حضور ۱۰ پلنگ در پارک ملی بمو ثبت شد
حداقل ده پلنگ مختلف شامل ۶ پلنگ بالغ و ۴ توله در پارک ملی بمو در جریان پروژه «برآورد جمعیت پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو» مشاهده شدند.
در جریان پروژه «برآورد جمعیت پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو» که با همکاری موسسه حامیان حیاتوحش پارس و اداره پارک ملی بمو انجامشده، تصاویر شگفتانگیز و زیبایی از پلنگ ایرانی و سایر گونههای جانوری این منطقه به ثبت رسیده است.
«علی آرندی» رییس اداره پاک ملی بمو گفت:
در این پروژه که از ابتدای مردادماه سال جاری آغاز و در پایان آبان ۱۳۹۶ به اتمام رسید، ۳۲۰ کیلومترمربع از مساحت پارک ملی بمو توسط ۲۱ دوربین تلهای پایش شد.
ارندی گفت:
در جریان این پروژه تصاویر متعدد و بسیار زیبایی از پلنگ ایرانی در نقاط مختلف پارک به ثبت رسید.
بررسی دقیق و مطالعات تکمیلی بر روی تصاویر ثبتشده توسط کارشناسان موسسه حامیان حیاتوحش پارس ادامه دارد، اما نتایج اولیه بررسیها نشان میدهد تصاویری از شش فرد پلنگ بالغ مختلف (شامل دو نر و چهار ماده) و چهار توله پلنگ به ثبت رسیده است.
از چهار ماده پلنگ بالغ شناساییشده دو ماده پلنگ هرکدام دارای یک توله، یک ماده پلنگ دارای دو توله و یک ماده پلنگ نیز بدون توله بوده است.
وجود حداقل ده پلنگ مختلف (شش پلنگ بالغ و چهار توله) در محدودهای به وسعت ۳۲۰ کیلومترمربع بیانگر پویایی جمعیت اینگونه ارزشمند در این زیستگاه حساس است.
در جریان پروژه فوقالذکر علاوه بر پلنگ تصاویر متعددی از سایر گونههای جانوری پاک ملی بمو نیز به ثبت رسیده است.
پارک ملی بمو از پارکهای ملی ایران در استان فارس است. این پارک که نامش را از کوه بمو گرفته است، در شمال شهر شیراز و در ۱۰ کیلومتری شهر قرار دارد. این پارک حدود ۴۰ سال است مورد حفاظت قرار گرفته و در بخش زرقان- مسیر تخت جمشید واقع شده است.
پارک ملی بمو ۴۸ هزار هکتار وسعت دارد و یکی از مناطق چهارگانه طبیعی در استان فارس است. پارک ملی بمو از لحاظ شمار حیوانات و تنوع حیاتوحش، بعد از پارکهای ملی گلستان و ارومیه در مقام سوم اهمیت است، هرچند چندان شناخته شده نیست. در زیستگاه طبیعی بمو، علاوه بر پلنگ، پستاندارانی از جمله، آهو، قوچ و میش، بز و پازن و پرندگانی همچون عقاب طلایی زندگی میکنند و کفتار، گربه جنگلی، گربه وحشی و جغد کوچک و شاه بوف از دیگر حیوانات این منطقه هستند.
دیدگاه