راهنمای سفر به استان قونیه

استان قونیه همیشه با نام مولانا جلال‌الدین بلخی همراه می‌شود. این استان سالانه میزبان تعداد بسیاری از گردشگران عاشق مولانا از سراسر اروپا، آمریکا و آسیا است.

درباره استان قونیه بیشتر بخوانید:

معرفی استان قونیه

تاریخچه استان قونیه

آب و هوای استان قونیه

راهنمای سفر به استان قونیه

سوغات استان قونیه

جاهای دیدنی استان قونیه

معرفی استان قونیه

قونیه

استان قونیه، بیش از هر چیزی با مولانا شناخته می‌شود و یکی از استان‌های کشور ترکیه، واقع در قاره آسیا است. این استان که در آناتولی مرکزی قرار دارد، با استان‌های آنکارا، آکسارای، نیغده، مرسین، قرامان، آنتالیا، اسپارتا، افیون قره حصار و اسکی‌شهر همسایه است. مرکز استان، قونیه نام دارد.

جمعیت استان قونیه بیش از ۲٫۱ میلیون نفر و مساحت آن، حدود ۳۸ هزار کیلومتر مربع است. اکثر ساکنان این استان را مسلمانان تشکیل می‌دهند که خود به دو فرقه اهل تسنن و شیعیان تقسیم می‌شود. زبان مردم قونیه، ترکی است.

استان قونیه در کنار دیگر استان‌های کشور ترکیه، تحت حکومت مرکزی قرار دارد. حکومت مرکزی ترکیه از نوع پارلمانی دموکراتیک است و از سه قوه مقننه، مجریه و قضایی تشکیل می‌شود. قوه مقننه در دست مجلس ملی کبیر ترکیه و قوه مجریه در دست هیئت وزرا است. قوه قضاییه نیز به‌صورت مستقل اداره می‌شود. رئیس‌جمهوری با مقامی نسبتا تشریفاتی در راس کشور قرار دارد و نخست وزیر بعد از آن و در صدر حکومت واقع می‌شود.

تاریخچه استان قونیه

اولین بار شاه مسعود اول سلجوقی در سال ۱۱۳۴، نام قونیه را برای این منطقه انتخاب کرد. با گسترش مرزهای سلجوقی، قونیه در نیمه دوم قرن ۱۲، به اوج ثروت و شهرت رسید. بسیاری از ایرانیان و ترک‌های ساکن ایران، از ایران و آسیای مرکزی به قونیه مهاجرت کردند تا از هجوم مغول‌ها در امان باشند. در همین دوران سلطان کیقباد اول، حاکم  قونیه، از بها‌الدین ولد و پسر او، مولانا جلال‌الدین بلخی دعوت کرد تا به قونیه نقل مکان کنند.  

قونیه

آب و هوای استان قونیه

آب و هوای استان قونیه نیمه‌خشک به شمار می‌رود. میزان بارندگی در طول سال کم است و متوسط دمای هوا از ۵ تا ۱۸ درجه سانتی‌گراد در سال تغییر می‌کند.

راهنمای سفر به استان قونیه

فرودگاه قونیه در فاصله ۱۸ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد و پرواز‌هایی به/از استانبول، آمستردام، تهران، ازمیر و کپنهاگ در آن برقرار است. قونیه از طریق قطارهای سریع‌السیر به شهرهای آنکارا، اسکی‌شهر و استانبول وصل می‌شود. برای جابه‌جایی‌های درون‌شهری، علاوه بر تاکسی می‌توانید از ترموا استفاده کنید.

از مهم‌ترین شهرهای استان قونیه می‌توان به قونیه، کاراتای، مرام، بی‌شهر و سلجوق‌لو اشاره کرد.

سوغات استان قونیه

وسایل تزیینی، زیورآلات، جاکلیدی و انواع وسایل با طرح‌هایی از درویش‌های چرخان مهم‌ترین سوغات استان قونیه محسوب می‌شود. شما برای خرید می‌توانید به مرکز خرید کنت پلازا و مرکز خرید نوادا اوت‌لت سر بزنید.

قونیه

جاهای دیدنی استان قونیه

جاذبه‌های مرتبط با مولانا در صدر جاهای دیدنی استان قونیه قرار دارند که از آن جمله می‌توان آرامگاه و موزه مولانا و آرامگاه و مسجد شمس تبریزی را نام برد. همچنین می‌توانید برای دیدن سماع دراویش به «مرکز فرهنگی مولانا» (Mevlana Cultural Center) مراجعه کنید.

جاذبه‌های تاریخی و مذهبی از دیگر دیدنی های استان قونیه به شمار می‌روند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به مسجد عزیزیه، مسجد شرف اغلو، مدرسه و موزه مناره، موزه باستان‌شناسی قونیه، «کاروانسرای قونیه» (Caravanserai Konya)، «موزه مدرسه کاراتای» (Karatay Medresesi Museum)، «ویرانه‌های چاتال‌هویوک» (Catalhoyuk Ruins)، «مسجد سلیمیه» (Selimiye Mosque) و «مسجد کاپو» (Kapu Camii) اشاره کرد.

از دیگر دیدنی‌ های استان قونیه تپه علا الدین، پارک ژاپنی و «باغ پروانه گرمسیری قونیه» (Konya Tropical Butterfly Garden) است.

نویسنده: صنم وفقی

از کجا شروع کنیم

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map