داستان پکن؛ زندگی روزمره در شهر با روایتهای ناب
عکاس چینی با عکاسی خیابانی و روایت داستانهای انسانی، روزمرگیهای مردم پکن و زندگی جاری در گوشه و کنار این شهر را به تصویر کشیده است.
وبسایت «همه چیز درباره عکس» (All About Photo)، نمایشگاه آنلاین اختصاصی از آثار عکاس چینی «کریس یان» (Chris Yan) را به نمایش گذاشت. این نمایشگاه، عکسهای خیابانی جذابی از مجموعه معروف این عکاس با عنوان «داستان پکن» (Beijing Story) را شامل میشود که در طول ماه اکتبر ۲۰۲۴ میلادی به نمایش در آمده است.
پکن شهری پر از تضادها معرفی میشود. این شهر بیش از ۳,۰۰۰ سال قدمت دارد و از جمله شهرهایی به شمار میرود که بیشترین میراث فرهنگی جهان را در خود جای داده است. با این حال، پکن بهعنوان پایتخت چین و شهری مدرن، جمعیتی بیش از ۲۰ میلیون نفر را در خود جای میدهد. هنگام قدم زدن در این شهر، اغلب شاهد برخورد سنت و مدرنیته خواهید بود؛ بهطوری که گویی همزمان از دل تاریخ و آینده عبور میکنید.
پکن نهتنها محل سکونت بومیان، بلکه پذیرای حدود هشت میلیون نفر جمعیت مهاجر است که روزانه به این شهر وارد یا از آن خارج میشوند. این شهر فرهنگی، آداب و رسوم و سبک زندگی منحصربهفردی دارد. بسیاری از چیزها در این شهر، بیش از صدها سال بدون تغییر باقی ماندهاند؛ در حالی که برخی دیگر، هرروز در حال تحول و تکامل هستند.
«کریس یان» که آثارش در نمایشگاهها و مسابقات جهانی، مورد تقدیر قرار گرفته است، درباره پکن و عکاسی از گوشه و کنار آن چنین میگوید:
من در اینجا به دنیا آمدم؛ بزرگ شدم؛ ازدواج کردم و بچهدار شدم. قبل از چهل سالگی، هرگز به این شهر علاقهای نداشتم و هرگز از آن عکس نگرفته بودم؛ زیرا با آن بسیار آشنا بودم و هیچ حسی از تازگی یا انگیزهای برای برداشتن دوربین نداشتم. حال که تصمیم دارم به آمریکا مهاجرت کنم، با نگاهی متفاوت به این شهر، تلاش دارم تا هرچه بیشتر، داستانها و لحظات آن را به ثبت برسانم.
تابهحال به چین و شهر پکن سفری داشتهاید؟ زندگی مردم را چگونه یافتید؟ آیا این عکسها، حال و هوای زندگی روزمره در چین را بهخوبی انتقال دادند؟ لطفا نگاه، نظر و تجربه دیداری خود را از سفر به چین با ما و سایر همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.
چنانچه اهل سفر هستید، عکسهای خوبی از مسافرت به مناطق مختلف تهیه میکنید و تمایل به معرفی آثار هنری خود دارید، میتوانید تصاویر آثار را بههمراه معرفی کوتاهی از خود، به آدرس ایمیل info[at]kojaro.com ارسال کنید. آثار ارسالی، در صورت تایید، با نام شما در رسانه کجارو منتشر خواهند شد.
دیدگاه