۸ الگوی موفق شهرهای آینده، قسمت اول: لس آنجلس

پرهام نوری
پرهام نوری سه شنبه، ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۰
۸ الگوی موفق شهرهای آینده، قسمت اول: لس آنجلس

در گزارش امروز برای بررسی الگوهای موفق شهرهای آینده به معرفی پروژه‌های خاص در ۸ شهر پیشرو می‌پردازیم. از جزئیات نورپردازی خیابان‌های یک شهر آمریکایی تا معرفی شهری مقدس در آسیا. از زیرساخت‌های استادانه و مسیرهای مخصوص دوچرخه در شهری اروپایی و شهرهای آفریقایی که ممکن است چندان جذاب نباشند اما نکات جذابی برای جلب توجه دارند و البته روز به روز بهتر خواهند شد. در ادامه با کجارو همراه باشید.

 شهرها هر روز در حال توسعه هستند. در گذشته همیشه شهرها در یک تقاطع، محلی که از آن چیزی استخراج می‌شد، پناهگاهی روی جزیره یا حتی تپه به وجود می‌آمد. اما بعد چه اتفاقی می‌افتاد؟ افرادی که در قلعه‌، معدن، بندر یا هر جای دیگری کار می‌کردند، نیاز به جایی برای خورد و خوراک، استراحت و عبادت داشتند. در حالت پیش فرض زیر ساخت‌های دارای اولویت برای ایجاد شهرها، آبرسانی با فشار مناسب، دفع فاضلاب، راه‌های ارتباطی، شبکه گازرسانی، شبکه برق‌رسانی و چیزهایی شبیه این هستند. نمونه‌های بسیاری از گذشته تا امروز وجود دارند: از اسکندریه و شهرهای مستعمره روم تا شهرهای چین و پاریس. درنهایت هیچ شهری به صورت شانسی یا اتفاقی بنا نمی‌شد و در گذر سال‌ها، بسیاری از شهرهای جدید با قرار گرفتن روی بافت قدیمی بنا شدند.

حداقل این روندی بود که برای بیشتر نیاکان ما اتفاق افتاده بود. اما در این سال‌ها و به‌ ویژه در دهه دوم قرن بیستم همه چیز تغییر کرده است. روند ساخت شهرها به صورت هدفمند در ساخت نیویورک و با تدوین قوانین شهرسازی آن در سال ۱۹۱۶ شروع شد. توسعه این شهر با تاکید روی تجمع ساختمان‌های مرتفع شکل گرفت. تصمیم‌گیری ها برای اجرای این شهر، نه براساس زیبایی‌شناسی بلکه براساس ارائه بهترین عملکرد بود.

اما اجازه بدهید از بحث اصلی دور نشویم. یک قرن عقب‌تر یا جلو‌تر، فرقی نمی‌کند. بعد از اینکه بشر تصمیم گرفت تا شهرها را بنا کند، همه چیز خوب پیش می‌رفت. مصالح پیشرفته و به‌روز، شبکه حسگرها، علوم جدید و توسعه اطلاعات اجازه داد تا معماران، طراحان و برنامه‌ریزان شهری بتوانند دقیق تر کار خود را انجام دهند. شهرها دارای محیط دوستانه، گرم و زیباتری بودند و این دلیلی است که بیشتر مردم شهرنشینی را انتخاب کردند.

نکته با اهمیت این است که بدانیم هیچ شهری تصادفی به وجود نیامده است. هر بلوک، هر ساختمان، هر خشت و هر تصمیم، نشان دهنده‌ی تصمیمات گسترده و متعدد بوده است. تصمیمات خوبی گرفته شده تا امروز شهرها بدرخشند. - آدام راجرز

مطابق گزارش وب‌سایت وایرد یکی از موفق‌ترین الگوهای شهری امروز به لس‌آنجلس تعلق دارد. طراحی شهری در آینده به چالش با‌اهمیتی تبدیل خواهد شد. با توجه به محدودیت‌های پیش‌رو در منابع انرژی و آب، نیاز به طراحی هدفمند شهرها بیش از پیش احساس می‌شود. برای آشنایی با رویکرد طراحان لس‌آنجلس در مقابل این چالش با کجارو همراه باشید.

LA به LED متصل می‌شود

۴۵۰۰ مایل از خیابان‌های لس‌آنجلس توسط شبکه‌ای گسترده از چراغ‌های خیابانی بخار سدیم (زرد و نارنجی) شب‌ هنگام می‌درخشند. خیابان‌ها پر نور‌تر شده، اما هنوز شبکه گسترده‌تری نیاز است. هر لامپ کم مصرف توسط شبکه‌ای بی سیم به مرکز کنترل متصل شده و به کارشناسان اجازه می‌دهند تا از قطعی، خاموشی و مشکلات فنی اطلاع پیدا کنند. اما نکته با‌اهمیت چیست؟ چراغ‌ها به اتفاقات اطراف خود واکنش نشان می دهند. ممکن است با حضور ماشین پلیس یا آمبولانس چشمک بزنند یا برای عبور و مرور افراد پیاده و بازی کودکان درخشان‌تر شوند. در حالی که شهرهای بیشماری در سراسر جهان مشغول استفاده از لامپ های LED برای پرداخت هزینه کمتر و بهره‌گیری از نورپردازی رنگی هستند، لس‌آنجلس به‌ دنبال نتایج مهمتری است. لس‌آنجلس برای ایجاد شبکه‌ی گسترده و هوشمند از لامپ‌های LED برنامه‌ریزی می‌کند. این برنامه کل شهر را پوشش می‌دهد. - آدام راجرز

فرودگاه در فرودگاه، ایده‌ای برای مسافران خاص و البته ثروتمند

LA Airport

در سال ۲۰۱۴ بیش از ۷۰ میلیون مسافر از طریق فرودگاه بین المللی لس‌آنجلس سفر کردند. در حال حاضر این فرودگاه در دست تعمیر و به‌روز‌رسانی است. تعمیرات اساسی که بیش از ۸ میلیارد دلار آمریکا هزینه دارد. فقط ۲۲۹ میلیون دلار هزینه راه‌اندازی دوباره ترمینال ۵ این فرودگاه است. طرح جدید این ترمینال شامل فرودگاهی جدید در دل فرودگاه بزرگ لس‌آنجلس است. مسافران این ترمینال فقط افراد خاص و ثروتمند جهان هستند. این اقدام نشان از تصمیم‌های مهم در آینده‌ای نه‌ چندان دور دارد. تصمیم به حذف غرفه‌های موقت در فرودگاه‌ها و برنامه‌ریزی برای سازماندهی فضایی بهتر.

در هنگام ورود و پس از چک کردن پاسپورت، با عبور از طناب مخملی قرمز رنگی قدم به سالن با ابهت و خاص ترمینال ۵ می‌گذارید. ترمینالی که فقط مخصوص شخصیت‌های برجسته و البته ثروتمند است. این سالن یکی از خصوصی‌ترین فضاهای ترمینال ۵ است. وقتی زمان پرواز رسید، نیروهای محافظت شما را تا آسانسوری اختصاصی همراهی می‌کنند و در نهایت جلوتر از همه، شما از محل کنترل امنیتی عبور خواهید کرد.

حتی پس از برگشت، شما می‌توانید برای رسیدن به منزل از سرویس VIP استفاده کنید. شما به مسیری هدایت می‌شوید که در آن یک پورشه هیبریدی منتظر شماست. برای رسیدن به منزل عجله نکنید چون امروز خودرو در اختیار شما خواهد بود. - نیت برگ

در پاسخ به خشکسالی، لس آنجلس به فضای سبز خشک روی می‌آورد

درختان نخل بلوار هالیوود خیلی جذاب و آیکونیک به نظر می‌رسند اما بومی این منطقه نیستند. با شروع خشکسالی در کالیفرنیا طراحان منتظر، تصمیم به جایگزین کردن چمن‌های همیشه تشنه با گیاهانی مقاوم در برابر خشکسالی گرفتند. تصویری جدید پیش روی شماست. آن را کالیفرنیای خشک صدا کنید. اما نکته‌ی مهم خلاقانه بودن آن است. این فضاهای سبز دارای فرم و بافت بوده و بسیار کارآمد هستند- لیز استینسون

LA Plants

موبایل اپرا (اپرای سیار) به مرکز شهر لس‌آنجلس می آید

یک اپرا با ۲۴ لیموزین و خودرو شاسی بلند در مرکز شهر عبور کرده و حضار در کنار آنها از شنیدن لذت می‌برند. طول این دوره دو ماه اکتبر و نوامبر است. اتومبیل‌ها در سه مسیر حرکت می‌کنند و داستان جستجوی عشقی از دست رفته را تعریف می‌کنند. بازیگران و رقصنده‌ها با میکروفون‌های بی‌سیم در خیابان‌ها و خودرو‌های در حال گذر به اجرا و تلفیق آن با حرکات باله می‌پردازند.

یوال شارون، مدیر هنری شرکتی که از این اپرا پشتیبانی می‌کند، می‌گوید: ال ای به شخصیت اول این برنامه تبدیل می‌شود. اعضای اپرا به ترتیب از خودروها پیاده شده و به سمت ساختمان‌ها و پیاده‌رو‌ها می‌روند و به اجرا می‌پردازند. هر گروه از آنها فصلی از این سناریو ۳۶ فصلی را اجرا می کنند. - نیت برگ

برای شناخت هفت شهر باقیمانده از این لیست در روزهای آینده با کجارو همراه باشید.

 منبع: وبسایت وایرد

مطالب مرتبط:

دیدگاه