۷ نکته برای عکاسی بهتر از افق شهری
۱ - محلی خارج از شهر پیدا کنید
برای خوب دیدن شهر از آن خارج شوید. نتیجه بخشترین راه برای عکاسی از افق یک شهر این است که شهر را ترک کنید. اگر شهر مورد نظر در کنار رودخانهای است به آن سوی رود بروید، اگر درون درهای قرار گرفته، از کوهی که بیرون آن است بالا بروید. نقاط فوقالعادهای برای دید بهتر به شهرها در خارج از آنها وجود دارد، مانند تپهها، جزیرهها و قایقها. اما همه اینها مستلزم کنار گذاشتن زمانی از سفر و همچنین استقامت بدنی برای گشتن و پیدا کردن زاویه گسترده مناسب برای عکاسی است.
به عنوان مثال مرکز شهر لسآنجلس: برای عکاسی از این خط افق باشکوه، بسیاری از عکاسان تا یکی از تپههای نزدیک پیاده روی میکنند و یا به سمت رصدخانه گریفیت میروند تا زمانی که بتوانند زاویه خوبی پیدا کنند. اگر شما بخواهید مکانهای بیشتری را به این لیست اضافه کنید مجبورید که دورتر بروید حتی بیشتر از چیزی که اشاره شد. قایقی اجاره کنید و به جزایر جنوب تورنتو بروید، آنجاست که میتوانید منظرهای واضح از برج CN قرار گرفته در میان یکی از شناخته شدهترین افقهای شهری جهان را پیدا کنید.
۲ - فوکوس دوربین را بر روی گوشه یک ساختمان تنظیم کنید
پیدا کردن فوکوس مناسب برای شهری که در فاصلهای دور قرار دارد میتواند مشکل باشد. در حالت LiveView، با استفاده از صفحه نمایش دوربین(LCD) بر روی گوشه یک ساختمان زوم کنید و سپس به صورت دستی بر روی آن نقطه فوکوس کنید تا زمانی که خطوط آن پدیدار شوند.
این کار به شما کمک میکند تا مطمئن شوید تصویر افق، واضح و درست ثبت میشود و دیگر نگران نتایج ناخواستهی اتوفوکوس نباشید.
۳ - چند عکس در فاصله زمانی ساعت آبی بگیرید
چشماندازهای افق میتوانند در فاصله زمانی بعد از
(مدتی کوتاه پس از طلوع یا قبل از غروب آفتاب که در طی آن، نور روز در مقایسه با زمانی که آفتاب در مکان بالاتری قرار دارد قرمزتر و نرمتر است) که به عنوان
(Blue Hour) (زمانی کوتاه به هنگام گرگ و میش که آسمان هنوز آبیست اما چراغهای شهر روشن شده است) شناخته میشود، نورپردازی بهتری داشته باشند. در صورتی که پیش فرض شما عکاسی رنگی باشد، خیلی سخت است که نتیجهای خوب و از لحاظ بصری مهیج از عکاسی در تاریکی بگیرید. ساعت آبی به افق شهری شما یک پسزمینه نیلگون دلچسب میبخشد و در نهایت تصویری بسیار جذابتر را ثبت خواهید کرد.
۴ - از لنزهای واید استفاده کنید
برای عکاسی از افقها و چشماندازهای شهری استفاده از لنزهای با فاصله کانونی بین ۱۲ میلیمتر تا ۳۵ میلیمتر تصمیمی درست خواهد بود. هرچند که این نکته ضرورتی ندارد، اما از نتایجی که با لنزهای واید(Wide Angle) میگیرید رضایت بیشتری خواهید داشت. مزیت بزرگ استفاده از این لنزها، امکان عکاسی از افق شهری زیبا، بدون نیاز به گرفتن فاصله کیلومتری از شهر است.
۵ - از عمق میدان بیشتری استفاده کنید
اگر میخواهید عمق میدان بیشتری به عکس خود بدهید، باید از دیافراگم محدودتری استفاده کنید. چیزی شبیه به F11 - F16 که تصویری با جزئیات دقیق ایجاد خواهد کرد.
معمولا وقتی که از شهرها یا مناظر عکاسی میکنید، عمق میدان بیشتر نتیجه مطلوبتری به همراه خواهد داشت و همه جزئیات در فوکس شما حضور خواهند داشت.
۶ - عکس پانوراما را فراموش نکنید
گاهی اوقات علیرغم استفاده از لنزهای واید برای عکاسی، افقها بسیار طولانیتر از آن هستند که در یک عکس جای بگیرند. اینجاست که شما فرصتی عالی برای گرفتن عکسهای پانوراما دارید.
پانوراما تصویریست از چند عکس، که به صورت چرخشی در یک ردیف و در حالی که لبههای آنها بر روی هم قرار گرفته تشکیل شده است. پس از آنکه این عکسها گرفته شد بوسیله نرمافزارهای ویرایش عکس میتوانید آنها را به هم چسبانده و یک عکس واحد را به وجود آورید(اغلب دوربینهای جدید و دستگاههای هوشمند این امکان را به صورت پیشفرض دارند). طبیعتا این تصویر عریضتر و باریکتر از دیگر تصاویر است، همچنین میتواند افقی کاملتر با اضافه کردن جزئیات بیشتری از آسمان و زمین را به تصویر بکشد.
۷ - از تایمر و تکنیک براکت در طول شب استفاده کنید
(Bracketing) تکنیکی متداول است که به گرفتن چند عکس از یک موضوع با تنظیمات متفاوت دوربین اطلاق میشود.
درست پس از غروب آفتاب سعی کنید چند عکس متوالی از شهری که در آن هستید بگیرید، تنوع نور بین چراغهای روشن خیابان و آسمان تیره ایجاد کننده پالتی کامل از رنگ و نور است که باید تا جایی که امکان دارد عینا ثبت شوند. بوسیله تکنیک براکتینگ و عکاسی با تنظیمات متفاوت دوربین میتوانید اطمینان حاصل کنید که از تمام نورهای موجود در صحنه عکس گرفتهاید. بعدا می توانید تصمیم بگیرید که کدام یک بهتر است و یا با تکنیکهای پردازش HDR آنها را باهم ادغام کنید.
به هنگام غروب و زمانی که سرعت شاتر دوربین طولانیتر میشود، به دلیل کوتاه بودن زمان میتوانید تکنیک براکت را با تعداد کمتری از عکسها انجام دهید. گاهی اوقات تنها با یک عکس هم میتوانید به نتیجه دلخواه برسید البته در صورتی که زمان زیادی را به آن اختصاص دهید. اگر از یک دوربین DSLR با ویژگی براکتینگ نور استفاده میکنید، میتوانید تایمر خود را به روی ۲ ثانیه تنظیم کرده و دکمه شاتر را بزنید، دوربین بهصورت خودکار چند عکس با تنظیمات متفاوت میگیرد بدون آنکه نیاز به کار اضافهای از سمت شما باشد. البته ریسک تار شدن عکسها به دلیل لرزش دست هم وجود دارد! این امکان برای مکانهای سرد مثل پشتبام در زمستان بسیار مفید است. منبع