دریاچه های اطراف تهران برای قایق سواری، ماهیگیری و شنا

فاطمه حکمت شعار
فاطمه حکمت شعار شنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۴
دریاچه های اطراف تهران برای قایق سواری، ماهیگیری و شنا

دریاچه های اطراف تهران با فاصله‌ای نزدیک تا پایتخت، لذت گذران وقت در آب‌وهوایی پاک و خنک را به شهروندان هدیه می‌کنند.

دریاچه های اطراف تهران از جاهای دیدنی تهران به حساب می‌آیند و افراد بسیاری روزهای آخر هفته خود را در اطراف آن‌ها سپری می‌کنند. مناطقی بکر و منحصربه‌فرد که با کمترین مسافت ممکن و گاه تنها با یک ساعت رانندگی یا کوه‌پیمایی، مقابل چشمان شما قرار می‌گیرند و از شکوه و زیبایی‌شان شگفت‌زده خواهید شد.

در این مقاله با معروف‌ترین و زیباترین دریاچه های اطراف تهران برای قایق‌سواری، ماهیگیری و شنا و امکانات رفاهی و تفریحی آن‌ها بیشتر آشنا خواهید شد.

دریاچه های اطراف تهران برای قایق‌سواری، ماهیگیری و شنا:

دریاچه سد کرج (امیرکبیر)

  • آدرس: استان البرز، شمال شرقی شهر کرج، کیلومتر ۲۵ جاده‌ چالوس (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: ماهیگیری

دریاچه سد کرج

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

دریاچه سد امیرکبیر در فاصله ۴۰ کیلومتری تهران و شمال شهر کرج و در کنار جاده زیبای چالوس قرار دارد؛ بسیاری این دریاچه را بهترین دریاچه اطراف تهران برای ماهیگیری می‌دانند. مسافرانی که از تهران راهی شمال کشور هستند، قطعا در میانه راه آن را دیده‌اند و شاید دقایقی را نیز در اطراف این دریاچه زیبا گذرانده باشند. این دریاچه بیشترین آب مصرفی تهران را تامین می‌کند و زمین‌های کشاورزی اطراف کرج نیز از آب آن بهره‌مند می‌شوند.

سد کرج در فاصله سال‌های ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ خورشیدی ساخته شد و اولین سد چندمنظوره ایران لقب گرفت. سدی که علاوه بر تامین آب و برق مورد نیاز، فرصتی نیز برای تفریح و ماهیگیری در اختیار شهروندان می‌گذارد. بسیاری از اهالی تهران و مناطق اطراف برای گذراندن یک روز تعطیل به‌یادماندنی به طبیعت اطراف دریاچه پناه می‌برند. هوای اطراف دریاچه کرج به‌خصوص در فصل تابستان، بسیار خنک و مطبوع است و رطوبت ملایمی در طول صبح دارد.

در گذشته علاوه بر پیک‌نیک، مردم می‌توانستند با شنا، قایق‌سواری و جت ‌اسکی در دریاچه خود را سرگرم کنند؛ اما امروزه به‌دلیل جلوگیری از آلودگی آب و پیشگیری از خطرات احتمالی، امکان انجام این تفریحات وجود ندارد؛ بنابراین، تنها می‌توان در کنار دریاچه امیرکبیر کمپ کرد و از منظره زیبا و هوای دلپذیر آن لذت برد.

دریاچه سد کرج از جمله مراکز طبیعی و مهم پرورش ماهی نیز به شمار می‌آید. انواع ماهی چون قزل‌آلای رنگین‌کمان، قزل‌آلای خال قرمز، ماهی سیاه، ماهی سفید، کپور ماهی، عسلک ماهی و عروس ماهی در آب دریاچه یافت می‌شود؛ از این جهت، بسیاری از افراد علاقه‌مند به ماهیگیری، لحظات جذابی را در حوالی دریاچه سپری خواهند کرد.

دریاچه های تار و هویر

  • آدرس: استان تهران، ۳۰ کیلومتری شرق شهر دماوند، روستای هویر (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: ماهیگیری

دریاچه تار روستای هویر دماوند

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

دریاچه های تار و هویر در روستای هویر از توابع شهرستان دماوند قرار دارند. فاصله این دریاچه های آب شیرین کوهستانی، کمتر از یک کیلومتر است و می‌توان یک شب و روز آرام و دلچسب را در کنارشان سپری کرد.

برای دیدار از این دریاچه های زیبا، باید خود را به میان ارتفاعات البرز مرکزی در فاصله ۳۰ کیلومتری شرق دماوند برسانید. کوه‌ها دورتادور هر دو دریاچه را احاطه کرده‌اند و این دو دریاچه در گودی میان کوه تشکیل شده است.

کارشناسان زمین‌شناسی معتقد هستند که پیدایش این دو دریاچه، می‌تواند ناشی از لغزش زمین باشد. لغزشی که سدی طبیعی به عمق بیش از ۵۰ متر را ایجاد کرد و در نهایت، موجب انباشت آب‌های سطحی شد.

آب و هوای این منطقه کوهستانی به‌دلیل ارتفاع زیاد، هرگز گرم نیست و در اواسط تابستان از ۱۸ درجه تجاوز نمی‌کند. آب دریاچه نیز در تمام فصول سال سرد است و در زمستان، معمولا یخ می‌زند. در آب دریاچه های تار و هویر، ماهی‌هایی چون قزل‌آلای رنگین‌کمان، قزل‌آلای خال قرمز و ماهی زردپر زندگی می‌کنند؛ بنابراین در فصل مناسب و با کسب مجوز از سازمان حفاظت محیط ‌زیست، می‌توان لذت ماهیگیری را در این دریاچه‌ها تجربه کرد.

دریاچه لزور

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، بخش ارجمند، دهستان قزقانچای، روستای لزور (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: ماهیگیری

دریاچه لزور فیروزکوه

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

در میان قله‌های بلند البرز میانی و در ۲۰۰ کیلومتری شمال شرق تهران، به طبیعتی بکر و چشم‌نواز خواهید رسید که شباهت بسیاری به طبیعت چهارمحال و بختیاری دارد. روستای لزور در شهرستان فیروزکوه، در مرز میان استان‌های تهران و مازندران واقع شده و از بزرگ‌ترین روستاهای استان تهران به حساب می‌آید.

دریاچه لزور که به دریاچه سیاه‌رود و معجز چشمه (یکی از چشمه‌های نزدیک سد) نیز شهرت دارد، پشت سد لزور شکل گرفته و به یکی از قطب‌های گردشگری شهرستان فیروزکوه بدل شده است. به‌دلیل کوهستانی بودن منطقه، آب‌وهوای روستا و دریاچه نیز همواره ملایم و در شب‌های تابستان، بسیار خنک و همراه باد است.

کهکشان راه شیری به وضوح در آسمان بالای دریاچه لزور دیده می‌شود و شهاب‌سنگ‌ها نیز گاه خودنمایی می‌کنند

چنانچه دریاچه لزور را برای کمپ انتخاب کردید، حتما یک چادر، کیسه خواب گرم و لباس مناسب (حتی در نیمه فصل تابستان) همراه داشته باشید تا از لذت یک شب زیبا و تماشای آسمان پر ستاره دریاچه بی‌نصیب نمانید. بنا بر شواهد موجود، کهکشان راه شیری نیز به وضوح در این منطقه کوهستانی مرتفع قابل‌مشاهده است و اگر دقیق‌تر شوید، شهاب‌سنگ‌ها را نیز خواهید دید. از سوی دیگر، به‌دلیل پوشش گیاهی اطراف دریاچه، یافتن سایه‌سار مناسب کار ساده‌ای نیست و در روزهای تابستان که هوا گرم و آفتاب سوزان می‌شود، نیاز به یک سایه‌بان خواهید داشت.

 تابستان بهترین فصل گردش در اطراف دریاچه لزور است؛ چراکه هوای مطبوع بهار، همچنان خنکای زمستان را دارد و شب‌های آن بسیار سرد است. با این حال، طبیعت بکر و سرسبز لزور در چهار فصل سال (حتی در سرمای زمستان) زیبایی‌های خاص خود را دارد.

علاوه بر عکاسی، پیاده‌روی، کوهنوردی، دوچرخه‌سواری کوهستانی، شنا و قایق‌سواری در دریاچه، علاقه‌مندان بسیاری در سفر به لزور به سراغ ماهیگیری می‌روند و دقایق آرامش‌بخشی را در کنار دریاچه به خود هدیه می‌دهند.

دریاچه سد طالقان

  • آدرس: استان البرز، شهرستان طالقان، دریاچه سد طالقان (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: ماهیگیری

دریاچه سد طالقان

منبع عکس: roznegarealborz؛ نام عکاس: ناشناس

دریاچه‌ سد طالقان از معروف‌ترین دریاچه های اطراف تهران است که در میان کوه‌های رشته‌کوه البرز قرار دارد. منطقه‌ای ییلاقی و کوهستانی که با مناظر چشم‌نواز، یخچال‌های طبیعی، آبشارهای خروشان و چشمه‌سارهای فراوان، به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین مناطق گردشگری استان تهران شناخته می‌شود. رودخانه شاهرود از کوه‌های استان مازندران سرچشمه می‌گیرد و در مسیر خود از دره طالقان می‌گذرد. سد طالقان، یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سدهای کشور روی این رودخانه احداث شده و دریاچه سد طالقان، حاصل جمع شدن آب این رود در پشت سد است.

روستاهای زیبای اطراف، آثار تاریخی، آب و هوای دلپذیر و طبیعت سرسبز منطقه، نواحی اطراف دریاچه سد طالقان را به یکی از محبوب‌ترین نقاط گردشگری نزدیک به پایتخت بدل کرد. شرایط آب و هوایی، باعث رویش چمنزارهای سر سبزی در اطراف سد طالقان شده که همین امر فضای مناسبی را برای یک آخر هفته دلچسب و کمپ یا پیک‌نیک در اختیار مردم می‌گذارد.

چادر زدن در کنار دریاچه و تماشای طلوع و غروب خورشید، از جمله تجربه‌های به‌یادماندنی سفر‌های تابستانی به طالقان است. چشم‌انداز پاییز دریاچه نیز در ترکیب با رنگ‌های گرم طبیعت، بسیار تماشایی و رویایی به نظر می‌رسد.

دریاچه ۱۰ کیلومتری طالقان، علاوه بر هدیه اوقاتی خوش به طبیعت‌ دوستان، می‌تواند محل مناسبی برای ماهیگیران باشد. این دریاچه زیستگاه انواع ماهی چون قزل‌‌آلای رنگین‌کمان، ماهی کپور و زردپر است.

دریاچه سد لتیان

  • آدرس: استان تهران، شهرستان لواسانات، جنوب شهر لواسان (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: ماهیگیری

دریاچه سد لتیان

منبع عکس: tasnimnews؛ نام عکاس: ناشناس

سد لتیان روی یکی از مشهورترین رودهای اطراف تهران، یعنی رودخانه جاجرود در جنوب شهر لواسان قرار دارد و از جمله منابع تامین‌کننده آب آشامیدنی تهران به حساب می‌آید. این سد که پیش از انقلاب «فرحناز» نام داشت در فاصله سال‌های ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۶ خورشیدی احداث شد. ساخت این سد بر رود جاجرود، به‌شکل‌گیری دریاچه‌ای انجامید و روستای کوچک لتیان را با خود به زیر آب برد.

فاصله دریاچه سد لتیان تا تهران حدود ۴۰ کیلومتر تخمین زده می‌شود و از این جهت، تنها کافی است حدود یک ساعت در مسیر باشید تا از هوای آلوده پایتخت دور شده و در محیطی پاک و آرام، دقایق دلپذیری را سپری کنید.

علاوه بر آب و هوای دلچسب و منظره تپه‌های سرسبز لتیان، در جنوب این سد، پارک جنگلی لتیان قرار گرفته تا لذت از فضای زیبا و هوای مطبوع این منطقه را دوچندان کند. پیک‌نیک و ییلاق در روزهای گرم سال، دوچرخه‌سواری، قایق‌سواری و اسکی روی آب از جمله تفریحاتی به شمار می‌آید که در حوالی دریاچه سد لتیان در انتظار ورزشکاران و طبیعت‌دوستان است. ماهی‌گیری با کسب مجوز، دیگر سرگرمی این دریاچه زیبا محسوب می‌شود. ماهی سفید رودخانه‌ای، اسلک، کپور کراس و ماهی زردپر، از جمله ماهی‌های موجود در دریاچه سد لتیان هستند.

دریاچه واریان

  • آدرس: استان البرز، ۲۵ کیلومتری جاده چالوس، روستای واریان (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: کمپینگ

دریاچه روستای واریان کرج

منبع عکس:toptourist ؛ نام عکاس: ناشناس

واریان روستایی در آن سوی سد کرج یا سد امیرکبیر است که در فاصله ی تقریبی ۲۵ کیلومتری از جاده اصلی کرج – چالوس قرار دارد. این روستا لقب تنها روستای آبی کشور را یدک می‌کشد؛ چراکه دسترسی به این روستای بکر و زیبا، تنها از طریق قایق امکان‌پذیر است و باید از دریاچه سد کرج عبور کرد تا به روستای رسید. این موضوع، آن را به یکی از مرموزترین روستاهای ایران تبدیل کرده است. برای رفتن به این روستا و تماشای دریاچه و کمپ در کنار آن، نیاز به مجوز و هماهنگی دارید؛ به این معنی که یا باید مهمان یکی از اهالی باشید یا خود ملکی در روستا داشته باشید؛ در غیر این صورت، از طریق تورهای گردشگری می‌توانید اقدام کرده و از امکانات هتل واریان استفاده کنید.

روستای واریان تنها روستای آبی کشور است و دریاچه آن از زیباترین دریاچه های اطراف تهران است که برای بازدید، به شرایط ویژه‌ای نیاز دارید

روستای واریان در دل کوه قرار گرفته و با آب و هوای خنک، مناظری سرسبز، رودها و آبشارهای خروشان، جویبارهای فصلی، دشت‌هایی مملو از گیاهان دارویی و دریاچه‌ای خاص و زیبا، به یکی از بی‌نظیرترین دیدنی‌ های اطراف تهران و کرج تبدیل شده است.

افراد بسیاری برای تفریح و گردش یا کمپینگ و استفاده از آرامش شب و خنکای دریاچه، خود را به واریان می‌رسانند. کوهنوردان، ورزشکاران و علاقه‌مندان به تفریحات آبی نیز می‌توانند از امکانات شنا، قایقرانی و اسکی روی آب دریاچه بهره ببرند. برخی از افراد نیز در آب دریاچه واریان به‌دنبال صید ماهی هستند و لحظات خود را در کنار محیط زیبای دریاچه به این سرگرمی اختصاص می‌دهند.

دریاچه گاجره

  • آدرس: استان تهران، شهرستان شمیرانات، پیست دیزین، قله سی‌چال (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: کمپینگ

دریاچه گاجره شمشک

منبع عکس: bezanimbiroon ؛ نام عکاس: ناشناس

دریاچه گاجره از آبگیرهای زیبای استان تهران به شمار می‌آید که در نزدیکی پیست دیزین قرار گرفته و آب آن از ذوب برف‌های قله سی‌چال تامین می‌شود که از سمت غرب و با تشکیل نهر کوچکی به آن می ریزد. در واقع، دسترسی به دریاچه گاجره از طریق پیاده‌روی در کوههای دیزین، در شمال گاجره امکان‌پذیر است.

قطر تقریبی این دریاچه یا آبگیر کوهستانی و تقریبا دایره‌ای شکل را حدود ۳۰ متر تخمین می‌زنند. دریاچه گاجره در ارتفاع ۳,۶۶۲ متر در جنوب قله سی چال (دیزین) قرار دارد و وجود سرمای بسیار، بهاری دیرهنگام را برای این منطقه به ارمغان می‌آورد؛ بنابراین، دریاچه نیز در زمستان به‌طور کامل یخ می‌زند و در فصل گرم تابستان خشک می‌شود. از این جهت، بهترین زمان بازدید از این مکان بکر و زیبای طبیعی، میانه تا اواخر فصل بهار خواهد بود.

طبیعت چشم‌نواز اطراف دریاچه در نیمه اول سال، سرسبز و تماشایی می‌شود و زیبایی دریاچه گاجره را دو چندان می‌کند. علاوه بر بهار، تابستان این ناحیه نیز با وجود گرمای هوا و کم شدن تدریجی آب دریاچه، جلوه‌های منحصربه‌فردی از طبیعت را در اختیار گردشگران خواهد گذاشت.

دریاچه قوچ

  • آدرس: استان تهران، شهرستان دماوند، غرب گیلاوند (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: کمپینگ

دریاچه قوچ واقع در کوه قوچ دماوند

منبع عکس: e118.ir؛ نام عکاس: ناشناس

در قسمت جنوبی جاده فیروزکوه و در دشت‌های وسيع دامنه سرسبز و خرم کوه قوچ، دریاچه‌ای به همین نام قرار گرفته که به دریاچه دو استخری شهرت دارد. دریاچه نسبتا بزرگی که در دره قرار گرفته و چشم‌انداز‌های زیبای اطراف آن با دور نمای قله‌های پوشیده از برف البرز، بسیار تماشایی است. از آب دریاچه قوچ در تابستان برای آبیاری مزارع اطراف استفاده می‌شود.

مسیر رسیدن به دریاچه نیز زیبایی‌های شگفت‌انگیزی را به گردشگران هدیه می‌دهد. برای دسترسی به این دریاچه باید به‌سمت روستای هاشمک دماوند بروید و سپس، کمی پیاده‌روی لازم است تا به سرچشمه آب بسیار گوارایی برسید. مسیر را به‌سمت شرق و به سوی تپه ماهورهایی به رنگ‌های سرخ و آبی ادامه بدهید. با یک ساعت کوه‌پیمایی آرام، دره‌ای سرسبز با درختان بید نمایان می‌شود؛ ادامه این دره به‌سمت جنوب به دره اصلی قله قوچ و سپس، جویباری زیبا خواهد رسید.

حدود نیم ساعت بعد، دریاچه کوچک خودنمایی می‌کند و پس از نیم ساعت دوم راهپیمایی و گذر از میان بوته‌زارهای بزرگ و کوچکی با درختان بید، دریاچه بزرگ دو استخری (معروف به دریاچه قوچ) در پس یک سربالایی با شیب تند، ‌ناگهان خود را به شما نشان خواهد داد.

دریاچه خلنو

  • آدرس: استان تهران، شهرستان شمیرانات، شهر فشم، روستای لالان (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: کمپینگ

دریاچه خنلو منطقه دیزین

منبع عکس: reiseniran ؛ نام عکاس: شیوا شمشکی

قله و دریاچه خنلو (Kholeno) از جاذبه‌های تماشایی منطقه البرز مرکزی به حساب می‌آید که در ارتفاع ۳,۸۰۰ متری قرار دارد و اهالی تهران یا کرج برای تعطیلات آخر هفته خود، آن را انتخاب می‌کنند.

دریاچه مرتفع خنلو با اینکه از دریاچه های معروف و شناخته شده نیست، از زیباترین مناطق کوهستانی برای کمپینگ محسوب می‌شود. آب این دریاچه کوچک از برف چال‌های طبیعی تامین می‌شود که در ارتفاعات البرز به وجود می‌آید.

عمق دریاچه خنلو زیاد نیست؛ اما در فصل بهار و با آب شدن برف‌های کوه و ارتفاعات اطراف، آب دریاچه نیز به‌طور چشم‌گیری افزایش می‌یابد. آبی بسیار زلال و سرد که وجودش، این منطقه را نیز به یکی از خنک‌ترین پناه‌گاه‌‌ها و مکان‌های استان تهران برای فصول گرم سال بدل ساخته است؛ ازاین‌رو، بهترین زمان سفر و کمپینگ در کنار دریاچه خنلو را اواخر بهار یا فصل تابستان می‌دانند که آب و هوا در بهترین حالت خود برای صعود به ارتفاعات قرار دارد. آب دریاچه نیز در تیرماه به بالاترین میزان خود می‌رسد و چشم‌انداز طبیعت سرسبز اطراف خنلو نیز با زیبایی مضاعفی جلوه خواهد کرد.

مسیر دسترسی به دریاچه و یخچال طبیعی خنلو به‌دلیل پیاده‌روی طولانی، ‌کوهنوردی و عبور از رودخانه، برای افراد کهنسال، کودکان یا کسانی که به هر دلیلی با محدودیت جسمانی روبه‌رو هستند،‌ مناسب نیست. در غیر این صورت، با زمان تقریبی ۶ ساعت کوهنوردی می‌توان به قله و دریاچه خنلو رسید و از شکوه و زیبایی بلندترین قله ارتفاعات البرز مرکزی پس از دماوند و آزاد کوه، در کنار خنکای آب دریاچه لذت برد.

دریاچه سد نمرود

  • آدرس: جاده تهران - فیروزکوه، جاده فرعی شهر ارجمند، دو کیلومتری روستای سله بن، دریاچه نمرود (مشاهده روی نقشه)
  • مناسب برای: کمپینگ، ماهیگیری

پیک نیک در اطراف سد نمرود سله بن استان تهران

منبع عکس: touristgah.com، عکاس: ناشناس

‌سد نمرود از سدهای زیبای کشور است که در نزدیکی شهر ارجمند و در فاصله حدود ۲۳ کیلومتری از شهرستان فیروزکوه قرار دارد. موقعیت دقیق دریاچه و سد نمرود، در جاده فرعی ارجمند است. برای دسترسی به این منطقه از تهران به‌سمت شهر فیروزکوه حرکت کنید. پس از گذر از تابلوی هرانده، در فاصله پنج کیلومتر مانده به فیروزکوه از دوربرگردان به طرف مخالف جاده (به‌سمت تهران) بروید و از اولین خروجی به جاده فرعی ارجمند وارد شوید. پس از ورود به فرعی ارجمند حدود ۱۲ کیلومتر پیش بروید تا دریاچه نمرود و سد آن در سمت چپ جاده پدیدار شود.

فیروزکوه و مناطق اطراف دریاچه سد نمرود در بهار و تابستان هوای خنک و مطبوعی دارد و حتی در دمای ۳۴ درجه سانتی‌گراد نیز خبری از آفتاب آزاردهنده نیست؛ اما بهترین زمان بازدید از دریاچه سد نمرود، از نیمه اردیبهشت تا نیمه شهریور ماه است. در این ماه‌ها سرسبزی طبیعت بسیار چشم‌نواز است. اگر به‌قصد ماهیگیری به دریاچه سد نمرود سفر می‌کنید، بهترین زمان فصل پاییز خواهد بود. در این فصل، طبیعت لباس رنگارنگ خود را بر تن دارد. فصل زمستان فصل مناسبی برای بازدید از دریاچه سد نمرود نیست؛ چراکه این منطقه کوهستانی است و زمستان‌های طولانی و بسیار سردی دارد.

در محدوده سد نمرود، تفریحات متنوعی برای گردشگران وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به عکاسی، پیک‌نیک، ماهیگیری و... اشاره کرد.

دریاچه چیتگر (شهدای خلیج فارس)

  • آدرس: استان تهران، شمال غرب شهر تهران، بزرگراه همت غرب، شهید خرازی، خروجی دریاچه شهدای خلیج فارس (مشاهده روی نقشه)
  • دریاچه مصنوعی
  • مناسب برای: پیک نیک، تفریحات دریایی نظیر قایق‌سواری، ماهیگیری

دریاچه مصنوعی چیتگر تهران

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

دریاچه چیتگر بزرگ‌ترین دریاچه مصنوعی ایران و از دریاچه های مصنوعی تهران به مساحت ۱۳۰ هکتار است که در شمال پارک جنگلی چیتگر قرار دارد. آب این دریاچه از رودخانه کن تامین می‌شود و آبگیری آن در فصول پرآبی رودخانه از ابتدای دی‌ماه تا پایان فروردین انجام می‌گیرد. هدف اولیه از ساخت این دریاچه کاهش آلودگی هوا در منطقه شمال غرب تهران بود؛ اما در ادامه و با افزودن امکانات رفاهی و تفریحی، دریاچه خلیج فارس به یکی از بهترین مقاصد گردشگری تهران تبدیل شد.

پیست دوچرخه سواری اطراف دریاچه، سافاری وحشت، پیست پرش در آسمان، چرخ و فلک، ماشین برقی، سینما هرم و موارد مشابه، بخشی از تفریحات موجود در اطراف دریاچه را شامل می‌شود. آلاچیق‌هایی نیز پیرامون دریاچه وجود دارد که برای نشستن و پیک‌نیک خانواده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در کافه‌ها و رستوران‌های اطراف نیز می‌توان میان‌وعده یا وعده‌های غذایی دلپذیری را صرف کرد. قایق‌سواری در دریاچه و ماهیگیری در اسکله ماهی‌گیری چیتگر، از دیگر تفریحات محبوب معروف‌ترین دریاچه‌ مصنوعی تهران است.

دریاچه پارک آزادگان

  • آدرس: استان تهران، شهر تهران، میدان بسیج، کمربندی بزرگراه آزادگان، جنوب پارک آبی آزادگان (مشاهده روی نقشه)
  • دریاچه مصنوعی
  • مناسب برای: پیک نیک، تفریحات دریایی نظیر قایق‌سواری

دریاچه مصنوعی پارک آزادگان

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

پارک آزادگان منطقه مشیریه تهران با ۱۱۲,۰۰۰ هکتار وسعت در انتهای جنوب ‌شرقی تهران واقع شده و بزرگ‌ترین بوستان شهری ایران لقب گرفته است. منطقه‌ای که در گذشته به شخصی موسوم به «امیرسلیمانی» پسر عضدالملک رئیس ایل قاجار اختصاص داشت و این اراضی را نیز تحت عنوان سلیمانیه می‌شناختند. عمارت «کوشک امیرسلیمانی» نیز به این فرد تعلق داشت که این ساختمان قدیمی، اکنون در بوستان آزادگان قرار دارد.

دریاچه‌ای مصنوعی به وسعت ۵,۰۰۰ متر در این بوستان به چشم می‌خورد که به آب‌نماهایی به طول یک کیلومتر آن را مجهز کرده‌اند. آب‌نماهای موزیکالی که با حرکت نور و موسیقی، جلوه‌های زیبایی را به نمایش می‌گذارند. جزیره احداثی در داخل دریاچه و اسکله قایقرانی این دریاچه، از جمله تفریحات آبی دریاچه مصنوعی آزادگان به حساب می‌آید. زمین فوتبال، پیست دو میدانی، زمین‌های چند منظوره ورزشی و فضاهای بازی نوجوانان و کودکان، از دیگر امکانات تفریحی ورزشی است که در اطراف این دریاچه مصنوعی می‌توان به سراغ آن رفت.

دریاچه فشافویه

  • آدرس: استان تهران، اتوبان تهران-قم، پلیس راه حسن‌آباد به طرف رباط کریم (مشاهده روی نقشه)
  • دریاچه مصنوعی
  • مناسب برای: پیک نیک، تفریحات دریایی نظیر قایق‌سواری

دریاچه مصنوعی فشافویه از دیگر مقاصد آبی دیدنی در استان تهران است که در بخش فشافویه شهرستان ری و در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی امام خمینی قرار دارد. برخی از افراد، سرگرمی‌های این دریاچه هفت هکتاری را با تمام امکانات تفریحی موجود در سواحل کیش و قشم یا سواحل کشورهای خارجی همسایه مقایسه می‌کنند.

فشافویه از یک سو با کوه محصور شده که این امر، مکان تفریحی جذابی را برای تفریحات دریایی و پیک‌نیک آخر هفته برای شهروندان فراهم می‌کند. علاوه بر آن، بازی‌ها و ورزش‌های بسیاری نیز چون پینت بال، تیرو کمان، سوارکاری، تراپ و اتومبیل‌رانی در این منطقه در انتظار علاقه‌مندان است. ورزش‌ها و تفریحات آبی دریاچه فشافویه نیز شامل جت اسکی، شاتل، قایق موتوری، پدل برد، اسکی روی آب، کیبل اسکی و زیپ‌ لاین می‌شود.

برای دسترسی به دریاچه فشافویه و امکانات ورزشی و تفریحی آن نیاز به پرداخت هزینه ورودی ۴۵,۰۰۰ تومانی (امکان تغییر قیمت وجود دارد) یا همراه داشتن کارت عضویت دارید و برای استفاده از تفریحات گوناگون آن نیز باید بلیط تهیه کنید.

تفریحات این دریاچه در تمام فصول سال در اختیار علاقه‌مندان قرار دارد؛ اما برای استفاده از سرگرمی‌های آبی آن باید تا قبل از آبان‌ماه اقدام کنید. یقینا در فصول سرد سال، امکان ورزش‌های آبی را به‌دلیل سرد بودن آب دریاچه از دست خواهید داد و باید به سراغ دیگر تفریحات مجموعه چون تیراندازی یا پینت‌بال بروید. جمعه‌ها و روزهای تعطیل رسمی نیز دسترسی به دریاچه برای عموم مردم امکان‌پذیر نیست و برای دریافت خدمات خصوصی، باید از قبل هماهنگ کنید.

دریاچه مصنوعی فشافویه

منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: ناشناس

چنانچه از دریاچه های اطراف تهران و امکانات تفریحی آن، اطلاع یا تجربه‌ای دارید؛ لطفا با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های متداول

بهترین دریاچه های اطراف تهران برای قایق‌سواری، ماهیگیری و شنا کدامند؟

دریاچه تار، دریاچه سد لار، دریاچه لزور، دریاچه سد طالقان، دریاچه سد نمرود

دریاچه های اطراف تهران برای ماهیگیری کدامند؟

لتیان، طالقان، لزور، تار و هویر، سد کرج

دریاچه های اطراف تهران برای کمپینگ کدامند؟

واریان، گاجره، قوچ، خلنو

منبع عکس کاور: theculturetrip؛ نام عکاس: ناشناس

مطالب مرتبط:

دیدگاه