ساخت‌وساز جدید در حریم قلعه فلک الافلاک لرستان تکذیب شد

تیم کجارو | شنبه, ۱۲ دی ۹۴ ساعت ۱۷:۰۰

استاندار لرستان هرگونه ساخت‌وساز جدید در حریم قلعه فلک الافلاک این استان را تکذیب کرد. این قلعه به‌لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه بوده است. 

 

هوشنگ بازوند در جمع خبرنگاران در رابطه با برخی اخبار در رابطه با ساخت‌وساز در حریم قلعه فلک الافلک استان لرستان اظهار داشت:

هیچ‌گونه ساخت وسازی در حریم قلعه فلک الافلاک صورت نمی گیرد.

وی با بیان اینکه در حریم قلعه ساختمانی به نام سربازخانه قدیم وجود دارد گفت:

این ساختمان قبلا دانشگاه بود و سپس بحثی برای تبدیل آن به موزه مردم شناسی در این محل مطرح شد که اخیرا یک سرمایه‌گذار خارجی از دبی تمایل پیدا کرده که آن را به یک هتل تبدیل کند.

استاندار لرستان با بیان اینکه ما هم با این موضوع موافقت داریمبیان کرد که بعضی ها مطرح کرده بودند که اگر این ساختمان سربازخانه به هتل تبدیل شود تردد زیاد می‌شود که این به نظر من حرف غیر کارشناسی بوده چراکه اگر دنبال تردد بودیم زمانی که دانشگاه بود تردد آن که خیلی بیشتر از این بود. تبدیل ساختمان سربازخانه به هتل هیچ ارتباطی به ثبت جهانی قلعه فلک و افلاک به‌طور مطلق ندارد.

استاندار لرستان در ادامه یادآور شد که  ساختمان مهمانساری فعلی ارتش که در حال تملک بوده را نیز برای موزه مردم شناسی لحاظ کرده‌ایم.

 قلعه فلک الافلاک بر بلندای تپه ای باستانی و طبیعی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است و دارای هشت برج و دو حیاط مستطیل شکل بوده است.

زیبایی و معماری شگفت انگیز قلعه فلک الافلاک موجب شده که این قلعه تاریخی و باستانی لرستان از سوی بسیاری از کارشناسان به‌عنوان یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری دنیا لقب گیرد.

از زمان برپایی بنادر عهد ساسانی تا دوره های متاخر الحاقاتی به آن اضافه شده است (به‌خصوص در دوره صفوی و قاجار) و این اثر همان دژمعروف شاپورخواست است که در تاریخ ذکر شده است.

این قلعه به‌لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن چهارم هجری قمری به‌عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل بویه در آمد و از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرم آباد این قلعه نیز بنام خرم آباد معروف شد و احتمالا نام فلک الافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شده است.

از بدو شکل‌گیری، این بنای عظیم و دیدنی تابه‌حال کاربریهای سیاسی، نظامی، خزانه سلطنتی، مقر حکومتی، پادگان نظامی و زندان سیاسی داشته است و اکنون نیز به‌عنوان موزه باستانشناسی، مردم شناسی و آزمایشگاه مرمت اشیا و چایخانه سنتی از آن استفاده می‌شود.

این بنای کم نظیر مربوط به دوره ساسانی است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

منبع: خبرگزاری مهر

مطالب مرتبط:

دیدگاه