کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

بازسازی سرباز هخامنشی به روش اصلی

یک‌شنبه 3 مرداد 1395 - 15:00
مطالعه 2 دقیقه
سرباز هخامنشی
محققان می‌خواهند با استفاده از همان روش قدیمی دو هزار و پانصد سال پیش برای بازآفرینی یک سرباز هخامنشی در تخت جمشید استفاده کنند.

مسئول گروه حفاظت و مرمت مجموعه جهانی تخت جمشید از اجرای پروژه بازآفرینی یکی از نقوش برجسته هخامنشی به روش دو هزار و ۵۰۰ سال قبل خبر داد و گفت که از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۳۸۴ روی ابزارهای هخامنشی که در نقوش برجسته استفاده می‌شده مطالعاتی انجام شد.

شهرام رهبر افزود:

مسئول کارگاه بازسازی نقش‌برجسته هخامنشی با تاکید بر اینکه هدف از اجرای این طرح، صرفأ کپی کردن نقوش برجسته سنگی نیست، گفت: در این راستا سر یکی از سربازان هخامنشی که در مجموعه جهانی تخت جمشید وجود دارد انتخاب و تمامی ابعاد، نقوش و جزئیات آن در نظر گرفته شد و سنگتراش با دقت کامل به تراش سنگ پرداخت.

وی با بیان اینکه پروژه از فروردین ماه امسال آغاز شده، گفت:

کپی لینک

دو روش کشیدن طرح در زمان هخامنشیان

رهبر با اشاره به اینکه این پروژه در موزه روباز مجموعه جهانی تخت جمشید اجرا شد، بیان کرد که بر اساس ادعای پژوهشگران در زمان هخامنشی برای کشیدن طرح روی سنگ از ۲ روش گرته کردن و شابلون‌های چوبی استفاده می‌شده است.

وی در توضیح این روش‌ها نیز بیان کرد که گرته کردن عبارت است از سوزن‌کاری پوست حیوانات یا موادی مشابه بر اساس طرح مورد نظر و انتقال طرح سوراخ‌کاری شده روی بستر یا تکیه‌گاه با استفاده از پودرهای رنگی. در این بازآفرینی به‌جای استفاده از پوست حیوانات از ورقه‌های مخصوص که تقریبأ همان خاصیت را دارا هستند و پودر زغال استفاده شد.

وی در خصوص نتایج این کارگاه گفت:

گزارش علمی و فنی این کارگاه به‌زودی تهیه و منتشر خواهد شد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات