با تور مجازی به قصر دره لوآر سفر کنید

علی گودرزی
علی گودرزی دوشنبه، ۶ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۰۱
با تور مجازی به قصر دره لوآر سفر کنید

شاتوی دره‌ لوآر با معماری نفس‌گیر، تاریخچه‌ غنی و باغچه‌های باشکوهش، از دیدنی‌های مهم فرانسه است. در این مطلب از طریق تور مجازی به این قصر سفر می‌کنیم.

نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۳۹۸/۰۷/۰۱ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۲/۰۱/۰۶ به‌روزرسانی شده است.

کشور فرانسه با ویژگی‌های خاصی شناخته می‌شود. از عطرهای معروف و سینما و فوتبال گرفته تا رخ‌دادهای عظیم تاریخی و جنگ‌های بزرگ و گویش‌های زبانی ویژه، همگی از جمله مواردی هستند که این کشور را در ذهن ما تجسم می‌کنند. اگر تمامی این موارد را کنار بگذاریم، باز هم چیزهایی پیدا می‌شوند که با آن‌ها بتوانیم فرانسه را در ذهن خود تجسم بکنیم. این موارد، قلعه‌های بزرگ و باشکوه هستند. وجود قلعه‌ها و سازه‌های عظیم همیشه از ویژگی‌های بارز این کشور بوده است. کمااینکه اگر نگوییم مهم‌ترین نماد، یکی از بزرگ‌ترین و شاخص‌ترین نمادهای کشور فرانسه یک سازه‌ عظیم‌الجثه و نفس‌گیر با نام برج ایفل است. کنار این برج، قلعه‌ لوور را هم قرار بدهید تا بدانید که فرانسه از منظر معماری، چه جایگاه مهمی دارد. قلعه‌ای که حالا آن را با نام موزه‌ لوور می‌شناسیم.

هر یک از این سازه‌ها چه از منظر زیبایی بصری و چه از منظر پیشینه‌ تاریخی، به‌شدت عمیق هستند. قلعه‌ها و سازه‌های دیدنی پر تعداد را می‌توان در فرانسه پیدا کرد تا در تماشا و مکاشفه آن‌ها غرق شد. کاخ دره لوآر (Châteaux of the Loire Valley) یکی از همین سازه‌های به‌خصوص است. این کاخ، یک دژ عظیم است که بیش از ۳۰۰ کیلومتر مربع منطقه‌ «دره لوآر» را درنوردیده و به فهرست میراث‌ جهانی یونسکو هم راه پیدا کرده است. یک بنای دیدنی و باشکوه که در این قسمت از تورهای مجازی، به آن سفر خواهیم کرد.

قسمت بزرگی از آفرینش قصر لوآر در سده‌های میانی تاریخ اروپا شاخ‌وبرگ گرفته و بخش مهمی از ساختار آن هم در دوره‌ رنسانس،‌ بازسازی شده است؛ عصری که شاه‌های فرانسوی این قصر را به‌عنوان اقامت‌گاه خود انتخاب می‌کردند. این قصر در سال‌های جنگ جهانی اول، منطقه‌ مهم برای بیمارستان‌ها و آسایشگاه‌های سربازان به‌شمار می‌رفت. قصر دره‌ لوآر توانست از جنگ جهانی دوم هم جان سالم به در ببرد و به سازه‌ای تاریخی و باشکوه تبدیل شود که قسمتی بزرگ از تاریخ اروپا را تجلی می‌کند.

در منطقه‌ای که امروزه قصر مورد بحثمان در آن قرار گرفته است؛ در قرن ۱۳ میلادی یک قلعه‌ ساخته شده بود. قلعه‌ای که همراه با تمامی زمین‌های اطراف آن، توسط یک شخص درباری با نام توماس بوهیر (Thomas Bohier) خریده و ساخته شد. بوهیر با کمک همسرش به ساخت یک قصر بزرگ دست زد و تصمیم گرفت که آن را به اقامت‌گاه خود تبدیل بکند. در قرن ۱۶ میلادی، قصر توسط شاه فرانسیس اول، از دسترس فرزند توماس بوهیر خارج شد. شاه فرانسیس که از مراجعه به این بنای عظیم، لذتی وافر را تجربه کرده بود، مالکیت آن را در دست گرفت و پسرش یعنی هنری دوم، وارث این قصر شد. هنری دوم که ماجراهای او با ملکه دیانا و جان فشانی‌هایش برای ملکه‌ای که ۱۹ سال از او بزرگ‌تر بود، به یک داستان حماسی و شاعرانه شباهت دارد.

پس از مرگ هنری دوم، مالکیت قصر به هنری سوم و پس از مرگ او، مالکیت این بنای باشکوه به همسرش رسید. همسر هنری سوم با نام ملکه‌ سفید شهرت داشت. چراکه خیلی زود به یک بیوه تبدیل شد و به‌مدت ۱۲ سال، لباس عزای سفید خود را از تنش درنیاورد. این قصر در سال ۱۷۳۳ به مالکیت شخصی ثروتمند درآمد. یک قرن بعد، زنی با نام مادام پلوزه (Madame Pelouze) مالکیت این قصر را به دست گرفت. قصری که این روزها در اختیار خاندان مانیر قرار دارد. خاندانی که این بنای باشکوه را در قرن ۱۹ خریداری کرد. این قلعه حالا به‌شکل کاملا عمومی در دسترس توریست‌ها قرار گرفته است.

نمایی از قصر دره‌ی لویر و نمایش عظمت این بنا در فرانسه

این قلعه در سال‌های قرن ۱۷ میلادی با سبک و سیاق معماری رنسانسی، کاملا از نو ساخته شد و اگر این روزها چشمتان به زیبایی‌هایش بیفتد، یاد و خاطره‌ قصر لوکزامبورگ در خاطرتان زنده می‌شود.

قصر دره‌ لوآر پس از اینکه مدتی در دستان برادر ناپلئون بوناپارت یعنی جروم قرار داشت، به یک قلعه‌ مستحکم تبدیل شد. این مسیر از آفرینش و معماری قصر در ادامه توسط اعضای خاندان کاروالیو در سال‌های آغازین قرن ۲۰ میلادی ادامه پیدا کرد. باغچه‌های عظیم، تراس‌های دیدنی، درختان میوه‌ متنوع در باغچه‌ قصر، و موارد پر تعداد دیگر از جمله دیدنی‌های این قصر هستند که هوش از سر هر گردشگری می‌برد. در ادامه از شما دعوت می‌کنیم تا از طریق قسمت ابتدایی این مطلب، از چهارچوب تورهای مجازی کجارو به قصر دره‌ لویر سفر کنید. کجارو روزانه مطالب مختلفی را با محوریت تورهای مجازی و سفرهای تصویری منتشر می‌کند. اگر به این دست از مطالب علاقه‌مند هستید، بازدید روزانه را از کجارو فراموش نکنید.

مطالب مرتبط:

منبع AIRPANO

دیدگاه