کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

گشایش هفدهمین جشنواره فیلم های باستان شناسی بلگراد با دو فیلم از ایران

شنبه 14 فروردین 1395 - 12:45
مطالعه 3 دقیقه
هفدهمین جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی در بلگراد
هفدهمین جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی بلگراد پنجشنبه شب با دو فیلم مستند از ایران که درباره فرهنگ و تمدن کشورمان است، در موزه کینوتکای صربستان در بلگراد گشایش یافت.

در هفدهمین جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی بلگراد که میهمان ویژه آن قبرس است و تا ۷ آوریل (۱۹ فروردین) ادامه خواهد یافت، مجموعا ۲۰ فیلم مستند و کوتاه درباره فرهنگ و آثار باستانی از ده کشور به نمایش گذاشته می‌شود.

«کنستاتینوس الیاداس» سفیر قبرس در صربستان در مراسم گشایش این جشنواره از اینکه هفدهمین جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی بلگراد با فیلمی از قبرس شروع می‌شود، ابراز خرسندی کرد.

«بویانا بوریچ برشکوویچ» رییس موزه ملی صربستان در بلگراد در مراسم گشایش این جشنواره نیز طی سخنانی با اشاره به اهداف این برنامه در شناساندن تمدن‌های بزرگ جهان به مردم، چنین جشنواره‌ای را برای آشنایی مردم با تاریخ و تمدن کشورها مفید و مهم توصیف کرد.

وی همچنین هدف این جشنواره را افزایش آگاهی مردم با میراث فرهنگی و تنوع تمدن‌ها دانست و افزود که این جشنواره پاسخی در رابطه با حملات به میراث فرهنگی و در جهت مخالفت با افراط‌گرایی و رادیکالیسم در قرن بیست و یکم و همچنین تلاشی برای حفظ اماکن و سنت‌های فرهنگی است.

در مراسم گشایش این جشنواره علاوه بر جمع کثیری از مردم علاقه‌مند به تاریخ، فرهنگ و تمدن کشورها، شخصیت‌های فرهنگی، مسئولین مراکز فرهنگی کشورهای مختلف خارجی و نمایندگان سفارت‌خانه‌های مقیم در بلگراد حضور داشتند.

«محمود شالوئی» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان که در این جشنواره حضور داشت، گفت که کشورمان در هفدهمین جشنواره فیلم‌های باستان‌شناسی بلگراد که از سوی موزه ملی صربستان برگزار شده است، حضور فعال دارد.

وی افزود که ایران با دو فیلم «شکوه پاسارگاد» اثر «فرزین رضائیان» و «چغامیش» ساخته «آریان عطارپور» در این جشنواره نمونه‌ای از آثار تاریخی و تمدنی کشورمان را به نمایش می‌گذارد.

شالوئی با توضیحاتی درباره فیلم‌های ایرانی گفت:

معرفی فرهنگ و تمدن ایران با استفاده از ابزارهای تاثیرگذار هنری نظیر فیلم‌های سینمایی و فیلم‌های مستند صورت گرفته که مخاطبان را به شکوفایی فرهنگ، تاریخ و تمدن عمیق کشورمان مجذوب می‌کند.

رایزن فرهنگی کشورمان در بلگراد در باره فیلم «شکوه پاسارگاد» و همچنین فیلم «چغامیش» گفت که این فیلم‌ها ضمن برخورداری از ارزش‌های فنی و هنری از نقطه نظر محتوایی نیز پیام‌های مهمی را برای مخاطبان خود به همراه دارند.

وی همچنین با اشاره به اینکه در این پیام‌ها سیر تحول تاریخی و همچنین تلاش‌های سازندگان تمدن بشری مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته شده، افزود که اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان با رایزنی فرهنگی ایران در صربستان برای شرکت در هفدهمین جشنواره باستان‌شناسی بلگراد همکاری داشته است.

در این دوره از جشنواره باستان‌شناسی صربستان فیلم‌هایی از کشورهای قبرس، ایتالیا، آلمان، ایران، صربستان، اسپانیا، بلژیک، مونته نگرو، یونان و ترکیه به اکران در می‌آیند.

این جشنواره محتوای رقابتی ندارد و صرفاً به منظور آشنایی مردم با تاریخ و فرهنگ‌های مختلف برگزار می‌شود و به بررسی آخرین دستاوردهای تولیدات فیلم‌های مستند با هدف ترویج باستان‌شناسی و رشته‌های مرتبط می‌پردازد.

جشنواره بین‌المللی فیلم‌های باستان‌شناسی موسوم به «سموترا» برای نخستین بار در سال ۱۹۹۸ در موزه ملی صربستان در بلگراد برگزار شد و از جمله اهداف این جشنواره، تعامل فرهنگ‌ها و قاره‌ها، گذشته و حال، تاریخ و هنر تعریف شده است.

طی ۱۶ سال گذشته در این جشنواره، ۳۶۵ فیلم از ۲۶ کشور به نمایش گذاشته شده که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات