راهنمای سفر به کامیاران

کامیاران یکی از شهرهای استان کردستان و جنوبی‌ترین شهر این استان است که در فاصله ۷۰ کیلومتری از مرکز استان کردستان، شهر سنندج، واقع شده است. این شهر از شرق، غرب و جنوب با استان کرمانشاه هم‌جوار است. طبق آخرین سرشماری انجام‌گرفته در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهر کامیاران بالغ بر ۵۷,۰۰۰ نفر بوده است که اغلب آنان پیرو دین اسلام و مذهب سنی شافعی هستند و به زبان کردی سورانی صحبت می‌کنند؛ ولی گویش‌های هورامی و کلهری نیز در میان مردم این شهر دیده می‌شود.

کامیاران را بهتر بشناسید:

آب و هوای کامیاران

جاهای دیدنی کامیاران

سوغات کامیاران

رستوران های کامیاران

هتل های کامیاران

راهنمای سفر به کامیاران

آب و هوای کامیاران

طبیعت کامیاران

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: بهروز رحمانی)

شهر کامیاران به دلیل قرارگیری در اقلیم کوهستانی،‌ دارای آب و هوای معتدل در فصل‌های بهار و پاییز، تابستان‌های گرم و زمستان های سرد و طولانی است. بنابراین اغلب گردشگران فصل بهار را به عنوان بهترین زمان سفر به کامیاران انتخاب می‌کنند. چنانچه در فصل زمستان قصد سفر به این شهر را دارید لازم است تا پوشش و تجیزات مناسب جاده‌های کوهستانی و برف‌گیر  را به همراه داشته باشید.

جاهای دیدنی کامیاران

روستای پالنگان

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: سالار ارکان)

شهرستان کامیاران که شهر کامیاران به عنوان مرکز آن شناخته می‌شود، از گردشگرپذیرترین مناطق استان کردستان به شمار می‌رود که بیش از ۳۰ منطقه نمونه گردشگری و ۴ روستای هدف گردشگری را در دل خود جای داده است. از مشهورترین جاهای دیدنی کامیاران می‌توان به روستای پالنگان اشاره کرد که به خاطر معماری خاص، از شناخته‌شده‌ترین روستاهای پلکانی ایران به شمار می‌رود و به «ماسوله کردستان» معروف است.

سنگ نوشته اورامان، کتیبه‌ای آشوری در کوه زینانه کامیاران است که در قرن اول قبل از میلاد نگاشته شده است و از مهمترین آثار تاریخی کامیاران به شمار می‌رود.

چشمه کواز، آبشار تنگی‌ور، منطقه حفاظت‌شده کوسالان و شاهو نیز از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی کامیاران هستند.

سوغات کامیاران

کلاش کردی

عکس از ایسنا (عکاس: نامشخص)

کامیاران نیز هم‌چون دیگر شهرهای استان کردستان دارای طیف وسیعی از صنایع دستی از قبیل قالی و گلیم دستباف، گیوه یا کلاش، لباس کردی و محصولات نازک‌کاری چوب است که در کنار ارزش فرهنگی،‌ از بهترین سوغات کامیاران به شمار می‌روند. هم‌چنین محصولات طبیعی کامیاران مانند عسل یا انواع سبزیجات کوهی، به دلیل کوهستانی بودن منطقه، از مرغوبیت بالایی برخوردار هستند.

رستوران های کامیاران

در سفر به کامیاران می‌توانید برای صرف غذا به رستوران مروارید یا پیتزا و فست‌فود زاگرس که از رستوران های کامیاران هستند، مراجعه کنید. همچنین با طی اندک مسافتی بیشتر می‌توانید به یکی از اقامتگاه‌های بومگردی اطراف شهر مراجعه کنید که معمولا از بهترین گزینه‌ها برای صرف غذاهای محلی به شمار می‌روند. در نظر داشته باشید، هماهنگی قبلی در مراجعه به این اقامتگاه‌ها از موارد ضروری است.

هتل های کامیاران

اقامتگاه بوم‌گردی گلین کردستان

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: M A)

خانه معلم کامیاران از تنها هتل های کامیاران است که علاوه بر پذیرش فرهنگیان امکان استفاده آزاد را نیز فراهم کرده است. اما چنانچه به فرهنگ و سنت‌های زندگی مردم محلی و تجربه بیشتر آن علاقه‌مندید، به شما پیشنهاد می‌کنیم در سفر به این شهر، اقامتگاه‌های بومگردی کامیاران را از دست ندهید. اقامتگاه های بومگردی سردره، تریفه، نیشتمان، روژ و گلین در فاصله اندکی از شهر کامیاران قرار گرفته‌اند و بهترین فرصت‌ برای دوستداران اقامت در روستاهای آرام و به دور از هیاهو به شمار می‌روند.

راهنمای سفر به کامیاران

سنگ نوشته اورامان

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: حسام درودگر)

شهر کامیاران در در فاصله ۷۰ کیلومتری جنوب سنندج قرار گرفته و با وسیله شخصی،‌ اتوبوس‌های مسافربری یا سواری‌های خطی می‌توانید به آسانی از مبدا ترمینال‌های مسافربری سنندج به  شهر کامیاران سفر کنید. چنانچه از استان کرمانشاه عازم کامیاران هستید، این شهر در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر کرمانشاه قرار دارد.

فاصله تهران تا کامیاران حدود ۵۲۰ کیلومتر است و مسیر ساوه-همدان- دهگلان- کامیاران سریعترین راه برای دسترسی به شهر کامیاران است. شرکت‌های مسافربری مختلف از ترمینال غرب تهران و از پایانه‌های مسافربری دیگر شهرهای بزرگ نیز، روزانه سرویس‌های منظمی به مقصد شهر کامیاران و برای بازگشت از آن دارند.

عکس‌های گالری از ویکی‌مدیا و گوگل مپ؛ عکاسان: حسام درودگر، بیژن مسعودی، Ninara

از کجا شروع کنیم

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map