هواپیمایی آسمان؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان

سعیده خلیلی‌صفا
سعیده خلیلی‌صفا یکشنبه، ۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۰
هواپیمایی آسمان؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان

هواپیمایی آسمان یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین خطوط هوایی ایران است که بیشترین پرواز را به فرودگاه های کوچک کشور دارد.

شرکت هواپیمایی آسمان یکی از ارزان‌ترین خطوط هوایی داخلی است که در حال حاضر گسترده‌ترین شبکه‌ پروازی داخلی کشور را در اختیار دارد و تلاش می‌کند تا با شعار «امنیت شما را در آسمان تضمین می‌کنیم» تمام نقاط کشور حتی شهرهای کوچک و مناطق محروم را در شبکه پروازی خود قرار دهد.

اگر شما نیز قصد خرید بلیط هواپیما از شرکت هواپیمایی آسمان یا سایر شرکت‌های هواپیمایی را دارید، می‌توانید از طریق موتور جست‌و‌جوی پرواز کجارو، بلیط ارزان هواپیما به مقصد مورد نظر خود را یافته و از فروشنده‌های معتبر تهیه کنید.

هواپیمایی آسمان

تاریخچه

شرکت هواپیمایی آسمان در سال ۱۳۵۹ از ادغام چهار شرکت هوایی ایر تاکسی، پارس ایر، ایر سرویس و هور آسمان تشکیل شد. روند فعالیت‌های شرکت ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۸۱ به سازمان بازنشستگی کشوری واگذار شد.

هواپیمایی آسمان

لوگو

لوگوی هواپیمایی آسمان برگرفته از پرنده‌ای (درنا) در حال پرواز است که استفاده از آن برای یک شرکت هوایی چندان دور از انتظار نیست.

ناوگان هوایی

در حال حاضر، شرکت هواپیمایی آسمان دارای ۳۳ فروند هواپیما در ناوگان خود است و مطابق با سیاستهای خود، بیشتر از هواپیماهای کوچک ( فوکر ۱۰۰ با ظرفیت ۱۰۵ مسافر)، استفاده می‌کند تا بتواند پوششی سراسری را به‌خصوص در شهرها و مناطق محروم ایجاد کند.

نوع هواپیمافعالسفارشظرفیت (نفر)توضیحات
ایرباس A320۶۱۸۰
ایرباس A340۱۳۰۰
ای‌تی‌آر ۷۲-۲۰۰۴۷۰
ای‌تیآر ۷۲-۵۰۰۲۷۰
بوئینگ ۷۲۷۶۱۷۵دو فروند کارگو
بوئینگ ۷۳۷۲۱۵۰
فوکر ۱۰۰۴۱۰۹
بوئینگ ۷۳۷ مکس۳۰۲۳۰

در روز ۱۵ فروردین ۹۶ روابط عمومی هواپیمایی آسمان از امضای تفاهم‌نامه‌ای با شرکت بوئینگ برای خرید حداقل ۳۰ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار خبر داد. در این قرارداد امکان افزایش خرید تا ۳۰ فروند دیگر از این نوع هواپیما پیش‌بینی شده‌ است. همچنین، این شرکت در حال مذاکره با شرکت میتسوبیشی ژاپن برای خرید ۴۰ فروند هواپیمای MRJ است.

هواپیمایی آسمان

بار مجاز

مسافران شرکت هواپیمایی آسمان می‌توانند اشیایی مانند وسایل شخصی، پول، جواهرات، اقلام باارزش و مدارک را در داخل کابین هواپیما به‌همراه داشته باشند؛ ولی ورود کلیه وسایل شکستنی، تیز و برنده و مواد غذایی به داخل کابین ممنوع است.

در حمل بار دستی همراه مسافر به داخل هواپیما، ابعاد ساک دستی همراه مسافر باید به‌گونه‌ای باشد که به‌راحتی در محفظه مخصوص در بالای سر مسافر قرار گیرد. این ابعاد نباید از ۵۶ سانتی‌متر (طول)، ۴۵ سانتی‌متر (عرض) و ۲۵ سانتی‌متر (ارتفاع) و درمجموع، نباید از ۱۱۵ سانتی‌متر تجاوز کند. حداکثر میزان وزن مجاز برای مسافران کلاس عادی ۵ کیلوگرم بوده و هر مسافر تنها مجاز به حمل یک بسته به داخل کابین هواپیما است.

همچنین، وزن بار همراه مسافر باید حداکثر ۷۵ کیلو باشد و در ابعادی که از پشتی صندلی تجاوز نکند. مسافر باید برای صندلی اضافه جهت قراردادن بار خود هزینه پرداخت کند. حداکثر تعداد صندلی که هر مسافر می‌تواند خریداری کند، ۳ صندلی است.

هواپیمایی آسمان

مقصدهای شرکت هواپیمایی آسمان

در حال حاضر این شرکت به ۵۳ مقصد ( ۴۰ مقصد داخلی و ۱۳ مقصد خارجی)، پرواز منظم دارد.

مقصدهای داخلی

آبادان، اردبیل، ارومیه، اصفهان، ایلام، بجنورد، بم، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، پارس آباد، تبریز، تهران، خوی، دزفول، رامسر، رشت، سیرجان، رفسنجان، زاهدان، ساری، سبزوار، سنندج، سهند، شیراز، چابهار، طبس، عسلویه، قشم، کرمان، کرمانشاه، کیش، گرگان، لار، لامرد، مراغه، مشهد، نوشهر، یاسوج و یزد.

مقصدهای خارجی

دبی، دوحه، دوشنبه، کابل، کویت، استانبول، قندهار، سلیمانیه، مزارشریف، ایروان، دمشق، نجف، بیشکک، مسقط، هرات، آنکارا، حیدرآباد و استکهلم.

پایگاه‌های هواپیمایی آسمان

شرکت هواپیمایی آسمان برای پوشش هرچه بهتر شبکه پروازی خود، سه مرکز پروازی به‌ترتیب در تهران، شیراز و مشهد دایر کرده است. هر یک از سه مرکز یادشده، خدمه پروازی و آشیانه‌های تعمیر و نگهداری مستقل دارند تا از این طریق ضمن جذب و آموزش نیروی متخصص بومی، پروازهای روزانه از استقلال کافی برخوردار باشند.

در این رابطه، فرودگاه‌های بین‌المللی امام خمینی، مهرآباد و شهید دستغیب شیراز قطب اصلی و فرودگاه‌های شهید هاشمی‌نژاد مشهد، سردار جنگل رشت و سنندج قطب دوم شرکت هواپیمایی آسمان محسوب می‌شوند.

هواپیمایی آسمان

سوانح هواپیمایی آسمان

  • ۲۰ مهر ۱۳۷۳ (۱۲ اکتبر ۱۹۹۴)، سقوط پرواز ۷۴۶ آسمان. هواپیمای فوکر ۲۸ آسمان که در مسیر اصفهان-تهران در حال حرکت بود به‌علت نقص فنی از کنترل خارج و به ارتفاعات کرکس برخورد کرد. در این حادثه ۵۹ مسافر و ۷ خدمه کشته شدند.
  • در ۲ شهریور ۱۳۸۷، پرواز شماره ۶۸۹۵ هواپیمایی آیتک ایر (هواپیمای بوئینگ ۲۰۰-۷۳۷ که متعلق به شرکت ایتک ایر بود برای هواپیمایی آسمان مسافر جابه‌جا می‌کرد) از بیشکک عازم تهران بود، لحظاتی پس از پرواز در نزدیکی بیشکک سقوط کرد و ۶۸ نفر از مسافران آن کشته شدند.

مطالب مرتبط:

دیدگاه