اگر مسافری حین پرواز فوت کند چه می‌شود؟

سعید شاعری
سعید شاعری دوشنبه، ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۱۵
اگر مسافری حین پرواز فوت کند چه می‌شود؟

 اگر از پرواز جا بمانم چه می‌شود؟ اگر در کنار فرد پر حرفی قرار گرفتم چه کنم؟ حال می‌خواهیم ذهن شما را با سوال متفاوت و چالشی درگیر کنیم: اگر مسافری در طول پرواز خارجی جان خود را از دست دهد چه می‌شود؟

فارغ از تمام اما و اگرهای پروازها، تاکنون به این فکر کرده‌اید که اگر در طول پروازی آن هم در ارتفاع چند صد متری از سطح زمین، فردی به مشکل پزشکی دچار شود که نیاز به درمان اورژانسی دارد، چه می‌شود؟ خب، ما به این موضوع فکر کرده‌ایم و می‌خواهیم در مورد شرایط مسافرانی صحبت کنیم که نفس‌های آخر خود را در طول پرواز می‌کشند. بله آدم‌ها واقعا در طول پرواز می‌میرند!

سالانه بیش از سه میلیاد نفر از مردم این کره‌ی خاکی خطوط هوایی را برای رسیدن به مقصد خود انتخاب می‌کنند. اما آیا همه این افراد سالم به مقصد می‌رسند؟ بدون در نظر گرفتن سانحه‌های هوایی، چند نفر از این ۳ میلیار مسافر در طول پرواز جان خود را از دست می‌دهند؟ اگر این سوال‌ها در ذهن شما نیز به تکاپو افتاده است، پس جای درستی آمده‌اید. همه اطلاعاتی که درباره‌ی مرگ در طول پرواز باید بدانید، همین جا است.

هیچ نظارت و پرتکل همگانی در راستای مرگ حین پرواز وجود ندارد!

۳ث

مطمئنم اکثر شما منتظر لیستی بلندبالا از شرایط، بندها و تبصره‌های جهانی مرگ حین پرواز بودید، اما این‌گونه نیست. این خلا در قوانین بین‌المللی پرواز‌ها وجود دارد. پس تمام تلاش خود را کنید تا در طول پرواز مریض نشوید. چون هواپیما شما را به اولین بیمارستان نمی‌رساند! و نکته‌ی مهم‌تر اینکه سعی کنید نمیرید! چون واقعا بین زمین و آسمان معلق خواهید بود.

شاید یکی از دلایلی که خلا قانونی و نبود پرتکل مرتبط با مرگ در پرواز های خارجی، یکسان نبودن علت و نحوه‌ی فوت افراد در هواپیما است. قطعا نوشتن تبصره برای تمام شرایط مرگ و میر مسافران کار ساده‌ای نخواهد بود. علاوه بر نوع مرگ شرایط مختلف پروازی هم در این تصمیم گیری بی‌ارتباط نیست.

اینکه هواپیما تازه از زمین بلند شده یا نزدیک به مقصد است و در محدوده هوایی کدام کشور قرار دارد، در وضعیت شما تاثیر گذار است.

تصمیم نهایی با خدمه پرواز است

ثصب

یکی از ده‌ها موردی که خدمه پرواز باید در مورد آن تصمیم بگیرند، همین موضوع اورژانسی بودن حال بیمار و حتی مرگ او است. البته آن‌ها برای روبرویی با شرایط اورژانسی به‌خوبی آموزش دیده‌اند.

بیزینس اینسایدر می‌نویسد:

در واقع خدمه‌ی پرواز با همکاری و هماهنگی با برج مراقبت موقعیت را بررسی می‌کنند تا به تصمیمی عقلانی و عملی در جهت رفع مشکل خاص برسند.

این یعنی ممکن است برای یک مورد اورژانسی مشابه، با توجه به دیگر فاکتور‌ها و عوامل تاثیرگذار،  واکنش یکسانی نشان ندهند.

مهماندار هواپیما دنبال دکتر می‌گردد

یسثص

اولین اقدام مهمانداران پیدا کردن دکتر در بین مسافران است و با حضور دکتر قطعا مشکل عملیات اولیه‌ی پزشکی حل می‌شود. اما قطعا حضور اتفاقی یک دکتر در بین مسافران همیشگی نیست.

نه‌تنها حضور دکتر از نظر درمان کردن بیمار موثر است، بلکه از نظر تصمیم‌گیری در شرایط اورژانسی نیز می‌تواند به خدمه هواپیما کمک کند. علاوه بر این‌ها همراه بودن دکتر در چنین لحظات از ‌جهت دیگری هم حائز اهمیت است: «تنها یک دکتر می‌تواند مرگ حتمی بیمار را به‌صورت رسمی اعلام کند»

با بدن مرده چه می‌کنند؟

بله. تصور کنید فرد کناری شما فوت کرده و حالا شما هستید که تا انتهای مسیر باید در مجاورت جسد وی استراحت کنید!

خدمه تمام تلاش خود را می‌کنند تا جسد را به مکان خلوت و دور از دید مسافران بگذارند (مثلا در قسمت درجه یک هواپیما «First Class» البته اگر تقریبا خالی باشد). گزینه‌ی دیگر قرار دادن جسد در راهرو است. اما در هواپیماهای شلوغ که رفت و آمد هم زیاد است، این کار عملا شکنجه دادن مسافران دیگر است.

بر اساس مجله‌ی «Travel + Leisure»:

اگر جای خالی و مناسبی برای منتقل کردن جسد پیدا نشد، متوفی را در صندلی که قبل پرواز خودش آن را انتخاب کرده بود، در امن‌ترین و محکم‌ترین حالت ممکن قرار می‌دهیم و به‌وسیله‌ی کاور بدن او را می‌پوشانیم.

همسفر شدن با جنازه، آن هم برای مسافت طولانی ۱۷ تا ۱۸ ساعته (مثلا پرواز به استرالیا) واقعا حال بهم زن و برای خیلی‌ها ترسناک خواهد بود. اما خب چاره‌ای نیست، باید تحمل کنید.

حمل جنازه توسط ایرلاین‌ها

ضصث

این مورد مثل موضوع قبلی چندش‌آور نیست، اما همچنان افراد بسیاری از آن بی‌اطلاع هستند. حتی اگر کسی در پرواز شما فوت نکند، این به آن معنی نیست که در هواپیما جنازه‌ای وجود ندارد. البته در این مورد قرار نیست جنازه‌ای در صندلی بقلی شما قرار گیرد.

«Gonzalez» می‌گوید:

اکثر ایرلاین‌ها برای حمل جنازه‌ها جایگاه مشخصی دارند.

افرادی که می‌خواهند بدن متوفای خود را به مسیر دوری منتقل کنند، عموما از خطوط هوایی استفاده می‌کنند. ایرلاین‌ها هم مکان مشخصی را برای این کار در نظر می‌گیرند، به‌گونه‌ای که خللی در آسایش مسافران به وجود نیاید.

احتمال مرگ یک مسافر در طول پرواز چگونه است؟

خب تا اینجای کار اتفاقات و تمهیدات در راستای مرگ حین پرواز را بررسی کردیم. اما شانس وقوع این حادثه در طول پرواز شما چند درصد است؟ نگران نباشید! در واقع از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ تنها ۰.۳ درصد از موارد اورژانسی پزشکی منجر به مرگ شد. البته این آمار در حالی است که سالانه ۲٫۷۵ میلیارد نفر از مسافران ایرلاین‌ها بودند. در نتیجه نمی‌توانیم بگوییم که این درصد افزایش نیافته است.

با کمک موتور جستجوی پرواز کجارو می‌توانید در هر بازه زمانی ارزانترین بلیط هواپیما به مقصدهای خارجی و داخلی شامل بلیط‌های سیستمی، بلیط‌های چارتری، بلیط لحظه آخری و... را از طریق فروشنده ها و آژانس‌های معتبر بلیط هواپیما جست‌و‌جو و به آسانی تهیه کنید.

مطالب مرتبط:

دیدگاه