تفاوت ویزای سینگل و مولتی چیست؟

تفاوت ویزای سینگل و مولتی چیست؟

سعیده خلیلی‌صفا
| چهار شنبه, ۲۸ آذر ۹۷ ساعت ۲۱:۰۰

ویزای مولتی (مالتیپل) و ویزای سینگل نوع خاصی از ویزا هستند که تفاوت آن‌ها تعداد دفعه‌های ورود و خروج به کشور مقصد است.

ویزاها معمولا بر اساس معیارهای خاصی مانند هدف سفر، زمان سفر، روش درخواست و... به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. یکی از این معیارهای تعداد دفعه‌های ورود و خروج به کشور مقصد است که بر اساس آن چهار نوع ویزا برای متقاضیان صادر می‌شود؛

  • ویزای یکبار ورود یا سینگل (Single visa) اعتبار این ویزا پس از یکبار ورود و خروج به کشور مقصد حتی در صورت وجود تاریخ و اعتبار ویزا از بین می‌رود.
  • ویزای دوبار ورود یا دابل (Double visa) دارنده این ویزا می‌تواند تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ دارای اعتبار است، دوبار به کشور مقصد وارد و خارج شود.
  • ویزای چندبار ورود، مولتی یا مالتیپل (Multiple visa) دارنده این ویزا می‌تواند تا زمانی که ویزا از نظر تاریخ دارای اعتبار است به دفعه‌های مکرر به کشور مقصد وارد و خارج شود.
  • ویزای صفربار ورود یا ترانزیت فرودگاهی (Airport transit visa) بعضی از کشورها برای تعویض هواپیما در فرودگاه آن کشور نیز درخواست ویزا می‌کنند. دارنده این ویزا حق خروج از فرودگاه را حتی برای چند دقیقه ندارد و در حقیقت، این ویزا مجوز خارج شدن از هواپیما، رفتن به سالن ترانزیت و سوار شدن به هواپیما به مقصد کشور بعدی است.

تفاوت میان ویزای صفر بار، یکبار، دوبار و چندبار ورود چیست؟

تنها تفاوت میان این ویزاها مربوط به تعداد دفعه‌های مجاز ورود و خروج است. برای مثال، دارنده ویزای سینگل فقط و فقط یک بار مجاز به ورود، اقامت و خروج به کشور مقصد را در دوره زمانی خاص دارد و در صورت عدم خروج و اقامت بیش از موعد تعیین شده مشمول اعمال قانون خواهد شد. همچنین، برای مراجعه مجدد به کشور مقصد متقاضی باید با مراجعه به سفارت و... دوباره برای درخواست ویزا اقدام کند؛ در حالی‌که دارنده ویزای مولتی می‌تواند در بازه زمانی مشخصی به صورت مکرر به کشور مقصد وارد یا از آن خارج شود.

ویزای مولتی

عملکرد ویزای مولتی چگونه است؟

ویزا‌های مولتی برای دوره خاصی که اصطلاحا «دوره اعتبار» (validity period) نامیده می‌شود، معتبر هستند. دوره اعتبار در کشورهای مختلف بازه زمانی متغیری دارد و از ۶ ماه تا یک‌ سال و در بیشترین حالت از ۲۴ ماه اعتبار برخوردار است. به عبارت دیگر، دارنده این ویزا می‌تواند در دوره اعتبار به اندازه سقف تعیین شده برای ورود و خروج سفر کند.

البته ویزای مالتیپل نیز دارای محدودیت‌ها و الزامات خاصی است؛

  • فاصله بین بازدیدها: بسته به کشور مبدا، ممکن است فرد یک دوره زمانی معین را بین هر ورود مجدد منتظر بماند. این دوره انتظار ممکن است در برخی موارد لغو شود.
  • حداکثر زمان برای هر اقامت: با توجه به شرایط هر کشور ممکن است محدودیت زمانی برای هر دوره اقامت در کشور مقصد تعیین شود.
  • پیشینه قابل قبول: صرف نظر از الزامات واجد شرایط استاندارد برای ویزای موقت، ویزاهای مالتیپل معمولا فقط برای متقاضیانی که دارای سابقه خوب در برابر مسئولان مهاجرتی هستند، صادر می‌شود. در این رابطه، متقاضی باید دارای سابقه خوب کیفری و همچنین، در مورد ورودی های قبلی دارای هیچ سابقه حذف یا تبعید نباشد.

ویزای مولتی

اعتبار ویزای مالتیپل چگونه است؟

ویزای مولتی از تاریخ صدور تا دوره مشخصی دارای اعتبار است. در این مدت دارندگان ویزا می‌توانند بر اساس هدفی که ویزای مولتی برای آن صادر شده، به کشور مقصد سفر کنند. البته تعداد دفعات ورود و خروج نیز به هنگام صدور ویزا مشخص می‌شوند و دارنده ویزا مجاز به سفر بیش از سقف تعیین شده نیست.

شرایط درخواست ویزای مالتیپل چیست؟

هر یک از کشورها قوانین و شرایط خاصی را برای صدور ویزای مولتی اعمال می‌کنند، ولی مهم‌ترین شرط درخواست برای صدور این ویزا هدف از سفر به آن کشور است. برای نمونه، ویزای توریستی یا ویزای  کار می‌تواند به صورت چندبار ورود صادر شوند؛ ولی متقاضیان در صورت تمایل برای دریافت این نوع ویزا باید کلیه شرایط و مدارک اولیه برای صدور این نوع ویزا را به سفارت کشور مربوطه در هنگام درخواست ارائه کنند.

 

دیدگاه  

    تورهای برگزیده

    5,580,000 تومان

    هوایی

    6 روز و 5 شب

    6,300,000 تومان + 159 دلار

    هوایی

    8 روز و 7 شب

    تبلیغات