کوبر پدی، استرالیا؛ شهر عجیب در اعماق زمین

زهره ملکی
زهره ملکی شنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۰۰
کوبر پدی، استرالیا؛ شهر عجیب در اعماق زمین

کوبر پدی، شهری جالب در کشور استرالیا است که کاملا در زیر زمین ساخته‌شده است و ساکنان آن از تمامی امکانات یک شهر واقعی برخوردارند. باما در کجارو همراه باشید تا به رمزگشایی از دلایل به وجود آمدن این شهر عجیب و شگفت انگیز بپردازیم.

کوبر پدی شهر کوچکی در شمال ایالتِ استرالیای جنوبی (South Australia) کشور استرالیا است و در ۸۵۰ کیلومتری شمال شهر آدلاید در منطقه‌ی Stuart Highway واقع شده است. این منطقه دارای آب‌وهوای گرم و خشک است و ظاهراً متروکه به نظر می‌رسد. زمین این منطقه، صاف و هموار و بدون درخت و هر نوع پوشش گیاهی است. آنچه در این شهر می‌بینید تعدادی خانه‌ی پراکنده، تعدادی مهمانخانه، رستوران ، پاسگاه پلیس، یک مدرسه و یک بیمارستان است که در سمت شمال این منطقه ساخته‌شده‌اند. اما این فقط نیمی از شهر است. نیمه‌ی دیگر شهر در زیرزمین و در غارها و تونل‌های وسیعی که داگ‌اوتس (dug Outs) نامیده می‌شوند ساخته‌شده است. ساکنان شهر در این تونل‌های زیرزمینی برای خود، خانه، هتل، کافه و رستوران، کلیسا و سایر قسمت‌های مورد نیاز یک شهر را ساخته‌اند.  

کوبر پدی ۱

در مورد تاریخچه‌ی این شهر زیرزمینی گفته می‌شود که در سال ۱۸۱۵ ایجادشده است. یک پسر چهارده‌ساله به همراه پدرش و یک گروه اکتشافی برای استخراج طلا به این منطقه آمده و اردو زده بودند که این پسر به‌طور اتفاقی سنگ‌های قیمتی اُپال را در این منطقه کشف می‌کند. بعدازاین اتفاق ظرف چند سال صدها جوینده‌ی طلا به این منطقه هجوم می‌آورند و زمین‌های آن را زیرو رو می‌کنند. این افراد خیلی زود متوجه می‌شوند که زندگی بر روی سطح زمین در این منطقه‌ی گرم و خشک بسیارسخت و دشوار است، زیرا در فصل تابستان دمای هوا در این منطقه از ۴۰ درجه‌ی سلسیوس فراتر می‌رود. در این روزهای داغ، رطوبت نسبی هوا ندرتاً به بالای ۲۰ درصد می‌رسد و آسمان منطقه عموماً بدون ابر و دارای آفتاب بسیار سوزان است.

کوبر پدی ۲

تابلوهای خطری که به ‌وفور در منطقه به چشم می‌خورد حالا به یک علامتی مشهور تبدیل شده است. در شهر کوبرپدی حدوداً ۲۵۰۰۰۰ دهانه‌ی تونل و معدن وجود دارد . این تابلوها به بازدیدکنندگان هشدار می‌دهد که هنگام قدم زدن در شهر کوبرپدی باید بسیار مراقب باشند.

کوبر پدی۳

اکنون این علائم هشدار دهنده جزو ویژگی‌های خاص این منطقه محسوب می‌شود و عکس آتها بر روی تی‌شرت، لیوان‌های قهوه‌خوری، پرچم‌های کوچک، کیف و بسیاری از اشیاء دیگر چاپ شده‌ است و توریست‌هاپ به عنوان سوغاتی آنهارا خریداری می‌کنند.

کوبر پدی۴

برای فرار از آفتاب سوزان و هوای گرم، ساکنان این منطقه به‌تدریج به زندگی در زیرزمین روی آوردند. خانه‌های اولیه‌ای که در شهر کوبر پدی ساخته شده، درواقع همان حفره‌های زیرزمینی است که قبلاً برای جستجوی سنگ اُپال حفرشده بودند. اما خانه‌های جدید این شهر، خانه‌هایی است که در دامنه‌ی تپه‌ها حفاری و ساخته‌شده‌اند. این خانه‌های زیرزمینی دارای امکانات رفاهی زیادی ازجمله اتاق نشیمن، آشپزخانه، کمد دیواری‌های بزرگ و انباری است . ورودی این خانه‌ها، هم‌سطح با خیابان‌های شهر ساخته‌شده‌ است و اتاق‌ها به سمت پشت و در داخل تپه‌ها قرار دارند. همه‌ی اتاق‌ها دارای نورگیرهای عمودی است که باعث تهویه‌ی هوا و تنظیم درجه حرارت اتاق‌ها می‌شوند. این نوع سبک زندگی خلاقانه، بعدها توسط سربازانی که از جنگ جهانی اول برمی‌گشتند مرسوم شده.

کوبر پدی ۱

شهر کوبر پدی در اصل با نام Stuart Range Opal Field شناخته می‌شد. این نام برگرفته ازJohn Mc Douall Staurt است. جان استورات در سال ۱۸۵۸ اولین سیاح و جستجوگر اروپایی در این منطقه بود است. اما در سال ۱۹۲۰ این شهر به نام کوبر پدی تغییر نام داد. این نام در اصل از کلمات Kupa Piti و از زبان بومیان استرالیا مشتق شده است که ظاهراً در این زبان بومی به معنای "تونل مردان سفیدپوست" بوده است.

کوبر پدی دارای بیش از هفتاد منطقه‌ی استخراج سنگ اُپال است، همین شهر را به تأمین‌کننده‌ی اصلی این سنگ قیمتی که در ساخت جواهرات استفاده می‌شود تبدیل کرده است.

کوبر پدی گلف

در این شهر یک زمین گلف نیز وجود دارد که افراد محلی برای تفریح در طی شب با استفاده از توپ‌های درخشان در این زمین گلف بازی می‌کنند. در اینجا هیچ چمنی وجود ندارد و بازیکنان یک قطعه زمین کوچک را در همان اطراف به‌عنوان منطقه‌ی شروع بازی انتخاب کرده و مورداستفاده قرار می‌دهند. نبود چمن، این افراد را دلسرد نمی‌کند و مانع بازی کردن آن‌ها نمی‌شود.

مطالب مرتبط:

منبع amusingplanet

دیدگاه