چگونه ویزای سوئد بگیریم؟

چگونه ویزای سوئد بگیریم؟

سعید میرزاپور
| چهار شنبه, ۱۰ مرداد ۹۷ ساعت ۲۰:۴۵

سوئد یکی از اعضای پیمان شینگن است و متقاضیان سفر به این کشور باید از طریق سفارت سوئد در تهران برای دریافت ویزا اقدام کنند.

سوئد یکی از کشورهای اسکاندیناوی واقع در شمال اروپا است. این کشور چهارمین کشور بزرگ اروپا محسوب می‌شود و تقریبا ۱۰٪ از مساحت آن را دریاچه‌ها و رودخانه‌ها فرا گرفته‌اند. از همسایه‌های اصلی این کشور می‌توان به نروژ، فنلاند، دانمارک، خلیج بوتنی و دریای بالتیک اشاره کرد. بزرگ‌ترین شهر این کشور نیز اسکتهلم نام دارد که پایتخت این کشور نیز به حساب می‌آيد. یکی از نکته‌های قابل توجه در مورد سوئد این است که از سال ۱۸۱۲ مرزهای سوئد بدون تغییر بوده و کشور سوئد حدود دو قرن در هیچ جنگی شرکت نکرده است؛ در این رابطه، در هر دو جنگ جهانی این کشور اعلام با اعلام بی‌طرفی مرزهای خود را حفظ کرد. وسعت این کشور مساحتی برابر با ۴۵۰,۲۹۵ کیلومتر مربع را تشکیل می‌دهد که تقریبا دو برابر بزرگتر از بریتانیا است.

علاوه بر این دیدنی‌های سوئد شامل مناظر طبیعی، اماکن تاریخی، فرهنگ و شهرهای زیبا باعث شده‌اند تا سوئد تبدیل به یک کشور توریستی شود. گردشگرانی که قصد سفر به سوئد از طریق تورهای اسکاندیناوی را دارند، باید از طریق سفارت سوئد در تهران برای دریافت ویزای این کشور اقدام کنند. البته سوئد یکی از اعضای پیمان شینگن است و انواع ویزاهای این کشور نیز مشمول مقررات ویزای شینگن هستند.

سوئد

انواع ویزای سوئد

برای سفر به سوئد انواع مختلفی از ویزاهای کوتاه مدت با توجه به نوع سفر وجود دارد که می‌توان به ویزای توریستی (گردشگری)، ویزای تجاری، ویزای پزشکی، ویزای رویدادهای فرهنگی-ورزشی، ویزای مقام‌های رسمی، ویزای تحصیلی، ویزای ازدواج با شهروندان سوئد، ویزای ترانزیت و ویزای کودکان زیر سن قانونی اشاره کرد.

مراحل دریافت ویزای سوئد

متقاضیان ویزای سوئد برای درخواست ویزا از طریق سفارت سوئد ابتدا باید به صورت آنلاین برای ثبت‌نام و تعیین وقت اقدام کنند. در صورت تکمیل فرم به صورت کامل و صحیح، ایمیلی به نشانه تائید از جانب سفارت برای متقاضی ارسال می‌شود. همچنین، زمان ثبت‌نام و سایر مکاتبات مربوطه از طرف سفارت با شخص متقاضی از طریق ایمیل اعلام شده در فرم ثبت‌نام انجام می‌شود. متقاضی باید در وقت اعلام شده با در دست داشتن مدارک مورد نیاز نسبت برای انجام مصاحبه و سایر مراحل دریافت ویزا شامل ثبت اطلاعات بیومتریک (انگشت‌نگاری) به سفارت مراجعه کند.

پس از انجام این مراحل نتیجه نهایی و تصمیم سفارت به متقاضی اعلام می‌شود. مدت زمان لازم برای بررسی مدارک و اعلام نتیجه به طور معمول ۱۵ روز کاری است. نکته قابل توجه اینکه در صورت رد درخواست امکان درخواست تجدیدنظر برای متقاضی وجود دارد.

سوئد

مدارک لازم برای ویزای سوئد

  • فرم آنلاین درخواست ویزا که چاپ و امضا شده باشد.
  • پاسپورت و مدارک هویتی مربوط به سفر (گذرنامه باید تا سه ماه بعد از زمان برنامه‌ریزی شده برای خروج از کشور اعتبار داشته باشد – پاسپورت باید دو برگ سفید داشته باشد – ۱۰ سال از زمان صدور پاسپورت گذشته باشد).
  • عکس تمام رخ در اندازه عکس موجود در گذرنامه (حداکثر در ۶ ماه گذشته گرفته شده باشد).
  • رسید بانکی پرداخت پول (در صورتی که آنلاین پرداخت نشده باشد)؛ طبق اطلاعیه مندرج در وب‌‌سایت سفارت سوئد هزینه ویزا به ازای هر نفر ۶۰ یورو است، البته این هزینه برای کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال ۳۵ یورو و برای کودکان زیر شش سال رایگان است.

گردشگران توجه داشته باشند که برای ارائه فرم تقاضای ویزا، حتما باید این موارد را تکمیل و آماده کرده باشند. اطلاعات بیومتریک نظیر عکس و اثر انگشت نیز در سفارتخانه تهیه می‌شوند.

علاوه بر موارد ذکر شده، ارائه مدارک دیگری مانند شناسنامه، برنامه سفر، داشتن استطاعت مالی در طول اقامت در سوئد (پرینت حساب بانکی سه ماه گذشته) و سند مالکیت (در صورت وجود) برای اثبات بازگشت به ایران لازم است. بیمه‌نامه مسافرتی و مددارک شغلی مانند فیش حقوقی، قرارداد کار و بیمه تامین اجتماعی یا خدمات درمانی، پروانه کسب، مجوز فعالیت (شرکت‌‌ها و واحدهای صنعتی)، عضویت در انجمن صنفی مربوطه برای هنرمندان (خانه سینما و...)، حکم بازنشستگی و کارت دانشجویی از سایر مدارکی هستند که سفارت از متقاضیان مطالبه می‌کند. 

ویزای سوئد

سفارت سوئد در ایران

  • نشانی: تهران، خیابان پاسداران شمالی، بالاتر از خیابان فرمانیه، خیابان بوستان، نبش نسترن، پلاک ۲۷
  • صندوق پستی: ۴۵۸-۱۹۵۷۵
  • تلفن: ۲۳۷۱۲۲۰۰ (۰۲۱)
  • نمابر: ۲۲۲۹۶۴۵۱
  • پست الکترونیک: ambassaden.teheran@gov.se
  • وب‌سایت: www.swedenabroad.se

جستجوی تور مسافرتی

دیدگاه  

    تورهای برگزیده