مصاحبه با هانلی اسلبر، مدیر منطقه آسیا و خاورمیانه توریسم آفریقای جنوبی؛ آفریقا مقصدی عام است، نه لوکس

سیامک احدی
سیامک احدی یکشنبه، ۴ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
مصاحبه با هانلی اسلبر، مدیر منطقه آسیا و خاورمیانه توریسم آفریقای جنوبی؛ آفریقا مقصدی عام است، نه لوکس

در خلال سمینار توریسم آفریقای جنوبی که دوشنبه هفته گذشته، ۲۸ آبان برگزار شد، با هانلی اسلبر، مدیر منطقه آسیا و خاورمیانه توریسم آفریقا گفتگویی داشتیم.

هانلی اسلبر (Hanneli Slabber)، مدیر منطقه آسیا، استرالیا و خاورمیانه وزارت توریسم آفریقای جنوبی است. وی که از سال ۲۰۰۷ در توریسم آفریقای جنوبی مشغول به کار است، از سال ۲۰۱۷ این سمت را در اختیار گرفته است. او هم‌اکنون در تلاش است تا تعامل شرکت‌های توریستی آفریقایی را با شرکت‌های آسیایی و خاورمیانه افزایش دهد و از این طریق بتواند مسافران بیشتری را راهی آفریقای جنوبی کند.

در سمینار توریسم آفریقای جنوبی که هفته گذشته برگزار شد، این فرصت را داشتیم تا با هانلی اسلبر مصاحبه‌ای کوتاه داشته باشیم که متن این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید.

سمینار توریسم آفریقای جنوبی

حدودا دو ماه پیش، مالوسی گیگابا، وزیر کشور آفریقای جنوبی اعلام کرد که این کشور قصد دارد روی گردشگرانی که از خاورمیانه می‌آیند، تمرکز ویژه‌ای داشته باشد. وی همچنین از ارائه تسهیلات در زمینه ویزا خبر داد و کمی بعدتر اعلام شد که احتمالا به‌زودی ایرانی‌ها می‌توانند بدون نیاز به ویزا به این کشور سفر کنند. اخیرا در خبرها خواندیم که گیگابا از سمت خود استعفا داده است، آیا این بدان معنا است که برنامه‌های قبلی در خصوص تسهیل ارائه خدمات ویزا نیز لغو می‌شوند؟ آیا ایرانیان می‌توانند بدون نیاز به ویزا به آفریقای جنوبی سفر کنند؟

در پاسخ به این سوال شما باید دو نکته را بگویم. اول اینکه من خیلی نمی‌توانم به این سوال پاسخ دهم، چون در حیطه وظایف ما نیست و شما باید از آقای سفیر این سوال را بپرسید و نکته دوم اینکه تعیین و تبیین این سیاست‌ها در حیطه اختیارات وزیر کشور نیست که با عوض شدن او سیاست‌ها نیز تغییر کند. وی فقط سیاست‌های کلی که رئیس‌جمهوری ابلاغ کرده بود را به عموم اعلام کرد و می‌توانید مطمئن باشید که استعفای وزیر کشور به هیچ عنوان نمی‌تواند روی این سیاست‌ها تاثیری بگذارد.

توضیح: در پرس و جویی که از مسئولان توریسم آفریقای جنوبی داشتیم، مشخص شد که سیاست قبلی پابرجا است و قطعا اخذ ویزای این کشور برای ایرانی‌ها تسهیل خواهد شد و این احتمال نیز وجود دارد که در اوایل سال ۲۰۱۹ گردشگران ایرانی بدون نیاز به ویزا بتوانند به آفریقای جنوبی سفر کنند.

مدیر منطقه توریسم آفریقای جنوبی

خانم اسلبر حتما می‌دانید که طی ماه‌های اخیر ارزش پول ملی ایران به‌شدت کاهش یافته و همین موضوع به اصلی‌ترین چالش صنعت گردشگری تبدیل شده است. آفریقای جنوبی برای بسیاری از ایرانی‌ها یک مقصد لوکس محسوب می‌شود و با توجه به اتفاقات اخیر بسیاری از گردشگران ایرانی دیگر نمی‌توانند به این مقصد سفر کنند. آیا شما برای مقابله با این مشکل برنامه‌ای دارید؟ مثلا با ارائه تسهیلات و تخفیف‌های بتوانید این امکان را برای شرکت‌های ایرانی فراهم کنید تا بتوانند گردشگران بیشتری را راهی آفریقای جنوبی کنند؟

ما باید نگاه‌مان به مقصد آفریقای جنوبی را تصحیح کنیم. آفریقای جنوبی مقصدی همیشه لوکس نیست. به روش‌های مختلف می‌توان به این کشور سفر کرد. شما می‌توانید مانند هر مقصد دیگری هم سفری گران‌قیمت به آفریقا داشته باشید و هم سفری اقتصادی. مثلا برای شما چند بار پیش می‌آید که از تلویزیون هتل استفاده کنید؟ قطعا بسیاری می‌گویند من اصلا تمایلی ندارم که وقتی به آفریقا سفر می‌کنم در هتل بنشینم و تلویزیون این کشور را تماشا کنم؛ این در حالی است که وقتی شما هتل پنج‌ستاره می‌گیرید دارید هزینه تلویزیون را می‌پردازید، اما اصلا از آن استفاده نمی‌کنید!

بسیاری از تورهایی که به مقصد آفریقا برگزار می‌شوند این‌گونه‌اند. برای بسیاری از مردم مسئله اقامت چندان جدی نیست و صرفا اگر محل اقامت آن‌ها تمیز باشد، حمام داشته باشد و صبحانه نیز در آن سرو شود برایشان کافی است. آن‌ها ترجیح می‌دهند به‌جای آن که در یک هتل لوکس پنج‌ستاره با انواع و اقسام امکانات و صبحانه‌های متنوع اقامت داشته باشند، در یک هتل خوب یک‌ستاره بمانند و پول خود را خرج چیزهای دیگر کنند.

سمینار آفریقای جنوبی

مثلا چه چیزهای دیگری؟

اکثر جذابیت‌های آفریقای جنوبی خارج از شهرهای بزرگ آن است. بسیاری از گردشگران خاورمیانه به آفریقای جنوبی سفر می‌کنند و در یک هتل پنج ستاره در مرکز شهر اقامت می‌کنند و خیلی‌هایشان هیچ‌گاه از شهر بیرون نمی‌روند. شما در شهر محل زندگی خودتان هم ترجیح می‌دهید محل کارتان در مرکز شهر و شلوغی و ترافیک کشنده‌ای مثل شهر تهران باشد و محل زندگی‌تان کمی از مرکز شهر فاصله داشته و در فضایی آرام‌تر و خلوت‌تر باشد. در مورد سفر نیز همین موضوع صادق است. بسیاری از مردم نمی‌دانند که در اطراف شهری مثل کیپ تاون روستاها و اقامت‌گاه‌های بسیار عالی، آرامش‌بخش و زیبایی وجود دارد که هم ارزان‌ترند و هم به ساحل و بسیاری از جاذبه‌های گردشگری نزدیک‌ترند.

در جهان آفریقای جنوبی را با حیات وحش و پارک‌های محافظت شده آن می‌شناسند، اما خیلی از گردشگران ایرانی و خاورمیانه هرگز از تورهای حیات وحش استفاده نمی‌کنند. اینکه شما بتوانید یک بار یک شیر یا یک تمساح یا یک کوسه را از نزدیک ببینید، تجربه‌ای است که شاید در هیچ جای دیگری نصیبتان نشود و این تفریحات همگی بیرون شهر هستند و البته در بسیاری از مواقع از تفریحات ساده‌ای که در داخل شهر می‌توانید پیدا کنید هم جذاب‌تر و هم ارزان‌تر هستند.

البته ما سعی کرده‌ایم تا جای ممکن تسهیلات بیشتری در اختیار شرکای خود قرار دهیم اما فقط این موضوع نیست که سفر به آفریقا را به‌صرفه‌تر می‌کند. ما این ضرورت را احساس می‌کنیم که باید نگاهی که در مورد سفر به این کشور وجود دارد تصحیح شود تا به‌خصوص گردشگران جوان ایرانی بتوانند با هزینه‌ای به مراتب کمتر لذت بیشتری از سفر به آفریقای جنوبی ببرند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه