راهنمای سفر به دیواندره

دیواندره از شهرهای استان کردستان و از شهرهای مرتفع ایران است. این شهر در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از شمال سنندج، مرکز استان کردستان، قرار گرفته است. طبق آخرین سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵، جمعیت شهر دیواندره بالغ بر ۳۴٬۰۰۰ نفر است. اکثر مردم این شهر را مسلمانان اهل تسنن تشکیل داده و به زبان کردی، با لهجه اردلانی صحبت می‌کنند.

درباره دیواندره بیشتر بخوانید:

آب و هوای دیواندره

جاهای دیدنی دیواندره

اقامت در دیواندره

رستوران های دیواندره

راهنمای سفر به دیواندره

آب و هوای دیواندره

طبیعت کوه چهل چشمه

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: امیر احمدی)

دیواندره هم‌چون بیشتر سایر شهرهای استان کردستان در منطقه‌ کوهستانی قرار گرفته و از آب و هوای نیمه خشک برخوردار است. بهترین زمان برای سفر به دیواندره فصل بهار است که مناظر چشم‌نواز دشت‌ها و مراتع سرسبز، زیبایی‌های طبیعت منطقه را دوچندان می‌کند. در فصل تابستان نیز مناطق ییلاقی این شهرستان هوای معتدل و مطبوعی دارند. ولی با توجه به اقلیم کوهستانی، این منطقه دارای زمستان‌های سرد و طولانی است و در پاییز و زمستان با بارندگی‌ و سرمای زیاد در این منطقه روبه‌رو خواهید شد.

جاهای دیدنی دیواندره

ورودی غار کرفتو

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: کیان توکلی)

شهرستان دیواندره و همسایه شرقی آن، ‌بیجار، هر دو از مناطق باستانی کردستان هستند که قدمت آثار یافت‌شده در آن‌ها به هزاره‌های پیش از میلاد باز می‌گردد. قدمت غار کرفتو که مهم‌ترین جاذبه تاریخی دیواندره به شمار می‌رود، به هزاره اول پیش از میلاد یا دوره اشکانیان می‌رسد. این غار شامل ۴ طبقه و هر طبقه دارای سالن‌ها و راه‌های ارتباطی مخصوص به خود است.

قلعه کهنه در روستای آغاجری نیز از دیگر آثار باستانی دیواندره است که قدمت آن بیش از ۲۰۰۰ سال برآورد شده است. در حاشیه دیواندره تپه‌ها و محوطه‌های باستانی زیادی شناسایی شده‌اند که همگی قدمت حیات بشری در این منطقه را تا هزاره اول پیش از میلاد تایید می‌کنند. از آن جمله می‌توان به شهر سبز در روستای زاغه علیا، محوطه باستانی کوجاری در بایزیدآباد و بان کلک در دشت کانی نیمه روژه اشاره کرد. از دیگر جاهای دیدنی دیواندره می‌توان حمام تاریخی پنجه سفلی را نام برد.

هم‌چنین شرایط اقلیمی این منطقه موجب وجود ارتفاعات، چشمه‌سارها و رودخانه‌های دائمی و فصلی بسیاری است. رودخانه قزل اوزن از رودخانه‌های دائمی منطقه است که به سفیدرود پیوسته و به دریای خزر می‌ریزد. رودخانه شورآب نیز از نمونه جریانات آبی فصلی دیواندره به شمار می‌رود. قله کوه چهل چشمه و دامنه‌های اطراف آن نیز از دیدنی‌ترین جاذبه‌های طبیعی دیواندره است که در فصول مختلف، کوهنوردان و علاقمندان به طبیعت را به خود فرا می‌خواند.

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: کسرا صوفی، امیر حجتی و محمد طیب ربیعی)

اقامت در دیواندره

در حال حاضر بهترین گزینه برای اقامت در منطقه دیواندره، اقامتگاه بوم‌گردی میرزا سعید اوباتو در ۳۵ کیلومتری شهر است که در نزدیکی طبیعت بکر دشت زیبای اوباتو قرار دارد و مناظر علف‌زارهای سرسبز آن می‌تواند آرامشی به دور از هیاهو برای شما رقم بزند. برای کسب اطاعات بیشتر برای اقامت در دیواندره می‌توانید هتل های دیواندره را بررسی کنید.

اقامتگاه بوم گردی میرزا سعید اوباتو

عکس از وب‌سایت shab.ir (عکاس: نامشخص)

رستوران های دیواندره

از رستوران های دیواندره می‌توان به رستوران ملل و رستوران شبستان به عنوان بهترین رستوران‌های دیواندره نام برد. نارنج نیز از گزینه‌های مناسب برای علاقمندان به فست فود است.

راهنمای سفر به دیواندره

مسیر غار کرفتو

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: امیر حجتی)

شهر دیواندره در شمال شهر سنندج قرار گرفته و برای عزیمت به این شهر کافیست از شهر سنندج به طرف شمال راهی شوید تا پس از طی مسافت ۱۰۰ کیلومتر به دیواندره برسید. برای این کار می‌توانید از وسیله شخصی یا اتوبوس‌ها و سواری‌های واقع در پایانه‌های مسافربری شهر سنندج استفاده کنید.

چنانچه از تهران عازم دیواندره هستید، بهترین راه، در پیش گرفتن جاده ساوه-همدان است. اما در نظر داشته باشید پیش از رسیدن به همدان،در میانه راه به طرف کبودرآهنگ تغییر مسیر دهید تا با گذر از آن و سپس شهر بیجار، به دیواندره برسید. از تهران و دیگر شهرهای بزرگ نیز اتوبوس‌هایی در ساعات مختلف شبانه‌روز به طرف دیواندره حرکت می‌کنند.

کهکشان راه شیری از بالکن غار کرفتو

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: انور قادری)

عکس‌های گالری از ویکی‌مدیا و گوگل مپ؛ عکاسان: انور قادری، امیر احمدی، آراد کرد

از کجا شروع کنیم

نقشه جاهای دیدنی، هتل‌ها و رستوران‌ها

map