تاثیرات صنعت گردشگری در سطح مقاصد چگونه سنجیده میشود؟
سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، مشاهداتی را از سراسر جهان گردآوری کرده است تا در مورد مزیتهای نظارت موثر پایدار بر صنعت گردشگری در سطح مقصد، گفتوگو کند. جلسه شبکه جهانی بینالمللی مشاهدات گردشگری پایدار سال ۲۰۱۷ (INSTO) در روز ۱۳ و ۱۴ام دسامبر (۲۲ و ۲۳ آذر) در شهر مادرید در مقر اصلی UNWTO برگزار شد.
این رویداد با سرو صبحانه آغاز شد و در حین آن، اعضای INSTO، تجربههای و مقاصد موردعلاقه خود را به اشتراک گذاشتند. جلسه در طول دو روز، با به اشتراکگذاری تجارب نظارت بر تاثیرات گردشگری، فرصتهای حاصل از تجزیه و تحلیل جغرافیایی برای سنجش آثار گردشگری، اهمیت پرورش مناطق کاتالیزوری (سرعت بخشیدن به صنعت گردشگری) و اقتصاد گردشی در گردشگری ادامه پیدا کرد.
علاوه بر این مباحث، شرکتکنندگان، اطلاعاتی در مورد ساختارهای مختلف عملیاتی و تکنیکی سیستمهای نظارت بر مقصد، تجزیه و تحلیل جغرافیایی و فرصتهای ناشی از مزیتهای منطقه برای تجزیه و تحلیل روند به موقع و دقیق، رویکرد مشارکتی و رضایت جامعه بومی، ارتباطات بین تلاشهای بومی برای نظارت و اهداف توسعه جهانی و همچنین مصرف مشترک و زنجیره ارزشهای مرتبط و نقش مدلهای تجارت گردشی برای بهبود مدیریت منابع در صنعت گردشگری را به اشتراک گذاشتند.
طالب ریفای، دبیرکل سازمان UNWTO در پایان این رویداد گفت:
شبکه مشاهدات سازمان گردشگری جهانی، بهعنوان یکی از شرکای جامعه گردشگری، تعهد خود را در مورد گردشگری پایدار که باعث توسعه در سال آینده خواهد شد، اعلام میکند.
سنجش تاثیرات صنعت گردشگری در مقصد، نکتهای کلیدی در سال ۲۰۱۷، سال توسعه گردشگری بینالمللی پایدار بوده است.
از اوایل دهه ۱۹۹۰، UNWTO از طریق شاخصهای گردشگری پایدار، سنجش گردشگری را ترویج داده است. شبکه بینالمللی نظارت بر گردشگری UNWTO، بهمنظور حمایت از مقاصد گردشگری و همچنین، یادگیری مشترک و نظارت بیشتر بر تاثیرات گردشگری در سطح مقصد در سال ۲۰۰۴ تاسیس شد. از دسامبر سال ۲۰۱۷، INSTO متشکل از ۲۱ ناحیه در سراسر جهان است که متعهد به سنجش منظم و به موقع آثار گردشگری در سطح مقصد هستند.