تصاویر دیدنی از گردهمایی هزاران بنگالی در مراسم آیینی نور و ایمان
بنگلادش، کشوری با فرهنگها و سنتهای متنوع است و اهالی این کشور، بخشی از این میراث غنی فرهنگی را با فستیوالهای پرجنبوجوش جشن میگیرند که در این میان، فستیوال آیینی «راکر اوپوباش» (Rakher Upobash) جایگاه ویژهای دارد.
این مراسم معنوی به الهه کالی (Kali)، ایزدبانوی مرگ و ویرانی (ایزدبانوی زمان و دگرگونی در زمان حال) تقدیم شده است و پیروان آن، این جشنواره الهامبخش را سفری متحول کننده از عبادت، روزه و هماهنگی مشترک میدانند. به زعم آنها، نیروهای معجزهگر میتوانند انسانها را از درون، به دنیای نور و شادی ابدی رهنمون شوند.
هر ساله در ۱۲ نوامبر، هزاران نفر از هندوهای بنگالی در معبد لوکنات براهماچاری (Lokenath Brahmachari) که تحت عنوان بابا لوکنات (Baba Lokenath) نیز شناخته میشود، در نزدیکی داکا، پایتخت بنگلادش، گرد هم میآیند تا مراسم آیینی تزکیه نفس خود را اجرا کنند.
آنها معمولا پیش از افطار، در مقابل نور شمع و چراغهای روغنی روشن مینشینند و به دعا و عبادت مشغول میشوند. گفته میشود که پیروان لوکنات برهماچاری (چهره مقدس هندوها)، در حضور نور و روشنی دعا میخوانند تا خانواده و عزیزان خود را از بیماریها بهویژه وبا و آبله نجات دهند.
لوکنات برهماچاری، قدیس و فیلسوف هندو در قرن هیجدهم میلادی بود که گفته میشود تا رسیدن به روشنایی در سن ۹۰ سالگی، در زهد کامل زندگی کرد. این مرد، اغلب روزهای عمر ۱۶۰ ساله (۱۷۳۰ - ۱۸۹۰ میلادی) خود را در غارهای هیمالیا گذراند. بر اساس منابع موجود، بابا لوکنات با پای پیاده به بسیاری از مناطق جهان از جمله افغانستان، ایران و عربستان سفر کرد و تلاش داشت تا با مراقبه و یوگا، به سلامت جسم و جان خود و دیگران کمک کند.
«اشرف العارفین» هنرمند و عکاس جوان بنگلادشی، گوشهای از مراسم راکهر اوپوباش، فستیوال بزرگ نور و ایمان هندوها را در قالب تصاویری زیبا ثبت کرده است.
گردشگری فرهنگی و شناخت آداب و رسوم ملل مختلف، چقدر مورد توجه شما قرار دارد؟ درباره فستیوال آیینی راکهر اوپوباش هندوها اطلاع داشتید یا آن را از نزدیک دیده بودید؟ لطفا نگاه، نظر و تجربه خود را با کجارو و کاربران آن به اشتراک بگذارید.
چنانچه اهل سفر هستید، عکسهای خوبی از مسافرت به مناطق مختلف تهیه میکنید و تمایل به معرفی آثار هنری خود دارید نیز میتوانید تصاویر آثار بههمراه معرفی کوتاهی از خود را به آدرس ایمیل info[at]kojaro.com ارسال کنید. آثار ارسالی، در صورت تایید، با نام شما در رسانه کجارو منتشر خواهند شد.