استان البرز در تیر ماه سال ۱۳۸۹ شکل گرفت و شهرهایی که تا آن زمان غرب استان تهران خوانده میشدند، البرز نام گرفتند. این استان از شمال به مازندران و قزوین، از جنوبغربی به استان مرکزی، از غرب به قزوین و از شرق به تهران میرسد. مساحت آن ۵,۸۳۳ کیلومترمربع و جمعیت آن طبق سرشماری سال ۱۳۹۰ برابر با ۲,۴۱۲,۵۱۳ نفر است.
کرج، چهارمین شهر پرجمعیت ایران، مرکز استان البرز است که قومیتهای گوناگونی را در خود جای داده است. ارتفاع کرج از سطح دریا ۱,۲۹۷ متر است و میانگین دمای سالانهی آن ۱۷ درجه سانتیگراد است. آثاری که از دورهی عهد باستان، هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در محدودهی کرج پیدا شده، نشان از تمدن قدیمی این منطقه دارد. از شهرهای دیگر آن ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان، اشتهارد و فردیس است.
البرز بر خلاف نام استانش که هنوز تازه است، قدمتی بهاندازهی اوستا و دورهی هخامنشیان دارد. نام کرج در کنار ری و قزوین در کتابهای تاریخ کهن دیده میشود. جادهی چالوس یادآور خاطرات شیرین سفر برای تمام ایرانیان است. استان البرز پر از جاذبههای تاریخی و گردشگری است که میتوان به پیست اسکی دیزین، طالقان، غار یخ مراد، روستای برغان، روستای آتشگاه، کاخ مروارید کرج و کاروانسرای شاه عباسی اشاره کرد.
اگر به این استان سفر کردید برای دیدن صنایع دستی کرج میتوانید به موزه کاروانسرای شاه عباسی سر بزنید. باوجود درختان کهن و آب و هوای خوش این حوالی، چه سوغاتی بهتر از انواع میوه. میوهی البرز تر و تازه و خوشطعم است. توت، انگور، خرمالو و سنجد از میوههای مرغوب کرج است و سیب طالقان معروف است. آلو برغان یا گوجه برغان هم نظیر ندارد. در طالقان و برغان، عسل و لبنیات محلی بخرید.