پررفت‌وآمدترین فرودگاه‌ جهان در سال 2022

نگین توکلی
نگین توکلی پنجشنبه، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۰۵
پررفت‌وآمدترین فرودگاه‌ جهان در سال 2022

بر اساس ارقام منتشر شده توسط شورای بین‌المللی فرودگاه‌ها (ACI) در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا در آمریکا به‌عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه جهان شناخته شد.

در حال حاضر، تعداد فرودگاه‌های پر تردد در دنیا بسیار زیاد است و دلیل آن را می‌توان در خدمات فرودگاه، پوشش برنامه‌های پرواز، جاذبه‌های شهر مقصد و بسیاری عوامل دیگر تعریف کرد. 

پررفت و آمدترین فرودگاه های جهان کدامند؟

از پررفت و آمدترین فرودگاه های جهان در سال ۲۰۲۲ می‌توان به فرودگاه‌های بین‌المللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا، دالاس فورت ورث، دنور، شیکاگو اوهار، دبی، لس آنجلس و استانبول اشاره کرد.

فرودگاه‌ها یکی از پر اهمیت‌ترین مکان‌ها در کشورها هستند و فرودگاه پر رفت و آمد نشان‌دهنده پویایی اقتصادی و قدرت صنعت گردشگری یک کشور است. امروزه به‌دلیل تقاضای روز افزون سفرهای هوایی، در اکثر شهرهای جهان فرودگاه‌های بزرگ و فوق‌ العاده‌ای ساخته شده است. برخی از این فرودگاه‌ها، امکانات و خدمات بسیار ویژه‌ای را به مسافران خود ارائه می‌کنند و همین امر نیز موجب شلوغی و افزایش محبوبیت آن‌ها شده است. در ادامه شما را با شلوغ ترین فرودگاه‌های دنیا در سال ۲۰۲۲ آشنا خواهیم کرد.

۱۵. فرودگاه بین‌المللی میامی (Miami International Airport)

  • شهر و کشور: میامی، ایالت فلوریدا آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۵۰,۶۰۰,۰۰۰ نفر
  • مساحت: ۱,۳۳۵ هکتار
  • کد MIA :IATA
  • HUB: شرکت هواپیمایی ۲۱ Air، امریکن ایرلاینز (American Airlines)، امریجت اینترنشنال (Amerijet International)، ABX Air، آویانکا کارگو (Avianca Cargo)، ایسترن ایرلاینز (Eastern Airlines, LLC)، فدکس اکسپرس (FedEx Express)، IBC Airways، نرثرن ایر کارگو (Northern Air Cargo)، Mas Air، اسکای لیز کارگو (Sky Lease Cargo)، سانگ‌برد ایرویز (Songbird Airways)، UPS Airlines، وسترن گلوبال ایرلاینز (Western Global Airlines)، وورلد آتلانتیک ایرلاینز (World Atlantic Airlines)

فرودگاه بین‌المللی میامی

منبع عکس: فلیکر. عکاس: Pablo Andres Ortega Chavez

فرودگاه بین‌المللی میامی که با نام MIA و نام قدیمی «ویلکاکس فیلد» (Wilcox Field) شناخته می‌شود، فرودگاه اصلی منطقه بزرگ شهری میامی با بیش از ۱,۰۰۰ پرواز روزانه به ۱۶۷ مقصد داخلی و بین‌المللی، از جمله اکثر کشورهای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب، است. این فرودگاه در ۱۳ کیلومتری شمال غربی مرکز شهر میامی در مجاورت شهرهای میامی و «میامی اسپرینگز» (Miami Springs) و روستای «ویرجینیا گاردنز» (Virginia Gardens) قرار دارد.

در سال ۲۰۲۱، فرودگاه بین‌المللی میامی به‌عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه باری بین‌المللی در ایالات متحده شناخته شد و با پیشی گرفتن از فرودگاه بین‌المللی جان اف. کندی در شهر نیویورک، عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه از نظر تردد مسافران بین‌المللی در آمریکا را به خود اختصاص داد.

اولین فرودگاه در محل فرودگاه فعلی MIA در دهه ۱۹۲۰ میلادی توسط شرکت «پان امریکن ورلد ایرویز» (Pan American World Airways) افتتاح شد و به نام فرودگاه شهر میامی شناخته می‌شد. خطوط هوایی ایسترن در سال ۱۹۳۱ و به‌دنبال آن خطوط هوایی ملی در سال ۱۹۳۶ شروع به خدمات‌رسانی به این فرودگاه کردند. در سال ۱۹۴۳ میلادی در طول جنگ جهانی دوم از فرودگاه این منطقه به‌عنوان فرودگاه ارتش میامی استفاده می‌شد. فرودگاه میامی در سال‌های بعد توسعه یافت و در نهایت در دهه ۱۹۹۰ میلادی به‌شکل امروزی درآمد.

فرودگاه بین‌المللی میامی شامل سه ترمینال (شمال، مرکزی و جنوبی) و ۶ سالن اصلی (concourse) با مجموع ۱۳۱ گیت است. سیستم رایگان جابه‌جایی افراد بین پایانه‌های MIA و «مرکز چندگانه میامی» (Miami Intermodal Center) از مهم‌ترین امکانات فرودگاه میامی است؛ مرکز چندگانه میامی، مرکزی است که در سال ۲۰۱۱ افتتاح شد و دسترسی مستقیم از فرودگاه به حمل‌ونقل زمینی (شاتل، اتوبوس، راه‌آهن و همچنین شرکت‌های کرایه اتومبیل) را فراهم می‌کند. 

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی میامی در سال ۲۰۲۲، فرودگاه جی‌. اف‌. کندی نیویورک و مکزیکو سیتی کشور مکزیک بودند.

امکانات فرودگاه بین‌المللی میامی

منبع عکس: upgradedpoints.com. عکاس: ناشناس

از امکانات فرودگاه بین‌المللی میامی می‌توان به رستوران‌ها، کافه‌ها، قنادی‌ها و فست‌فودها، فروشگاه‌ها، اینترنت وای‌فای رایگان، هتل میا (MIA Hotel) در ترمینال مرکزی، دو تالار کنفرانس در سالن‌های شمالی و جنوبی (با قابلیت برگزاری جلسات رسمی)، محل بازی کودکان، اپلیکیشن میا، خدمات اسپا در سالن جنوبی (ماساژ و دیگر تراپی‌ها، مانیکور و پدیکور، اسپری برنزه)، مرکز اطلاعات گردشگران، اتاق یوگا، اتاق استراحت مخصوص توان‌یابان، انبار چمدان، اتاق سیگار، دستگاه خودپرداز، خدمات تبدیل ارز، بسته‌بندی چمدان، کلیسا، محل استراحت حیوانات، دستگاه فروش خودکار، ویلچر، سوئیت‌های پرستاری، خدمات پستی، امکانات مراقبت از نوزاد، ۱۳ لانج اختصاصی (از جمله سالن لانج ارتش، فرست کلاس، ترکیش ایرلاینز و غیره) و چرخ دستی اشاره کرد.

۱۴. فرودگاه باراخاس مادرید (Adolfo Suarez Madrid–Barajas Airport)

  • شهر و کشور: مادرید، اسپانیا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۵۰,۶۳۳,۶۵۲ نفر
  • مساحت: ۳,۰۵۰ هکتار
  • کد MAD :IATA
  • HUB: شرکت هواپیمایی ایبریا (Iberia)، ایر اروپا (Air Europa)، ایبریا اکسپرس، Plus Ultra Lineas Aereas، ایبریا ریجنال (Iberia Regional)، واموس ایر (Wamos Air)، World۲Fly

فرودگاه باراخاس مادرید

منبع عکس: acciona.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه مادرید باراخاس، دومین فرودگاه بزرگ اروپا پس از فرودگاه شارل دوگل پاریس است

فرودگاه آدولفو سوارز مادرید-باراخاس که به‌صورت مختصر با نام «فرودگاه مادرید باراخاس» یا «فرودگاه باراخاس مادرید» شناخته می‌‎شود، فرودگاه اصلی بین‌المللی شهر مادرید در کشور اسپانیا است. این فرودگاه با پنج ترمینال مسافربری از لحاظ جابه‌جایی مسافر، شلوغ‌ترین فرودگاه کشور اسپانیا و از نظر وسعت، دومین فرودگاه بزرگ اروپا پس از فرودگاه شارل دوگل پاریس است.

فرودگاه مادرید-باراخاس در ۱۳ کیلومتری مرکز تاریخی شهر مادرید، یعنی «پلازا مایور» (Plaza Mayor)، واقع شده است و نامش را از منطقه‌ای در همان نزدیکی به نام باراخاس می‌گیرد که ایستگاه قطار مخصوص به خود را دارد و به‌سمت فرودگاه نیز حرکت می‌کند. دسترسی به فرودگاه از طریق تاکسی و اتوبوس نیز امکان‌پذیر است.

فرودگاه مادرید باراخاس در سال ۱۹۳۱ میلادی افتتاح شد و در طول سال‌ها توسعه یافت؛ به‌طوری که در حال حاضر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز هوایی اروپا شناخته می‌شود. فرودگاه باراخاس دروازه ورود به شبه‌جزیره ایبریا از بقیه اروپا و جهان است و یک فرودگاه کلیدی بین اروپا و آمریکای لاتین به شمار می‌آید. شبه‌جزیره ایبِریا با وسعت تقریبی ۵۸۳,۲۵۴ کیلومتر مربع در جنوب غربی اروپا و در لبه غربی اوراسیا شامل کشورهای اسپانیا، پرتغال، جنوب فرانسه آندورا و جبل‌الطارق است؛ این منطقه دومین شبه‌جزیره بزرگ اروپا از نظر مساحت، پس از شبه‌جزیره اسکاندیناوی است.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه آدولفو سوارز مادرید-باراخاس در سال ۲۰۲۲، فرودگاه شهر «پالما د مایورکا» (Palma de Mallorca؛ مرکز جزایر بالئارس اسپانیا و مهم‌ترین شهر و بندر جزیره مایورکا) و لیسبون کشور پرتغال بودند.

فرودگاه به «بیمارستان دانشگاه رامون ای کاخال مادرید» (Ramon y Cajal University Hospital) برای فوریت‌های پزشکی و جراحی متصل است؛ این فرودگاه همچنین مجهز به اتاق‌های پزشکی و پرسنل پزشکی و ۷۵ نقطه برای احیای قلبی در صورت ایست قلبی تنفسی است.

امکانات فرودگاه باراخاس مادرید

منبع عکس: madridairporttravel.com. عکاس: ناشناس

رستوران، کافی‌شاپ، اسنک بار، بارهای سنتی تاپاس، کیوسک‌های ساندویچ و باگت، فست‌فودها، آب‌میوه فروشی، پیتزا و همبرگر فروشی و انواع غذاخوری‌ها در قسمت خروج و ورود ترمینال‌ها، فروشگاه‌های مختلف (دیوتی فری و همچنین داروخانه‌ها، کتاب‌فروشی‌ها، دخانیات، گل‌فروشی‌ها، روزنامه‌فروشی‌ها و مغازه‌هایی برای فروش غذاهای لذیذ اسپانیایی، شیرینی‌ها، وسایل الکترونیکی، جواهرات، بلیط‌های لاتاری، مد، لوازم جانبی و چمدان)، پنج سالن وی‌آی‌پی با چای، قهوه، تنقلات، دسترسی به اینترنت، خدمات فکس و کپی، روزنامه و اطلاعات پرواز، سه سالن و اتاق های کنفرانس و جلسات متعدد، اتاق‌های مطبوعات و سالن‌های مخصوص سلبریتی‌ها، از امکانات فرودگاه باراخاس هستند.

از دیگر امکانات فرودگاه مادرید باراخاس می‌توان اینترنت وای‌فای رایگان، خدمات مسافرتی (میزهای کرایه اتومبیل بین‌المللی، دفتر چمدان چپ، میز بازپرداخت مالیات بر ارزش افزوده، دفاتر گردشگری، بانک‌ها، صرافی‌ها، دستگاه‌های پول نقد، کلیساها، اداره پست، مسجد، پمپ بنزین و ایستگاه پلیس)، خدمات مخصوص توان‌یابان، زمین بازی بزرگ برای کودکان در ترمینال دو، مهد کودک و یک سالن استراحت ویژه برای کودکانی که تنها سفر می‌کنند، را نام برد.

۱۳. فرودگاه اسخیپول آمستردام (Amsterdam Airport Schiphol)

  • شهر و کشور: آمستردام، هلند
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۵۲,۴۷۲,۱۸۸ نفر
  • مساحت: ۲,۷۸۷ هکتار 
  • کد AMS :IATA
  • HUB: هواپیمایی کی‌ال‌ام (KLM)، کی‌ال‌ام کارگو، کی‌ال‌ام سیتی‌هاپر (KLM Cityhopper)، Martinair

فرودگاه اسخیپول آمستردام

منبع عکس:amsterdamairport.info. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی آمستردام، بزرگ‌ترین فرودگاه بین‌المللی هلند است که در فاصله ۹ کیلومتری جنوب‌ غربی آمستردام، در شهر هارلمرمیر، در استان هلند شمالی واقع شده است. این فرودگاه به‌دلیل تلفظ خاص آن، ممکن است در ایران با نام فرودگاه «شیپخول آمستردام» نیز شنیده شود. فرودگاه اسخیپول نه‌تنها فرودگاه اصلی آمستردام است، بلکه از تمامی فرودگاه‌های هلند نیز مهم‌تر و شلوغ‌تر است. این فرودگاه از پر رفت‌وآمدترین فرودگاه‌های دنیا است و بسیاری از پروازهای آمریکای شمالی به آسیا از آن به‌عنوان ترانزیت استفاده می‌کنند. فرودگاه بین‌المللی آمستردام دارای یک ترمینال بزرگ است که به سه سالن خروج منتهی می‌شود.

فرودگاه اسخیپول در سال ۱۹۱۶ میلادی به‌عنوان یک پایگاه هوایی نظامی افتتاح شد، در پایان جنگ جهانی اول کاربری غیرنظامی پیدا کرد، در سال ۱۹۴۰ توسط ارتش آلمان تسخیر شد و تغییر نام داد، در طول جنگ جهانی دوم بر اثر بمباران ویران شد، در پایان جنگ بازسازی و در نهایت در سال ۱۹۴۹ میلادی به فرودگاه اصلی هلند بدل شد. جالب است بدانید که فرودگاه اسپیخول در سال ۲۰۲۰ میلادی به‌عنوان بهترین فرودگاه اروپای غربی شهرت یافت.

به گفته بخش رسانه فرودگاه، نام اسخیپول در قرن ۱۵ میلادی به وجود آمد. در زبان گوتیک، اسپیخول به‌معنای منطقه‌ای دارای تالاب کم ارتفاع گفته می‌شود که می‌توان از آن چوب استخراج کرد؛ البته باید بدانید که زبان گوتیک هرگز در هلند صحبت نشده است.

شلوغ‌ترین مسیر اروپایی و بین‌المللی از و به فرودگاه اسخیپول آمستردام در سال ۲۰۲۲، شهر بارسلونا اسپانیا و فرودگاه بین‌المللی دبی کشور امارات متحده عربی بودند. برای دسترسی به این فرودگاه می‌توان از مسیرهای ریلی، جاده‌ای و همچنین اتوبوس استفاده کرد.

موزه فرودگاه اسخیپول آمستردام

موزه Rijksmuseum فرودگاه اسخیپول. منبع عکس: rijksmuseum.nl. عکاس: ناشناس

در فرودگاه اسخیپول آمستردام جاذبه‌های متعددی نظیر موزه هنری و کتابخانه وجود دارد

موزه Rijksmuseum با نمایشگاه‌های هنر کلاسیک و معاصر، کتابخانه با وسعت حدود ۹۰ متر مربع و با مجموعه‌ای از ۱,۲۰۰ کتاب (ترجمه شده به ۲۹ زبان) نویسندگان هلندی در موضوعات مرتبط با تاریخ و فرهنگ این کشور و همچنین کتاب‌های الکترونیکی و موسیقی هنرمندان و آهنگسازان هلندی، یک منطقه تماشای بزرگ روی پشت‌بام به نام پانوراماترا (Panoramaterras؛ در دسترس عموم و مناسب برای افراد علاقه‌مند به هوانوردی) و دو منطقه تماشای دیگر در امتداد جدیدترین باند فرودگاه و در رستوران مک‌دونالدز در سمت شمالی فرودگاه، سردخانه مخصوص برای اجسادی که از طریق این فرودگاه جابه‌جا می‌شوند، محل برگزاری عروسی، یک هتل جدید و منحصربه‌فرد از شعبه‌های هتل‌های زنجیره‌ای هیلتون با ۴۳۳ اتاق با پنجره‌های به شمل الماس و آتریوم بزرگ شیشه‌ای دارای سقفی به ارتفاع ۴۱ متر از جذاب‌ترین امکانات فرودگاه اسخیپول هستند.

بخش کمک‌های اولیه برای مراقبت‌های اورژانسی، داروخانه، اینترنت وای‌فای رایگان، میزهای مجهز به پریز برق برای استفاده مسافرانی که با لپ‌تاپ کار می‌کنند، مراکز کامیپوتر برای افرادی که لپ‌تاپ ندارند، اتاق‌های جلسه، دستگاه پرداخت پول نقد، خدمات تبدیل ارز، امکانات مختص افراد توان‌یاب نظیر ویلچر، فروشگاه‌های مختلف و دیوتی‌فری، سه سالن استراحت (لانژ)، رستوران و کافه‌تریاها، خدمات ماساژ، انبار چمدان، محل مخصوص سیگار کشیدن، خدمات وی‌آی‌پی، بسته‌بندی چمدان، آرایشگاه، اتاق‌های مراقبت از نوزادان و خدمات اسپا دیگر امکانات فرودگاه اسخیپول آمستردام را شامل می‌شوند.

۱۲. فرودگاه بین‌المللی هری رید (Harry Reid International Airport)

  • شهر و کشور: لاس وگاس، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲):  ۵۲,۶۰۰,۰۰۰ نفر 
  • مساحت: ۱,۱۰۰ هکتار
  • کد LAS :IATA
  • HUB: هواپیمایی گریت لیکز (Great Lakes Airlines)

فرودگاه بین‌المللی مک‌کاران

منبع عکس: thenevadaindependent.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی هری رید فرودگاه اصلی لاس‌وگاس در پارادایس ایالت نوادا آمریکا است که در هشت کیلومتری جنوب مرکز شهر لاس وگاس قرار دارد. این فرودگاه که در سال ۱۹۴۲ میلادی ساخته و از سال ۱۹۴۸ برای پروازهای خطوط هوایی افتتاح شد، در لیست شلوغ‌ترین فرودگاه‌های سال ۲۰۲۲ در جایگاه دوازدهم نشسته است. فرودگاه لاس وگاس در طول سال‌ها گسترش یافته است و در حال حاضر دو ترمینال مسافربری دارد.

فرودگاه لاس وگاس به افتخار سناتور ایالات متحده، هری رید نام‌گذاری شده است؛ فردی که از سال ۱۹۸۷ تا ۲۰۱۷ نماینده نوادا در سنا بود. قبل از سال ۱۹۶۸ میلادی، این فرودگاه، «مک کارن فیلد» (McCarran Field) نام داشت؛ این نام‌گذاری به افتخار سناتور ایالات متحده، پت مک‌ کارن (Pat McCarran)، نماینده نوادا در سنا از سال ۱۹۳۳ تا ۱۹۵۴، انجام شده بود. در فاصله سال‌های ۱۹۶۸ تا ۱۹۸۷ فرودگاه لاس وگاس را با نام فرودگاه بین‌المللی مک کارن می‌شناختند.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی هری رید در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس کالیفرنیا و فرودگاه بین‌المللی مکزیکو سیتی کشور مکزیک بودند. 

پارکینگ، یک منطقه تماشای رسمی (برای تماشای پرواز، فرود هواپیما و گوش دادن به رادیو هواپیما)، دستگاه‌های بازی شرط‌بندی، موزه هوانوردی «هوارد دبلیو کانن» (Howard W. Cannon Aviation Museum؛ با نمایش تاریخچه اولیه هوانوردی در نوادای جنوبی)، دستگاه‌های خودپرداز، خدمات تبدیل ارز، فروشگاه‌ها و دیوتی‌فری، میز اطلاعات، اینترنت وای‌فای رایگان، سرویس شاتل فرودگاهی (راهی ارزان برای تردد به هتل، اداره و غیره)، مرکز اجاره ماشین، رستوران‌ها، فست‌فودها، اسنک بارها و کافه‌ها، مرکز تناسب اندام (با امکاناتی چون دوش، سونای خشک و سونای بخار) و خدمات ماساژ، از امکانات فرودگاه بین‌المللی هری رید به شمار می‌آیند.

۱۱. فرودگاه بین‌المللی جان اف. کندی (John F. Kennedy International Airport)

  • شهر و کشور: نیویورک، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۵۵,۲۸۷,۶۹۳ نفر
  • مساحت: ۱۹۹۵ هکتار 
  • کد JFK :IATA
  • HUB: هواپیمایی دلتا ایرلاینز (Delta Air Lines) و امریکن ایرلاینز

فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی

منبع عکس: jfkfly.com. عکاس: ناشناس

بزرگ‌ترین فرودگاه نیویورک پس از ترور کندی در سال ۱۹۶۳ میلادی، به نام فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی نام‌گذاری شد

بزرگ‌ترین فرودگاه نیویورک در سال ۱۹۴۸ تحت عنوان فرودگاه بین‌المللی نیویورک آغاز به کار کرد؛ اما پس از ترور جان اف. کندی، سی‌و‌پنجمین رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در سال ۱۹۶۳ میلادی، به فرودگاه بین‌المللی جان اف. کندی تغییر نام یافت. این فرودگاه در منطقه کویینز شهر نیویورک و در فاصله ۲۶ کیلومتری جنوب‌ شرق منهتن جنوبی واقع شده‌ است. 

فرودگاه بین‌المللی جان اف. کندی در حال حاضر پنج ترمینال مسافربری و ۱۳۰ گیت دارد و از طریق اتومبیل، اتوبوس، شاتل یا سایر وسایل نقلیه مانند قطار می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس کالیفرنیا و فرودگاه بین‌المللی هیترو لندن کشور انگلستان بودند. 

از امکانات فرودگاه بین‌المللی جان اف کندی می‌توان سه کلیسای کوچک، یک ترمینال لوکس برای حیوانات خانگی، چندین هتل، پارکینگ، اینترنت وای‌فای رایگان، انبار چمدان، مرکز اجاره ماشین، رستوران‌ها، فست‌فودها، اسنک بارها و کافه‌ها، دستگاه‌های خودپرداز، خدمات تبدیل ارز، فروشگاه‌ها و دیوتی‌فری، میز اطلاعات، تکنسین‌های پزشکی آموزش‌دیده، داروخانه، ساختمان پزشکی خصوصی با حضور پزشکان با تخصص‌های مختلف، باجه‌های تلفن و سرویس‌های بهداشتی را نام برد.

۱۰. فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی (Indira Gandhi International Airport)

  • شهر و کشور: دهلی، هند
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۵۷,۲۹۰,۰۳۳ نفر
  • مساحت: ۲,۰۶۶ هکتار
  • کد DEL :IATA
  • HUB: هواپیمایی ایندی‌گو (IndiGo)، ایر ایندیا (Air India)، الاینس ایر (Alliance Air)، کوییک جت ایرلاینز (Quikjet Airlines)، ویستارا (Vistara)، فدکس اکسپرس

فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی

منبع عکس: travelandleisureasia.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی فرودگاه اصلی دهلی و پرترافیک‌ترین فرودگاه هند است که ۱۶ کیلومتر تا مرکز شهر دهلی نو فاصله دارد. این فرودگاه از لحاظ جابه‌جایی مسافر، شلوغ‌ترین فرودگاه در کشور هند محسوب می‌شود.

تا قبل از ساخت فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی با نام سابق پالام (Palam)، فرودگاه صفدرجونگ (Safdarjung Airport؛ ساخته شده در سال ۱۹۳۰ میلادی) فرودگاه اصلی دهلی بود و این عنوان را تا سال ۱۹۶۲ میلادی حفظ کرد. به‌دلیل افزایش تردد مسافران در صفدرجونگ، پروازهای غیرنظامی در سال ۱۹۶۲ به فرودگاه پالام منتقل شد. فرودگاه پالام در طول جنگ جهانی دوم ساخته شده بود و پس از خروج بریتانیایی‌ها از هند، به‌عنوان ایستگاه نیروی هوایی برای نیروی هوایی هند خدمت می‌کرد. این فرودگاه به‌دلیل قرارگیری در منطقه پالام به این نام مشهور بود.

در سال‌های ۱۹۷۹ و ۱۹۸۰ میلادی درمجموع سه میلیون مسافر داخلی و خارجی به و از فرودگاه پالم پرواز کردند. با توجه به افزایش ترافیک هوایی در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی، یک ترمینال اضافی با مساحت تقریبا چهار برابر ترمینال قدیمی پالم ساخته شد. با افتتاح این ترمینال بین‌المللی جدید، در سال ۱۹۸۶، فرودگاه به فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی (IGIA) تغییر نام داد. فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی در حال حاضر سه ترمینال مسافربری دارد و از طریق مترو، قطار و ماشین شخصی می‌توان به آن دسترسی داشت.

مرکز خدمات بهداشتی و پزشکی، پارکینگ، اینترنت وای‌فای رایگان، انبار چمدان، منطقه بازی کودکان، اتاق شیردهی، اتاق کودک، اجاره رایگان کالسکه، محل مخصوص سیگار کشیدن، نمازخانه، امکانات مخصوص توان‌یابان، خدمات حمل چمدان، مرکز اکسیژن‌تراپی، خدمات ماساژ، آب تصفیه‌شده، خدمات ارزی، دستگاه‌های خودپرداز، بانک، تلفن‌های عمومی و امکانات پستی، سالن‌های استراحت، میز بیمه نامه مسافرتی، مرکز اجاره ماشین، رستوران‌ها، فست‌فودها، اسنک‌بارها و کافه‌ها، فروشگاه‌ها و دیوتی فری از امکانات فرودگاه بین‌المللی ایندیرا گاندی هستند.

۹. فرودگاه شارل دو گل پاریس (Charles de Gaulle Airport)

  • شهر و کشور: پاریس، فرانسه
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۵۷,۴۷۴,۰۳۳ نفر
  • مساحت: ۳,۲۳۸ هکتار 
  • کد CDG :IATA
  • HUB: هواپیمایی ایرفرانس (Air France)، ایر فرانس کارگو، فدکس اکسپرس

 فرودگاه شارل دو گل پاریس

منبع عکس: news۲۴.com. عکاس: ناشناس

شارل دوگل، نام رهبر نیرو‌های آزاد فرانسه در جریان جنگ جهانی دوم است

فرودگاه شارل دوگل مهم‌ترین و بزرگ‌ترین فرودگاه پاریس و فرانسه است که ساخت آن در سال ۱۹۶۶ میلادی آغاز شد. در آن زمان فرودگاه را با نام فرودگاه شمالی پاریس می‌شناختند. نام این فرودگاه در سال ۱۹۷۴ به افتخار شارل دوگل، رهبر نیرو‌های آزاد فرانسه، به نام شارل دوگل تغییر نام یافت. فرودگاه شارل دوگل با نام‌های Roissy و «پاریس سی‌دی‌جی» (Paris CDG) نیز شهرت دارد.

فرودگاه شارل دوگل با سه ترمینال مسافربری در منطقه Roissy در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی پاریس واقع شده است و از طریق مترو، قطار، اتوبوس، تاکسی و ماشین شخصی می‌توان به آن دسترسی داشت. 

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه شارل دو گل پاریس در سال ۲۰۲۲، فرودگاه «نیس کوت دازور» (Nice Cote d'Azur Airport) و فرودگاه اسخیپول آمستردام کشور هلند بودند. 

مجموعه Roissypole (متکشل از دفاتر اداری، فروشگاه‌ها، هتل، ایستگاه مترو و اتوبوس)، سیستم ریلی شاتل اتوماتیک، شارژ تلفن همراه و وسایل برقی، اتاق سیگار، دیوتی فری، فروشگاه‌های لباس، شکلات، ساعت، لوازم آرایشی و بهداشتی و… با برندهای معتبر و بهترین کیفیت، اینترنت وای‌فای رایگان، اداره پست، دستگاه‌های خودپرداز، خدمات تبدیل ارز، بانک، بسته‌بندی چمدان، انبار چمدان، مرکز سلامتی، داروخانه، کلیسا، نمازخانه، کنیسه، اپلیکیشن اختصاصی، مرکز واکسیناسیون و میزهای اطلاعات، امکانات فرودگاه شارل دوگل پاریس هستند.

۸. فرودگاه هیترو لندن (Heathrow Airport)

  • شهر و کشور: لندن، انگلیس
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۶۱,۵۹۹,۱۹۶ نفر
  • مساحت: ۱,۲۲۷ هکتار
  • کد LHR :IATA
  • HUB: هواپیمایی بریتیش ایرویز (British Airways)، ویرجین آتلانتیک (Virgin Atlantic)

فرودگاه هیترو لندن

منبع عکس: newcivilengineer.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی هیترو لندن یا «هیترو» در منطقه هیلینگدون (Hillingdon) و در ۲۳ کیلومتری غرب شهر لندن واقع شده است و بزرگ‌ترین فرودگاه لندن (از میان ۶ فرودگاه بین‌المللی) به شمار می‌رود؛ این فرودگاه تا قبل از سال ۱۹۶۶ میلادی با نام فرودگاه لندن شناخته می‌شد. 

هیترو به‌عنوان یک فرودگاه کوچک در سال ۱۹۲۹ میلادی تاسیس شد؛ اما پس از جنگ جهانی دوم توسعه یافت و به فرودگاهی بسیار بزرگ‌تر تبدیل شد. فرودگاه هیترو لندن در حال حاضر چهار پایانه مسافربری عملیاتی دارد و از طریق مترو، قطار، اتوبوس، تاکسی، دوچرخه و ماشین شخصی می‌توان به آن دسترسی داشت. 

جالب است بدانید «فردی مرکوری» (Freddie Mercury)، نوازنده، ترانه‌نویس و خواننده گروه افسانه‌ای «کویین» قبل از شروع فعالیت با «برایان می» (Brian Harold May)، «راجر تیلور» (Roger Taylor) و «جان دیکن» (John Deacon) در این فرودگاه مشغول به کار بود.

شلوغ‌ترین مسیر بریتانیایی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی هیترو لندن در سال ۲۰۲۲، فرودگاه ادینبرو کشور اسکاتلند و فرودگاه بین‌المللی جی‌. اف‌. کندی نیویورک کشور آمریکا بودند. 

امکانات فرودگاه هیترو لندن

منبع عکس: heathrowexpress.com. عکاس: ناشناس

از امکانات فرودگاه بین‌المللی هیترو می‌توان به کلیسای کاتولیک، آزاد و انگلیکان و عبادتگاه‌های مخصوص هندوها، یهودیان، مسلمانان و سیک‌ها، کلیسای مذهبی سنت جورج در یک طاق زیرزمینی در مجاورت برج کنترل قدیمی، هتل‌های فرودگاهی، پارکینگ، اینترنت وای‌فای رایگان، پنج سالن انحصاری با دوش، اتاق‌های استراحت، اسپا، روزنامه و مجله، خدمات تبدیل ارز، صرافی، بانک، دستگاه‌های خودپرداز، هشت اتاق جلسه و ایستگاه کاری خصوصی، منطقه بازی کودکان، سالن‌های خانوادگی و وسایل تعویض نوزاد، کافی‌شاپ‌ها، رستوران‌ها، اسنک بارها، مرکز خرید دیوتی‌فری، مغازه‌های لوکس فروش ساعت، عینک آفتابی و پوشاک و همچنین  دارو، روزنامه، کتاب و لوازم آرایشی، شارژ تلفن همراه و وسایل برقی، سرویس‌های بهداشتی و حمام‌های مجهز به دوش، اتاق سیگار، اداره پست، گالری هنری، امکانات مخصوص توان‌یابان (صندلی‌ها و سرویس بهداشتی ویژه، تلفن‌های متنی برای افراد ناشنوا و همین طور پارکینگ مخصوص) و نقشه‌های تعاملی در اپلیکیشن اختصاصی اشاره کرد.

۷. فرودگاه بین‌المللی استانبول (Istanbul Airport)

  • شهر و کشور: استانبول، ترکیه
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۶۴,۴۸۶,۰۰۰ نفر
  • مساحت: ۷,۶۰۰ هکتار (در سال ۲۰۲۲)
  • کد IST :IATA
  • HUB: هواپیمایی ترکیش (Turkish Airlines)، ترکیش کارگو

فرودگاه بین‌المللی استانبول

منبع عکس: cnn.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی استانبول به‌عنوان جایگزین فرودگاه آتاتورک ساخته شد

فرودگاه بین‌المللی استانبول در فاصله ۳۵ کیلومتری از مرکز شهر استانبول در منطقه «آرناووت کوی» (Arnavutkoy) در بخش اروپایی واقع شده است. فرودگاه بین‌المللی استانبول که جدیدترین فرودگاه کشور ترکیه به شمار می‌آید، از ماه آوریل ۲۰۱۹ میلادی جایگزین فرودگاه آتاتورک شد. دلیل احداث فرودگاه بین‌المللی استانبول این بود که فرودگاه آتاتورک از سه طرف در احاطه شهر و از طرف دیگر در احاطه دریای مرمره قرار داشت و گسترش آن ناممکن بود.

ساخت فرودگاه بین‌المللی استانبول از سال ۲۰۱۴ میلادی توسط گروهی از معماران بریتانیایی، نروژی و اروپایی آغاز شد و ساخت فاز یک آن در سال ۲۰۱۸ به اتمام رسید؛ فرودگاهی با طراحی زیبا و استثنایی و برگرفته از معماری دوره عثمانی که یکی از مدرن‌ترین و بزرگ‌ترین فرودگاه‌های جهان و همچنین یکی از مهم‌ترین نقاط واصل خاورمیانه، آسیای میانه و آفریقا با اروپا محسوب می‌شود. برای دسترسی به این فرودگاه می‌توان از اتوبوس، مترو، تاکسی، ماشین شخصی و شاتل‌های فرودگاهی استفاده کرد.

برج مراقبت به شکل گل لاله فرودگاه استانبول

برج مراقبت به‌شکل گل لاله فرودگاه استانبول. منبع عکس: arne-mueseler.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی استانبول چهار فاز دارد و طبق پیش‌بینی‌ها ظرفیت حمل و نقل در آن  پس از تکمیل، ۲۰۰ میلیون نفر در سال تخمین زده‌ شده است. در جای‌جای فرودگاه می‌توان نمادهایی از شیوه معماری ترکی و الگوبرداری از بناهایی چون مساجد ایاصوفیه و مسجد سلطان احمد را مشاهده کرد؛ به‌عنوان مثال، راهروهای ترانزیت فرودگاه با الهام از پل معلق تنگه بسفر طراحی و ساخته شده‌اند، برج مراقبت به‌شکل گل لاله، گل ملی ترکیه، است و در وسط فضای ترمینال، نمادی از شهر استانبول به چشم می‌خورد که مکان مناسبی برای عکاسی به شمار می‌آید.

ترمینال فعلی فرودگاه جدید استانبول با مساحت ۱,۴۴۰۰ هکتار، بزرگ‌ترین ترمینال فرودگاهی مسقف جهان محسوب می‌شود. این فرودگاه در حال حاضر یک ترمینال و ۱۴۳ گیت دارد و قرار است در زمان تکمیل از چهار ترمینال مسافربری برخوردار باشد.

از امکانات فرودگاه بین‌المللی استانبول می‌توان به چندین رستوران مجلل و لوکس، مرکز خرید دیوتی‌فری، بیمارستان، هتل پنج‌ستاره اختصاصی، سالن برگزاری کنفرانس و جلسات، اینترنت پرسرعت رایگان، مرکز خرید با حضور برترین برند‌ها، دفاتر پستی، امکانات ویژه برای افراد توان‌یاب، چندین صرافی، بانک و ATM، پارکینگ، نمارخانه، محل‌های استراحت، زمین بازی کودکان، دفاتر گردشگری و ترانسفر، اپلیکیشن‌های موبایل و هوش مصنوعی، تکنولوژی‌های جدید برای تشیخص هویت بیومتریک، مراکز تحویل اتوماتیک چمدان، مرکز کنترل پاسپورت هوشمند و... اشاره کرد.

۶. فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس (Los Angeles International Airport)

  • شهر و کشور: لس آنجلس، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲):  ۶۵,۹۲۴,۲۹۸ نفر
  • مساحت: ۱,۴۰۰ هکتار
  • کد LAX :IATA
  • HUB: هواپیمایی دلتا ایرلاینز، آلاسکا ایرلاینز، امریکن ایرلاینز، پولار ایر کارگو (Polar Air Cargo)، یونایتد ایرلاینز (United Airlines)

فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس

منبع عکس: momentfactory.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس در ۳۰ کیلومتری جنوب غربی شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا، یکی از بزرگ‌‌ترین و مهم‌ترین فرودگاه‌های ایالات‌ متحده است که می‌توان از آن به‌عنوان یکی از پرترافیک‌ترین فرودگاه‌های جهان یاد کرد. این فرودگاه تنها فرودگاه در جهان است که هر سه شرکت هواپیمایی آمریکا، دلتا و یونایتد آن را به‌عنوان قطب اصلی انتخاب کرده‌اند. فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس دارای ۹ ترمینال مسافربری با ۱۴۶ گیت است که به‌شکل حرف U یا نعل اسب طراحی شده‌اند.

در سال ۱۹۲۶، شورای شهر لس آنجلس و اتاق بازرگانی نیاز این شهر را برای داشتن فرودگاه اختصاصی تشخیص دادند. ساخت فرودگاه با خرید زمینی به وسعت ۲۶۰ هکتار رد بخش جنوبی وست‌چستر (Westchester) آغاز شد. فرودگاه شهر در سال ۱۹۲۸ میلادی آغاز به کار کرد و در خلال سال‌های بعد به‌غیر از سال‌های جنگ جهانی دوم توسعه یافت.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی جی‌. اف. کندی نیویورک و فرودگاه بین‌المللی هیترو لندن کشور انگلستان بودند. برای دسترسی به این فرودگاه می‌توان از اتوبوس، مترو، تاکسی، ماشین شخصی و شاتل‌های فرودگاهی استفاده کرد.

از جذابیت‌ها و امکانات رفاهی فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس می‌توان به رستوران‌ها و کافه‌های مدرن، مراکز خرید دیوتی‌فری، برنامه ویژه برای کاهش استرس حیوانات خانگی برای پرواز، مراکز خرید لوکس،موزه مسیر پرواز LAX (حاوی اطلاعاتی در مورد تاریخچه هوانوردی، چندین عکس از فرودگاه و همچنین ماکت‌های هواپیما، لباس مهمانداران و یادگاری‌های خطوط هوایی مانند کارت‌های بازی، چینی، علائم و تابلوی اطلاعات)، کتابخانه، سالن اسپا (ماساژ صندلی، ماساژ دست، پا و همچنین ماساژ سوئدی کامل بدن، فیشیال، خدمات مانیکور و پدیکور)، نمایشگاه‌های هنری عمومی (چیدمان‌ها، نقاشی‌ها و مجسمه‌ها)، اجرای موسیقی زنده، ایستگاه کمک‌های اولیه، اتاق مخصوص نوزادان و مادران، مناطق مخصوص حیوانات خانگی، سالن‌های استراحت، هتل، اینترنت پرسرعت رایگان، چندین صرافی، بانک و ATM اشاره کرد.

۵. فرودگاه بین‌المللی دبی (Dubai International Airport) 

  • شهر و کشور: دبی، امارات متحده عربی
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۶۶,۰۶۹,۹۸۱ نفر
  • مساحت: ۲,۹۰۰ هکتار
  • کد DXB :IATA
  • HUB: هواپیمایی امارات (Emirates)، فدکس اکسپرس، هواپیمایی فلای‌دوبی (flydubai)

 فرودگاه بین‌المللی دبی

منبع عکس: dailysabah.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی دبی از پیشروترین و مهم‌ترین فرودگاه‌های خارومیانه است

فرودگاه بین‌المللی دبی اولین فرودگاه بین‌المللی است که به دبی، در امارات متحده عربی، خدمات‌رسانی می‌کند. این فرودگاه که در حدود چهار کیلومتری شرق مرکز شهر در منطقه القرهود (Al Garhoud) قرار دارد. این فرودگاه بین‌المللی با ظرفیت حدود ۷۵ میلیون مسافر در سال توانسته است در لیست پررفت‌وآمدترین فرودگاه‌های جهان قرار گیرد. 

تاریخچه هوانوردی در دبی به سال ۱۹۳۷ میلادی بازمی‌گردد؛ زمانی که چندین قایق هوایی شرکت بریتانیایی «اوورسیز ایرویز» (British Overseas Airways Corporation (BOAC)) در مسیری نعل اسبی شکل به دبی خدمات‌رسانی می‌کردند.

ساخت فرودگاه به دستور حاکم دبی، شیخ رشید بن سعید آل مکتوم، در سال ۱۹۵۹ صادر شد و یک سال بعد فرودگاه را به‌طور رسمی افتتاح کردند. فرودگاه دبی از زمان افتتاح تا به امروز (سال ۲۰۲۲) به‌طور مداوم، گسترش و توسعه یافته است و در حال حاضر از مهم‌ترین فرودگاه‌های خاورمیانه به شمار می‌آید. در حال حاضر سه ترمینال مسافربری در فرودگاه دبی وجود دارد که ترمینال سه آن از نظر مساحت دومین سازه‌ بزرگ جهان محسوب می‌شود.

نصب بزرگ‌ترین سیستم انرژی خورشیدی در فرودگاه‌های منطقه به‌عنوان بخشی از هدف دبی برای کاهش ۳۰ درصدی مصرف انرژی شهر تا سال ۲۰۳۰ از مهم‌ترین ویژگی‌های فرودگاه دبی است. شما می‌توانید با تاکسی، ماشین شخصی، مترو، شاتل‌های فرودگاهی و اتوبوس خود را به فرودگاه برسانید.

فرودگاه بین‌المللی دبی

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Skatebiker

سالن ویژه برای کودکانی که تنها سفر می‌کنند، کیوسک‌های سلف سرویس، گیت‌های هوشمند، بخش مهاجرت، چرخ دستی برای حمل چمدان، سالن خدمات بار و چمدان، سالن‌های تشریفات و استراحت، اتاق سیگار، اتاق‌های مادر و کودک،، چندین رستوران و کافی شاپ مجلل و لوکس، بزرگ‌ترین مرکز خرید دیوتی‌فری در جهان، هتل پنج ستاره، تفرجگاه سبز یا باغ ذن (Zen Garden)، امکانات سرگرمی مانند استخر، سالن بدن‌سازی و سینما، پرسرعت‌ترین اینترنت فرودگاهی در جهان، مرکز خرید با حضور برترین برند‌ها، امکانات ویژه برای افراد توان‌یاب، چندین صرافی، بانک و ATM نمازخانه، سالن‌های ماساژ و خدمات پزشکی از جمله امکانات فرودگاه بین‌المللی دبی هستند.

۴. فرودگاه بین‌المللی شیکاگو اوهر (O'Hare International Airport)

  • شهر و کشور: شیکاگو، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۶۸,۳۴۰,۶۱۹ نفر
  • مساحت: ۳,۰۸۷ هکتار
  • کد ORD :IATA
  • HUB: هواپیمایی یونایتد ایرلاینز، امریکن ایرلاینز

فرودگاه بین‌المللی شیکاگو اوهار

منبع عکس: dezeen.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌ المللی اوهر شیکاگو در ۲۷ کیلومتری شمال غربی شیکاگو در ایالت ایلینوی واقع شده است و پروازهای آن شامل صدها مقصد در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، دریای کارائیب، اروپا، آفریقا، آسیا، خاورمیانه، اقیانوسیه و منطقه اقیانوس اطلس شمالی می‌شود. این فرودگاه در حال حاضر چهار ترمینال و ۲۱۳ گیت دارد و از طریق تاکسی، ماشین شخصی، مترو و شاتل‌های فرودگاهی می‌توان به آن دسترسی داشت.

فرودگاه بین‌ المللی اوهر شیکاگو، جایگزین فرودگاه بین‌المللی «میدوی» شیکاگو (Midway International Airport) است؛ فرودگاهی که خود به «پرترددترین مایل مربع در جهان» لقب گرفته بود. فرودگاه اوهر در طول جنگ جهانی دوم طراحی شد و به‌عنوان فرودگاهی نظامی کاربری داشت. این فرودگاه در اواسط دهه ۱۹۴۰ میلادی به فرودگاه «اورچارد فیلد» (Orchard Field Airport) تغییر نام یافت و در نهایت در سال ۱۹۴۹ به افتخار «ادوارد هنری باچ اوهر» (Edward O'Hare)، خلبان مدال‌آور ایرلندی آمریکایی نیروی دریایی آمریکا، به اوهر نام‌گذاری شد. فرودگاه اوهر از سال ۱۹۶۳ تا ۱۹۹۸ به‌عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه جهان شناخته می‌شد. 

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌ المللی اوهر شیکاگو در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس ایالت کالیفرنیا و فرودگاه بین‌المللی «کانکون، کینتانا رو» (Cancun International Airport) کشور مکزیک بودند.

چندین رستوران مجلل و لوکس، مرکز خرید دیوتی فری، هتل پنج‌ستاره هیلتو شیکاگو اوهر، حمام، نمایشگاه دائمی آثار هنری (نقاشی، مجسمه و موارد دیگر)، استخر با سونا و جکوزی، باشگاه بدن‌سازی، سالن اسپا (ماساژ صندلی، ماساژ دست، پا و همچنین ماساژ سوئدی کامل بدن، فیشیال، خدمات مانیکور و پدیکور) و مرکز یوگا، اینترنت پرسرعت رایگان، محل شارژ وسایل الکترونیکی، اتاق مخصوص مادران و نوزادان، سالن‌های استراحت خانوادگی، عبادتگاه، چندین صرافی، بانک و ATM و همچنین یک پرورشگاه زنبور عسل بزرگ و باغچه گیاهان هواکشتی از امکانات و جذابیت‌های فرودگاه اوهر شیکاگو هستند.

۳. فرودگاه بین‌المللی دنور (Denver International Airport)

  • شهر و کشور: دنور، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲):  ۶۹,۲۸۶,۴۶۱ نفر
  • مساحت: ۱۳,۵۷۰ هکتار
  • کد DEN :IATA
  • HUB: هواپیمایی یونایتد ایرلاینز، فرانتیر ایرلاینز (Frontier Airlines)، دنور ایر کانکشن (Denver Air Connection)، ساوثرن ایرویز اکسپرس (Southern Airways Express)

فرودگاه بین‌المللی دنور

منبع عکس: denverite.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی دنور بزرگ‌ترین فرودگاه در نیم‌کره غربی از نظر مساحت و دومین فرودگاه بزرگ روی زمین است

فرودگاه بین‌المللی دنور در ۴۰ کیلومتری شهر دنور در ایالت کلرادو در غرب ایالت متحده آمریکا قرار دارد. این فرودگاه با ۱۳,۵۷۰ هکتار وسعت بزرگ‌ترین فرودگاه در نیم‌کره غربی از نظر مساحت و دومین فرودگاه بزرگ روی زمین، پس از فرودگاه بین‌المللی «ملک فهد» (King Fahd International Airport) عربستان سعودی است. جالب است بدانید مساحت فرودگاه دنور از شهرهای سان فرانسیسکو، بوستون، میامی و منهتن بزرگ‌تر است؛ این فرودگاه می‌تواند به‌تنهایی فرودگاه‌های هارتسفیلد-جکسون آتلانتا، شیکاگو اوهر، لس‌آنجلس و دالاس فورت ورث را در خود جای دهد. باند اصلی فرودگاه نیز با حدود پنج کیلومتر طول، طولانی‌ترین باند آمریکای شمالی و هفتمین باند طویل جهان به شمار می‌آید.

فرودگاه بین‌المللی دنور در واقع جایگزینی برای فرودگاه بین‌المللی «استاپلتون» (Stapleton International Airport)، فرودگاه اصلی دنور از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۹۵، بود. فرودگاه بین‌المللی دنور در حال حاضر یک ترمینال بزرگ و ۱۷۹ گیت دارد و از طریق اتوبوس، تاکسی، مترو، شاتل‌های فرودگاهی و ماشین شخصی می‌توان به آن دسترسی داشت.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی دنور در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی لاس وگاس ایالت نوادا و فرودگاه بین‌المللی «کانکون، کینتانا رو» کشور مکزیک بودند.

چشم انداز فرودگاه بین‌المللی دنور

منبع عکس: dallasnews.com. عکاس: ناشناس

از امکانات و جاذبه‌های فرودگاه بین‌المللی دنور می‌توان به چندین رستوران مجلل و لوکس، کافه‌ها، طراحی منحصربه‌فرد سقف فرودگاه (مزین به چادرهای سفید از جنس فایبرگلس، مزین به ۳۴ قله شبیه به کوه‌های پوشیده از برف در کلرادو)، مرکز خرید دیوتی‌فری، مراکز خرید مدرن، سالن اسکی روی یخ، نمایشگاه‌های دائمی یا موقت آثار هنری، نقاشی‌های دیواری و مجسمه‌های تماشایی، مرکز درمانی برای حیوانات خانگی، مرکز اجاره دوچرخه برای گشت‌وگذار داخل شهر دنور، سیستم چک بار اتوماتیک، انبار چمدان، محل بازی کودکان، اتاق‌های مخصوص نوزادان، مناطق مخصوص حیوانات خانگی، اتاق سیگار، عبادتگاه، اینترنت پرسرعت رایگان، هتل «وستین» (Westin Hotel)، چندین صرافی، بانک و ATM اشاره کرد.

۲. فرودگاه بین‌المللی دالاس فورت ورث (Dallas Fort Worth International Airport)

  • شهر و کشور: تگزاس، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲): ۷۳,۳۶۲,۹۴۶ نفر
  • مساحت: ۶,۹۶۳ هکتار
  • کد DFW :IATA
  • HUB: هواپیمایی امریکن ایرلاینز، Ameriflight، ساوثرن ایرویز اکسپرس، یو‌پی‌اس ایرلاینز (UPS Airlines)

فرودگاه بین‌المللی دالاس قورت ورث

منبع عکس: skyvector.com. عکاس: ناشناس

فرودگاه بین‌المللی دالاس‌ فورت ورث در ایالت تگزاس آمریکا واقع شده است؛ فرودگاهی که به‌عنوان فرودگاه اصلی منطقه کلان‌شهری دالاس-فورت ورث و منطقه تگزاس شمالی شناخته می‌شود. فرودگاه بین‌المللی دالاس‌ فورت ورث تقریبا در وسط شهرهای بزرگ دالاس و فورت ورث قرار دارد و با وسعت ۶,۹۶۳ هکتار، دومین فرودگاه بزرگ از نظر مساحت زمینی در ایالات متحده پس از فرودگاه بین‌المللی دنور است

در اوایل سال ۱۹۲۷ میلادی، دالاس، پیشنهاد ساخت یک فرودگاه مشترک را به فورت ورث داد؛ پیشنهادی که رد شد و به همین دلیل، هر دو شهر، دو فرودگاه مجزا برای خود ساختند. در سال ۱۹۴۰، اداره هوانوردی غیرنظامی با اختصاص چند میلیون دلار، قصد ساخت فرودگاه منطقه‌ای دالاس/فورث ورث را داشت؛ اما اداره‌های شهرداری دالاس و فورت ورث بر سر ساخت آن به توافق نرسیدند و این پروژه در سال ۱۹۴۲ متروک شد. در نهایت دو شهرداری این دو شهر در سال ۱۹۶۶ بر سر ساخت فرودگاه مشترک توافق کردند و ساخت فرودگاه در سال ۱۹۶۹ آغاز شد.

اولین پرواز فرودگاه بین‌المللی دالاس‌ فورت ورث در سال ۱۹۷۳ انجام شد؛ البته فرودگاه را به‌طور رسمی در سال ۱۹۷۴ افتتاح کردند. فرودگاه بین‌المللی دالاس‌ فورت ورث در آن زمان ۷,۰۸۰ هکتار وسعت داشت و بزرگترین فرودگاه جهان از نظر مساحت به شمار می‌آمد. البته در طول سال‌های بعد با توسعه شهرهای اطراف فرودگاه، بخشی از زمین‌های فرودگاه به محدوده شهرهای اطراف الحاق شد. فرودگاه بین‌المللی دالاس فورث ورث در حال حاضر دارای پنج ترمینال و ۱۷۴ گیت است و با تاکسی، اتوبوس، ماشین شخصی، قطار و مترو می‌توان به آن دسترسی داشت.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی دالاس‌ فورت ورث در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی لس آنجلس ایالت کالیفرنیا و فرودگاه بین‌المللی «کانکون، کینتانا رو» کشور مکزیک بودند.

امکانات فرودگاه بین‌المللی دالاس فورت ورث

منبع عکس: dfwairport.com. عکاس: ناشناس

از امکانات فرودگاه بین‌المللی دالاس فورت ورث می‌توان پارک مخصوص رصد «فاوندرز پلاتزا» (Founders' Plaza؛ با ۲٫۴ هکتار وسعت در اطراف یک برج مراقبت ۱۵ متر در سمت شمالی فرودگاه؛ دارای بنای یادبود و مجسمه گرانیتی، دوربین‌های دوچشمی و آلاچیق‌های سایبان‌دار و همچنین یادبود پرواز ۱۹۱ خطوط هوایی دلتا)، چندین رستوران مجلل و لوکس، مرکز خرید دیوتی‌فری، دو هتل پنج‌ستاره اختصاصی (هتل Hyatt Regency با قدمتی از دهه ۱۹۸۰ میلادی با ۸۱۱ اتاق، اتاق‌های جلسه، رستوران و کافه و هتل Grand Hyatt با قدمتی از سال ۲۰۰۵ میلادی با ۲۹۸ اتاق)، حمام، استخر، اسپا، سالن ماساژ و مرکز یوگا، آرایشگاه، اینترنت پرسرعت رایگان، مرکز خرید با حضور برترین برند‌ها، امکانات ویژه برای افراد توان‌یاب، چندین صرافی، بانک و ATM را نام برد.

مناطق مخصوص برای حیوانات خانگی، گالری هنری (با ۳۰ اثر شگفت انگیز از هنرمندان محلی، ملی و بین‌المللی از جمله مجسمه، نقاشی، موزاییک و موارد دیگر)، زمین بازی برای کودکان، اتاق‌های مخصوص نوزادان (برای شیردهی و تعویض پوشاک) و عبادتگاه از دیگر امکانات فرودگاه بین‌المللی دالاس فورت ورث هستند.

۱. فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد جکسون-آتلانتا (Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport)

  • شهر و کشور: آتلانتا، آمریکا
  • ترافیک سالانه (سال ۲۰۲۲):  ۹۳,۶۹۹,۶۳۰ نفر
  • مساحت: ۱,۹۰۲ هکتار
  • کد ATL :IATA
  • HUB: هواپیمایی دلتا (Delta Air Lines)

فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد جکسون آتلانتا

منبع عکس: creativesources.com. عکاس: ناشناس

شلوغ‌ترین فرودگاه جهان در سال ۲۰۲۲ فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد جکسون-آتلانتا است

فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا شلوغ‌ترین فرودگاه جهان است که عموما با نام‌های فرودگاه «آتلانتا»، «هارتسفیلد» یا «هارتسفیلد-جکسون» شناخته می‌شود. این فرودگاه وسیع در بزرگ‌ترین شهر ایالت جورجیای آمریکا و در ۱۶ کیلومتری جنوب شهر آتلانتا واقع شده است. 

تاریخچه فرودگاه شهری آتلانتا به سال ۱۹۲۵ میلادی بازمی‌گردد؛ زمانی که به دستور شهردار آتلانتا زمینی به وسعت ۱۱۶ هکتار انتخاب شد تا به فرودگاه بدل شود. آتلانتا از زمان آغاز به کار خود یک فرودگاه شلوغ بود و در پایان سال ۱۹۳۰، پس از نیویورک و شیکاگو، شلوغ‌ترین فرودگاه آمریکا به شمار می‌آمد. در اکتبر ۱۹۴۰، دولت ایالات متحده آن را یک فرودگاه نظامی اعلام کرد و در طول جنگ جهانی دوم، وسعت این فرودگاه دو برابر شد. پس از اتمام جنگ، کاربری فرودگاه به کاربری غیرنظامی تغییر یافت. فرودگاه آتلانتا در طول سال‌های بعد گسترش پیدا کرد و باندهای جدیدی در آن ساخته شد. در سال ۱۹۷۱، نام فرودگاه را به نام شهردار سابق آتلانتا، «ویلیام بی هارتسفیلد» (William B. Hartsfield)، تغییر نام دادند. 

طرح‌های توسعه بعدی در سال ۱۹۷۷ میلادی تحت مدیریت شهردار «مینارد جکسون» (Maynard Jackson) آغاز شد؛ فردی که نام آن امروزه در نام فرودگاه شهری آتلانتا به چشم می‌خورد. فرودگاه هارتسفیلد جکسون از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۲۲ میلادی هرساله شلوغ‌ترین فرودگاه جهان بر پایه شمار مسافر و از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ نیز پررفت‌وآمدترین فرودگاه جهان بر پایه تعداد پروازها بوده‌ است؛ البته به استثنای سال ۲۰۲۰ میلادی که برای مدتی کوتاهی عنوان شلوغ‌ترین فرودگاه جهان بر پایه شمار مسافر را به‌دلیل شیوع بیماری همه‌گیر کرونا از دست داد.

فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا دارای دو ترمینال و ۱۹۲ گیت است؛ ترمینال داخلی در ضلع غربی فرودگاه و ترمینال بین‌المللی مینارد اچ جکسون جونیور در سمت شرق فرودگاه قرار دارد. برای دسترسی به این فرودگاه می‌توان از قطار، مترو، تاکسی و ماشین شخصی استفاده کرد.

شلوغ‌ترین مسیر داخلی و بین‌المللی از و به فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا در سال ۲۰۲۲، فرودگاه بین‌المللی اورلاندو ایالت فلوریدا و فرودگاه بین‌المللی «کانکون، کینتانا رو» کشور مکزیک بودند. بیشترین تعداد مسافر جابه‌جا شده در سال در این فرودگاه، ۱۱۰,۵۳۱,۳۰۰ نفر بوده است؛ آماری که به سال ۲۰۱۹ تعلق دارد.

از امکانات فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد جسکون آتلانتا می‌توان به چندین رستوران و کافی‌شاپ با ۶ شعبه استارباکس، مرکز خرید با حضور برترین برند‌ها، نمایشگاه آثار هنری، مرکز نیایش برای تمامی ادیان، چندین هتل مجلل با سوئیت‌های اختصاصی، مرکز خرید دیوتی‌فری، اتاق سیگار، امکانات ویژه برای افراد توان‌یاب، انبار چمدان، سالن‌های استراحت، سالن‌های کنفرانس و برگزاری جلسات، اینترنت پرسرعت رایگان، اتاق‌های مخصوص مراقبت از نوزادان (تعویض پوشک و شیردهی)، ایستگاه‌های پرستاری، مراقبت از حیوان خانگی، پارکینگ، ایستگاه‌های شارژ خودروهای برقی، اداره پست، چندین صرافی، بانک و ATM اشاره کرد.

فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد جکسون-آتلانتا

منبع عکس: bigseventravel.com. عکاس: ناشناس

اگر تجربه سفر به پر رفت و آمدترین فرودگاه‌های جهان را دارید، نظرات و تجربه‌های خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های متداول

شلوغ ترین فرودگاه جهان ۲۰۲۲ کدام است؟

فرودگاه بین‌المللی هارتسفیلد-جکسون آتلانتا در آمریکا شلوغ ترین فرودگاه جهان ۲۰۲۲ است.

فهرست پررفت و آمدترین فرودگاه های جهان ۲۰۲۲؟ 

هارتسفیلد جکسون آتلانتا، دالاس فورت ورث، دنور، شیکاگو اوهار، دبی، لس آنجلس و استانبول

منبع عکس کاور: aecom.com. عکاس: ناشناس (فرودگاه بین‌المللی دنور)

مطالب مرتبط:

دیدگاه