاهای شناسایی و احیا شدند و به بهرهبرداری رسیدند.
سحرخیز با بیان اینکه این واحدها علاوه بر به نمایش گذاشتن معماری اصیل و سنتی، به شناساندن خرده فرهنگهایمان بسیار کمک میکنند، گفت:
واحدهای بومگردی فعال بهنوعی باعث شدند تا امید به اقتصادی پویاتر در دل اهالی روستا زنده شود و آنان نیز تشویق به راهاندازی این شاخه از گردشگری شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی تنکابن با اشاره به راهاندازی دو مزرعه گردشگری در تنکابن، خاطرنشان کرد:
مزرعه گردشگری سبب میشود تا محصولات کشاورزی از وضعیت رکود فعلی رهاشده و علاوه بر معرفی میوههایی که در منطقه ما رویش دارند، سبب رونق اقتصاد کشاورز نیز میشود.
این مسئول بابیان اینکه ۴ روستای لات سیاه مشته، مازیچال، یوج و مران از تنکابن بهعنوان روستای هدف بومگردی معرفی شدند، تصریح کرد:
لات سیاه مشته بهعنوان روستایی با اصیلترین معماری بومی، جادهای تاریخی و بسیار زیبا، مران بهعنوان دومین روستای تاریخی مازندران، یوج و مازیچال هم بهعنوان روستاهایی با بهترین طبیعت و آب و هوا هرکدام در نوع خود کمنظیر هستند.
وی اضافه کرد:
مسئولان بخشها باید به موضوع بومگردی توجه ویژه داشته باشند و بدانند که تقویت صنعتهایی چون بومگردی، طبیعتگردی و مزرعه گردشگری و غیره سبب میشود تا روستاییان زمینها و خانههایشان را حفظ کرده و مهاجرت معکوس داشته باشند.
سحرخیز با تاکید بر اینکه دهیاران و شوراها کمتر به این موضوع مهم میپردازند، بیان داشت:
به نظر میآید در طی این سالها دهیاران و شوراها منابع درآمدی روستا را فقط در ساختوساز میبینند در حالی که فعال کردن شاخههای گوناگون گردشگری سبب میشود تا منابع درآمدی پایداری برای روستا به وجود بیاید.
وی گفت:
واحدهای بومگردی نساء، پرداروم، آوای سرخ جنگل، چام و چاشت، کلچال، مادرجون و چلاسر و... هرکدام سبب شدند تا در آن روستا جنبوجوشی به وجود بیاید و روستاییان محصولات خود را با انگیزه بیشتری تولید کرده و در این واحدها بفروش برسانند.
بر این اساس تقویت این شاخه از صنعت گردشگری با حمایتهای مدیران مرتبط، اعمال سیاستهای تشویقی و تسهیل در واگذاری مجوز سبب میشود تا صنعت اشتغال، تقویت اقتصاد بومی و انگیزه بیشتر برای تولید محصول جانی تازه بگیرد.