آثار انسانهای اولیه در بام قشم پیدا شد
«فرزین حقدل» معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از آغاز عملیات کاوشهای باستانشناسی در منطقهی «بام قشم» حدفاصل روستای طبل و سلخ جزیره خبر داد و گفت:
نخستین دورهی این کاوشها در سال ۸۶ - ۸۷ آغاز و پس از مدتی متوقف شد و تا پیش از این کاوشها، تصور میشد که انسانهای اولیه « » و «نئونئاندرتال» پس از پیدایش در قارهی آفریقا، بهسمت اروپا عزیمت کرده و از آنجا به دیگر نقاط جهان رفتهاند. اما پس از کشف یافتههای باستانشناسی در منطقهی بام قشم، نظریههای پیشین رد و مشخص شده است که انسانهای اولیه به دو دسته تقسیم شدهاند که بخشی بهسمت قاره اروپا و بخشی بهسمت جزیره قشم کنونی حرکت و از اینجا به دیگر مناطق قارهی آسیا عزیمت کردهاند.
حقدل گفت که تاکنون در محوطهی باستانی بام قشم ابزارهای سنگی کوبشی و برندهای همچون تبر، سرنیزه و چاقو کشف شده که وسیلهای برای شکار و تکه تکه کردن گوشت بوده است و نتیجه آزمایش کربن و زمانسنجی، قدمت این ابزارها را اثبات میکند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم بیان کرد که در زمان اسکان انسانهای اولیه در این منطقه، خلیج فارس بهصورت یک درهی سرسبز و حاصلخیز بود که رودخانههای بسیاری در آن جریان داشت.
حقدل با بیان اینکه وجود این جنگلها عامل اصلی به وجود آمدن ذخایر عظیم نفت و گاز در خلیج فارس به شمار میرود، گفت که بر اساس یافتههای زمینشناسی، حدود ۱۵۰ هزار سال پیش زلزلهی عظیمی موجب شکستن تنگهی هرمز و جاری شدن آب دریای عمان به این دره سرسبز شده است.
به اعتقاد دانشمندان پس از چند صد سال، آب این منطقه فرو مینشیند و جزایری همچون قشم سر از آب بیرون میآورند و به همین دلیل است که امروز در ارتفاعات قشم میتوان فسیلهای صدف و ماهی یافت.