اصفهان ثبت جهانی‌اش را جشن می‌گیرد

مینا داودی
مینا داودی یکشنبه، ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۰
اصفهان ثبت جهانی‌اش را جشن می‌گیرد

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تا یک ماه دیگر جشن ثبت شهر اصفهان به‌عنوان شهر صنایع دستی جهان برگزار می‌شود. این عنوان باید به‌خوبی برای اصفهان استفاده شود و به‌عنوان یک پیرامتن در دستور کار قرار گیرد تا برند درست کنیم.

به گزارش خبرنگاران منطقه اصفهان، بهمن نامور مطلق در هفتمین نشست از سلسله نشست‌های اسطوره شهر پیرامون پیرامتن‌ها یا ورودی‌ها اظهار کرد:

برای هر اثری از جمله کتاب، هنر، شهر و ... یک متن اصلی وجود دارد که هیچ‌گاه عریان نیست و همواره با متن‌های دیگر پوشیده شده و امکان مواجهه با متن اصلی را به‌طور مستقیم سلب کرده است. این متن‌های حاشیه‌ای پیرامتن نام دارد.

وی افزود:

پیرامتن‌ها نقش آستانگی دارند و کارشان جلب نظر مخاطب به متن اصلی است؛ یعنی در واقع نقش جذاب نشان دادن متن و نوعی اغواگری دارند چراکه پیرامتن با این کارها باید مخاطب را به متن سوق دهد.

نویسنده کتاب «درآمدی بر اسطوره‌شناسی» ادامه داد:

شهری اگر می‌خواهد گردشگری به حساب آید، باید به پیرامتن‌ها توجه کند. همچنین در صنایع دستی هم بسته‌بندی‌های مدرن و درست می‌تواند یک پیرامتن مناسب باشد که متأسفانه در ایران پیرامتن‌ها موجب نزول متن‌ها شده‌اند، چراکه بلد نیستیم از آن‌ها درست استفاده کنیم.

نامور مطلق تصریح کرد:

هنر جهان امروز در پیرامتن‌ها و مارکتینگ است، چراکه می‌توانند جنس دو دلاری را حتی با یک بسته‌بندی خوب و برندینگ تا ۲۰۰ دلار به فروش برسانند که این موضوع نشان از اهمیت پیرامتن دارد. متأسفانه جامعه ایران از اهمیت پیرامتن‌ها آگاه نیست و بلد نیستیم پیرامتن‌ها را قوی کنیم تا متن‌های بسیار خوبمان را درست جلوه دهیم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت:

در شهرها نیز دو مدل پیرامتن وجود دارد، یکی پیرامتن درون شهر و یکی پیرامتن خود شهر که پیرامتن درون شهر می‌شود و همان تابلوها، فروشگاه‌ها و... است.

نامور مطلق به اصفهان اشاره کرد و افزود:

وقتی از اصفهان، نامی به میان می‌آید مجموعه‌ای از تصاویر در ذهن متواتر می‌شود، اما آیا این تصاویر پیرامتنی را برای اصفهان ایجاد کرده‌ایم؟

وی تصریح کرد:

پیرامتن شهرها می‌تواند نمایشگاهی و فیزیکی یا مجازی باشد، به‌عنوان نمونه شرکت در یک نمایشگاه در سئول کره می‌تواند پیرامتن اصفهان باشد و اگر از این پیرامتن درست استفاده شود، می‌تواند حتی تعداد بسیاری انسان را برای آمدن به این شهر راغب کرد.

نویسنده کتاب «درآمدی بر اسطوره‌شناسی» با اشاره به اینکه یکی از راه‌های تقویت پیرامتن داشتن یک مکان ثابت برای معرفی است، افزود:

به همین دلیل تمام کشورهای دنیا در شانزلیزه فرانسه دفتر دارند و برای خرید یک دفتر در این خیابان هزینه می‌کنند، اما جالب است که دفتر ایران در این خیابان را می‌بندیم! در حالی که قطر و ترکیه در این خیابان دفتر افتتاح می‌کنند، چراکه همه می‌دانند از این خیابان می‌توان ۱۰۰ برابر هزینه‌ای که کرده‌اند درآمد به کشور وارد کنند.

نامورمطلق ادامه داد:

وقتی می‌بینید کشورها و شهرهای جهان برای اینکه نامشان در یک فیلم برده شود هزینه‌های هنگفتی می‌کنند دلیل دارد؛ چراکه آن‌ها می‌دانند هنر و سینما پیرامتنی بسیار قوی است. القابی که به شهرها داده می‌شود هم خیلی اهمیت دارد و متأسفانه در سنت خودمان به شهرها لقب می‌دادیم ولی امروز از این سنت عقب نشسته‌ایم در حالی که کشورهای جهان به سنت روی آورده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تا یک ماه دیگر جشن ثبت شهر اصفهان به‌عنوان شهر صنایع دستی جهان برگزار می‌شود، گفت:

این عنوان باید به‌خوبی برای اصفهان استفاده شود و باید به‌عنوان یک پیرامتن در دستور کار قرار گیرد تا برند درست کنیم.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری تأکید کرد:

ترمینال‌ها و فرودگاه‌های کشور نیز پیرامتن‌های بسیار مهمی هستند، چراکه اگر در مورد اسطوره شهر صحبت می‌کنیم باید ترمینال و فرودگاه‌هایمان هم مثل شهرمان باشد. اولین برخورد هر گردشگر با فرودگاه آن شهر یا کشور است و اولین نگاه همواره مؤثرترین نگاه است و فرودگاه‌های جهان نشان می‌دهد این موضوع تا چه حد مهم است.

نامور مطلق تصریح کرد:

فرودگاه‌ها و ترمینال‌های ایران اصلاً نمی‌توانند یک پیرامتن خوب باشند، چراکه فرد در آن‌ها سریع خسته می‌شود و مثل این است که از یک بیابان عبور می‌کند. برای مثال فرودگاه مهرآباد در برابر تهران یک فرودگاه بی‌هویت است و شهر را نازل کرده است. همین موضوع را می‌توان به تمام فرودگاه‌های کشور تعمیم داد.

وی اظهار کرد:

باید ورودی‌های شهر را جدی بگیریم. متأسفانه از فرصت خوب ورودی‌های شهر غافل شده‌ایم، در حالی که در تمام دنیا ورودی‌های بسیار زیبایی دارند، اما ورودی شهرهای ایران از زشت‌ترین مکان‌های شهری است.

وی با بیان اینکه نمادها پیرامتن‌های خوبی است، افزود:

خوشبختانه اصفهان نماد قوس یا نماد آذر را دارد اما متأسفانه استفاده نشده که باید مدیریت اصفهان به‌دنبال احیا و استفاده از آن باشد.

نامور مطلق خاطرنشان کرد:

در ایران پیرامتن‌ها با توجه به کارکردهای مهمی که دارد اصلاً جدی گرفته نمی‌شود و با اینکه در گذشته همه نمادهای پیرامتنی در ایران جدی بود امروز ارزششان را از دست داده‌اند. ما باید به پیرامتن ها بازگردیم تا بتوانیم در جهان حرف بزنیم.

منبع: ایسنا

مطالب مرتبط:

دیدگاه